Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni Elantra test sürüşü izlenimleri

'Elantra Forum - Club (MD/UD; 2010–2015)' forumunda Coşkun Özcan tarafından 18 Haziran 2011 tarihinde açılan konu

1. SelahattinP

SelahattinP Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3

2. emre027

emre027 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bakalım kullanan arkadaşlar de diyecek ama yeni nesil bir araç için kötü bir özellik

3. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    durdugunuz hata hemen servise gidin boyle bir durum varsa ben el freni cekiyorum yine hic bir etki etmiyor kaydiramadim arabayi.... araba dengesiz bir yola vs geldiginde direksiyon tepki veriyor elinize etki ediyor elektrikli direksiyon ondan mi acaba diyecegimde bu anlattiklariniz normal durum degil sonucu burada paylasirsaniz bizim icin de iyi olur.

4. piyanist_erk

piyanist_erk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bugün servise gittim pazartesi sabaha randevu aldım bakalım ne çıkacak size anlatırım

5. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    bekliyorum cunku ben pek hiz yapmadim acikcasi bi problem varsa haberimiz olsun da bende gotureyim umarim ciddi bir durum yoktur gecmis olsun.

6. serkans87

serkans87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaslar merhaba ben yeni elantra modeli almak istiyorum. Prime otomatik modeli olarak. Elimdeki hyundai coupe fx modelini satmak istiyorum. 2007 yili cikisili ve 17 bin km'de kiz gibi araba. 4 kapili arabaya gecmek istiyorum.Spor arabadan biraz sıkıldım. Acaba ne dersiniz bu konuda ? Yeni elantra modeli icin deger mi ?

7. talfar

talfar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sonuç hakkında bilgilendirme yapar mısınız?

8. piyanist_erk

piyanist_erk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

arkadaşlar arabanın fabrikasal bir hatası çıktı arka dingil akslarında baya bir yamukluk varmış lastikler çapraz bakıyormuş galiba arka dingili komple değiştirecekler yada hyundai izin verirse bir işlem yapıp düzelteceklermiş ,anlamadım gitti ya,servisteki arkadaşlar hyundai genel müdürlüğüne mail atacaklar 2 gün içinde biz sizi arayacağız dediler bundan önceki arabamda 2011 yeni doblo onuda aldığımda belki 10 sefer servise gitmiştim oda sorunluydu şimdi bunu aldık bundada aynı , inanın bıktım artık servislerde beklemekten, paran gitmiyor ama hem zamanın gidiyor hem arabadan soğuyorsun bakalım sonu. ne olacak sizlerle paylaşırım

9. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    cok cok gecmis olsun buyuk sansizlik... fakat dingilin duzeltilmesini kesinlikle kabul etmeyin mutlaka degistirsinler daha onceki eramda ben kaldirima park etmistim yerde elektrik diregini kesip dip tarafini sokmemisler demir varmis inerken oraya vurdum inince altina bakamadigimdan yag vs de akmadigi icin bi sorun yoktur diye devam ettim fakat aracta inanilmaz bir dengesizlik oldu sizin anlattiginizla ayni belli km ye cikinca tutamiyordum araci hatta keskin virajlarda arkasi kayiyordu.... sinirlendigim konu ise arac bakima gidecek ne varsa soylerler diye gitmedim servise 25 gun kadar sonra bakimda SAGOLSUNLAR bir sey yok dediler... cok rahatsiz olunca 10 15 gun sonra bir daha gittim iyice bakinca bu sefer dingilin yamuk oldugunu soylediler ve hatirladim nasil yamulmus olacagini kaskodan degistireyim dedim kaskodan olmaz deyip ucret aldilar iyide bir masraf cikmisti 2750 civari yanlis hatirlamiyorsam.... degistikten sonra ben sorunun tam olarak duzelmedigini soyledim ve servise gittim 2 saate yaki. bekledim ufak bi problem vardi yaptik dediler yola ciktim yine tam duzelmemisti sinirlendim sonra gelirim deyip donmedim ve 3 gun sonra aracim pert oldu.... anlayacaginiz bu dingil konusuna cok dikkat edin duzelltme kesinlikle eskisi gibi olmuyormus kabul etmeyin ve sonrasinda birlikte teste cikin iyice gozunuzle ne yaptiklarini gorun ben buyuk ihtimalle bir sekilde magdur edildim ki bilen bilir adanada ki 2. servis 1. servise baglidir ( sahibi ayniydi) 2. servise o kadar masraf edildi guzel bir yer acildi fakat cok kisa surede kaptildi oda ilginc bir mevzu....

10. piyanist_erk

piyanist_erk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşım sende beni iyice korkuttun,zaten pirpirikli bir insanım sende içime kurt düşürdün bakalım 1-2 gün sonra servisten arayacaklar

11. talfar

talfar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bilgilendirme için teşekkür ederim. Geçmiş olsun dileklerimi de iletmek isterim. Sorunun çok önemli olduğunu düşünmüyorum. Çözüm için sorunun kaynağının belli olması önemli ki bu durumda da moralinizi bozmanıza gerek yok.

12. ertanolur

ertanolur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    geçenlerde elantra ile test sürüşü yaptım, özellikle ses yalıtımına bayıldım. yeni focus,corolla,linea, megane sport tourer araçlarıylada test sürüşleri yaptım ses yalıtımı konusunda elantra ile bu araçlar arasında dağlar kadar fark var desem yeridir. elantranın dizel seçeneği olmaması çok üzücü. sordum 2014 te ülkemize gelecekmiş. :(
    arabada çok içim kaldı ama benzinli araç kullanmak istemiyorum. bursa gibi berbat trafiği olan bir şehirde benzinli araç kullanmak çok masraflı olur.

13. bozorcmirh

bozorcmirh Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Değerli dostlar bende 2 aydır yeni elantra kullanıyorum. 1- Öncelikli olarak yakıt tüketimi ile ilgili benim elde ettiğim değerler hakkında bilgi vermek istiyorum. 1400 km %50 şehir için 420 tl benzin yaktım yol bilgisayarımda 7 lt/100 km ortalama değeri tutturdum. Çoğu kez arabada 3-4 kişi olduk ve klima genelde açık. Sanırım güzel değerler olsa gerek bide benzin fiyatları düşünüldüğünde...
    2- Aracın genel kullanımı konforu klima performansı hoş. Özellikle ses yalıtımında başarılı bir araç cidden zira çoğu kez rölantide motor sesi neredeyse hiç duyulmuyor.
    3. Hyundai nin satış politikasına gelince olumsuz eleştrilere genelde katılıyorum. Bu araba 41800 etiket değeri ile piyasaya girdiğinde aslında rakipleri ile rekabet edebilirdi, lakin donanımlarda yapılan kırpmalar bence insanları biraz isteksiz davrandırıyor. Ancak hyundai nin sevgili ceolarıda bunun farkındadır diye düşünüyorum ve en kısa zamanda bu yanlışlarından dönecektirler diyorum. Zira bu araç Türkiye de satamaz ise Türkiye de ki genel müdür bence çok başarısız sayılır. Çünkü Hyundai globalın dünya çapında en iddialı modellerinin başında geliyor.
    3. Bence Hyundai en kısa zamanda mode donanımına çelik jant, bluetooth eklemeli ve daha önceki sattığı araç kullanıcıları içinde uygun koşullu kampanya başlatmalı bunu cidden bir tüketici olarak onlara tavsiye ediyorum.
    4. Hyundai yetkililerine bir diğer tavsiyem de malum bu aracın dizeli yok şu an ve benzin fiyatlarıda, yüksek petrol ve vergi fiyatları yüzünden uçuyor. Genelde yakıt tüketimini ideal bulsam da bu arabaya lpg kitini garanti kapsamında tutmaları satışları ciddi yönde artırır diyorum..

Umarım sevgili yetkililer iyi niyetli kullanıcı tavsiyelerini dikkate alırlar yok bizim bildiğimiz bildik öttürdüğümüz düdük derlerse sonuç hüsran olur.

14. piyanist_erk

piyanist_erk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    donanım ve lpg konusunda size katılıyorum ,eğer gaz takılı olsaydı 420tlye 2300-2400km yapardınız ,bu araç azda yaksa farketmez çünki türkiyede benzin pahalı arkadaşlar

15. barazi27

barazi27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aracımı alalı 1 ay olmadı. Zaten uzun süredir takip ettiğim bir modeldi TR de satışa çıkacağını duyunca eski aracımı satlığa çıkarıp satılır satılmaz bu aracı aldım. Aracım Elantra 2011 Mode Otm beyaz. Vakit bulabilirsem fotolarını da siteye ekliycem.
    Piyanist_erk arkadaşım bahsettiğin hızlarda araçtaki gezinmeyi ben de hissettim bayram tatili sırasında çok deneme fırsatım oldu. Araç dolu boş fark etmiyor sallıyordu döner dönmez yetkili servise gittim araç lastiklerinin havaları çok farklı çıktı önler 40 üzerinde arkalar 34 37 felandı. Aklıma da gelmemişti hiç hava basınçları servis çıkışı bakılmıştır diye düşünüyor insan. Sonrasında servis elemanları ve ben test sürüşüne çıktık yol tutuşu muazzam olmuştu ne sallama ne sarsma süspansiyon da iyileşmişti şimdi yüksek hızlarda yapışıyor yere çok sağlam bir his veriyor. Umarım sizin sorununuz da en kısa zamanda çözülür çünkü sorun olmaz ise araç gerçekten çok iyi gidiyor.
    Diğer gözlemlerim aracın TR de çok eksiğinin bulunması Prime modelinde bile çok eksik var. Amerika ve Kore modellerini inceleme fırsatım oldu çok takip ettim.
    Basic modellerinde bile cruise control var ve ses sistemi opsiyonel sunuluyor bizde ise bunları Mode a opsiyon olarak bile koymamışlar. Umarım Hyundai daha sonra uygun paketler çıkarır bununla ilgili. Zaten bu aracın o kadar çok ödül almasının sebebi de yakıt tasarrufu ve donanım zenginliği idi. Hepsini TR de yok etmişler.
    Dizel motor kullandım ve artık kesinlikle istemiyorum. LPG ye zaten karşıyım güvenlik sebebiyle. Çok km yapmayan biri olarak yakıt tüketiminden memnunum.
    En çok üzüldüğüm donanımsal eksiklikler;
    Otomatik cam kapama bulunmaması. Aynı zamanda tek tuş otm cam açma kapama olmaması. Bunlar bu zamanda standart her araçta var. Umarım en kısa zamanda bunlar da düzelir.

16. atlantis

atlantis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Onur Öz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Demek ki servislerin hepsi aracı trafiğe çıkarmadan önce kontrollerini eksik yapıyorlar ya da yapmıyorlar. Ben de aracı aldığımda lastiklerin havası 38 di. Kilitli taşların olduğu yollarda araba bağırıyordu. Fethiye servisine götüdüm. Kontrol ettiler lastiklerin havasını indirince kendine geldi. Sonra gidince Denizli servisine gidip sorumsuzluklarını anlattım. Fabrikadan öyle geliyorda falan filan sallıyorlar.

Aslında işin uzmanı arkadaşlar sıfır aracı aldıktan sonra kendimizin kontrol edebileceği şeyleri bir başlık altında toplasa çok güzel olur. Servislere hiç mi hiç güvenmiyorum. Tamamen mecburiyetten gidiyoruz çünkü...

Bu derece fiyatı olan bir arabada da bir çok eksiğin bulunması çok kötü. Şu an sıfır araç alacak olsam almam sanırım. Era'yı alırken hem fiyat hem özellikler yeterli gelmişti.

Düzenleyen : atlantis

17. barazi27

barazi27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yine de en iyisi sıfır araç almak emin olun. Ben opel aracımı 19000 km de almış opel servisinde expertizden geçirmiştim alırken.
    Araçta daha sonra fren hidroliğinin taşıma hortumunu selebantla evet bildiğiniz selebant öyle servis bantlarından da değil selebantla yapıştırıldığını söylediler. Tabi bunu ne zaman öğrendik 100 km hızla frenlerin tutmadığını gördüğümüzde.
    Ben servisi dağıtacak kadar sinirlenmiştim. Hem rapor veriyorlar sağlam diye hem de gün geçmeden başka bir sorunuyla karşılaşıyorsunuz. Bunlar spesifik örnekler olabilir ancak insan hayatı bu kadar ucuz değil. Bayandan 19000 km de boyasız değişeni yok araçtı bu... bana ne kadar masraf çıkardı inanamazsınız.
    Her zamanda aklınızda bir soru işareti acaba başka bişeyi de var bilmiyormuyuz????
    Yani sıfır araçta en azından siz biliyorsunuz aracın geçmişini siz yaşıyorsunuz bakımları sizinle yapılıyor. Garantisi var. Bence yine de en mantıklısı sıfır araç almak.

18. atlantis

atlantis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Onur Öz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben de sıfır araç alma taraftarıyım. Biniciler için en uygunu. Ben sıfır almam derken yeni modellerin pahalı ve özelliksiz olması durumunu kastetmiştim.

19. barazi27

barazi27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Evet size bu konuda katılıyorum TR modelleri yetkili bayilerin donanım seçimlerinden dolayı donanımsal eksiklerle ve pahalı fiyatlarla geliyor. Yani Hyundai Assan istese her türlü donanımı sadece model talep formuna tik işareti koyarak donanıma ekleyebilir. Ancak nedense TR de "bu gitmez buna gerek yok bunu ek paket yapar satarız bunu kimse istemez" gibi basit sebeplerle modelleri kırpa kırpa kaporta yapıp satacaklar nerdeyse....

20. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Bu Sayfayı Paylaş