Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni Elantra test sürüşü izlenimleri

'Elantra Forum - Club (MD/UD; 2010–2015)' forumunda Coşkun Özcan tarafından 18 Haziran 2011 tarihinde açılan konu

1. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    şimdiden hayırlı olsun diyeyim mode düz vites liste fiyatı 41.800 ken 41.500 e bırakmışlardı bana oda bayiden 3. aracımız olmasına ve beni blue için mağdur edip 2 ay bekletmelerine rağmen belki ilk aracı almanın etkisiyledir ama şu an için çok güzel fiyat almışsınız bana görehttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gifprime jantları için nasıl bir fiyat aldınız acaba, yakıt konusuna gelince yeni elantra yakıt konusunda yazdım tüm ortalamalarımı takip edebilirsin ortalama 8.14 lt benim tüketim yol bilgisayarı vs verisi değil tam ölçüm şehir içi 8.5 i geçmez yakıt muadillere göre kesinlikle uygun fabrika verisini tutuyor 4 aydır ben araçla ilgili bir olumsuzluk yaşamadım tavsiye ederim fakat renk olarak beyaz tercih etmenizi öneririm araba çok detaylı olduğundan koyu renk detayları boğuyor temizliği çok çok zor ve iç ışıklandırmayla bencede bej ile tezat oluşturuyorhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

2. Cyhn54

Cyhn54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Ceyhun
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Cevabın için teşekkür ederim emre..Prime jantı bir fiyat almadık sadece babamla eğer alırsak prime jantlı alacağımıza karar verdik..Bende nedense siyah renk ve içi bej renk istiyorum nedensehttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif..Emre bir sorum olacak aracın yol tutuşu nasıl(önemli) birde önceden yeni elantra alan bir arkadaşımız arac yolda geziniyor diye bir konu açmıştı sende varmı bu olay?

3. omerbarisk

omerbarisk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    elantranın arka koltuklarının diz mesafesi nasıl? geniş mi? i30'dan daha mı iyidir sizce?

4. barazi27

barazi27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Adım aykut öncelikle; ben de aracı alırken emre gibi blue ve elantra arasında kaldım. Ancak aracın içini gördükten sonra ve test sürüşü yaptıktan sonra düşünmeden elantrada karar verdim.
    Ben yakıt tüketimini diğer konuda yazdım.
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=29216&PN=4
    Burda da özetlersem yakıt tüketiminde otm mode modelinde fabrika verisi şehir içi 9.4 lt gösteriyor ama ben Eco mode kullanımı takip ederek 7.2 lt ortalama yakıt tüketimi hesaplıyorum. Aracım 2500 km de çok severek kullanıyorum. Aldıktan sonra uzun yolda kullanma fırsatım oldu onda da 4.5 lt yakıt tüketimi oldu max hız 140km/s. 6 ileri otm şanzıman olması bence bu değerleri etkiliyor. Normalde 1.6 litre hacimli bir motor şehir içinde bunun çok üstünde yakmalı ancak araç devirlenmeden motor yorulmadan kullanılıyor.
    Yol tutuşunda aracın lastiklerindeki hava basıncı farkından dolayı ben de sarsılmalar ve yol tutuş problemi yaşamıştım ancak şu an normal değerlerinde çok iyi bir yol tutuş sergiliyor. Sorunsuz bir araç ise normal şartlarda yol tutuşu çok iyi bir araç. Lastiklerin kalitesi tartışılır.
    Aracın renginde yine ısrar ediyorum. Ben tüm renklerini mavi renk hariç yakından gördüm. O konu da da diğer başlıkta ayrıntılı anlattım. Bence en çok yakışan renk beyaz. Siyah güzel ancak ben siyah aracın temizliğinden bıkmıştım. Bir de bej renk döşeme elantraların mavi iç ışıklarıyla uyuşmuyor. Yine de zevk sizin. Ama beyaz mutlaka vardır bayide bir görün derim yakından.
    Tekrardan hayırlı olsun. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

5. barazi27

barazi27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Diz mesafesi iyi ancak tavan mesafesi biraz düşük ancak çok geniş arka koltukları var. i30 u tam bilmiyorum ancak galeride baktığım kadarıyla aynı hacme sahiptiler elantrayla. Blue ile karşılaştırılmış bir fotosunu ekliyorum. Sizde bir fikir oluşturabilir.
    Uploaded with ImageShack.us

6. Cyhn54

Cyhn54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Ceyhun
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Aykut abi durun bi daha aracı almadık ama inşallah alırızhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

7. omerbarisk

omerbarisk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    elantra toruing çıkacakmış (Station Wagon). Elantra Platformundan üretilecekmiş. ne zaman çıkar bilemiyorum ama 2012 yada 2013'de bekleniyormuş. ama Türkiye'ye gelir mi emin değilim.

8. omerbarisk

omerbarisk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla kendi arabamın arka koltuğunda yolculuk etme fırsatım olmadı ama arkaya deneme amaçlı oturduğumda geniş geliyor. arka koltukta yolculuk edenler de arkayı geniş buluyor. baş mesafesi elantra'da belli oluyor aslında arkaya doğru basık bir dizayn var. ama dışarıdan bakıldığında çok etkileyici bir dizaynı var elantra'nın (accent blue'nun da). ama bu dizayn bence sedana çok yakışıyor. hb'de o kadar güzel duracak mı yeni i30 gelince göreceğiz.

9. barazi27

barazi27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aslında arka taraf basık değil sadece cam dizaynından dolayı basık görünüyor yani cam küçük ama başınız tavana değmez yani. Görünümü çok güzel gerçekten bakan bir daha bakıyor nazar çekiyor. i30 un yenisi gerçekten çok güzel görünüyor yakından da görmek lazım.

10. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    yol tutus konusunda sorunu olan aracta dingil ile ilgili sorun cikti ben sahsen bir problem yasamadim arka koltuk mesafeside oldukca genis i30 a ilk ciktigi zamanda taksi ye bindigimde 3 4 kez binmistim onun disinda incelemedim hic ama hatirladigim kadariyla i30 dan oldukca genis ici dingil mesafesi arasindaki farka bakarsanizda fikir verir

11. omerbarisk

omerbarisk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    insanı bu nazar çekme meselesi düşündürüyor https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif

12. barazi27

barazi27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yol tutuş konusunda bir video var korece ancak izlerseniz anlaşılır derecede bilgi veriyor.
    Korede elantra yani avante md ye stability check testi yapılmış onun youtube videosu.
    http://www.youtube.com/watch?v=wHtcQ_oi-mE

Merak edenlere yardımcı olur sanırım.

13. omerbarisk

omerbarisk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    elantra'nın dingil mesafesi mevcut avensis ile aynı. dehşet bir dingil mesafesi var

14. YeniAccentEra10

YeniAccentEra10 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    deşifre olmak istemiyorum.
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Dün kullandım. Bildiğiniz uçak... içinde sadece oturmak dahi zevkli. bu arada broşürde açıkça belirtilmeyen bir husus: bagaj uzaktan kumanda ile açılıyor. içi yayla gibi.önde de arkada da ferah ferah oturuluyor. kapılarını kapattığınızda tok bir ses duyuluyor. aynı zamanda sağlamlık ve kalite hissi veriyor.80 km ile viraj denemesi de yaptık zerre kayma,savrulma sözkonusu değil,çember şeklindeki kavşaktan tren gibi geçtik. daha büyük hızda s çizerek denedik gayet güvenli bir araç. merak edenler varsa; koltuk ısıtma türkiyedekilerde bulunmuyor. şimdilik Türkiyede üretilme planları yok. ayrıca dizel elantra içinde bir gelişme yok.
    132 beygir gayet iyi hızlanması. ama süper değildi.
    5-6 dk kullanımdaki izlenimlerim bunlar. ancak süre yetmiyor elbette. ama alan müşteri prime modelini almalı. içi ışıl ışıl,çok şık. mode tipi biraz sade kalmış.

15. Mgmk

Mgmk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    o dediklerin ford ta var ama kullanıcısına sorman gerek ne kadar kullanışlı park sistemi ızdırap yani eğer aman aman acemiysen otur karşısına bekle ama yok değilsen kullanmak istemezsin fren sistemi ise ben stemedikten sonra aracın fren yapması saçma geliyor yol ortasında bir yaya düşün yada kedi normal geçebileceğin ama araç fren yapıyor :S tabiki gerekli görüp kullananlar vardır onlara bir sözüm yok sonuçta her kezin zevki ayrı

16. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yok Benim İçinde İhtiyacım Olan Bir Donanım Değil Ama Olması Yinede Gören Oldumu Var Dedirtiyor :)

17. m_tech

m_tech Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; "><div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">Bu araçtan almak istiyorum, memnun olduğunuz olmadığınız hususlardan bahsederseniz tüketim, bakım, diğer masraflar, performans, yalıtım vs. <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">Mode otomatik alacağım bu arada, otomatik vitesi hakkında görüşlerinizi de almak isterim.

18. cool_m

cool_m Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
  19. mordal

mordal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    mode un tek eksiği cruse kontrol. oda olsaymış çok iyi olacakmış

20. göksel64

göksel64 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    GÖKSEL KAHRAMAN
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Arkadaşlar ben 2 defa test ettim ancak fiyat işin içine girince alternatif aranıyor örneğin yeni honda civic, ford focusmodeller kafa çeliştiriyor.ben hyundaiden kesinlikle memnunum ama 50000 tl üzerinde araç almayı düşünseydim kesinlikle bütün araçları kullanır öyle karar verirdim.Yeni elentrayol tutuşu iç hacim 6 ileri otomatik şanzuman performans olarak kesinlikle süper.
    Düzenleyen : göksel64

Bu Sayfayı Paylaş