Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni Elantra Süspansiyon Değişimi

'Elantra Forum - Club (MD/UD; 2010–2015)' forumunda cafy tarafından 20 Nisan 2013 tarihinde açılan konu

1. agun35

agun35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    a gun
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Arkadaşlar ben de bu sorun için servise gittim bugün araştıracaklarını değişimler olduysa bizde değiştiririz ancak yeni bir süspansiyon yok 2013 deki arabada da aynı amortisörler var dedi çünki parça numaraları aynıymış. Yeni geliştirilmiş amortisörler varmıdır bilmiyorum ama olsa bize bildirirlerdi diye açıklama yaptı ve 2013 sanırım 600 km sıfır otomatik elantrayla teste çıktık teste göre uzun sayılabilecek mesafe katetdik birebir aynıydı köprüden u dönüşüne yakın dönüşler olur hani işte tam öyle bi dönüşte birde tümsek vardı arabanın arkası attı ( kullanan servis sorumlusu ben yanında arkada da servis şefi oturuyoruz) direksiyona hakim olmak için hafif sağ sol yaptı işte dedim söylemek istediğim tamda buydu. Kabul ettiler arabadaki sıkıntıyı.Saygılar.

2. Orhan

Orhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Beyaz_MeLegiM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    O Kadar Kararsız Kaldımki Suan Birisi Değişim Daha iyi Diyor Diğeri Yumusak Daha İyi Diyor.
    Sormak İstiyorum
    1) Suanki Süspansiyon Sorunlumu Değilmi?
    2) Sadece Savuruyor Diyemi Şikayetçisiniz Madem Eski Parçayla Suanki Parça Aynıysa Neden Değiştiriliyor?
    3) Yumusak Süspansiyonmu Daha İyi Sert Süspansiyonmu ?
    4)Ben Gittiğimde Benim Jantlardan Dediler(18 Jant Var) Bende 18 Jant Yol Tutusu Daha İyi Dedim.
    5)Yumusak Süspansiyonu Daha Cok Severim Ben, Değiştirmemmi Lazım Yoksa Kalsınmı Savurma Olayı Pek Yok Sadece Dönüşlerde Çukur Varsa Az Savuruyor?
    Bilirkişi Arkadaslar Cevaplarsa Sevinirim

3. rodya

rodya Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Ali Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Şuanki süspansiyon sorunlu. "kayma hissi veriyor sadece yaae" diyen birisinin zerre kadar otomobillerden anladığını düşünmüyorum.
    "savuruyor" ya da " savurmuyor" kelimeleri kaza yapmakla yapmamak arasında pek de ince olmayan çizgiyi belirliyor.
    Süspansiyonun sert ya da yumuşak olmasının +/- yönleri ; beklentileriniz, yol şartları ve/veya kullanım tarzınız gibi pek çok etkene göre değişir.
    18" jant konforu etkileyeceği için sizin aracınıza bir de sert süspansiyon gelirse, aracın içerisinde bi hayli rahatsız olabilirsiniz.
    Benim kişisel tercihim her ne olursa olsun, aracın arkasındaki kontrolsüz ve aşırı sekme her nasıl geçerse öyle olması yönünde. Çok net bi şekilde söyleyebilirim ki bu şekilde bi virajda patlamamamız işten bile değil. aracın 50mm yayı çıktığında ve/veya coil çıktıgında edinmek lazim

4. ghostdisco

ghostdisco Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    MEHMET B.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    rodya arkadaşım savurmuyor savurma hissi veriyor. yeni elantranın bagaj kapağını açın ve sağa sola doğru aracı yanlarından sallayın. ozaman esnekliği anlarsın şuan itibariyle servisteyim ve helezonlar dahil yaylar ve amartisörler değiştirildi. ve dediğim işlemi denedim tekrardan ve aradaki farkı kendim bizzat gördüm. sertleşmiş. şuanda aracımın direksiyonunu söküp eps sini inceliyorlar ses geliyordu. şuan için benim araç için özel gelen garanti uzmanını bekliyorum. resimlerini çektim alt takımın data kablom yanımda olmadığı için daha sonra atıcam inşallah

5. Orhan

Orhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Beyaz_MeLegiM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Bekliyoruz Resimlerimi Umarım Değiştikten Sonra Düzelir.

6. ghostdisco

ghostdisco Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    MEHMET B.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    hala servisteyim aracın eps si değişecek. garantiden söylendi. alt takımın değiştiğini söylemiştim biraz önce test etme şansın oldu biraz sertleşmiş. güçlendirilmiş süspansiyon ve yay diye söylediler ve showroomdaki 2013 elantralarıda kendi çapımda denetledim aynı olmuş. ama şunu farkettim sağ teker çukura girdiğinde tak diye bir ses çıkarttı yanımda ustada vardı amartisörün kafası çıkarttı dedi ve problem olmadığını söyledi bakalım akşam yola gidicem uzun yol testtinde daha net anlarım umarım. benim aracım Hyundai atada alt takımda değişim yapılan 3. araçmış buda bir dip not arkadaşlar. gelişmelerden sizi haberdar ederim

7. agun35

agun35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    a gun
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Size aynen katılıyorum. Ben arabanın amortisörlerinin sert olduğunu düşünüyorum çünkü yoldaki bozuklukları hiç emmiyor hele parke döşeli yada stabilize bir yoldaysanız arabanın her tarafı titriyor sanki lastiklere iki kat hava basmış gibi. Tabi böyle olunca arka tekerleklerin zıplaması tabiricaizse ayaklarının yerden kesilmesi arabanın izini kaybetmesine sebep oluyor. Şimdi anlamadığım arabanın yol tutuşunun iyileşmesi için amortisörlerin sertleştirilmesinden söz ediliyor ee zaten sert bu nasıl çelişkidir çözemedim doğrusu. Fazla bilgim yok ama benim anladığım bu arabada yaylarla amortisör uyumsuzluğu var. Saygılar.

8. ghostdisco

ghostdisco Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    MEHMET B.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Arkadaşlar biraz geç oldu ama fotoğrafları yüklüyorum

9. agun35

agun35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    a gun
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Hayırlı olsun Arkadaşım arabayı kullanırken öncekiyle şimdiki arasındaki hissettiğin farkları paylaşırsan sevinirim. Bende değişim için başvurdum iki takım gelicekmiş birisini kendi test arabalarına takıp bana da test ettireceklermiş beğenir ve kabul edersem benimkini de değiştirecekler haber bekliyorum şuan ama kararsızım .Zaten bana sert geliyor amortisörler bu gelenler birazdaha sertleştirilmiş nasıl olur bilmiyorum. Benim sağ önde -1,50 yamıkluk da varmış sizin önleri de değiştirdilermi acaba . Saygılar

10. ghostdisco

ghostdisco Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    MEHMET B.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Aracta halen kuyruk atma var. Ama eskisi kadar fazla degil. Evet bbirazdaha sertlesmis durumda bir yonden iyi biryondende kotu birdurum sehir ici cukurlarda beni tatmin edici bir performansı var. Ama uzun yolda cok salliyor. Aracta bulunan herkesi rahatsız ediyor. Ama bu daha önceki suspansiyonlardada oyleydi. Bu aracin karakteri bu. Zaten degistirdikleri seyler yay ve amartisor sizin neyde yamukluk var anlamadim eger orjinalde egiklik varsa degistir derim ama yasamak istemedigin birseyin sorumlusu olmak istemem. Ben aracin nerdeyse butun parcalarini yenileticem. Allahtan maknik garantisi 5 yil :) bu yonden sansliyiz

11. ghostdisco

ghostdisco Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    MEHMET B.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    On ve arka degisti. Bana zaten sadece arka degisme gibi bi ihtimali yom dediler komple degismesi gerekiyor dediler

12. agun35

agun35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    a gun
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Merhaba Ben bu şikayet için gittiğimde ön düzene sokmuşlardı ve sağ önde yayında mı artık neyindeyse -1,50 yamuk muş ve garantiden olmaz demişlerdi. Değişim olunca bu sorundan kurtulucam bahaneyle kararsız kalsamda bu sorundan kurtulmak için değişim istecem sanırım. Saygılar

13. ghostdisco

ghostdisco Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    MEHMET B.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Belki rrotuegilmistir. Cukura girmmis iseniz egilmistir yayin egilmesi okadar kolay birsey degil ve egiksede fabrikasyon bir hatadir. Rotu garantiden degistirmezler ama yayi degistirmeleri gerekir. Eger rot egikse bile sizin yine para verip degistirmeniz gerekicek. Garantiden değiştirdikleri yay ve amartisordur

14. agun35

agun35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    a gun
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Merhaba rot değildi sanırım ama hatırlamıyorum bakıcaz artık Saygılar

15. ftamirci

ftamirci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    45
    Ad Soyad:
    Faruk Tamirci
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    arkadaşlar yaklaşık 10 gün önce servise gittim. forumda geçen basit sıkıntılardan bahsettim. hafif tümseklerden geçerken arkasının zıplama/atma hissi vs. konuları söyledim. bu olayın bağımsız olmayan süspansiyondan kaynaklandığını söylediler, ayar yaptılar. sanki pek değişen bi şey yok gibi. bide uzun yolda denemek lazım. bizim araçların süspansiyon sistemi sert gibi. bence sert olmasından dolayı tümseklerden geçerken darbeyi az emiyor ve arkasını zıplatıyor. yumuşak olsa arkasının zıplayacağını ve atma hissi vereceğini düşünmüyorum. bu durumun tek çözümü sanırım ya lastikleri yumuşak hamurlu ve yanakları yumuşak (michelin vb.) lastiklerle değiştirmek veya süspansiyon sistemini (yayları ve amortisörleri) komple daha yumuşak olanlarla değiştirmek. sizin görüşünüz nedir? bu aracın üzerinde fabrikasyon takılı olan amortisör ve yaylar sizce sertmi, yoksa yumuşakmı?

bu arada karter koruma muhafazası taktırdım. 180tl den 106tl ye düşmüş. çok iyi oldu, hem alttan, hem yanlardan (teker yanları) muhafaza altına alınmış oldu. taş sıçraması, altını taş vs.ye vurma riski kalmadı. karter muhafazasını çok kaliteli yapmışlar. işçilik ücreti almadılar.

16. agun35

agun35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    a gun
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    bu aracın üzerinde fabrikasyon takılı olan amortisör ve yaylar sizce sertmi, yoksa yumuşakmı?
    İşte can alıcı soru bende karar veremedim. Eğer yumuşaksa ki servisten söylenen o yumuşakmış tümsekleri ve çukurları niye emmiyor da zıplatıp özellikle dönüş anındaysanız arkası atıp tekerleklerin çizgisinden saptığı izlenimini veriyor. Yok eğer sertse niye arkada 3 kişi varken daha önceki aracımla geçtiğim yerden geçerken küt diye amortisörler vuruyor. Bende bu şikayetler için gittim bana biraz daha sertleştirilmiş amortisörler gelicek iki adet birisini kendi aracımıza takıp size denettiricez beğenirseniz değiştiricez dediler bana haber vericeklermiş bekliyorum ama kararsızım ya daha kötü olursa diye. Bence yaylarla amortisörlerin görevlerinin ne olduğunu bilsek olayı daha iyi anlıyacağız. konu da ölü gibi hareket yok maalesef.

17. COPILOT17

COPILOT17 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    57
    Ad Soyad:
    Ramis EKER
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Herkese günaydın,
    Nihayet uzun süreden beri beklediğim süspansiyon değişimi ve kapı kollarının değişimi için bugün aracımı servise bırakacağım. Bakalım perşembe günü aracımı teslim aldığımda virajlarda nasıl bir tepki verecek. Bizim buranın bozuk,bol yamalı ve virajlı yollarında çok oynuyordu arkası.

18. COPILOT17

COPILOT17 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    57
    Ad Soyad:
    Ramis EKER
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Merhaba,
    Dün itibarıyla aracımı servisten aldım. Değişen süspansiyonu aracın limitlerini zorlayarak denedim. Eskisine göre daha iyi bir yol tutuş ve daha az yan yatma oldu. Fakat nispeten azalmış olsa da arkayı atma hissi hala var.

19. steel61

steel61 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Murat Kürşat
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Aracin cakmakligi calismiyor diye servise ugramistim suspansiyon degisiminide yapalim diyerek islemi tamamladilar.neye kismet neye niyet oldu birazda.suanda sadece tumsek ve setlerden gecerken aracin daha az yaylaniyor.test etme imkanim olmadi henuz.yalniz servis formundaki assana gonderecekleri tutar dikkatimi cekti.300tl 4 amortisor ve 4 yay bedeli.kendilerine maliyeti hayli ucuzmus.bu arada kartel koruma demiride taktilar .iskonto ile 90 tl odeme yaptim.[​IMG]araca ozel yapmislar . 3 parca ve herbirinin uzerinde elantra yazisi islenmis.diger servislerdeki ucrerini bilmiyirum ama taktirmak isteyen arkadaslara yardimci olurum

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

20. mgk19

mgk19 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Gökhan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Bende işten fırsat bulamadım bir türlü yoksa götürüp bende değişim talebinde bulunacağım.Birde benim aracın ön takım sorunlumudur nedir çukurlarda ses ve direksiyonda tıkırtı sesi ve boşluk hissi veriyor.

Bu Sayfayı Paylaş