Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni Hyundainizin RODAJI

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda Coşkun Özcan tarafından 3 Mayıs 2009 tarihinde açılan konu

1. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Mekanik sistemler var oldukca , rodaj diye bir kavram her zaman olacaktır ... Bu yağlama ile çalışan her türlü mekanik sistem için geçerlidir ...

2. desades

desades Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bilgilendirdiginiz için teşekkür ederim.

3. atlantis

atlantis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Onur Öz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben Era ile 120'nin üstüne çıktığımda araba titremeye ve bağırmaya başlıyor.
    Forumda okuduğum kadarı ile bir çok kişi yaşamış bunu. Sizce anormal bir durum mu yoksa normal bir şey mi?

Maksimum yapabildiğim hız 160. Gözlerimden dolayı reflekslerim çok yavaş. Fazlasını yapamıyorum.

4. dikmener

dikmener Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    kesinlikle eracınız ile ilgili olsa gerek, ben 0 km aldım şu an 10600 km de mayıs ayında çeşme otobanında hız denemesi yaptım 200 km hıza kadar çıktım ve bir müddet bu hızda seyir ettim, Allah nazardan saklasın ne bağırtı ne de titreme vardı, yağ gibi akıp gidiyordu...bağırtıdan kastım 200 km hız ile gidiyorsun haliyle motordan ses gelecek ama abartılı, anormal bir sese rastlamadım

5. brave

brave Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yalnız bir şeyi kaçırıyorsunuz, sizin aracınız ERA 1.6, arkadaşınki ERA 1.4 motor. Takdir edersinizki ERA 1.4 le normal şartlarda 200 yapmak biraz zorhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

6. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    hadi o kadar yapmayalım, 120den sonra titremede ne oluyor, iyice abarttınız valla, 50 den soonra yolda durmuyor deyin bari
    erayı eleştiren arkadaşlar acaba aynı paraya daha iyisini neden almamış,
    kuş serisi yada renonun gözde modellerine hiç binmemişler sanırım

eranın fiyatına göre perfoormansıda, donanımıda gayet iyi, beğenmeyen binmesin arkadaşlar, değiştirsin aracını, gelip burda benim aracıma yerli yersiz eleştiri yapmasın, 120den sonra titriyor aslıda eleştiri değil hakarettir bence

bağarma olayı genelde 3500 devir civarı oluyor, özellikle 120-130 gibi bağırma oluyor motorda biraz hızlanınca geçiyor, bunun nedeni emsallerine göre güçlü motorları olan eraya nedense küçük şanzıman konmuş, 6 ileri olsa çok daha rahat olabilir

Düzenleyen : Coşkun Özcan

7. NEJAT

NEJAT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    NEJAT ATLAM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    1.4 era aldım şu anda 1800 km de 5 yetişkin kişi bagaj dolu otobanda 130 km yi görüyor ve bassam dahada çıkar herhalde bu 2000 km olayı için şansımı zorlamak istemiyorum daha sonra bakarız ve herhangi bir sallama titireme olmuyor onu diyen arkadaşın otosuna haiz olabilir bir baktırsın derim. ses hususunda bende rahatsız oluyorum bu ses te egzosun katalitazörün sesi diye düşünüyorum servise baktıracağım devir düşünce ses kesiliyor daha sonra nasıl olur bilmem ama kuş serisini 1989 ve 1999 model şahin olarak birini 10 birini 12 sene kullandım ikinci arabamda aynı şekilde katalitazör sesi vardı ne yaptıysam başa çıkamadım

8. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    ben era 1.4 aracımı 3 ay önce sıfır aldım,4.000km yol yaptım,artıları ve eksileri var elbette ama ben aracımdan memnunum.bu paraya alınabilecek emsallerine de bindim ve içinde en çok erayı sevdim ve aldım.parasının da hakkını verdiğine inanıyorum.pişmanlık duyan arkadaşlara da tavsiyem bundan sonra almadan önce daha iyi araştırıp hesaplarını da ona göre yaparlarsa daha huzurlu binerler arabalarına.

9. atlantis

atlantis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Onur Öz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben aracı kötülemedimve eleştirmedim ama herkes nedense öyle anladı. Usta bir şoför değilim, arabalardan da çok anlamam, refleksim zayıf diye çok yüksek hızda da deneyemiyorum. 120'ye kadar araç kayarak gidiyor. Ondan sonra araç bağırmaya başlıyor. Araç şu anda 26000'de. Bu durumu sordum ve buna cevap bekliyorum.

Kimse bana benden daha Hyundai'cı olduğunu iddia etmesin. Yüzlerce binlerce araba markası ve modeli içinden Accent'imi severek, beğenerek ve isteyerek aldım. Amacım sıkıntılarımı paylaşıp çözüm aramak. Yoksa kimse ile polemiğe giripte canımı sıkacak değilim.

Düzenleyen : atlantis

10. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Vallahi Bizim Canın Videolarını İzliyorum.. 220 Ye Kadar Dayıyor.. S40 Larla Falan Kapışıyordu..

Başel Tuning Era Diye Aratırsanız Çıkar :)

11. munlu

munlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Teşekkürler. Çok faydalı oldu.

12. crazycloud

crazycloud Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    oğuz bıyıklı
    tsk ederimm aklımızda bulunsun.. =)

13. leventhoca

leventhoca Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    levent yesil
    Herşeyden önce sağlık ve güvenlik diyelim ben 1.4 eram ile otogaz ile 215 km lere herzaman çıkıyorum (hergün otomu kullanmak zorundayım- hafta sonu ve otobanda sürekli gece-gündüz farketmiyor 215 e kadar çıkıyorum ) ilginçtir motor kasıp bağırmıyor yalnız geçenlerde giderken tüpgaz bitti benzine geçince motor kastı ve ses yapmaya başladı sanırım otogaz daha kuvvetli bir yakıt onun için kasmadan bağırmadan yüksek hızlara çıkıyor.
    Titreşim için mutlaka lastik havalarınıza ve balansına baktırın hiç normal değil.
    İleride kazayada yolaçabilir ayrıca aracınıza zarar verir ayarlar çok önemli ben hızdan dolayı heryıl lastikerimi yenilerim. iyi e kazasız sürüşler.
    levent hoca

14. troy

troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    İLKER BEKTAŞ
    Merhaba arkadaşlar, Aracımı alalı 1 hafta oldu ve bu sürede 600 km yol yaptım. Aracıma lpg taktirmama ragmen, şu an benzinle kullanıyorum. Kullanma klavuzunda belirtilen 88 km/saat tavsiyesine uymak biraz zor ne olduğunu anlamadan 110 km/saat i çok rahat yapıyor ve hiç hissetmiyorsunuz bile. Tek sıkıntım aracım otomatik olduğu için bazen 2000 devirin altına düşüyor ve trafiğin akışı içinde bu deviri yükseltmem biraz zor oluyor. Ama şunu özellikle belirtmek istiyorum rodaj aracımın keyfini çıkartmama kesinlikle mani olmuyor... Selam ve saygılarımla...

15. yavuz66

yavuz66 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Mücahit YAVUZ
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    Araç Modeli:
    bu rodaj süresi kaç km.

16. Ersin