Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni i20 1,2 sense

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda Piyanistce tarafından 21 Kasım 2012 tarihinde açılan konu

1. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Açıkçası 1800 devirde şaha kalkan dizel görmedim. Accent blue yu da 1750 devirlerde tutmaya çalıştım olmadı. İlla 2000 olunca hissediyorsunuz o gücü.

2. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    maximum torku 1800-1900 devirde vermeye başlar.

Hangi motor olursa olsun deviri düşünce yekinmeye başlar bu her araçta aynıdır.Sıkıntı yok yani.

Ha 1750 devirde gitmişsin ha 2000 devirde bunu neden takıyorsunuz anlamadım

3. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Hocam takmıyorum 2000 devir çizgisine gelene kadar güç hissetmedim. Ne zaman kadran 2000 devir bandına geldi işte o zaman motor şahlandı. bunu özellikle bir kaç sefer test ettim...

4. faruk55

faruk55 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    295
    Ad Soyad:
    Faruk Karaman
  5. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Dizel konusunda şöyle bir düşüncem var,

Mesela hep diyoruz ya senelik km si ... üzerinde olacaksa dizel ... altında olacaksa benzinli alın dizelin bakım maliyeti fazladır falan filan...

Dizele 3-5 BİN TL fazla veriliyor. Kabul. Satarkende 3-5 BİN TL fazlaya satılıyor kabul.

Eğer adam senede 10.000km yapar ve dizel alırsa, hem dizelin ekonomisini alır, hemde senede 1 kez 10.000 bakımına girerek sık sık bakım parası da ödememiş olur. Neticede çok km yapanlar senede 2-3 kez bakım yaptırıyor. Şimdi böyle düşününce gıdım gıdım da olsa dizel için ödediği fazla para uzun vadede binici bir insan için çıkar. Ters bir mantık ama bence doğru bir mantık.

6. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    yılda fazla km yapmıyorsanız ayağımı yerden kessin diyorsanız performansla fazla işim yok hız yapmıyorum derseniz 1.2 size hayli hayli yetecektir yakıt konusundada dert etmeyin fazla bişey yakmaz

bazı 1.5 dizeller ile 1.6 dizeller hariç geri kalan dizellerin tek avantajı torku ve hp yi erken kavraması kendi devir aralıklarında o devir aralıgı bittikten sonra tırtlar genelde dizellerin cogu 4500 RPM den sonra kesilirler hadi 5000 RPM olsun ama benzinlide 7000 RPM ye kadar devir cevirebilirsin bana göre dizelin tek avantajı oda rampada benzinlilere oranla cabuk toparlanıyorlar oda turbo sayesinde ama uzun bi düzlüge geldiginizde dizel bi noktadan sonra kesilip bitecek o sıradada benzinlinin fakrı ortaya cıkacak cunki benzinli ile dizelin RPM aralıkalrı farklı biri 5000 RPM de kesilir biri 7000 RPM kısa mesafede dizel gibi görünür ama uzun mesafede benzinli daha avantajlıdır

7. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Serkancım sana aynen katılıyorum. Çok kısa mesafede özellikle ışıklarda benzinli yine avantaj. Dizellerin yerinden kalkamadığına çok şahit oldum. Tabi burda ben dizel derken yanlış anlaşılmasın. 1.5 ve 1.6 dizeller harici ufak motorlu 1.4,1.3,1.2 dizeller...

8. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    İyide 4500 De Kesiliyor. Bir Benzinli Motorun Şanzıman Oranı İle Dizel Motorun Şanzıman Oranı Aynımı . Değil.

Atıyorum Benzinli araç 5.Viteste 1000 Devirde 30 Yapıyorsa Dizel Araç 40 Yapıyor. O Yüzden Devir Çevirme Falan Boş İşler. Hem Performans Hem Tasarruf Dizelde. İşin İçine Turbo Girdimi Aynı Hacimdeki Atmosferik Motorlar Yarışamazlar. Turbo Olan Her Zaman Öndedir. Ama Benzinli Turbo- Dizel Turbo Derseniz Tamam Derim.

Şu Anda Accent Blue 1.6 CRDİ Yi Aynı Hacimde Geçebilecek Bir Atmosferik Benzinli Araç Yok.

9. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Ersin zaten 1.5 ve 1.6 dizelleri ayırdık farkettiysen. Onlar hem ekonomi hem performans veriyor. Ancak 1.2,1.3,1.4 dizeller daha çok ekonomi üzerine. 0-100 leri dahi 14-15 snlerde oluyor...

Örneğin yeni i20 1.4 benzinli 0-100 11.6 sn(100ps) 1.4 dizel 13.5sn(90ps)

10. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ersincim zaten şanzıman aralıkları farklı kabul ediyorum zaten yukardada yazmışım turbo sayesinde diye cabuk toparlanıyorlar hem fikirmiyiz ben yukardaki yazımda fiatın multijeti ile renaultun dci sini baz alarak söyledim 1.5 65 bg 8V olan bi reno dizel motorundan ne performansı alabilirsinki yada 1,3 75 ps olan multijetten zaten tanıdıklarımın cogu motor bakımından hyundainın üstün performanslı oldugunu söylüyorlar ;);)

11. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    M jet :D:D:D:D Fiat yeni çıkardığı araçların hem donanımlarını azaltıyor hemde fiyatını artırıyor. Nasıl bir stratejileri var anlamak mümkün değil. Millet gider Mersine Fiat gider tersine. Vatandaşların ne zaman güvenini kazanacaklar ne zaman öğrenecekler araba yapmayı bilemicem :RpS_sleep::RpS_sleep:

Bu Sayfayı Paylaş