Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

yeni elentra yakıt tüketimi

'Elantra Forum - Club (MD/UD; 2010–2015)' forumunda murtezasahin tarafından 11 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu

1. NEJAT

NEJAT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    NEJAT ATLAM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
  2. piyanist_erk

piyanist_erk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    burdaki kılavuz kitapçığı zaten var bende benim sorduğum motor alıştırmak için aracı son gazmı sürmek lazım yoksa farklı şekilde yöntemleri varsa anlatırmısınınz siz galiba motor açma diye yazınca tamirat işiyle alakalı sandınız

3. nazmix60

nazmix60 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    son derece makul

4. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Cevabınız için teşekkür edrim ama istanbulda Uçardan aldım ben aracımı LPG Dönüşümü olmayacağğı olursa garantinin biteceği söylendi o yüzden bir müddet daha petrol baronlarına çalışacağız sanırım

5. i20Troy

i20Troy

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    N. Sultan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Kursa giderken motor hocası 0 araçlarda rodaj süresine dikkat edin ve aracı 90'ın üzerinde kullanmayın derdi. Bunu Dumankaya Dragos'taki servis ustasına söylediğimde gülmüş ve yok öyle bir şey demişti, eğer o şekilde kullanırsak motor sağır kalırmış.. onun için bir müddet, misal: 4. viteste 120 km hızda bile gidilebileceğini ve motorun bağırmasından rahatsız olmamak gerektiğinisöylemişti.. tabi bu hız şehir dışı kullanım için geçerli. Şehir içinde de vites ve hız oranını bunu göz önüne alarak ayarlayabilirsiniz..

6. seraylin

seraylin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selamlar YENİ ELANTRA 2011 ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM. AMA YAKIT DURUMU NASIL OLUR. ARAÇ ÇOK HOŞUMA GİTTİ. AMA BENZİNLİ OLMASI SIKINTI OLUR MU?

7. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    aracim suan 3017 km de sehir ici kullandim hep yaktigim yakit birebir olcumde 1080 tl km de 0,36 kurus yakiyor diyebiliriz 97 oktan benzin aliyorum shell den 4,50 tl ltsi yani 8 lt civari bir tuketimi var bence 1.6 bir araca gore yakit guzel.... 1.6 era da 8.5 yakiyordum.... arkadasimin 1.4 kendini kaldiramayan puntosu klima acikken 10-11 lt yakiyor ve gecen gun yokustan zor ciktigini soyledi... diger arkadasimdaki 1.33 auris 8 kusur tuketime sahip.... benzer arac olan civic fabrika verisi bile 9.2.... 1.4 eram 9-10 lt arasi yakiyordu aracin yakiti konusunda genel bilgi ve karsilastirma acisindan yardimci olur umarim... yakit olcumum kesinlikle sasmaz depo fulleyerek yapiyorum olcumu cunku mesela sabah benzin alirken depo 100 tl alacak dedim arkadasa 100.50 kurus aldi dogal olarak sasirdi :))) kolay kolay yanlis cikmaz olcumum... cok yogun trafik ve sert kullanimda maks 9,5 yakar gibi geliyor sehir ici bana ben sehir ici yer yer zorlayarak 500 km denedim 8,8 yakti onuda belirteyim en az ise 7,7 yaktirabildim cok dikkatli kullanimda... eco mode kapali konumda kulkaniyorum yakita etkisi var mi bilemiyorum sadece vites degisim gostergesini kapiyor sanirim gozum cok takildigi icin kapadim :)) yakit ile ilgili aklima gelenler simdilik bunlar.

8. seraylin

seraylin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ÇOK TEŞEKKÜRLER... YANİ ALINABİLİR DİYORSUN YENİ ELANTRA :d

9. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aramıza hoşgeldiniz.Tanışma bölümünde kendinizi tanıtabilirsiniz.Birde forum dahilinde büyük harf kullanmıyoruz
    Düzenleyen : Levent

10. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    yakit konusunda en az yakan 1.6 benzinli arac oldugunu bile iddia edebilirim https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif 8 lt altinda sehir ici tuketime sahip 1.4 araclar dahil bir araba yok sanirim standart alinabilir arabalar icerisinde,,,,, civic ve corolla fabrika verisi 9,2 lt mazda 3 sanirim 9,3 lt ki baslangic fiyatlarini karsilastirirsaniz en yeni kasa+ 5 yil garanti ile elantra one cikiyor.

11. gurkantali

gurkantali Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    gürkan tali
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Kardeş teypte RDS özelliği yok diyorlar yani radyo istasyon isimlerini göstermiyor sadece frekans no gösteriyormuş doğrumu

12. piyanist_erk

piyanist_erk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet doğru rds yok,zaten kim radyo dinliyorki usb'ye atıyorum 10 tan full mp3 zaten yetiyorda artıyor bile canın sıkıldımı sıkıldıklarını sil tekrar yükle bence cd yükleme derdinden kurtuluyor insan

13. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    rds yok bence olmamasi cok sacma radyo hemen hemen hic acmiyorum bende fakat gecen gece dolasirken elim degdi guzel sarki caliyor diye degistirmedim dinledim arka arkaya guzel parcalar calinca bakayim hangi radyoymus bu dedim ve husran..... sadece frekans yaziyordu hos degil bence olmamasi bir gicik oldugum noktasi daha var oda camlarin acilisi tek dokunus acilip kapanma bu kadar mi zor bisey acaba sofor tarafi bile iniyor fakat kalkmiyor orjinal olarak cam modulu gelirse ve kapilari sokmeden takilan birseyse kesinlikle taktiracagim, birde kontak etrafina bile bu sefer isik koymuslar cok guzel fakat yine torpidoda isik yok belki basit eksikler ama 2011 model c sinifi bir aracta olmasi gereken ozellikler bence bunlarin disinda surasi eksik veya kotu diyebilecegim bi sey yok jantlari saymazsak, yalitim cok cok iyi camlari kapayinca disariyla iliski kesiliyor birde calistigini anlamak cok zor aracin icindeyken kontagi kesinlikle bir daha cevirirsiniz ki ben 2 3 defa cevirdim :)) neyseki bir sey olmuyor bir daha cevirmede sistemi farkli yapmislar sanirim. birde plastik kalitesi bana cok iyi geldi eradan sonra ilk eramin direksiyon plastigi vs makyajli erama gore daha iyiydi ama yinede sert plastikti makyajli eramda ise direksiyondan nefret etmistim resmen bembayaz oluyordu. bunda o konuda oldukca memnunum. almayi dusunen arkadaslar varsa istediklerini sorabilir objektif sekilde yanitlarim bende pek aldiysam en iyisi budur mantigi yok eksi yonunu arti yonunu degerlendirir arti agir basiyorsa alirim fakat eksi yonleri de goz ardi etmem :))

14. seraylin

seraylin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    BEN TEKRAR ŞUNU SORAYIM. bEN 2012 ORTALARINDA ELANTRA ALMAK İSTİYORUM. SİZCE BİRTAKIM EKSİKLİKLER YADA OPSİYON OLAN ŞEYLER OLABİLİR Mİ ARAÇTA.
    BİRDE DİZEL Mİ ALSAM BENZİNLİMİ. BEN YILDA ORTALAMA7-8 BİN KM YOL YAPIYORUM. SİZİN TAVSİYELERİNİZ NE YÖNDE OLUR. BENZİNLİ Mİ YOKSA DİZEL Mİ?

15. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Dizel Varmıki Dizel Alacasınız :)

16. seraylin

seraylin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    :d YOK ELANTRANIN DİZELİ OLARAK SORMADIM. HERHANGİ DİZEL MARKA ARAÇ MI ALAYIM YOKSA BENZİNLİMİ. ÇOK YOL YAPMIYORUM.

17. piyanist_erk

piyanist_erk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

arkadaşım senin elantradada 100-120 arası hızla gidince otobanda ufak bir çukur yada rüzgar yada viyadüklere girişte araba kuyruk sallıyormu sanki yoldan çıkacakmış gibi oluyormu eğer senin araçta böyle bişey olmuyorsa benim elantra sounlu demektir

18. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    100 120 de bir sorun yasamadim ama daha ust hiza da cikmadim sanirim maks 130 yapmisimdir ama bir sorun hissetmedim sadece soyle bir durum var bozuk bir yolda hizliysam direksiyonda sertlesme gibi elime bir mudahale oluyor sanki 2 defa da babam kullandi arabayi oda bir sey soylemedi gittigi yer 50 gidis 50 donus yani uzun yol sayilir 80-100 arasi kullanmistir ama bir sorun soylemedi. on duzenden midir bilmiyorum fakata erayla ayni yola giderken ben 80 li hizlarda direksiyon birakamiyordum biraz bozuk bir yol fakat bu aracla hic direksiyonu tutmadan gidebiliyorum birde sirf esp yi anlamak icin 2 3 defa el feeni cektim donerek kesinlikle kayma yapmadi sanki el freni cekili degilde yavas yavas frene basiyormusum gibi oluyor el freni mi tutmuyor diye dusunup el freni cekili kalkmayi denedim kipirdamiyor bile yerinden pekte uzmek istemiyorum 2 aylik araba daha. ama dediginiz gibiyse ne diyecekler merakla bekliyorum bir sey cikarsa bende bir test eder ona gore gotururum servise cunku dediginiz sorun ciddi allah korusun yuksek bir hiza cikariz yapar aman sizde agirdan almayin mutlaka iyice kontrol ettirin.

19. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    saydigim eksiler disinda hic bir eksi yonu yok o eksilerde sizi etkiler mi mesela rds,torpido da isik olmayisi yada camlarin tek dokunusla acilmamasi... bilemiyorum. dizel bir arac almak yada almamak icin su sekilde karar verin yilda misal 10 bin km yapiyorsunuz benzinli aracla kac tl yakit alacaksiniz yilda 3600 tl lik diyelim ayni aracin dizelini alsaniz kac tl yakit alacaktiniz 2600 tl lik diyelim yani ayni aracin dizelinde senede 1000 tl kar edeceksiniz, burada onemli olan ayni donanim ve ayni aracin dizeline benzinlisine gore ne kadar fazla odeyeceksiniz benzinli 40 bin tl dizel 46 bin tl ise 6 yillik farki zaten pesinvermis olursunuz ki hic mantikli bir secim olmaz ozmn dizel ki diZellerde ekstra bakim ucretini de goz onune almak lazim yilda 7-8 bin yapan biri icin dizel pek mantikli gorulmuyor ben 10 bin yapiyorum ve dizelin bana uymayacagini dusundum sizde hesabinizi bu sekilde yapip kararinizi ona gore verin bence.

20. talfar

talfar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Kuyruk sallama olayı için servisin teşhisi ne oldu? Bilgilendirme yapar mısınız?

Bu Sayfayı Paylaş