Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni i20 1.0 Turbo motor ne zaman gelir ?

'İ20 Forum - Club' forumunda Gorazul tarafından 21 Nisan 2015 tarihinde açılan konu

1. Gorazul

Gorazul Guest

Hem servis hem dışarıdan bi firma aynı konuda garanti veriyorsa bir artısı yoksa ve ayrıca fiyat farkı konusunda uçurum varsa o zaman tabi serviste taktırmanın bi esprisi yok bahsettiğiniz gibi..

2. ggunes

ggunes Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    811
    Ad Soyad:
    GGUNES
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    1.0 Turbo motor için 2016 planları;

Türkiyede ve Avrupada i20 Active modelinde,
    Avrupada İ20 Sport modelinde sunulacak.

Sanırım bu motoru ve 7-DCTyi 5 kapı i20de görmemiz için 2017yi bekleyeceğiz.

3. Gorazul

Gorazul Guest

i20 Active modelinde otomatik şanzıman olacak mı acaba ?

4. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Benim de en çok beklediğim modeli Active umarım otomatik gelir.

5. KayserSoze

KayserSoze Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    76
    Ad Soyad:
    Adem KARATEPE
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Dün Hyundai Ankara ATA'da gördüm 1.0 active aracı fotolarını da çektim akşam eve gidince atarım. Kasa çok güzel gözküyordu.

Son düzenleme: 11 Şubat 2016
    aliii0752 bunu beğendi.
  6. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    @KayserSoze bu araç 1.0 tgdi modelimi ?

Sent from my iPhone 6s using Tapatalk

7. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Geçen ay Almanya'da showroom da görmüştüm i20 Active modelini, çok beğenmiştim.

Burada üretilen arabayı bizden önce oralara yolluyorlar ya ona yanıyorum. Gerçi Almanya'da sıfır araba almak hiç mantıklı değil :)

8. KayserSoze

KayserSoze Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    76
    Ad Soyad:
    Adem KARATEPE
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Evet öyleymiş 3 silindir

9. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    i20 sport a 1.6 t-gdi gelecek mi ? böyle bir plan var mı ?

10. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    1.6 litre motorlu ufağın bir numara büyüğü sınıftaki sıfır arabayı Türkiye de hangi marka satıyormuş ki? i20 ye gelebilecek olan en büyük benzinli motor 1.4 litre olur dahası tüketiciler yüzünden yok vergisiydi yok benzini çok yakarmısıydı... diye diye galerilerde çürümesin diye hayatta buralara gelmez. Gelse mesela bir sen bir ben alırım senede iki tane satışa başarı demezler hadi aldık zaten keyfe keder senede 3000-5000km yol yapardık sonra lazım oldumuydu motor aksamına tırım tırım yedek parça ararız buralarda onu da bulamayız satarkende yarı fiyatına gitmese bari. Bir sürü problem:)

zaten hayali olarak varsayalım desek; 2016 model i20 + t-gdi 1.6 litre motor + 7DCT şanzıman = 63000 lira falan olur o paraya i30 yada elantra yokmu? dahası buna nasıl tüp takılacağı :D

Bu problemlere kafa yormak bile çok yorucu:)

11. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    1.6 tgdi ye tup neden gereksin o performans ortalamalarında yakıtı standartların ustunde değil zaten dtc ile ciddi keyifli olur 60bin bandında gelse ilk alan olurum :D i30 da gelseydi dtc turbo modelde onu bile düşünürdüm

12. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Tüp neden gerekir cevap çok basit; bir araba benzinliyse direk tüp takıyorlar abi:) çünki tüple yol almak çok ucuzmuş, böyle diyorlar bundan daha net bir cevap aramak zaten lpg sistemlerine ve onu kullanan milyonlarca insana haksızlık olurdu mecburen saygı duyuyoruz:). Bana sorsan 50 tane benzinli arabam olsa bir tanesine lpg dönüşümü yaptırmam, şu anda da lpg kullanmıyorum ikinci el lpg li otomobil alsam ertesi gün söktürürüm benim gibi bu yaklaşımla benzinli arabaya binenlere de çoluğunun çocuğunun rızkını havaya saçıyor diyebilirler gerisini sen anla artık:). Performans demişken bende kuvvetli ve kibirli otomobilleri yakıtını masrafını gözetmeksizin sevebilirim şu anda keşke getz yerine aynı boyutlarda daha kuvvetli bir arabam olsaydı da kilometrede 35-40 değil 60 kuruş yaksaydı diyorum 2008 senesinde galeriye adım atar atmaz getz cool sormuştuk ve üretimden kalktı demişlerdi hazin son işte, bizim gibiler çoğunluğun kararları yüzünden vergisi az olan, tüpe uyumlu olarak piyasaya sunulan çoğunluğun tercih ettiği vergisi cüssesine göre doğal olan ve diğer rakiplerine denk olarak piyasaya sunulmuş arabaları almak zorunda kalıyor çünki üretici yeni açılımlarda bulunmaktan korkuyor böyle turbo benzinli ve enjektörleri yanma odası içine bakan tipte sanat eseri teknoloji harikası motorları Türkiye ye getirirken kafalarında yüzlerce soru işareti olup zarar etme korkusu olan üreticilerin bu yaklaşımları gayet doğal geliyor.

Aslında ekonomik açıdan normal orta düzeyli bir kişinin sahip olması için piyasaya sunulan ufak boyutlardaki ekonomik aile tipi bir otomobilde bütçesi azcık daha yüksek olan bir tüketicinin o ufak sınıf otomobilin daha üst düzey versiyonları ile ilgili yüksek beklentiler içinde olması üreticinin hedefinin dışında kalmasıyla sonuçlanacak ise burada kabahatli ve hayal kırıklığına sebep olanlar ben gibi sen gibi o otomobilden daha fazlasını bekleyenler oluyor gibime geliyor hele birde üretici marka imajı olarakta ekonomik otomobiller üretmekten yanaysa, yani bu paragrafın meali performans eğlence ve rahat arıyorsak gidip epey pahalı biraz daha üst sınıf modellere yada başka markalara bakmamız gerekiyormuş 60 bin değil 80-90bin civarı.

O sebeple yurtdışına ithal edilen i20 deki bizimkilerde olmayan güzelliklere daha çok bakar dururuz.

onursumer ve alphan59 bunu beğendi.
  13. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    o arabaya 1.4 mpi motor koyacaklarına halihazırda üretimde olan 1.6 tgdi motoru koyup ibiza cupra gibi bir hot hatch olarak çıkarsalardı piyasaya , pek çok gencin de alması sağlanırdı. zaten aile için kullanılacak bir araç değil. tek kapı ve şekil şemal tam olarak bir hot hatch ancak 1.4 100 hp lik bir motor bu arabanın satılmasını tercih edilmesini engelliyor. citroen ds3 te yapıldı 1.6 thp motorlu olarak satıldı 156 hp idi galiba. bu araçları alan gençler zaten boş durmayacaklar yazılımdı lastik janttı vs çeşitli modifiyelere girecekler. yani 3-5 satılmış olmayacak. yeni nesil otoban faresi olabilir sadece 1.6 tgdi gerekiyor bunun için. keza ben sağa sola hiç bakmazdım bildiğim tanıdığım ve kullandığım bir marka olan Hyundai doğal olarak tercih sebebim olurdu.

erenuzel41 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş