Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni Elantra 2016 Style Paket Almak Üzereydim (aldım)

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda enginis58 tarafından 15 Mart 2016 tarihinde açılan konu

1. enginis58

enginis58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    209
    Ad Soyad:
    engin öz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    kardeşim araca orjinal ekran takilabilirmi sordum bilmiyorlar yorumun için teşekkürler.

2. Hasan Tarık

Hasan Tarık Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,186
    Ad Soyad:
    Hasan Tarık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kia
    Şuan da piyasada en mantıklı tercih elantra gibi duruyor ve ben de kısa bir süre sonra fiyatının artacağını düşünüyorum tasarımı eskimiş donanım olarak da ekstrası olmayan trendline wvler bu fiyattayken bence bu fiyata elantra bedava kalıyor sadece donanım eksikliklerinin sizin için önem derecesine göre tercih edilebilir.

Sent from my iPhone using Tapatalk

enginis58 bunu beğendi.
  3. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    yakıt tüketimi olarak begenmediğiniz jetta 1.2 tsi motor seçeneği daha az yakıt tüketiyor. eğer lpg takılacaksa elentra daha mantıklı ama benzin ile binilecekse en mantıklı araç değil...

Önal ve enginis58 bunu beğendi.
  4. enginis58

enginis58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    209
    Ad Soyad:
    engin öz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    Ne kadar yakıyor hocam.

5. enginis58

enginis58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    209
    Ad Soyad:
    engin öz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    Aracın çelik oranı artırılmış ses yalıtımı iyilestirilmiş.

6. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    elentra atmosferik 1.6 değilmi ? jetta dan 2 litre fazla yakar istanbulda

berkelantra ve nebiliyim bunu beğendi.
  7. enginis58

enginis58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    209
    Ad Soyad:
    engin öz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    Binen bi arkadasin yorumu jetta

İşte benim tüketimim:
    1.Rota: Ortaköy-Mecidiyeköy (9 Km)
    2. Ortalama Hız: 23 Km/sa
    3. Ortalama Yakıt Tüketimi : 9.1 Lt. Aşağıda üç fotoğrafı da görebilirsiniz..

8. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Jetta lar Meksika üretimi hocam, Alman üretimi Golf lerle bile kalite anlamında bariz farkları var.
    Üstelik onca para verildikten sonra Boşline Jetta nedir yapmayın.

Elantra nın boş olması da çok hoş olmamış ama tabi bu işler biraz da bütçeyle alakalı. Ben hız sabitleme arıyorum artık bir arabada.

MehmetHan bunu beğendi.
  9. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,085
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Şimdi siteden baktım da Style donanımda kapaklı jant var, ön kol dayama yok, deri direksiyon yok, o yok bu yok. Hyundai donanımda neden bu kadar kıstı anlamış değilim. Bu donanımla daha yüksek fiyatlara çıkarsa pazarda çok zorlanır. Hem de o tasarıma rağmen :(

MSI ve enginis58 bunu beğendi.
  10. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    55bin ise bütçeniz birşey diyemem incelemedim elantrayı ama 4 ay önce jetta aldım sormak istediğiniz varsa yardımcı olurum. Liste fiyatında 8bin lira fark var arasında ama vw de indirim yapar yaklaşık 2 bin lira civarı. Yıllık mtv farkını ve değer kaybını düşününce jetta ile elantra aynı fiyata gelir hemen hemen. Tabi birden vermek istemezseniz fazla miktarı sizin hesabınızdır tercihinizdir. Hız sabitleyici takılıyor jettaya uzun yolda 4.5-5 lt yakarsınız 100 120 aralığında kullanarak. Şehir içi de 2lt en az az yakar elantradan. Donanım olarak aynı sayılırlar jetta deri direksiyon vs kalite katıyor. Yeni jettalarda bluetooth ve usb standart. Elantrada 15inç sanırım lastikler o da kötü bir görüntü veriyor. Ama 55bine corolla 1.33 almaktansa yada fluence vs almaktansa elantra daha iyidir 1.6 motor olması sebebiyle.

11. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    trendline da boş buda boş 2. elde kesin para kazandırır jetta ve teknik veri olarak şehir içi 2.6 litre daha az tükettiği verisi var.( fabrika verisi) .

http://www.arabalar.com.tr/araba-karsilastirma direk bu linkten karşılaştırmak çok verimli olabilir.

ama jetta 7 bin tl daha pahalı bu kadar parayla zaten tam hesaplamadım ama 100 bin km yol yapabilir elentra :D

SaMeTT bunu beğendi.
  12. enginis58

enginis58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    209
    Ad Soyad:
    engin öz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    Kol dayama var

13. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,085
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Elite'de olduğunu gördüm ama Style donanımı canlı görmedim o yüzden Hyundai'nin kendi sitesindeki donanım bilgilerine göre dedim. Orada ön kol dayama yok diye görünüyor.

14. KALENDER

KALENDER Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    75
    Ad Soyad:
    MALİK GENÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Çok manidar olmuş :)

Otomobil birazda aşkla kullanılır. Elentra yakışıklı bir otomobil. Keyifle, aşkla binersiniz.
    Bence mevcut paranızla alabileceğinizin en güzelini alın. O da bana göre Elentra.

SeçkinTürk ve enginis58 bunu beğendi.
  15. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ben olsam hiç düşünmeden alırım bu arabanın fiyatı 3-5 ay sonra 7-8bin tl artacak.Babama alalım diye söyledim tam yatırımlık

16. palapula

palapula Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    46
    Ad Soyad:
    özgür önal
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Yakıt tüketimi için şehir içi sayılabilecek bir kullanımla 7 lt civarı yakıyorum. reel değer bu.
    jetta için gidip test sürüşü yapıp tüketim bilgisini resetleyerek tüketimine bakmak lazım. 2.6 lt düşebileceğini sanmıyorum ama idda da edemem tabi. ama daha önce forumlarda vw benzinlilerinden yakınan arkadaşlar vardı. en güzeli kendin gidip testte bakacaksın.

deri direksiyon elentrada çok yumuşak. benim araçta yok ama mevcut direksiyon da sert değil. artı jettanın direksiyon düz. teyp kontrolleri telefon kontrolü yok. elentrada var. bence deri olmasındansa fonksiyonel olması çok daha iyi.

kol dayama var ama başka konuda da lafı geçmişti malesef sabit. benim oturma pozisyonum için sıkıntı yok. biraz kısa boyluysanız ve koltuğu öne çekmek veya daha dik kullanmak gibi bir alışkanlığınız varsa sıkıntı olabilir çünki direksiyonda derinlik ayarı yok.

otomatik farlar elentrada follow me felan diye diğer markalar bunu reklam ediyor. ayrıca güvenlik için donanımın önemi yok. dolsuda boşuda aynı.

tekerler ve jantlar kesinlikle en kötü donanımı aracın. style paketle honkook un alt ürünü piayasada 150 170 tl ye alabileceğiniz bir teker var. bence çok sesli bir lastik.
    avatar resminde var. hatta size tavsiyem hyundai amerika sitesine bakmanız. orda 2 paket var ve teker resimleri net olarak gözüküyor. ama türkiyede dolusunda bile arka yolcular için havalandırma ağızları mevcut değil.

kasa meselesi kişisel bir olay. kimi jettanın kasası süper der. bence elentra daha güzel ki bu sebeple onu aldım. ilerde pirim yapar mı? bu fiyatların mart sonunda artacağını söylüyorlar. yaşayıp göreceğiz. sonuçta belli bir kuralı yok bu fiyatlandırmanın. jetta 2. eli daha mı iyidir? vw daha iyidir diyebilirim markanın 2. eli olarak. ben opelde de zarar etmedim 2. elde. elentrada da sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum. yani Allah sıkıntıya sokmasın ama jetta yı 2 günde değerine satarsın elentrayı 3 ayda değerinin yarısına satarsın diye bir genelleme kimse yapamaz bence.

benden bu kadar :) gerisi size kalmış...

enginis58 ve ysuatsenyurt bunu beğendi.
  17. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    test sürüşü ile yakıt tüketimini ne kadar ölçebilirsinizki. ben 1 defa uzun yol yapmadan şehir içinde 2 3 depo bitirmeden tam anlamıyla bir kanıya varamıyorum. Lakin atmosferik benzinlilerin tsi lerden en az 2 litre fazla yaktığı gün gibi aşıkar. Çok atmosferik araba kullandık istanbulda 10 litrenin altında yakanına rastlamadım ben. Samsunda belki 7 yakıyordur ama istanbulda işe gidip gelmek için kullanılan bir elentranın 7 litre yakması gerçekçi değil.

Emre ve SaMeTT bunu beğendi.
  18. Muzzyy

Muzzyy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    104
    Ad Soyad:
    Muzaffer
    Yaşadığınız Şehir:
    22-EDİRNE
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    donanımı kafaya takmayacaksan ileride, araçtan memnun kalırsın. (2013 de sytle aldım 5 bin farkla tune almadığıma çok kez pişman oldum) ha benim şahsi düşüncem jantlar kapaklı sis yok iç dizayn döşemeler benim zevkime hitap etmiyor. atmosferik motor bi lpg atarsın yakıtıda halledersin. donanımı kafaya takmazsan clio fiyatına elantraya bineceksin fiyat iyi. dört gözle bende bekliyordum style pakete baktım sonrasında vaz geçtim. elite dizelde pahalı şimdilik askıya aldım.

19. palapula

palapula Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    46
    Ad Soyad:
    özgür önal
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    tüketim konusuna katılıyorum. burdaki benim ortalama hızım yanılmıyorsam 35 km/h civarında
    şehir içi için yüksek bir ortalama. bu 25 lerin altına düştüğünde bakmak belki daha doğru tüketime. ama ben de zaten şehir içi demiyorum tüketimime.
    atmosforik araç tsi dan çok yakar 2-3 lt fark olur kısmı bence gün gibi aşikar değil. polemik olsun diye söylemiyorum bunu ama tsi küçük hacimden büyük güç için kullanılan bir teknoloji.
    neyse teknik detayları kullanıcı için çok mühim değil önemli olan yakıt tüketimi.
    size şu kadar söyleyeyim;
    astra j 1.6 ecotec (atmosferik) motorla lpg ile 22-23 kuruş aynı yolda yakıyordum. (lt si 2.08 tl)
    astradan az yaktığı çok açık ortada benim için.
    aynı kullanım aynı yol. bence en güzel değerlendirme benim için bu şekilde olur.
    vw nin tsi motorunu hiç bilmiyorum kullanmadım da. dolayısı ile net bir yorum yapamayacağım.

araç testte net değer vermez ama tüketim değerlerini resetlerseniz gittiğiniz yol boyunca ortalama tüketimi verir size.
    normal kullandığınız gibi kullanın aracı, göreceğiniz değere yakın bir değer olur ilerde de (aynı trafik koşullarında.
    uzun yol zaten farklı bir konu her arabanın tüketimi düşer uzun yolda. yalnız ben daha fabrika verilerinde yakıt tüketen araç görmedim.
    her zaman bu değerin 1 lt min üzerinde tüketim olur. 1.2 tsi motorun da şehir içi kullanımda verdiklere değerlere ulaşmasını mümkün görmüyorum.

"Ali Özgenis ne yaptın abicim sen fabrika verilerinden haberin varmı,

Bülent Çekiç'in dediği gibi uzun yol ağırlıklı kullanırsan km başına 0,230 lara kadar düşürürsün,
    ama şehir içi
    km başına sakin kullanımda (ekrandaki göstergeye uyarak) 0,285
    km başına normal kullanımda 0,340
    km başına sert kullanımda 0,400kr den aşağıya mümkün değil..."

bu vw formunda bulduğum bir yazı litre fiyatı 4.41 tl bu tarihlerde.

formun üstünde uzun yolda çok az yaktığı da anlatılıyor.

kullanmak yada kullanana sormakta fayda var..

20. KALENDER

KALENDER Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    75
    Ad Soyad:
    MALİK GENÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Arkadaşlar, sürekli yakıttan, konfordan bahsediyoruz birde bakım masraflarından bahsedelim. Evet TSİ düşük hacimli motordan yüksek güç elde edebiliyor ama o TURBO varya o TURBO, başınıza öyle ağır işler açar ki... bir turbo değişimine bir motor parası istiyorlar neredeyse. Bunu da düşünerek bir defa daha ELANTRA diyorum.

ysuatsenyurt bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş