Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni Elantra test sürüşü izlenimleri

'Elantra Forum - Club (MD/UD; 2010–2015)' forumunda Coşkun Özcan tarafından 18 Haziran 2011 tarihinde açılan konu

1. emre027

emre027 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Forumu, konu başlığını, kısacası bizi ilgilendirmeyen gereksiz içerik silinmiştir.
    Düzenleyen : Serdar

2. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Focus 2 Den Bahsediliyor

3. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    tamamda şu an fiyat listesinde fiyatı yok powershiftin, ilerleyen zamanlarda gelecek sanırım, fordun sitesine girip bakabilirsin

4. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    arkadaslar yazilanlari okudum da ben mi acaba farkli araba aldim diye aklimdan gecirdim araci vites degisim gostergesine gore mi kullandiniz arac hop hop hopluyor resmen devrini bulunca ha arabayi kendi istedigi viteste kullanirsaniz 80de 6. vites istiyor ama bugun uzun yol sayilabilecek yola gittim anlik tuketim 3-5 lt arasi gidip geldi eco mode a uyunca :)) 80-90 km hiz ve 6.viteste.... devirli kullanirsaniz arac bana cok seri geldi cok seri ha 2bin 3 bin de vites atarsaniz beklentinizi karsilamiyor ayri mevzu zaten her 2-2,5 bin dvirde vites yukselt diyor... eraya gore elim fazlaca viteste ekonomik kullanimda ona alisamadim henuz... gelelim donanima bu fiyatta aracin rakipleri belli civic,corolla,yeni focus hangisi bu fiyata bundan fazlasini veriyor ona bakmak lazim yanlis mi dusunuyorum.
    Düzenleyen : emre01

5. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    H.içi daha rahat test ortamı olur sanırım. Bu hafta gidip incelemek lazım.

6. toden

toden Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
  7. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    bende biraz araştırdım, bir dönem getirmişler ama problem çıkarmış, daha sonra kaldırılmış, şu an satılmıyor

8. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Konu elantra, başka modellerle kıyaslayıp ortalığı karıştırma niyetinde olan arkadaşların hesapları silinecektir.

9. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    benim kullandığım araç otomatik vites mode donanımlıydı. belki otomatik olmasından kaynaklanıyordur. performansına kimse kötü diyemez ama kilo olarak daha hafif ve 132 beygir motor var. ben daha da atak bekliyordum. gerçi çok kısa bir mesafe kullanma imkanım oldu. aracı otomatikte de kullanmadım +- olarak kullandım ve yüksek devirde vites değiştirdim. gerçi focus 3'ün 180 beygirlik modelinide kullanmıştım o da bana pek 180 beygir gibi gelmemişti. sonuç olarak motor olarak bence bir sorun yok. sadece ara bir donanım paketi getirseler daha iyi olur. başlangıç modelindeki donanım elantraya pek yakışmıyor. gerçi focusun başlangıç modelinde sis farı bile yok orası ayrı. biz alıştık heralde elantra da herşeyi standart bulmaya belki ondandır. biraz zaman geçince herşey daha net belli olur. bu arada kumanda ile ilgili bir sıkıntı vardı ne oldu halloldumu acaba?

10. KİNG OF İRON

KİNG OF İRON Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende denemek istiyorum fırsat bulursam bakacam

11. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Arkadaşlar (Beygir Gücü) HP İle PS aynı şey değil. Nedense Hyundai era kataloğunda beygir gücü ifadesi kullanırken Elantra için PS ifadesini kullanıyor. PS HP biraz daha yüksek imiş. Yani bazı arkadaşlar yazılan gücü görmedim hissetmedim demesinin sebebi bu olsa gerek.
    http://www.modifiyem.comdan alıntıdır: &lt;&lt; Hp Ve Ps Arasındaki Fark? <hr size="1" style="color: rgb(255, 255, 255); : rgb(255, 255, 255); "><div style=": center; margin-top: 2px; margin-right: 2px; margin-bottom: 2px; margin-left: 2px; vertical-align: top; text-align: center; "> <div id="z01"><div id="post_message_808363">Güç ölçümü için kullanılan PS (Almanya ve Orta Avrupa) ve HP (Avrupa, Amerika, İngiltere ve Japonya) birimlerini kıyaslamak için aşağıdaki tabloyu kullanabilirsiniz.

1 HP = 745.69987158227022 Watt
    1 PS = 735.49875 Watt

Aralarında çok büyük fark olmayan bu iki birim arasındaki ilişki ise :

1 HP = 1.013869665424 PS

şeklindedir.

Kaba bir kıyas ile, 100 HP 101.4 PS'e denk gelmekterdir.

<z id="z0"><nobr>Özellikle</nobr></z>fiat gurubu BHP (~736W) kullanıyor dikkat...! Araba alırken farkettirmeden kekliyebiliolar insanları&gt;&gt;

12. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    132 Ps .. 130.1 Hp Eder

13. yunafaniem

yunafaniem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Yunus İNCE
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Birde Arkadaşlar biz hep güçden bahsediyoruz...... ama asıl önemli olan TORK.. bilen bilir.. O da dizelde vardır.

Bir yerde okumuştum (veya duymuştum).......

GÜÇ araba sattırır...., TORK yarış kazandırır.. diye

14. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    o zaman otobüsleri kamyonları geçemeyeiz :) ... Gücü devam ettirebilmek için çevirme gücü yani torkda lazım tabiki ... ama 960nm torka sahip 370 hp v8 6700 cc cummins dizel makineye sahip araçlar bile gitmiyor ...

15. parabolica

parabolica Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aracı dün test ettim, izlenimlerim:

Öncelikle Hyundai hakkında birşeyler söylemek istiyorum. Aracı Mersin Hyundai bayi Derya Plaza'da inceledim. 6 yıl önce Accent Admire'ımı alırken incelediğim araçlarla
    şu anki araçlar arasında dağlar kadar fark var diyebilirim ama hala
    kendini geliştirmesi gerektiğini de eklemek lazım. Mesela tüm modellerin
    <a href="http://forum.donanimhaber.com/m_42711256/mpage_2//tm.htm#" target="_blank">yakıt deposu ve bagaj açma kolu benim aracınki ile aynı. (genesis hariç tabi )

1. Dış tasarım, 5 yıl önce Honda Civic'i gördüğümde nasıl etkilendiysem dün de o kadar etkilendim diyebilirim. Şu anda Elentra'ya rakip bir sedan
    aracın olmadığını düşünüyorum. Bende sonra aracı test eden kişi Fluence
    ile gelmiş, Elantra'dan indikten sonra kendi aracına baktığında ne
    hissettiğini çok iyi anladım. (Görsel beğeni kesinlikle göreceli bir
    kavrama ama bir de göz var nizam var sözünü de söylemek gerek.)

2. İç tasarım kısmen başarılı. Çünkü malzeme kalitesi gayet iyi. Ön
    göğsün üst tarafı yumuşak plastik kesinlikle çok iyi his veriyor. Alt
    taraf kısmen sert plastik ama sağlam duruyor. Direksiyon ve üzerindeki tuşlar, gösterge ve diğer bilgilendirme bölümleri sevimli duruyor. Ancak ilk cümlemde kısmen kelimesini kullanma amacım radyo-cd çalar ve ekranı hakkındaki olumsuz düşüncem. Bence 40.000-50.000 TL fiyar aralığındaki bir araçta komple tasarlanmış radyo-cd çalar, <a href="http://forum.donanimhaber.com/m_42711256/mpage_2//tm.htm#" target="_blank">klima ve bilgilendirme ekranı olmalıydı. Aslında var ama melasef ülkemize getirtilmemekte. Ne de olsa araç bu haliyle de satılıyor

3. Motor, <a href="http://forum.donanimhaber.com/m_42711256/mpage_2//tm.htm#" target="_blank">benzin li 1.6 D-CVVT 132HP, test sürecinde gayet atak bir performans
    sergiledi. Devirlenme ve hızlanma tatmin edici ölçülerin biraz
    üzerinde. (1.6 120HP araçlarla kıyasladığımda kesinlikle daha iyi, yani
    12HP farkı belli oluyor). Motor sesi de makul ölçülerde kabin <a href="http://forum.donanimhaber.com/m_42711256/mpage_2//tm.htm#" target="_blank">için de hissedilmekte. Zaten motor sesini kısmen de olsa hissetmek bana keyif vermekte.

4. Bagaj hakkında bir çok olumsuz görüş okudum/duydum. Ancak bana
    başarılı geldi. Bagaj kapağının için araç tabanı gibi halıfleks ile
    kaplanmış bu da kapatırken tokluk hissi veriyor ve söylendiğinin aksine o
    kadar da hafif değil. Bagaj hacmi de gayet iyi. 500lt.ye yaklaşan hacim yeterli. Arka koltukta diz-baş mesafesi <a href="http://forum.donanimhaber.com/m_42711256/mpage_2//tm.htm#" target="_blank">çok iyiydi. (Boyum 1.71 m)

5. Bunların dışında k

16. mustafaemer

mustafaemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    mustafa emer
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Elentranın iç ve dış estediği çok güzel ama motor performansını beğenmedim.130 beygirlik araba daha seri olabilirdi.

17. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Motor performansı artıncada millet bu araba içiyor diye başlık açıyor. 1000 Kg üzeri ağırlığı olup giden araba her zaman içer.

18. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    sorun anahtardan degil sanirim belli oldu araci kapadiktan sonra elektrik kesiliyor belli sure sonra cunku saatte geri kaliyor teyp sifirlaniyor yol bilgisayari sifirlaniyor bugun veya persembe gunu servise gidecegim mecburen benim aklima aku yada sigorta da sorun olacagi geliyor nedendir sizce https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif

19. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Akü olma ihtimali kuvvetli. Elanta'da sürücü kapısı üzerinden etacs kesici devreye sokuyor ama bu saati v.s. etkilemiyor, sadece iç aksamı kesiyor.

20. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    akude sorun olursa arac yinede sorunsuz calisir mi aracin calismasinda vs bir sorun olmuyor o kafama takildi sadece kapilari kilitlwyip gittikten bir sure sonra beklemedeyken aractan elektrik kesiliyor saat geri kalip teyp ve bilgisayari ondan sifirliyor sanirim boyle olunca tabi uzaktan kumanda da sifirlanmis oluyor kapiya takinca anahtar bir daha tanimis oluyor araci kumanda tekrar calismaya basliyor boylece araca binip calistirinca yolda giderken yol bilgisayarinda bozulma silinme vs bosey yok veya teybi kapayip actigimda sifirlama vs olmuyor nerse birqktiysam oradan basliyor sadece kapayip gittikten 10 15 dk sonra kesiliyor elektrik

Bu Sayfayı Paylaş