Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni Elantraya LPG uyumlu mu?

'LPG Sistemleri' forumunda ihsan tarafından 7 Haziran 2012 tarihinde açılan konu

1. Orhan

Orhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Beyaz_MeLegiM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Merhaba Arkadaslar Benimde Aracım 2011 Otomatik Elantra. Kafamdaki Soru İşaretlerini Kaldırmam İçin Yardımcı Olurmusunuz.

1)Öncelikle yol bilgisayarı, anlık yakıt calısıyormu.(çalışmıyor diye biliyorum)
    2)Tam olarak memnunmusunuz.
    3)Kalkışlarda bir sorun oluşuyormu.
    4)Hangi Markayı Taktınız Tam Detayını Yazarmısınız.
    5)Yıllık 15.000km yol harcıyorum.
    6)Günlük toplasanız 10 km yol harcıyorum. Belki haftasonu gezersem geziyorum.
    7) Taktırmam Gerekirmi yoksa devammı edeyim.
    Eger Yazdıklarımı cevaplarsanız çok sevinirim.

2. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    15,000 km yazmışsın ama

günlük 10 kmden senede 3,600 km yapar,hadi gezmelerin ve bir kezde uzun yol desen 7-8 bin km yapar.Çok az kullanıyorsun bence orjinalliği bozduğuna değmez

3. iletisim

iletisim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    İyi Günler,

Sormuş olduğunuz soruları aşağıda detaylıca cevaplamaya çalışacağım umarım yardımcı olabilirim.

Yıllık 15.000 KM az bir KM değil. Bence yıllık 10.000 KM üzeri yol yapan araçların LPG taktırmasında fayda var. Yok eğer benzin parası bana çok dokunmuyor derseniz o zaman ayrı tabi.
    Araç gösterge panelinde bulunan yol bilgisayarının tüm özellikleri çalışıyor ama hepsi de doğru bilgiyi vermiyor. Araç benzin tükettiğini sandığı için harcadığınız lpg oranında yol bilgisayarındaki mevcut benzin ile gidilebilecek KM mesafesini düşürüyor ve belli bir limitin altına düştüğünde ise (------) şeklinde çizgi çizgi gösteriyor. Buna karşılık paneldeki depo göstergesi size geçek bilgiyi veriyor. Örneğin, yarım depo benzininiz var ve LPG ile yolculuk yapıyorsunuz. Aracınız gittikçe yol bilgisayarındaki depodaki benzinle gidilecek mesafeyi KM cinsinden sürekli düşürüyor fakat depo göstergesi hala yarım depo benzin gösteriyor. Bu şekilde benzin ölçümü yanlış olarak çalışıyor.
    Anlık tüketime geldiğimizde ise araç anlık olarak tüketimi gösteriyor fakat tam olarak doğru göstermiyor. İşin aslı aracımı benzinli olarak kullanırken de zaten doğru ölçmüyordu. Motorda, yakıtın yanmasını baz aldığımızda LPG benzine göre aynı iş için %17-20 fazla kullanılmaktadır. Dolayısıyla anlık tüketimi ya da ortalama yakıt tüketimini ekranda gördüğünüz rakamın üzerine %20-25 eklediğiniz zaman doğru sonuca ulaşıyorsunuz. Örneğin benim aracımda şuanda 8 litre ortalama görünüyor. % 20 eklediğimde yaklaşık 10 yapıyor ki bu benim aracımın yaklaşık 100 KM tüketimine tekabül ediyor. Tabi bu rakamlar kesin değil yaklaşık olarak veriyorum, ayrıca aracı kullanma şekliniz, LPG markanız, LPG aldığınız istasyon bu rakamları etkiliyor . Bunun dışındaki yol bilgisayarındaki aracı kullandığınız süre, katettiğiniz KM, ECO modu tam olarak çalışıyor.
    LPG'den tam anlamıyla memnunum. Ne çekişte, ne süratte çok bir şey değişmiyor. Dik bir rampa çıkarken performans kaybını kısmi olarak hissediyorsunuz ama bence önemli bir şey değil.
    Araç ilk çalışmayı benzinle yapıyor. Kalkışta herhangi bir sorun olmuyor. Benzinde nasılsa aynı şekilde kalkıyor. İlk bir kaç gün içinde sadece 3 kere araba ilk çalışmada stop etti ama sonra hiç olmadı. Bu aracın LPG'ye alışması için bir uyum süresi olduğundan dolayı ilk 1 hafta performans ve yakıt için endişelenmeyin.
    Aracıma BRC marka LPG taktırdım. BRC'nin pipolu sistemi. LPG taktırmadan hangi markayı taktırayım diye çok düşündüm, muhtemelen sizinde aklınızdaki sorulardan biri de budur. Prins markayı çok övdüler araştırdım, fiyatı çok yüksek ve hiç bir usta bana neden bu kadar fark verip Prins taktırmam gerektiğini mantıklı bir şekilde açıklayamadılar. Tek gerekçe olarak aracın hiç performans kaybetmediğini söylediler ki buna imkan yok çünkü, benzin ve LPG'nin yanma-tutuşma sıcaklık ve kalori değerleri farklıdır. Prins'teki ustalar aracımın valflerinin magnezyum alaşım olmasından dolayı yağlamalı sistem olması gerektiğini ve fiyatının 3400 TL olduğunu söylediler. Bir hesapla LPG nin kendini amorti etmesi için 3 yıl kadar binmem gerekli ki bu da pek mantıklı değil. Ayrıca motora delik açacaklardı ki bu riskli bir durum, piston yuvalarına çapak kaçma ihtimali çok yüksek, motorun bir süre sonra sorun yaşamasına neden oluyor. Bu nedenle Prins'ten vazgeçtim. Forumlarda ve arkadaş çevremde Prins kullananlarla yaptığım görüşmeler sonucu bu markanın da abartıldığı kadar iyi olmadığına kanaat getirdim. Diğer markalardan da yaptığım incelemeler sonucu Landi Renzo, Zavolli, BRC gibi markaların yaklaşık birbirine denk olduğunu gördüm ve tercihimi BRC'den yana yaptım. Gayet memnunum.

Bu arada küçük bir öneri: LPG depo göstergesini genellikle direksiyonun solundaki ışık ayar düğmesinin oraya koyuyorlar hiç hoş görünmüyor, estetik durmuyor. Ben göstergeyi ustanın karşı çıkmasına rağmen sağ ayağınızın oradaki iç cebin karşı duvarına koydurdum. Şoför çok rahat görebiliyor ama başka kimse görmüyor, dolayısıyla görsel bir kirlilik oluşturmuyor, tavsiye ederim.

Sadistic bunu beğendi.
  4. hakankarakas

hakankarakas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    hakan karakaş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    benim 2011 elantrama aldığımın 1. ayında taktırdım. aradaki yakıt kuruş farkını söylüyim size tam yarı yarıya. benzinde 60 kuruş yakan araç şimdi 30-33 kuruş arası yakıyor. ben fazla seri kullanan biri olarak bunu yakıyor. uzun yolda 25 kuruşu gördüm ve sakin kullanan biride değilim sürekli hız yapan biriyim. brc marka taktırdım. ve şimdiye kadar ne kalkışta bi sorun yaşadım nede başka bişey. sorusu olan varsada özelden msj atsın cvplıyım

5. DaMdaKi_KeMaNCi

DaMdaKi_KeMaNCi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Suat suna
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Hyundai araçların % 99 u LPG sistemleri ileri ile uyumludur. Hatta Kore de üretilen ve dışarırıya gönderilmeyen araçarının bazılarında benzin deposu olmadığını bile biliyorum. İlk çalıştırmadan stop ettirene kdr lpg ile çalışıyor.

6. murtezasahin

murtezasahin Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    arkadaşımın söylediklerine aynen katılıuyorum. BRC my 11 benimkde ve göstergeyi bende söför tarafındaki bozuk para cebine karşıya yerleştirtdim. sağ dizimnin üstüne düşüyor ve sadece ben görüyorum. lpg enjektörlerini motor kapağının altına koydular. pompanın takılıdığı lpg dolum ucuda tamponun altında. bir arkadaşıma lpg li benim araba dedim inanmadı. motoru açtı enjektörler yok, herhangi bir dolum ucu yok, lpg göstergesi yok. zor iknaa ettim valla:RpS_lol:

7. mehmetsahin123

mehmetsahin123 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    mehmet sahin
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    oncelikle herkese slm.
    1 hafta once 2012 elentra pirime plus otm aldim araz gercekten super ancak yakiti onceki araclarima gore fazla geliyor bana aylik 1500 km yol yapmaktayim onceki aracim fiesta dizeldi yakit dokunmuyordu
    ama simdi benzinli ve seri kullanan biri olarak yakit agir gelmeye basladi ..
    tum forum ve yorumlari okudum lpg taktirma karari aldim brc my11 modelini herkesin tavsiye ettigini gordum son olarak size sormak istedigim acaba motoru bozarsak yeni motor kac tl bilgisi olan varmi
    servis ve bayi yakarsin diyor ve garanti disi olunca motoru yenilersek neye maall olur

8. Orhan

Orhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Beyaz_MeLegiM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Eger Taktırmayı Düşünürseniz Taktırdıktan Sonraki İzlenimlerinizide Paylasırmısınız. Bu Arada Allah Güle Güle Kullanmak Nasip Etsin Kazasız Sürüşler

9. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Orhan hadi bizde taktıralımmı

10. Murat1

Murat1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    Murat Tuncer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Yahu abartmayın Allah aşkına. Benzinde o aracın 60 kuruş yakması imkansız ötesi. Ne yapıyorsunuz pist dönerken mi hesapladınız yakıtı? :s

11. Orhan

Orhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Beyaz_MeLegiM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Adem Abi Düşünüyorum Eger Güvenilir Biri Bulursan Haber Ver Yeterli :)

12. mehmetsahin123

mehmetsahin123 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    mehmet sahin
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    bugun trabzonda birkac lpg ustasiyla gorustum hyundai servisinin dediklerini ve. uygulamayi onaylamadiklarini subaplarin eriyebileceklerini ve motorun garanti disina kalacaklarini soyledim...
    ustalar bu konuda. eger devirli yani 6 veya uzeri bir devirde kullanirsaniz. benzindede eriyecegini bunun lpg ile alakasi olmadigi ama her iki yakitinda motorun asiri isinmasi yani devirli kullaniminda eriyip. naneyi yiyecegimizi soyledi ..
    ancak brc resmi sayfasindada bulunan 200. tl fark vererek motora kasko yaptiklarini soylediler bunun ne kadarlik bir arizayi karsiladigini sorunca 3500 tl masrafini odediklerini soylediler yani motoru ucurursak 3500 tl brc caskodan odeyecek ancak motor bu ucrete cikarmi kalan farki cepten odeyecegiz demektir ...
    kisaca 1600 brc my-11 270 ruhsat isletme masraflari 200. motor kasko toplamda 2100 tl gibi fiyata takiliyor ve garantisi olacak guya ama kesinlikle sorun cikmaz diyen usta yok ..
    ben kararsiz kaldim lpg taktirip makul oranlarda araci kullanmak lazim o zaman sorun yok gibi zaten benim arac otm vites. asiri devirli kullanma imkanim yok gibi biraz daha bineyim 2000 km olsun taktiracagim galiba hem motor alissin hem ben ilk gunden sorun cikarsa lpg mi?? acaba dememek icin. aracima 2. ay gibi musade ettim varsada sorunu yada cikacaksa lpg olmadan ciksinda garantiden yararlanalim...

bu benim sahsi dusuncelerim bilmem yanlismi veya eksikmi faydali olduysam ne mutlu bana

13. Orhan

Orhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Beyaz_MeLegiM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Fikirlerinde dogrusunuz. :) gene sizin araç yeni benim aracım 12.000kmde ben hala kararsızım :)

14. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,955
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    KitMTM daha iyi sistem, sübaplara uzun süre birşey olmaz, olduğundada çelik sübap takarız yola ömürlük devam edersiniz. 10.000km üzeri yol yapanlar kesinlikle dönüşüm yaptırsınlar. :cool:

15. Orhan

Orhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Beyaz_MeLegiM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Serdar hocam mail attım posta kutunuz doluymuş öyle dedi sistem :)

Dün çevre otogazla görüştüm bana verdiği fiyatlar aşşağıya yazıyorum.
    TORTALINI: 1.700TL(OBD sistemli)
    VENTGAZ:1.250TL(OBD sistemli)
    BRC:1.600TL(OBD sistemi yok)
    KITMTM :2.000TL(OBD sistemli)
    En iyisinin KITMTM oldugunu söyledi enjektörleri subaru ve honda enjektörü oldugu için dayanıklı ve OBD sistemli olmasından dolayı bu kadar pahalı dedi, birde KITMTM takılırsa araçta arıza ışığı yanmadıgını dile getirdi.
    Şimdi sizde KITMTM diyorsunuz kafamdaki soru işaretleri kalktı açıkçası, Birde Nerde Taktırabilirim Sizin Önereceğiniz Bir Yer Varmıdır?

16. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Valla abi aşağı yukarı 1 sene olacak arabama LPG'nin çok iyi birşey olmasını Tokat'a gittiğimde fark ettim :) 800 km yola 125 TL gazla gitti :) normalde otobüsler 70 TL alıyor iki kişi parasından bile ucuz :) Sadece haftasonu kullansamda bir dahaki arabam yine LPG'li olsun isterim :) Bazı insanların aklında işte patlıyodu zıplıyodu güvenli değil diyorlar bence o eskidendi şimdi teknoloji uctu gitti son zamanlarda LPG'nin yandığını patladığını hiç duymadım :)

17. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    En iyi yerle konuşmussunuz zaten :) Çevre Otogaz :)bir çok forum sitesindede isimleri geçiyor zaten

18. Orhan

Orhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Beyaz_MeLegiM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Evet öyleymiş iyisinin iyisini araştırmaya çalışmaktan ziyade LPG korkumu atmak için uğrasıyorum :(

19. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,955
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Çevre otogaz'da taktırın başınız ağrımaz, kitMTM vialle'den sonra bence en iyi sistem. Performans çok önemli değil, enjektör sesinide kafama takmam diyorsanız kitMTM'in MTM enjektörlü modelinide tercih edebilirsiniz, onun fiyatıda 1650 olması lazım ama bence keihin'li modeli taktırın, enjektörler dünyada bir numara.

20. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Ama serdar abi biraz garip değil mi ? o kadar para verilecek ve hala enjektör sesi duyacak ? bana biraz garip geldi

Bu Sayfayı Paylaş