Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

yeni elentra almasam mı acaba_? ....

'Elantra Forum - Club (MD/UD; 2010–2015)' forumunda hakan06900 tarafından 27 Mayıs 2013 tarihinde açılan konu

1. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    @hakan06900

"bu kadar gevezelikten sonra aslı sorum şudur.
    1-acaba 2013 modellerde o tık tık sesler süspansiyon direksiyon kutusu gibi sorunlar giderildimi
    2-lastikler yine aynı markamı
    3-bu güne kadar üretilmiş bütün hyundailer lpg ile mükemmel uyumlu çalışırken şimdimi lpg ile arası bozuldu hyundai nin.

bu üç sorunu cevabını bulduğum gün bayideyim. lancer den tamamen vazgeçmek üzereydim ama bu sorunlardan sonra caba lancer mi diyorum."

1- Giderildi emin olun. KEşke alt segment olan Accent BLUE testi yapsaydınız.
    2- LASTİKLER YİNE AYNI MARKAMI ? (Zaten sorun burada bu konda da başladı)
    Bu hankookta olur Goodyear da olur, Pirelli P7 de olur. Olur Olur, ;O zman kimin ile anlaşılmış ise onun markası olur.
    3- Hala aynı emin olun. HAtta LPG de en dayanıklı motoru BU adamlar yapmış denilebilir de.

Siz iyisi mi bir I40 deneyin... Sonatanın rahatlığını, Mersedesin konforunu, I30 un ataklığını, yaşayın.

hakan06900 bunu beğendi.
  2. Orhan

Orhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Beyaz_MeLegiM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Ben Elantra Kullanıcısı Olarak 2011 Model Mode Plus Kullanıyorum.
    Bugune Kadar Aracımda Sorun Yasamadım
    Hatta Aracıma 8 Ay Önce LPG Taktırdım
    Hatta Aracımda 18 Jant Var
    Ne Bu Sorunları Yaşadım Nede Böyle Birşeyle Karsılastım.
    Mekanık Hatalar Olmayacak Diye Birşey Yok Allahın Yarattıgı Kullarda Bile Sorun Oluyor Kaldıkı Araba Neymiş.
    Eger Kafanıza Yatıyorsa Gidin Test Sürüşüne Baktınız Sorunmu Yasıyorsunuz.
    Arkadasım Hyundai Seni Yarı Yoldamı Bıraktı Olmaz Kullanıcı Hatasımı Demiş.
    Şu Forumda Böyle Sorun Yaşayıpta Sorunu Giderilemyen Bir Tane Hyundai Kullanıcısı Gösterin Tamam Diyecem.
    Size Tavsiyem Kullanan Kişilerden Fikir Aldınız Fazlada İrdelerseniz Zaten İşin İçinden Çıkamazsınız.
    Yolda Yürürken Bedeninizi Dinlerken Bile Acaba Şuramda Birşeymi Var Acaba Ayagımmı Agrıyor Derseniz Arabadada Öyle Kulagınızı Motora Verirseniz Servisten Cıkmazsınız.
    Varsa Düşünceniz Alın Elantranızı. Sorunda Çıkarsa Gidin Servis Sonuna Kadar Arkasında Markasının

hakan06900 bunu beğendi.
  3. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    lpg ile kusursuz bir arac hyundai hatta lpg takilmaz dedikleri gdi motorlara bile vw nin tsi motorundan daha uyumlu ve saglam modeli geldi. lastik goreceli kavramdir siz alirsiniz cok begenebilirsiniz. adem abi kayiyor dediyse vardir bi bildigi. araci gecenlerde test ettim kisa bir tur sayilirdi ses seda yoktu. tabi 2000 yumurta accent kullandigim icin de sessiz gelebilir.

sabah marsa basip ya buda marsi cok sesli diyen biriyseniz her araba size su motoru gibi gelebilir.

hakan06900 bunu beğendi.
  4. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    ben orhanın elantrasını kullandım, onca ekstrasına rağmen kullanımda göze batan, dikkat çeken bir durumu olmadı. bence en güzeli test sürüşüne çıkınca hissettikleriniz. sırf lastik veya onun gibi giderilebilecek bir durum yüzünden bütün arabadan soğumak hata olur.

hakan06900 bunu beğendi.
  5. alper4159

alper4159 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    111
    Ad Soyad:
    Alper Fidan
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Bende aylardır kullanıyorum aracı benimde bir şekayetim yok aracımdan 3000 devir üzerinde hafiften bir ses gelir ama o kadar da gelsin sorularınızın cevapları tatminkar olarak verilmiş diğer sayfalarda bu nedenle ekstra birşey yazmayacağım.

Ama şunu da belirtmek isterim. sizin ilk mesajınızda yazdıklarınızdan sonra bence gidip kendinize bir mercedes almanızı öneririm madem muafiyetinizde var gidip kendinizi bi mercedes alın ama onlara LPG taktırırlar mı bilemem...

6. hakan06900

hakan06900 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    hakan erdoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    arkadaşlar ne yaptınız böyle ya.:D sitedeki bütün yazılanlardan sonra kafama takılan bi iki soruya cevap aradım sadece.ben hyunda markasını severek kullanan biriyim. daha önce 2006 model dizel era kullandım. o arabamla rampalarda 200 motor bi çok araçla dalga geçiyordum.;) şu anda yine 2009 dizel era aracım var. hele bir 2001 model klimalı 1.3 lx aracım vardıki onun tadı bir başkaydı. 200 bin km de arkadaşıma sattım ve arkadaşımda zevkle kullanıyor o arabayı. yani demek istediğim ben zaten hyundai seven biriyim.volvo s40 alfa 156 gibi pek kimsenin terccih etmediği araçlarada bindim. her araba gibi onlarında artısı eksisi vardı.demek istediğim ben bu markayı zaten seviyorum.sorun şu aslında daha öncede yazdım bunu c kasa vectra kullanan arkadaşlar vardır aramızda. bu önden yada süspansiyondan gelen sesler vectra c lerde olan sorunları hatırlattı bana.yani iri güzel görünen bir araba ama buna göre yapılmamış ön takım ve süspansiyon gibi geldi bana sadece.
    küçük tartışmalar olsada faydalı bilgiler edindim.yazan bütün arkadaşlara teşekkür ederim.umarım 2013 modellerde o küçük kusurlar giderilmiş olur ve 2013 elentram ile sürekli aranızda olurum.

7. hakan06900

hakan06900 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    hakan erdoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    alper hocam sizde beni hyundai düşmanı yapmışsınız ya.aşağıdada yazdım ben hala hyundai kullanıcısı biriyim.neden herkez git mercedes al diyor ki.ilk mesajımdada yanlış bişey yazmadım ben.bir tane bile elentra kullanıcısı ile yüz yüze görüşmeden tamamen sizin yazdığınız mesajlar göre cevabınnı merak ettiğim sorulardı bunlar.tabi sadece sorunları öğrenmedim. mesala yazılanlardan müşteri memnuniyeti açısından hyundai nin ülkenin bir numarası olduğunuda gördüm.

8. alper4159

alper4159 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    111
    Ad Soyad:
    Alper Fidan
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    bugüne kadar bir sıkıntı yaşamadım hakan bey arada birkaç sıkıntı yaşandı sorunların çoğu da çözüldü ama "ben 160 ile giderken yol sesi almıyordum şimdi alırsam arabadan soğurum" demeniz garip ben size söyleyeyim rüzgarsız bir günde 180 ile giderken arabada hafif bir motor sesi ve hızdan dolayı bir rüzgar sesi oluyor. onun dışında özellikle 3000 devir altında herhangi bir ses yok.

Lastik konusuna gelince aramızda değiştirenler var ben şimdilik değiştirmedim açıkçası çokta şikayetçi değilim lastiklerden ne beklediğiniz önemli ben arabamla drift yapmıyorum yolda sakin bir şekilde gidiyorum bana yetiyor.

Yol tutuş problemlerini okursunuz bir çok yerde bugüne kadar yoldan çıkan olmadı ben okumadım bunu ama biraz hızlı bir şekilde bir tümseğin üzerinden geçtiğinizde arabanın arkası havalanıyormuş gibi geliyor insana -bağımsız süspansiyon olmamasından kaynaklanıyor tamamen bence çözümü yok bunun- ama normalde öyle bir durum yok araba da bir savrulma da olmuyor arkadan gözlemledim başka bir araçla.

Bunların dışında zaten bir memnuniyetsizlik yok etrafımda bugüne kadar gördüğüm tüm elantraların şoförlerinin gözlerinde hep aynı ışık vardı hepsi benim gibi arabasına aşkla bağlı idi alınca sahip olunca ne demek istediğimi anlarsınız ;)

hakan06900 bunu beğendi.
  9. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben sizi anladım. Bir arkadaşın yazıkları yüzünden konu dağılmış. Elentranın dış gövdesi beni büyülüyor. Pişman olmayacaksınız kesinlikle. Ancak bence bayide varsa yada oto kiralamacılarda varsa mutlaka bir süre kullanın öyle alın. Ben megane 2 almak istiyordum. Ama sadece 40,50 km kullanısıya kadar.

hakan06900 bunu beğendi.
  10. hakan06900

hakan06900 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    hakan erdoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    teşekkürler fırat hocam. önümüzdeki hafta ankarada iki bayi var ikisinede gidip test sürüşü yapcam. hayırlısı olsun bundan sonrası artık.

11. hakan06900

hakan06900 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    hakan erdoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    teşekkürler alper hocam.biraz sertte olsa sorularıma cevap aldım ve mercedes almaktan tamamen vazgeçtim.:D

12. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    İnsanlar okumadan hele hele okuduklarını anlamadan bilmeden fikir sahibi oldukları için kabak size patladı Hakan hocam... Mercedes örneğini veren zat ben idim.

Ogün hocam burada halen anlaşılmayan noktalar var. Göz göre göre kusurlu ürünlerin hatta girdiğini savunuyorsunuz. Üstelik bunu kabullenme biçiminde şirketleri yargılıyorsunuz... Uzaktan yakından alakası yok... Spesifikasyonlarınıza uyan her y.mamul hatta girer... Kimse ne kusurlu lastik aldı taktı nede kalitesiz lastik... Yaz lastiği alındı o kadar... Ülkelerin mevsimsel şartlarına göre araç üretilir... Aynı ülkenin bulunduğu aya göre de araç üretilir... Örn. Ocak ayında üretilen araca konulan antifriz miktarı ile Haziran ayında üretilen araca konulanın aynı olmadığı gibi...

13. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    BENİM YAZIM
    " Bu tip ihalelerde en düşük rakamı veren firma ihaleyi alır.
    Üretici firma her ne kadar kalite kontrolü yapmış olsa da, tabiki bazı hatalı ürünler satıcı firmaya gider. Giden bu mallarda sorunsuz olduğu varsayılıp Satıcı firmada standart olarak araçlara takılır.

Araç Satışı düşmesi durumunda LAStik stokları varsa LASTİK beklemek zorunda kalır.
    Dolayısı ile ÖRNEK, 2013 araca 2012 ocak üretimi lastik takılabilir! Buna MERCEDES te dahildir. aldığı lastiği zamanı geçti diye ÜRETİCİ firmaya iade ettiklerini düşünmüyorum.

Zaten İhale şartnameside bu madde olmalı. Aksi durumda geri alınırsa bu lastikler DÖKME lastik altında yan sanayi marka ile Sizin bizim elimize daha düşük fiyatla GELİR.
    Dolayısı ile hatalı yada yılı geçmiş lastik ancak bu şekilde araca geçer.

Bunu Tüm otomotiv markaları yapar, yapmak zorundadır."

Aslında aynı konuyu konuşuyoruz. Bantlardan çıkan ürünlerin Tabiki KAlite standartları ve KALİTE kontrol bölümleri mevcut. Ancak gözden KAÇANLARI SATICI firmalar anlayamaz.
    Yada Bir süre SATICI firmada beklemiş lastikler, süresi geçmemiş olsada Hamuru sertleşmiş olamaz mı ?

Bu arada 4 mevsim diye bir lastik yoktur. YAzlık yada KIŞLIK lastik türü vardır.
    En azından bildiğim kadarı ile böyle. Bu sadece Türkiye 4 mevsim adı altın üretim vardır.

Yoksa Konyanın sıcağı ile Erzurumun sıcağı aynı olmadığı gibi Asfalt yapısı da aynı değildir.
    Hankook Kore Kumho Çin malı sanırım. Orada üretilen lastik yapısıda Ülkemizin ASFALT şartlarına uyum sağlaması zorlaşır. HEr ne kadar uluslararası kritere göre üretilen bir ürün olsalar da.

SİZİN YAZINIZ
    " Göz göre göre kusurlu ürünlerin hatta girdiğini savunuyorsunuz. Üstelik bunu kabullenme biçiminde şirketleri yargılıyorsunuz... Uzaktan yakından alakası yok... Spesifikasyonlarınıza uyan her y.mamul hatta girer... Kimse ne kusurlu lastik aldı taktı nede kalitesiz lastik... Yaz lastiği alındı o kadar... Ülkelerin mevsimsel şartlarına göre araç üretilir... Aynı ülkenin bulunduğu aya göre de araç üretilir... Örn. Ocak ayında üretilen araca konulan antifriz miktarı ile Haziran ayında üretilen araca konulanın aynı olmadığı gibi...

Aslında aynı şeyi konuşuyoruz sadece anlaşamıyoruz anladığım kadarı ile :)

14. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Frekansların farklı olması sorun değil yeter ki gönüller kırılmasın... Frekansı değiştirirsek aynı kanala geçebiliriz...

15. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    ademocakli nın ifade etmek istediğinin de, yukarıda ifade ettiğim doğrultuda olduğunu düşünüyorum. Ben öyle anladım.

Neyse tatlıya bağlanmışsa sorun yok. :RpS_thumbup:

16. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Anlatamadığım bir şeyler var belki izah edemedim ama ford fabrikasındaki örneğimi dikkatli okuyun anlayacaksınız.Ne zaman a veya b firması Avrupalının karşısında dıurup bizim ürettiğimiz yerli marka parçalar en az sizinkiler kadar kalitelidir diyecek dik duruşu gösterirlerse ki göstermeleri için onlar kadar kaliteli üretmek zorundadır ozaman bende şirketleri yargılamaktan vazgeçerim sen ithal ettiğin araca yerli parça kullanırken Avrupalı bunu kendi aracına takmana asla müsaade etmiyorsa külahı önüne koyma vaktıdir ,anlatmak istediğim şey bizim standartlarımız hiçbir zaman Avrupa veya amerike seviyesinde olmamıştır ,evet olacak zamanla bu anlayışı değiştireceğiz işte o zaman elantranın türkiyede ki satışı da aynı usa daki gibi dopdolu donanımla olacak oradaki gibi olmasa da en azından fahiş rakamlarla olmayacak,tüm bunlar aslında sadece şirketlerle de ilgili değil önce millet olarak seviyemiz yükselmeli dedim ya böyle başa anca bu kadar ve bizim gelişimimizle tamamlanacak olan devlet politikası olmalı velhasıl lafı uzattım bizim standartlarımız bu kazık yemeyi seviyoruz bundan birazda zevk alıyoruz sanki.
    Haksızmıyım

17. PLatooN

PLatooN Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    Özkan P.
    ademocakli ağbinin söylediklerine aynen katılıyorum

18. hakan06900

hakan06900 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    hakan erdoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    ben hepinizin söylediklerine katılıyorum:D bir daha konu açmadan sadece takip etcem:D neredeyse mercedes sahibi olacaktık.:D:D:D

19. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Ya bizden iyi dost nerden bulucan en iyisini layık gördük sana daha ne istersin:RpS_rolleyes::)

20. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Halen aynı şeyler söyleniyor... Ne demiş Einstein "Ön yargıları parçalamak atomu parçalamaktan zordur."

Bu Sayfayı Paylaş