Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni Elantra'ya Sıralı Sistem LPG Taktıranlar

'Elantra Forum - Club (MD/UD; 2010–2015)' forumunda piyanist_erk tarafından 8 Eylül 2011 tarihinde açılan konu

1. alone0671

alone0671 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    arkadaşlar benim elantra da lpg var ama arıza ışıgı yanıyor sizlerde de varmı bu durum geçen serviste söndürdüler ama tekrar yandı lg den kaynaklı bir durum galiba

2. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    bizlerde sorun yok. O ışık genelde karışım hatası yüzünden yanar..

50 km kadar sadece benzinde kullanıp, lpg'ye hiç geçmeden bayiye gidip yeni kalibrasyon yaptırmanızı tavsiye ederim..

alone0671 bunu beğendi.
  3. Muzzyy

Muzzyy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    104
    Ad Soyad:
    Muzaffer
    Yaşadığınız Şehir:
    22-EDİRNE
    Araç Modeli:
    bendede sıkıntı yok 2000 kmdir .

alone0671 bunu beğendi.
  4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Kitiniz ne marka acaba?

alone0671 bunu beğendi.
  5. alone0671

alone0671 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4

landirenzo sayın adminim

6. ankara_taxici

ankara_taxici Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Orhan kit mtm taktirdinmi takdirdiysan sonuc nasil

7. Orhan

Orhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Beyaz_MeLegiM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Evet arkadaslar 2 yildir lpgli kullaniyorum cok memnunum 15.000 kmde taktirdim suan 56.000 kmde tık yok sehirici 30 krus
    Sehirdisi 19 -21 kurus oynuyor siddetle tavsiye ederim.

8. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Aracima, yağlama sistemi dahil 1900TL'ye lovato taktirmayi dusunuyorum. Fakat bir yandan da diğer marka önerileri gibi. Zavoli, BRC, Lovato karşılaştırması yapildiginda hangisinin enjektörleri daha sessiz ve kaliteli? Ohm değeri en düşük olan hangisi? Fiyat/performans açısından hangisini tercih etmeliyim? Teşekkürler.

9. kankiii

kankiii Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    99
    Ad Soyad:
    oğuzhan
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    BRC marka taktırdım çokta memnunum 1850 tl fiyat çektiler pazarlıkla 1750 tl ye anlaştım birde kampanya varmış Shell den 150 tl lik yakıt çeki verdiler yani bana 1600 tl ye geldi

10. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Son anda verdiğim bir karar değişikliği ile BRC taktırdım. Toplam 2000TL tuttu. Antalya'da aşağı yukarı fiyatlar böyle. 150TL akaryakıt hediyesi ile 1850TL'ye mal olmuş oldu. Tank olarak Atiker marka takıldı. Bu normal midir? Bir de nil marka rpm rölesi (bobin koruyucu) takıldı ki yerinde bir karardı. Kendi montaj ettikleri Elantra ve i20'lerde bobin yakma vakalarına rastlamışlar. Bobin koruyucu devir rölesinin hangi iki nokta arasında takıldığını kafamda tam netleştiremedim. Usta aracın ECUsü ile devridaim yaptığını söyledi. Ama pek anlayamadım.Diğer önemli konu ise devir(rpm) sinyalinin de bobinden alınmaması gerektiği birçok internet sitesinde belirtiliyor. Bunun yerine devir sinyalinin enjektör fişinden alınması gerektiğini belirtiyorlar. Montaj ustasına sorduğumda zaten bu şekilde yaptığını söyledi. Kontak +12V'yi de bobinden almadığını özellikle belirtti. Tüm bu işlemlerin gerçekten yapılıp yapılmadığını motora bakarak anlayabilir miyim? Teşekkürler.

11. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hayirli olsun. Obd li kitlerde bobinden sinyal almaya gerek kalmiyor, benzin ecu sundan devir bilgisini okuyabiiyor. Lft / sft gibi en kritik duzeltmelerden de mahrum kalinmiyor bu sayade. Yil olmus 2015 hala kara duzen piggy back ecu kullaniyorlar.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ankara_taxici ve hokans bunu beğendi.
  12. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hayırlı olsun...Tankın atiker olması normal, işlemleri kontrol etmek için motor bölümünden detay resim istenebilir...

13. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Peki LPG sistemi benimkinde olduğu gibi obdli olduğu halde bobinden sinyal alınmaya çalışılmış olunabilir mi? Çünkü usta işini bitirince, Lpg ECU'sünü bilgisayara bağlayan arkadaş birtakım ayarlar yaparken "sinyali nereden aldık usta bobinden mi?" diye sordu. Usta da "Yok biz onu kandırdık Nil( rpm rölesi) kullandık." dedi. Ama bilgisayara bağlayan arkadaş yine sinyal alım yazan yerden "bobin"i işaretledi. Ben de çok net bilgiye sahip olmadığından müdahale etmedim. Sizin dediğiniz gibi obdli olduğu için hiç sinyal alma işine girmemiş, olayı ECU'ye bırakmışlar mıdır?

14. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Vaktim olduğunda buradan motorun mümkün olduğu kadar ayrıntılı fotoğraflarını paylaşıp sizlerden yorum alacağım. Ne yapılmaması gerektiği konusunda kendinizi, kaynaklardan araştırma yaparak eğitebiliyorsunuz. Ama ne yapıldığını ya da yapılmadığını motora bakıp, anlayıp, yorum yapabilmek çokça pratik yapmakla alakalı. Bilgiyi uygulamaya dökemedikten sonra hiçbir işe yaramıyor. Bu noktada forumun önemini bir kez daha anlıyorsunuz.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 3 Aralık 2014
  15. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Brc de obd destegi yok ki, beyin ie iletisim kuramaz, klasik piggyback olarak calisir. Benim aracimda ki de brc uretimi ama obd destegi var, rpm'i ecu dan aliyor, yine yakit duzeltmeleri icinde ecu dan bilgi aliyor. Obd yi devre disi biraktigimda isler teknik olarak kotulesiyor, ne kadar iyi ayar yapilirsa yapilsin obd li gibi olmuyor.

16. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tamam. Şimdi durum daha netleşti benim için. Normalde BRC obdli değil fakat obd destekli çalışabilir. Bizim obd olarak nitelendirdiğimiz şey sizin de dediğiniz gibi aracın ECUsünden kisa ve uzun dönem benzin tuketim değerlerini alarak LPG sistemine uyarlayan bir köprü olarak düşünebiliriz o zaman. Bu nedenle iyi ayar yapilmasa bile kendini güncelleyen, sürekli veri toplayan bir sistem olması avantaj sağlıyor. OBD'siz kitlerde ise manuel olarak ne ayar girilirse o kalıyor. Obd'li kitler ise kesinlikle ariza lambasi yakmiyorlar. Bu ihtimalin sifira yakin olmasının nedeni aracin ecusunun degerlerini birebir kopyaladiklari, dinamik bir sisteme sahip olduklarindan mi? Yoksa zengin ya da fakir karisim verilerini silip, tekrar restart atma ihtimali oldugundan mi acikcasi pek kestiremiyorum. Ya da teknik bilgi acisindan eksiklerim de olabilir.Enteresan olan şey ise kendini bu denli iyi tanıtan köklü italyan KitMtm'nin BRC markasinda neden obd'ye yer vermediği? Sonuç olarak aracım obdsiz bir kite sahip ise sinyalin nereden alındığı konusu bende iyice merak uyandırmış durumda. Peki nil rpm rölesi denilen bir nevi bobin koruyucu olarak kullanılan, kibrit kutusu büyüklüğündeki alet, bu durumda hangi iki noktanın bağlantısında kullanılıyor?

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 3 Aralık 2014
  17. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ticari nedenler, brc nin obd li olanlarida var ama tr de yok. Maliyet dusurme olayi. Tabii sorunca obd li kitlere bok atiyor bayileri o da ayri bi paradox. Tipki atiker e dandik diyip utanmadan tankini bagaja koyduklari gibi :)

Bu konuda markayi tenzih ediyorum, bayiilerinin para kazanma hirsi bu olaylar.

18. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Olan yine ortada kalmış, neyi satın aldığını bile tam anlamamış son tüketiciye oluyor maalesef. Neyse sağlık olsun. BRC markasına güveniyorum deyip, "enjektörleri sesli ama uzun gider" mantığıyla, 70.000 kmlerde subaplarin bozulmasını temenni ederek, "yağlamasi yok ama VSR ozelligi varmis" en azindan diyerek, Atiker tankimizi da, "dürüst LPG sunabilecek istasyonlar vardir elbet!" diyerek dolduracagiz. Ne yapalim! Bundan sonraki arabada Atiker kullanmak farz oldu. En azindan İtalyanlara, Hollandalilara para kaptirmak varken memleketin girisimcisine destek vermis oluruz.

19. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Iyide forumda bu konular hakkinda cok iyi bilgiler var. Hic denk gelmediniz mi? Brc tabii ki atikerden kalitelidir ama aradaki fiyat farki kadar mi o cok tartisilir.

20. ankara_taxici

ankara_taxici Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Brc taktiracagina git kitmtm taktir bence.catir catir enjektör sesi dinleme keine enjektorlu mtm obd de var.

Bu Sayfayı Paylaş