Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

yeni i20 1.2 style+ max hız 160ı zor görüyor.

'İ20 Forum - Club' forumunda emocan tarafından 2 Mayıs 2015 tarihinde açılan konu

1. i20 elite

i20 elite Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    58
    Ad Soyad:
    EMRE ZEYTUN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Aldığı araba kaç milyar onuda söylesin.O parayı gidipte golfe vermem ben.a3 dururken.

2. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    1.2 atmosferik motordan ne bekliyorsunuzki 160 normal :)

golf 7 de 1.2 turbo motor var herturlu hızlı bir araç kıyaslamayın bile :)

3. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    bu yeni i20 ile ilgili forumda motorun yetersiz olacağı konusunda bir sürü yorum vardı, bende bu konuda bolca yorum yapmıştım evet motor yetersiz değilde o arabaya ufak ve güçsüz işte, aslında bunu aramamızın sebebi eski nesilden yeni nesile doğru (getz-i20troy-yeni i20-2015i20 şeklinde dersek) bu arabanın kademe kademe yavaşladığı ve güçsüzleştiği buna rağmen estetik ve sürülebilirlik (yol tutuş sürüş rahatlığı) gibi konularda geliştiği durumu var, o sebeple 2015 i20 hız yapma konusunda başarılı bir araba değil.
    https://www.hyundaiclubtr.com/konu/yeni-2015-hyundai-i20-eksik-buldugunuz-oezellikler.27927/

Bununla beraber yüksek hız yapılmasını hoş görmüyor ve kınıyorum eğerki illa hız denemesi yapılacak ise önce otobana çıkılacak ve hız testi yapılan güzergahta mutlaka şu resmini eklediğim tabela[​IMG] olacak bu tabeladan sonra diğer kavşakların ve virajın olmadığı otobanın boş olduğu saatlerde emniyet kemeri ve arabada diğer başka kişi olmadan depo çeyrek yada en fazla yarı dolu halde lastik basınçları yeni kontrol edilmiş olarak hız testi yapılacak,

onun dışında diğer ipuçları olarak yüksek süratlere ulaşmak için hız testi yapacağınız yere kadar arabayı yormayın yağ sıcaklığı motor sıcaklığı fazla yüksek olmasın, gaza aniden abanmayın bence öyle yapınca motorun kafası karışıyor yada amacı dışına kaçıyor gaza yavaşça basarak vitesleri üst devirlerde yükselterek yüksek hıza ulaşabilirsiniz 3000 devirde 6. vitese takıp gazı kökleyince çıkmayacaktır, gaza şak diye basınca bence bizim ufak hacimli benzinli motorlar homurdanıyor ve soluğu kesiliyor. Bence 2015 i20 sıklıkla 160 tan fazlasını görmez.

baosavrin, pekgucer ve Murat bunu beğendi.
  4. Murat55

Murat55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    358
    Ad Soyad:
    Murat Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    1.2 turbo golf 7 105 hp
    1.2 atmosferik i20 84hp aradaki farkı göz önunde bulundurun bence:D ama 160 da bana az gelmedi değil

5. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    1.2 makine sonuçta pek fazla bişey beklenmemli hız konusundan :D

6. alpergunes3558

alpergunes3558 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    alper gunes
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Kia
    valla 160 bana az geldi arkadaslar ağırlığı çok etkili ama bende 1.2 corsa 80 beygir vardi tek kisi araba bos 185i hafif rampada gördüm

funts_foney bunu beğendi.
  7. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Emrah arkadaşım öncelikle aracın hayırlı olsun motor açma kısmı yeni nesil araçlar için şehir efsanesi fakat motor açılma diye birşey söz konusu. 5000-10000 km içinde yakıt tüketimi azalır aracın performansında iyileşme saglanır gibi.

aracın max hızı mehmet arakdaşımızın dediği gibi 195 km ise bana göre fazla bile :) fazla derken yanlış anlaşılmasın bu ağırlıkta bir araca 1.2 motor ile en kısa anlatım ile " daha ne yapsın ? " denir.

8. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    ben mesaj yazana kadar epey mesaj girmiş araya :) turbo ile atmosferik motoru karıştırmamak lazım hp den ziyade tork da etkiliyor hızlanmaları @erenuzel41 arkadaşın bahsettiği gibi gaza birden abanmak emiş i arttırıyor ama devir ona ayakuyduramayınca sanki daha da sapıtıyor.

Murat55 bunu beğendi.
  9. zemburak

zemburak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    166
    Ad Soyad:
    Burak
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    hyundai sitesinde yeni i20 için maksimum hız 170 yazıyor zaten. Ben 2012 i 20 1.2 le rahat 140 150 gördüm.(rahatdan kasıt yüksek devirlerde vites yükseltmediğim. normal hızlandım). Şurası çok açık ki i20 130-140 dan sonra(belki bu aralıklarda bile) güven vermiyor. Mümkün mertebe 120 yi geçmiyorum bu arabayla.

10. emocan

emocan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    45
    Ad Soyad:
    Emrah A.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    yorumlar güzel şimdi @erenuzel41 dostum çok güzel anlatmış zaten ben bunu denedim bursa çevre yolunda 165i gördüm devam etsem belki çıkacak ama arabada kayınvalide kayınpeder eşim vardı hızı görünce ikaz ettiler kestim gazı. bu son denememde 1,5 saat keskin virajlı yollardan geçtim otobana çıktım bir anda yüklendim olmadı. zaten amaç devri hızı görmek 4.viteste 7000 gelirken 5.cide 4000de kalması.
    buarada golf ile kıyaslama olmaz arada fiyat farkina bakarsak ark.ın aldığı araba ile benimki arasında 30bin var:) bırakında görsün :)

11. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    golf 7 den bahsediyorlar yauw:) yapmayın etmeyin golf 7 i20 ye göre bir hayli performans optimize olarak sunulmuş bir otomobildir 10 saniyeden kısa sürede 100 ü görebilen nadide araçlardan biridir şu günümüzde ve bildiğim kadarıyla golf 7 C segmenti bir otomobildir golf 7 nin rakibi i30 olabilir kaldı ki i30 golfü asfalta gömer:) ( i30 a sahip olsam golf ler ile asla uğraşmam teoride öyle demek istedim yani) i20 ise B segmentidir daha ucuza sunulan ve ekonomik olarak optimize edilmiş bir otomobildir.

evet birde gaza aniden abanınca bu araba karbüratörlü olmadığı için hava klapesi ardına kadar açılır ama enjektörler ne oluyor lan der o anda birden püskürtmek isterler bu esnada eksozdaki sensör bir bakar gaza sonuna kadar basılmış çevrilen devir şu kadar ama enjektörler zamanında üfleyemediği için karbon salınımı cins bir hale gelmiş bu motor devrinde şu kadar olması lazım bu başka çıkıyor der ve motor çekişten düşer. Gaz klapesini enjektörlerinizin püskürtme hızından çabuk açtırmayın gitmiyor yığılıyor işte araba o zaman. Yavaşça basın gaza daha fazla beygir daha sağlıklı tork miktarları görürsünüz işin sırrı motorun sabit rahat bir devirde giderken daha iyi güç vermesi, değişken devirlere gidildikçe birden bire 2000-3000-4000-5000 sonra bir 2000 bir 4000 yapınca motor yağı zaten oluyor 120 derece ECU da kafa kalmıyor çünki bu otomobil binek tip normal bir araç yarışa tunerlanmış motora sahip bir araç değil:)

Motor açma diye birşeyde artık günümüz otomobillerinde mevzu değil öyle birşey yok motorlar artık fabrikadan açılmış rahat çalışır halde geliyor, yeni arabanın kayışları rulmanları aksları birçok mekanik aksamı yeni ve sıkı halde olduğu için onlarda bir miktar güç kaybı oluyor bunlar eskidikçe folloş oluyor rahatlıyor hatta sağından solundan ses gelmeye başlıyor ya arabanın işte o zaman daha çabuk hızlanabilir daha yüksek hızları görebilir ve daha az yakabilir hale geliyor başka da birşey yok pistondur silindirdir kranktır rodajıdır onla alakalı değil. Motorun nefesini açmaya çalışmayın:)

Son düzenleme: 3 Mayıs 2015
    mektuplar, Agririch, pekgucer ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  12. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    şu cümleden sonra daha yormam ben anlatmaya kendimi :D
    bilen biliyor :D ağzına sağlık abi

smlshnfdn, Agririch ve canhakan bunu beğendi.
  13. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    kayınvalide kayınpeder ve hanım ile hız yapılmamalı bunu kesin olarak ciddi olarak söylemeliyim Allah korusun derim başka birşey demem, ufak arabada arka koltukta ufak bir ağırlık değişimi birisinin poposunu sağa sola kaydırması bile o hızda ciddi rahatsızlık ve risktir. Bir ikincisi eğerki 4. viteste 7000 ve vitesi 7000 devirde 5. vitese taktığınızda devir 4000 e düşüyorsa bu şanzımanın uzun oranlı olmasından kaynaklıdır bu demek oluyor ki bu uzun oranlı şanzıman yüksek hıza yada öyle demeyelim düşük devirde yüksek hız sunduğu için düşük yakıt tüketimine uyumlu şanzıman türüdür ancak motor bu dişli oranlarını karşılaması gereklidir ki istenen hızlanma süresi ve istenilen miktarda hıza ulaşabilme sağlıklı şekilde sağlansın fakat 80-85 beygirlik bu motor bu dişli oranlarıyla hızlı gitmek için değil düşük devirde az yakarak ilerlemek için oraya konulmuş işte:)

mektuplar bunu beğendi.
  14. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    teorik manada dedim pratikte denenmemesi lazım. bunu özellikle belirteyim

MehmetHan bunu beğendi.
  15. tayfuncan

tayfuncan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Tayfun Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Elite blue pan ile 185 yaptim mesafe kisa oldugu icin bu kadara denk geldi duz uzun bi otobanda denicem...

16. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    o zaman şöyle diyelim mi tam taksici işi düşük devirde ortaya koyuyor tüm hünerini :)

17. filip54

filip54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    mustafa taş
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    slm arkadaşlar araçtan pek bir şey beklemeyin ama bende 1.2 style + var bende 180 ni gördüm yani...

18. Hasan110

Hasan110 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    411
    Ad Soyad:
    Hasan URAL
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Babam senelerin şöförü ,,şöyle derdi Araba 90 km den sonra sen den çıkar,,,eee bizde 51 olduk,,sakin ve hız limitlerine uymak,,sağlık için önemli.Tabi şimdiki gençler hızlı,,Kayınçomla zaman zaman sakin gitmem konusunda makarasına atışırız,Geçenlerde otoban Hendek dolaylarında Benim i20 troy ile gidiyor.Şöför genç ve hızlı kayınçom.Valla kadran 160 km yi gördü,motor bağırmasına rağmen dahada çıkarım der gibiydi.sonra bağırmamla birlikte normale döndü,160 km ler civarı yakıt 6.8 lt gösterdi.

19. funts_foney

funts_foney Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    30
    Ad Soyad:
    Hüseyin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Çoğu yorum yapmış 1.2 arabadan ne bekliyosun, o kadar gittiğine bayıl diye Acaba bu yorumu yapanlardan kaçı düşük motor araç kullandı. Hiç hız yapan veya seri araç kullanan biri değilim Aracım daha yeni dün gece saat 1 ciravı Cebeci tarafından Okmeydanına acaba kaça kadar çıkıyo bakayım dedim otobanda çok kasmadan 180 gördüm (devir saati 6.000'e yaklaştı) + (Bazı sitelerde max. hız 173 yazıyor) ama hıza alışkın değilim çekindim gazı kestim dahada gideri vardı araç 1.0 polo. Yazılımsal birşeydir diye düşünüyorum benim araç 75 beygir. (Çok sürat hayra alamet değil boşverin çıkmasın 160'dan fazla)

Son düzenleme: 3 Mayıs 2015
  20. ggunes

ggunes Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    811
    Ad Soyad:
    GGUNES
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    İ10 1.0 otomatikle 180 gördüm ben.