Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

yeni elentra yakıt tüketimi

'Elantra Forum - Club (MD/UD; 2010–2015)' forumunda murtezasahin tarafından 11 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu

1. kavtaroglu

kavtaroglu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    evet

2. ankarali2010

ankarali2010 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    0,18 TL bence bu kasada bir araç için müthiş bir rakam.. Su koysan daha fazla yakar o derece yani... maşallah diyor ve kazasız belasız sürüşler diliyorum..

3. BABACANTR

BABACANTR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    slm eco açık derken hocam anlayamadım

4. BABACANTR

BABACANTR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    adem ocaklı beyefendi bendede elantra 2011 mode var eco dediniz biraz açarmısın konuyu bendede yakıt çok fazla ne yapmam gerekli

5. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    buraya da ekleyeyim :) arkadaşlar biraz önce depoyu doldurdum özellikle tam 4000 km yi bekliyordum 4027km dealdımsanırım çünkü 20 30 km içindeki benzinle bayiden getirme aşaması var 4000 km de tam tamına yakılan yakıt 1465 tl yani km başına 0,366 tl düşüyor 97 oktan alıyorum ltsi tam 4.50 tl yani ortalama da tam olarak 8.14 lt yakmış bulunuyorum yakıt konusunu merak edenler güvenebilir yüzde yüz doğru ve titiz bir ölçümhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gifkısaca yaktığım yakıt bu zamana kadar ortalama her 100 km de 8.14 lt.

6. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    ekleme yapayım bu 4000 km de hiç klima kapatılmadıhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

7. barazi27

barazi27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben otm mode 1.6 kullanıyorum şu an 2000 km de aracım şehirlerarası ve şehir içi ikisini de test ettim. Biraz daha km geçmesini bekledim ölçüm için.
    Şimdi 97 oktan benzin kullanıyorum. Ancak benim verilerim şaşılacak derecede normalden düşük. Mesela otm şanzıman verilerine baktığınızda standart şehiriçi 9 lt gözüküyor ben şu anda şehir içinde normal kullanımda 7.2 lt ortalama veri alıyorum. agrasif devirli kullanımda bu 8.5 oluyor ama daha 9 görmedim hesaplamadım.
    Ben aracın yakıt tüketiminden çok memnunum. Aldığım gün şehirlerarası yolculuğa çıkmıştım 4.5 lt tüketimi vardı şehirlerarasında sonra tekrar veri alacak fırsatım olmadı.
    Yani kısaca şehirlerarası 4.5 lt şehir içi klimalı (max hız 60) 7.2 lt, en fazla 8.5 lt.
    Umarım alacak arkadaşlara yakıt tüketimi hakkında biraz daha bilgi vermiş olur. Açıkçası ben 9 - 9.5 lt razıydım şu an çok memnunum.
    Not: Yakıt tüketimi hesaplarken genelde cebimden çıkana bakarım :D Yani depo fuller 100 km gider sonra tekrar fuller ne kadar ödemişim ona bakar hesaplarım. Bence en gerçekçi sonuç budur. Ama aracın ortalama verdiği tüketim değerleri de hesaplarımla tutuyor.

Düzenleyen : barazi27

8. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Eco size ekonomik kullanım alışkanlığı edinmenizi sağlayan bir sistem olarak düşünün yani eco ışığına uygun kullanırsanız daha az yakarsınız sizinki otomatik vitesmi bilmiyorum eğer otomatikse gaz pedalına basarken dikkatli basarak eco ışığının yanık kalmasını sağlayacaksınız gaz pedalına fazla basarsanız eco ışık söner buda sizin ekonomik kullanmadığınızı gösterir daha az basın ışık yanık kalsın.Eğer manuel vites ise vites değişimlerini aracın size tavsiye ettiği devirde bir üst vitese geçin ve yine gaz pedalını mümkün olduğunca yumuşak kullanın.İşin özü sizin ekonomik kullanım alışkanlığı edinmenizi sağlıyor.bu alışkanlık oluştu ise Eco açıkta olsa kapalıda olsa yakıt tüketimi değişmiyor,bir deyişle açık iken agresif kullanırsanız anormal değerlere çıkabilirsiniz ama aynı zamanda kapalı iken sakın kullanırsanız oldukça ekonomik olur.

9. kavtaroglu

kavtaroglu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bir depo ile 500 idealmidir

10. morti

morti Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    herkese selam bende elentra en full versiyonu prime plus alacam kısmetse ve lp tatirmayi düşünüyorum sie sormak istedigi sizce civic 2012 mi yoksa elntra mı?

11. TOYY2004

TOYY2004 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    arkadaşlar sahibinden de satan bir arkadaşa yazdım ve cevabı aşşağıda :
    ilan : SIFIR DESEM YERİDİR 2011 MODEL 2900 KMDE FULL (#58707685)
    ben :
    bir sakıncası yoksa bendede 2004 var galeriye verip sıfırını alıcam bir
    sıkıntısından dolayımı değiştirmeyi düşünüyorsunuz başka
    araçla..beğenmediğiniz sizce - ler neydi yardımcı olursanız sevinirim..
    cevap:sakın ha sakın almayın beş kuruş etmez ha paranız çoksa bilemem araç 650krş yakıyor kmde

12. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    o yakıtı nerede yaktığına bağlı.bende de 1.4 era var,28 kuruşla 50 kuruş arası yakıyor.işe gidip gelirken 50 kuruştan aşağı yakmıyor,çünkü gidiş geliş 7.6 km,hep soğuk motor ve 1.ve 2.vites kullanma zorunluluğu.klima açsam daha da değişecektir 55-60 kuruşa da çıkabilir yani.o yüzden 65 kuruş yakıyor derken hangi şartlarda ve doğru ölçümle mi tartışılır.

13. pharma03

pharma03 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracı şehirler arası kullandım uzun yolda (ısparta- ankara) giderken sakın kullandım 110 km ortalama hızla 5.4 yakıt ortalaması vardı.dönerken 130 140 km ile sürdüm 5.8 ortalama vardı.şehir içinde 7.2 civarında yakıt tuketımı var aracım mode elantra

14. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    arkadaşlar yakıt tüketimleri gayet güzel.kullanıcılardan duyuyorum yeni astralar turbo 1.4 müdür nedir yeni jettalar 1.2 tsi lar gibi araçlar 0.85-1.00 gibi yakıt tüketimleri var.lpg uyumları kesinlikle yok ve araç almak için 1 sene sıra bekliyorlar allah yardımcıları olsun...ne diyim...insanlar bu araçları bilinçsizce alıyolar gibi.

15. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ufacık motora turbo takılınca çok çok sakin kullanılmadığı zaman inanılmaz yakıyor araçlar. Turbosuz büyük motorlar o ufak motorlardan çok daha az yakıyor.

16. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    evet kardeşim dediğine kesinlikle katılıyorum.ben jetta test sürüşünde 120-130 sakin kullanım(benim aracıma göre) 24 lt yi gördüm(1.2 TSİ)..be ne ulen dedim kendi kendime...allah muhafaza turbo da arıza olursa ki bu motor bu kasa kesin arıza çıkarır bisiklet yolundan devam eder o da bisikletleri sollamadan..https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

17. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    10000 km ye kadar yakıt tasarrufu beklemeyin bence..benim diğer aracımız 2008 era select 1.6 ilk 10000 km ye kadar 10-11 lt idi şimdi 8-9 arası..düzelir yani..yeni araçlarda rodaj kaldırıldı diyorlar fakat ben inanmıyorum..çünkü motoru en az 10000 km kullanılmış kadar boşta çalıştırmaları gerekir bu da fabrika için büyük maliyet...

18. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Rodaj kaldırıldı olayına ben de inanmıyorum. Araba ilk bakımdan sonra kendine geliyor resmen.

19. ozgurcem

ozgurcem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    istanbul kağıthane'den & ankara kızılaya kadar ortalama 120 Km hız ile geldim mode manuel ile.. 85 tl yakıt tükettim

20. ozgurcem

ozgurcem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bide lpg taktırcam şimdi baya bi düşer herhalde lpg li halde :) yakıt tüketimi hoşuam gitti yani :) unutmadan ortalama 100km/ 4.8 Lt yakıt tüketimi gözüküyor du

Bu Sayfayı Paylaş