Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

yeni elantra yağmurlu havada savruluyor

'Elantra Forum - Club (MD/UD; 2010–2015)' forumunda piyanist_erk tarafından 30 Eylül 2011 tarihinde açılan konu

1. Cyhn54

Cyhn54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Ceyhun
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Saolun hocam bilgilendiğin için lastik ve jant benim için sorun olmayacak çünkü aldığımda hemen 17 veya 18 inç jant alacağım ozamanda iyibir lastik alırız artıkhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

2. barazi27

barazi27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ceyhun jantları 17 veya 18 yaparsan asfalt bile olsa ne varsa yolda hepsini içerde hissedersin süspansiyon belirgin şekilde düşer. Zaten sert süspansiyona sahip bi araç. Bir de ince yanaklı lastik kullancaksın daha da azalacak süspansiyon bence max 16 kullan jant ve lastiği. Aracın konforundan çok ödün vermemiş oluırsun.

3. Cyhn54

Cyhn54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Ceyhun
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Evet hocam 18 fazla olur ozaman max 17 inç takarım..zaten Diğer ülkelerde 17 inç opsiyonu var..

4. Cyhn54

Cyhn54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Ceyhun
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni elantra alan arkadaşlar araçta torpido aydınlatması yok heralde bunu alırken taktırabilirmiyiz?

5. barazi27

barazi27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben de hiç eksikliğini hissetmedim. Bence bunları aracı aldıktan sonra kullanımına göre değiştir ya da tak ceyhun. Yine bence 17 de fazla. Tabi sen bilirsin zevk senin araba senin sadece süspansiyon delisi biri olarak aracı traktör gibi kullanmayı sevmem ondan böyle hassasım :D

6. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sonradan 16 inch jant takılan aracın resmi :
    [​IMG][​IMG][​IMG]
    Standart 16 inch çelik jantlı Prime Plus araç:
    Elantra için sergilenen bazı jant modelleri: [​IMG]

Düzenleyen : Nightfish

7. barazi27

barazi27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bence de bu araca en uygun 16 inç çelik jant + lastik takımı fazlası hem yakıt tüketimini artırır bariz derecede hem de konforu azaltır.

Bu arada jant modellerinden en üstte asılı olan modeli beğendim bence elantraya çok yakışır. Bir de standart üzerinde takılı olanı beğendim.
    Düzenleyen : barazi27

8. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    15 inchlerin çok ufak kaldığını düşünüyorum ben. 16 da sorun çıkacağını sanmam fakat 17 inch takılırsa yanak çok inceleceğinden konfor konusunda sıkıntı yaşanabilir bence de. Yakıt tüketiminde ise gözle görülebilecek bi artış olacağını sanmıyorum açıkçası.

9. barazi27

barazi27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Şimdi 17 inç olunca yanak inceldiği gibi taban da genişliyor epeyce o zaman da yol tutuşu artsa da yakıt tüketimi artar. Tecrübeme dayanarak söylüyorum bu gibi bir araçta 100 km de 1 lt ye yakın artış yapar ki bu zamlarla bu hiç de az değil.

10. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yok yok, 16 inch için pek bişi değişmez demiştim. 17 inch zaten oldukça büyük oluyor o boyutta bi jant ve lastik tabi ki artırır yakıt tüketimini.

11. Cyhn54

Cyhn54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Ceyhun
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Koymayın şöyle resimleri yavhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif..Orası hangi bayii acaba?

12. Cyhn54

Cyhn54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Ceyhun
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Acaba hyundai elmasta varmıdır bu jantlardan?

13. ftamirci

ftamirci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    45
    Ad Soyad:
    Faruk Tamirci
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    15'' gerçekten araç üzerinde oyuncak gibi duruyor, hiç yakışmıyor. bu aracı nasıl 15'' lastik ve jantlarla satarlar akıl erdiremiyorum. 16'' uygun olur, 17'' plase. yalnız 17'' jant,lastik yakıt sarfiyatını biraz artırır. jantla beraber lastik taban genişliğinin 215 veya 225 olarak artmasından dolayı yere sürtünme katsayısı artar. nerden biliyorsun derseniz, 17'' jant ve lastikllere sahip 225x45x17 i30 prime otomatik vitesten. tecrübelerle sabittir. ama şuda bi gerçekki 16'' 205x55x16 araçla yanyana koyduğumuzda 17'' ler aracı daha çok gösteriyor. ne demişler''pantolonu gösteren ütüdür, aracı gösterende jant ve lastiklerdir.'' https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

Düzenleyen : ft19

14. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Fotoğraflar Ankara Neziroğlu Showroomdan. Arayıp sorarsanız Elmas'ı konu hakkında bilgi alabilirsiniz sanırsam.

15. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Lütfen mesajınızı düzeltin foruma yakışmıyor.ve bu forumda değerli ve yürekleri ve yüazleri ile güzelliğini göstern bayanlar olduğunu unutmayalım

Düzenleyen : ademocakli

16. ftamirci

ftamirci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    45
    Ad Soyad:
    Faruk Tamirci
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    arkadaşım kötü bişeymi yazdım. rütük müsün.gerçi rütüklük bişey de yazmadım ama. en az senin kadar bende biliyorum neyin ne olduğunu. açıkcada yazmadım, ima ederek benzetme yaptım. espri olsun diye. o kadar forumda küfredenler, hakaret edenler varken neredeydin. yinede ben senin için değil ama bayanlar için düzeltirim. VİP üyem.

Düzenleyen : ft19

17. blkgtz

blkgtz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    erdal dedeleroğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    İ30 1.4 (2007-2012) FD
    arkadaşlar ben i30 kullanıcısıyım 2009 şimdi sizin problemleri okuyunca kendi tecrübelerim geldi aklıma yaklaşık aynı sorunları bende yaşadım araçlar dizayn olarak yol tutuşu güzel ama iki sorun var birincisi 15 lastiklerin yüzeyi dar geliyo yanaklar yüksek olduğundan içe katlanma sorunu olabiliyor diğeri kore lastiklerin hamurunda gerçekten bi gariplik var ben aracımın 7000 kmde lastiklerini bridgestonla değiştirdim araç hokka gibi oldu fakat lastikler aşınmaya başlayınca gene keyif kaçtı 195 taban bu güçteki araçlara biraz az geliyo yanal direnci yeterli değil sanırım bu defa 40 000 de araca sonata jantları ile 16inc 205 taban good year aldım özellikle ıslak performansı mükemmel
    kısaca bu araca binecekseniz 16 jant ve 205 taban ölçüsünden aşağısı biraz keyif kaçırabilir
    Düzenleyen : blkgtz

18. barazi27

barazi27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Tecrübelerinize katılıyorum benzer durumları yaşamışsınız sanırım. Ben de 15 lerin küçük geldiğine aracı tam anlamıyla taşıyamadığına kanaat getiriyorum artık. Küçücük bir çukurda bile çukurdan çıkınca aracın dengesi şaşıyor taban genişliği tam değil 15 lastiklerin 195 sanırım. 205 ve yukarısı daha iyi performans verecektir. Keşke alırken prime jant ve lastik alsaydım.

19. ftamirci

ftamirci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    45
    Ad Soyad:
    Faruk Tamirci
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    hem 2004 elantra, hemde i30 prime kullanıcısı olarak sizlerin fikirlerine katılıyorum. yeni elantra olsun, i30 olsun en uygun ölçü 205x55x16 lastik ve jantlar. 15''yol tutuş,güvenlik ve konfor açısından yetersiz kanımca. 17'' lerde yakışıyor ve yol tutuş artıyor ama bununla beraber yakıt sarfiyatıda artıyor.

20. SelahattinP

SelahattinP Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    arkadaşlar resimdeki jant modelleri kormetal marka yerli jantlar. serviste fazla fiyat çekerlerse dışarıda taktırın. bende aynı segment yeni cerato concept sahibiyim. aracımda orjinal 17 jantlar var fakat konforu düşünene kesinlikle tavsiye etmiyorum. tavsiyem 16 çok kollu jant taktırmanız . şu an oldukça moda ..

Bu Sayfayı Paylaş