Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni Ford Tourneo Courier Test Sürüşü İzlenimleri

'Otomobil Testleri / Karşılaştırmalar' forumunda i20 Troy tarafından 7 Haziran 2014 tarihinde açılan konu

1. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Arkadaşlar merhaba,

Şirketimizin araçlarından yeni courier ile Aksaray-Ankara-Sakarya-Kocaeli-İstanbul seyatimizi 5 kişi ile gerçekleştirdik. Öncelikle yazacaklarım tamamen kendi düşüncelerimdir... Bir başkası için farklı düşünceler olabilir...

Araca 5 kişi binmemize rağmen arka taraf tabiri caizse yayla gibiydi... Arka koltukta oturanlar yolculuk boyunca hiç rahatsız olmadan rahat bir şekilde yolculuk yaptılar... Araç ruhsatta panelvan olarak geçilmiş... Yani hususi kamyonet değil... Direkt kamyonet (panelvan) şeklinde yazıyor... Aracın ön koltukları için ise aynı düşüncelere sahip değilim... Malesef 2 saat üzerine çıktığınız andan itibaren acayip rahatsızlık veriyor... araç 1.5 litre 75 BG Delux modeli. Bel desteğinin olmaması malesef ki uzun yolculuklarda sıkıntı çıkartacak... 110-120 km/h hıza kadar yol motor sesini hissetmiyorsunuz... ve hızınızı belli etmiyor... Ama bu hızlardan sonra yolda aşırı derecede gezinmeye başlıyor... Hele birde zaman zaman rüzgar oluyorsa araba sarhoş gibi sağ-sol yapıyor... Süspansiyonları çok yumuşak değil... Sert süspansiyon... Motor 75 PS olması bizi pek tatmin etmedi... Açıkçası Gitmiyor dedik ve gaza yüklenmek zorunda kaldık... Bagaj gayet yeterli geldi... Eşyalarımızı fazlası ile yerleştirebildik... İstanbul-Kocaeli çıkışı Berceste ilk tesisinden Ankara Gölbaşına bakar ben kullandım... Dizel motor polemiğine girmicem ama dizelde olsa araba 2000 devire gelince gitmiyor... Dip gazda otobanda maximum o yokuşları tırmanırken 100-110 hızları ile çıkabildik... Ama aracın yükünü ve ağırlığını birde motoru düşünce aslında yeterli... Ben tatmin olmasamda... araç ile 120-130 km/h hızları aşmamaya çalıştım... yolda durmuyor... Frenleri klasik reno freni gibi... pedala basıyorsunuz fren hissi yok biraz daha basınca birden tesirli bir fren yapıyor... ve araçtaki herkes tedirgin oluyor... Alışmak zaman istiyor... Arkadaşım 160 km / h hıza kadar çıktı ama son derece risk oluşturuyor... Anlaşılan bu aracın limiti 110-120 km/h hızlar... yakıt olarak ortalama yol bilgisayarı 5.5-5.7 litreleri gösterdi... Yokuş çıkarken anlık tüketim 14 litrelere kadar çıktığı oldu... Klima performansına da alışmak gerekiyor... Farların aydınlatması ise bence vasat... yani düzgün bir mercekleme yapamamışlar demekki... 195 60 ebatlarındaki Continental lastik isabetli olmuş... Araçta zaman zaman ESP devreye girdi sanırım... Anlık olarak bir frenleme hissi oluşturması sanırım ESP den kaynaklı... Çünkü yüksek hızlarda 160 km/ h hızda anlık frenleme mi yoksa yan rüzgar etkisi mi anlamadım ama ESP olabileceğini düşünüyorum... Belki de yanılıyorumdur... Şehir içersinde çok atak olmasada gaza yüklenerek istanbul trafiğinde seri olabildik... Navigasyon koyduğumuz yer çok başarılı olmuş... Süper kullanışlı... Teyp orta kalitede ses sistemi sundu bize... Görüş açısı fena değil ama daha önce söylediğim gibi dikiz aynasını ben yeterli bulmadım...

Sormak istedikleriniz olursa cevap verebilirim... Yaklaşık 1200 km den fazla yol gittik... 2 kez opette çeyrek depodayken fulledik ama agresif kullandık sürekli... Araç tam yüklüydü... 3. kez gölbaşından gelirken 268 km gider yazdığı için de shell den eve 2 saat kala fullemek zorunda kaldık... Bence yetişirdi ama arkadaşım riske girmedi...

Durumlar böyle...

Herkese kazasız belasız sürüşler....

Bu Sayfayı Paylaş