Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni Honda Civic'lerdeki Göçük Rezaleti

'Sohbet' forumunda koreci tarafından 25 Eylül 2017 tarihinde açılan konu

1. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,322
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Bu konu başlığı yüzünden gözüm hep yeni kasa civic arar oldu. Bugün bir tane göçüklü beyaz renk yakaladım. :D

2. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    diğer konuda da yazdım,

yıllardır aynı şanzıman aynı motor üretiyorlardı, bir tek kaportayı değiştirdiler, onu da becerememişler.

75 bin liraya benzinli otomatik elantra almak yerine 95 bin liraya benzinli otomatik civic alanlara da ders olsun.

fatihsevim ve umutd07 bunu beğendi.
  3. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    9. Aydan sonraki üretilen araçlarda bu problem çözüldü. Ortada bizim ülkemize gelen araçlarda malzemeden çalmak diye bir durum yok maalesef. Yurt disinada aynı aracthal ediliyor. Ayrıca yakılan parçanın çamurluk saçından bir farkı yok. O Side panelin altında daha kalın saseyi tamamlayan parçalar var. Şase yükünü dıştaki gördüğümüz saç taşımıyor yani. Ust üste oturan 3 farklı parçadan oluşuyor bu gocuklerin olduğu yer. Araç test edildi sokuldu parçalandı esas taşıyıcı kısımlarda herhangi bir esneme yok. Bu sebepten dolayı bu gocuklerin oluştuğu parça daha mukavemetli olacak şekilde altına da destek bir parça daha artı olaraktan ekstra bir yalıtım malzemesi daha koyuldu ve problem çözüldü. Dediğim gibi alacak tanıdığı olan filan varsa 9 ay ve sonrası üretim olanlardan alsın :)
    Bu arada sedan rs de ülkemizde üretiliyor.
    Hb olan İngiltere üretimi.onda bu problem yok. Çünkü onlarda sunrof vs. Olan modeller gelmiyor. Onların da en başta bu problem olmuştu oda çözüldü. Bizim insanımızın çaldığı bir durum değil yani elin çekik gozlusu böyle yapcan diyor bunlarda yapiyor:) ama hb olan tercihen daha mantıklı. Hiç bişey yapilmiyorsa para olsa 2 tane alıp kenara koymalı .şuan sedan olandan daha fazla özellikli ve farkları var ama sedan dan daha ucuz. Yakında bir zamla vergiye takilcak ve daha da pahalı olacak. O yüzden iyi kar edicek hb sahipleri:D

4. TolgaB.

TolgaB. Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    326
    Ad Soyad:
    Tolga B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Bu Honda değil miydi tsunami sonrası nükleer faciasından sonra binlerce aracı pres yapmıştı.

Açıkçası bu durum tespit edilen ve ileride bu durumu yaşama ihtimali olan tüm fc5 sahiplerine ulaşmalı ve eski aracı iade alarak belki makul bir fark ile yeni araç vermeli Honda. Bazı şeylerin parasal karşılığı olmaz, Honda markasının bu ülkede iyi bir algısı var, bunu yok etmek parayla ölçülemez.

Diyorum da Honda tr bunu yapar mı? Hiç sanmam

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

5. tafo0911

tafo0911 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    69
    Ad Soyad:
    tevfik ışık
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Peki 140dan sonra dalgalanmaya başlayan motor kaputu icin ne yspildi?

6. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Bu konuyu daha önce duymadım. Onunda bir hal çaresine bakarlar zannimca.
    Bana kalırsa Elantra almak daha mantıklı en azından aradaki su fiyat farkını vermemiş olursunuz. Civic sedan için dizel çalışmaları var. Ama bana kalırsa geç kalınmış bir şey. Bu Japonları anlamak zor. En azından ben anlamıyorum

7. tgykya

tgykya Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    211
    Ad Soyad:
    Tugay Kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    Her markanın kusuru ve bir çok olayı var böyle abartmaya gerek yok. japonlar malının arkasında olur her zaman sorun türkiyede satılanlarda olunca iş farklı yere gidiyor anlaşılıyor. aynısı japonyada olsa sorgusuz sualsiz araç değişimi olurdu. RS modelini kullandım geçen hafta 182 beygir olanını harika birşeydi gaza bastıkça basası geliyor insanın doymuyor insan. boluya kadar bir depo benzin harcadık 200 den aşagı inmedim gerçi. fren sistemide o biçim 182 beygiri durdurmakta önemli haliyle normal bir ara cadde de 150 gördüm 3 saniyede filan durdum galiba :) RS modellerinde böyle birşey görmedim karşılaşmadım

Son düzenleme: 5 Ekim 2017
  8. tgykya

tgykya Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    211
    Ad Soyad:
    Tugay Kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai bence önce fren sistemini geliştirsin yıllardır geliştiremedi bende hyundai kullanıyorum o kadar hyundai modelini test ettim hepsinin freni diğer markalardan geri hala. bir tane göçük olayı oldu diye koca mazisi olan firma gömülmemeli japon arabaları her zaman farklıdır sağlamdır bunu bilmeyen yoktur. hondanın tadı her zaman farklıdır eskiden kullanan biri olarak söylüyorum bunu.

9. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Rs in fren sistemi atmosferinden daha iyi daha büyük diskler kaliperler vs. Biraz daha üstün diğer modele göre. Lakin o cvt yokmu aracın 182 beygir diyince o büyük olan rakamin hakkını verdirmiyor. Bana göre ruhsuz bir şanzıman yani ben hiç mi hiç sevmiyorum. Keşke daha güzel bir otm. Yapsalardi. Yada yurt dışına verdiği manueli Türkiye ye de verseler di...

10. tgykya

tgykya Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    211
    Ad Soyad:
    Tugay Kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bizim bu ülke gelişmemeye devam ederse daha bir çok şeyden mahrum kalacağız. adamlar ne arabalara biniyor bide bize bak adamların şahini golf bizim için golf lüks araba bmw mercedes zengin arabası bizim için ama bir çok ülkede orta düzeydeki aileler biniyor. bazen isyan etmemek elde degil.

sukru56 ve fatihsevim bunu beğendi.
  11. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Gömülmeli, ben Toyota kullanıyorum. Bence rezalet bir marka. Kullanıcısını bu kadar salak yerine koyan hangi marka olursa olsun böyle bir forumda gömülür.

Honda'nın da mazisini iyi bilirim. Maziyi koruyacağım diye böyle hata yapılmaz.

Ben iddia ediyorum, o yamulan parça taşıyıcıdır, altında 2 kat parça olsa da taşıyıcıdır. Sadece görsel değildir. Günümüzdeki mühendislikle böyle bir hatanın yapılması ancak kötü firmalarda görülür. Çünkü çeşitli yazılımlarla bu analiz edilebilirdi. Firmanın müşteriye sahip çıkmaması da bu forumlarda bu mesajların yazılmasına sebep olur.

Hyundai müşteriye sahip çıkmadığında da buradan yazıyoruz, hem de gayet ağır yazıyoruz. Forum kayıtları ortada.

Ama Honda'da böyle sorun varken "hyundai önce fren sistemini geliştirsin" demek tüketici için faydalı değildir,

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

umutd07 bunu beğendi.
  12. tgykya

tgykya Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    211
    Ad Soyad:
    Tugay Kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bu sorun daha çok türkiye honda kaynaklı gibi görünüyor. diger ülkelerde varmı böyle sorun varsada nasıl çözüldü bilmek araştırmak gerekilir. her markanın kusuru var bunun çaresi yok. her marka eleştirilir ona amenna zaten. ama benim gözümde de hyundai nin frenleri 5 para etmez. toyota mı rezalet marka anlamadım ben ilerleyen zamanlarda kesinlikle toyota alacagım kaya gibi araba avensis yada auris alacagım.

13. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Bu olay hyundai de olsa hemen al işte bak teneke diye boşuna demiyorlar denirdi yada çin arabasında olsa çin malı işte denirdi. Savunulacak birşey değil ağır bir rezalet. Kaput dalgalanması nedir ya:D bir de öyle bişey var. Türkiye üretimlerinde her markada kalite ve işçilik malesef düşük hyundai honda toyota vs. Honda da toyota gibi mazinin ekmeğini yiyor. İngiltere üretimleri ama gerçekten kaliteli hissediliyor onlar da pek satılmıyor aynı hyundai gibi ithal kaliteli modelleri fazla pazarlamıyorlar iç piyasaya. Bu civic'i alanlara gerçekten üzüldüm dünya para verip böyle birşeyle karşılaşmak ve eski nesil benzin canavarı motorları almak insanların parasını gasp etmek gibi birşey.

joy_ride bunu beğendi.
  14. Blue-Tuscani

Blue-Tuscani Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,090
    Ad Soyad:
    Özgür
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Ben bir fikir yürüteyim kendimce. Kışın çok soğuklarda arka çamurluğun her iki tarafında ve aynı yerde küçük dalgalanmalar ilginç bir şekilde benim Hyundai Coupe aracımda oluyor.Yazın hava düzeldiğinde yani havalar ısındığında geçiyor ve eski halini alıyor ama büyük göçük şeklinde değil çok dikkatli yandan bakınca arka çamurluğun alt kısmında, uzunca ve ardı ardına beliren çok yakın aralıklı gerilmeler oluyor.Her insan, göstersen bile fark bile etmeyebilir.Benim buradan hareket ile fikrim alt kısımdaki taşıyıcı parça bir şekilde bağlantılar ile üst kısımdaki parçaya kendisine doğru baskı uyguluyor ve bu göçükler oluşuyor.

15. Blue-Tuscani

Blue-Tuscani Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,090
    Ad Soyad:
    Özgür
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Neticede fabrika çıkışında çok sıkı kontrolleri yapılıyordur kanımca ama araç taşınırken kamyona bindirilip indirilirken bile gerilmeden bu göçükler oluşuyor olabilir.Ben alt kısımdaki taşıyıcı ile bağlantı sorunu diyorum ve aklıma başka bir şey gelmiyor.

16. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,271
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Ankaranin yollarinda taşıyıcı daha bir esniyordur elin japonu bizim yolları hesap edememiştir
    Şaka bir yana amcam 9 ay almanyada duruyor o yüzden 2002 crv si var bende duruyor araç , geçen gün mesaj gelmiş amcam gitmeden airbag birşeyi garantiden ücretsiz değişecek diye... ücretsiz randevu alın filan diye
    Bence pahalı bir süreç olacak honda için

17. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,429
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    RS modelinde de var, global bir sorun.

18. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

foruma konu açtım aurisle ilgili.

arızaları artık herkes biliyor da henüz bilmiyorsanız ben yazayım, toyota MMT şanzıman kronik olarak arızalı. şanzıman aktüatör motorları 40 bin, 60 bin km gibi düşük kilometrelerde çalışmamaya başlıyor. çalışmadığında araç kendini boşa alıyor. bu durum araç hareket halindeyken de olabiliyor. araç hareket halindeyken kendini boşa aldığında acemi sürücüler için kaza riski oluyor. yani doğrudan hayati tehlikesi var.

yetkili servis şanzıman MMT kısmını komple değiştiriyor, 4500TL masraf çıkıyor. garanti kapsamı içinde bile çoğu servis bu arızayı garantiye sokmuyor.

ikinci büyük arıza: toyota 1.4 d4d 110 beygir versiyonların tamamında aşırı yağ eksiltme var. 5000 kmde 2 litre. toyota yağ eksiltmeyi kabul ediyor ve bazı araçları servise çağırıyor. türkiyedeki araçların intercoolerı değişiyor. vakum pompası değişiyor. avrupadaki araçların motor bloğu değişiyor. arıza aynı arıza. bu nedenle servisin "düzelttim" dediği araçlar yağ eksiltmeye devam ediyor.

bu dediğim arızalar sıfır satılan versiyonlarında da aynen devam ediyor.

yukarıdaki arızaları mahkeme yoluyla kanıtlayıp aldığı aracı geri verip parasını faiziyle geri alanlar var.

asıl bomba şu: toyota internette bu konunun yazıldığı bazı forum ve web sayfalarını mahkeme ile kapattırıyor.

türkiyedeki yüzbinin üstündeki araç(auris, corolla, yaris) bu arızalarla yaşıyor. bir arabanın hem şanzımanı hem motoru sorunlu olabilir mi?

şimdi kaya gibi araba olan toyotayı alıp güle güle kullanın. düz mantık "japonlar her zaman sağlamdır, bunu da herkes bilir" diyen arkadaşlara birinci ağızdan şahitliğimdir. isteyen istediği markayı alsın.

sipartacus bunu beğendi.
  19. tgykya

tgykya Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    211
    Ad Soyad:
    Tugay Kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    O zaman araba almayalım bence :) toyota yı savunduğum Dan degil benim kanımca bi araba büyük arıza verdin mi devamı geliyor. Arkadaşım da Ford Focus vardı iki kere motor yaptırdı sorunları bitmedi şimdi 2008 corolla aldı sorunsuz kullanıyor şans mıdır bu işler bilemiyorum her markanın bir kusuru büyük sorunları var. Çogu markanın bazı Modeller de altın dan kalkamadığı kötü bir izlenim oluşturdu sorunlar zaman zaman yaşanıyor. Ve bu sorunlar bizim gibi arabadan çok vergiye verilen para olunca daha çok koyuyor adamlar 20 bine lüks arabaya biniyor sorun olmuyor onlara bizde sıfır araba 100 binden başlayın ca koyuyor haliyle sorunlar çıktıkta bide araçta delirtiyor insanı

20. ekremce

ekremce Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    364
    Ad Soyad:
    Ekrem
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    şaşkınlık içinde okudum konuyu, daha neler göreceğiz.. yazık ya hu..

Bu Sayfayı Paylaş