Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni Ehliyet Sınıfları

'Sohbet' forumunda ihsan tarafından 7 Ocak 2016 tarihinde açılan konu

1. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,113
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Sizin yazdıklarınız istisnai bir durum , büyük bir ülkeyiz bu muayene işini ranta çevirmek isteyenler de olabilir , ülkenin her yerinde aynı uygulama yok maalesef bende yaşadıklarımı yazıyorum.

iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.

SaMeTT bunu beğendi.
  2. aliii0752

aliii0752 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    534
    Ad Soyad:
    Ali İNCE
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Sistem biraz daha düzene oturacaktır bir süre sonra. Aciliyeti olmadıktan sonra beklemekte fayda var

3. ali58

ali58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    Ali Gürbüz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Starex CRDI(1997-2008)
    Bende dun aile hekimimden 5 dakikada raporumu aldim.
    Anlaşilan biz şansliymisiz
    Pazarteside randevu aldik emniyetten evraklari birakicam

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sabahattin bunu beğendi.
  4. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,113
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Bu gün Trafikte tüm işlemler bitti , merkez onayladı , eskisini aldılar geçici bir belge verdiler 5 şubata kadar gelecekmiş , Alan ve alacak tüm sürücü arkadaşlara hayırlı olsun.

SaMeTT ve ali58 bunu beğendi.
  5. Sabahattin

Sabahattin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    Sabahattin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    13.01.16 evrakları verdik 15 günde yenisi gelecek dediler, ne gelen var nede giden.
    PTT kargo ile gelecekmiş, malesef yok, gelmeden önce mesaj gönderiyorlarmış,
    Yeni ehliyeti teslim alan var mı ?

6. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,113
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar bu yeni ehliyetleri gelen var mı hiç, evrakları teslim ederken verdikleri evrak 15 gün geçerliymiş şunun şurasında 5 şubatta bitiyor belgenin süresi, yeni ehliyet alalım derken eskiyi de kaptırdık gitti , birde polis cep telefonuna basım , postaya verme aşamalarında sms gelecek demişti , tövbe tek bir sms almadım o günden bu yana.

7. Sabahattin

Sabahattin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    Sabahattin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Malesef beninm evraklarda sorun olmuş, bu nedenden dolayı yeni ehliyet teslimi gecikti. Bu nedenden dolayı geçici ehliyet belgesinin yenisini verdiler 09.02.16 kadar.
    Ama benim arkadaşım teslim aldı 13 gün sonra, ilk baştan PTT mesaj geliyormuş, iki gün sonra ehliyet geliyormuş.
    Not: ptt kargo adrese teslim edemediği ehliyetler Emniyete gidiyormuş, 15 günde eve gelmez ise emniyetten alabilirsiniz.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  8. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,113
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Hocam evrakları teslim anında merkez okeylemeden işi sonuçlandırıyorlar mıki , sonradan evrakta sorun çıksın , yani trafik merkeze online ekrandan her bilgiyi taratıp yazıp giriyor merkez ok dedimi , geçici belge veriliyor , sende ne tür bir sorun çıkmıştı acaba ?

9. Sabahattin

Sabahattin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    Sabahattin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Ben 13 ocakta teslim etmiştim evrakları, ama 26 ocakta ardalar aksilik olmuş tekrar uzatma verdiler, bende pek fazla sorup soruşturmadım.

10. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,113
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    31.01.20
    'Ehliyetimi nasıl değiştiremedim'
    31 Ocak 2016 Pazar - 11:41
    • Yorum Yaz0
      magazinMüdürü Tayyar Işıksaçan, gitti, gördü ve yazdı... İşte Türkiye'den bir bürokrasi hikayesi...
      Önce Emniyetin resmi sitesinden randevu almak için iki gün sistemin aktif olmasını beklemekle başladım işe. İki gün sonra nihayet Emniyet Müdürlüğü randevu vermeye başladı. Siteye girip randevu almak sadece bir kaç dakikamı alınca gerçekten hayrete düştüm. Randevu günü sabahı istenen 15 TL’yi yatırmak için bankaya gidince felaket başladı.

Neden biyometrik değil?

Şubede banka işlemleri için bekleyen insanlar ile ehliyet değişim parasını yatırmak için bekleyen insanlar arasındaki gerginlik benden önce başlamıştı bile. 15 liranın 13 lirası değişime, iki lirasının da Trafik Vakfı’na yatırılması gerekiyormuş. Bankoda bir memur çalıştığı için ortalık savaş alanı gibi, bir saat 15 dakikada parayı yatırıp emniyetin yolunu tuttum. Evrak dosyamı randevu saatimden önce görevli memura teslim edip salonda diğer ehliyet değişimi için bekleyen insanlarla zaman geçirmeye başladım. Sırası gelen homurdana homurdana çıkıp gidiyor. Olanlara bir anlam veremeden sıramın gelmesini bekliyorum. Adım okundu, görevli bankoya gittim, ‘hay gitmez olaydım’. Vesikalık fotoğraflarım biyometrik değilmiş. Başladık tartışmaya... Fotoğrafları pasaport için çektirdiğimi, bu vesikalıkların Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde çekildiğini söylememe rağmen anlaşamadık görevli memurla, sonra ikinci raund başladı. “Bir de sağlık raporu getireceksiniz” dendi. Yahu ben ehliyetli sürücüyüm, daha önce de ehliyet değiştirdim, trafik polisi çevirdiğinde sağlık muaynesinden geçirmiyor ki, ehliyetimi kontrol ediyor. Ayrıca yeni sürücü değilim desem de olmadı, dosya koltuğumun altında çıkıp döndüm gazeteye...

İkinci raund başlıyor

Sabah ilk iş afilli ve biyometrik vesikalık çektirdim. Fotoğraflar belirtildiği gibi düz fonda ve gözlüksüz çekildi. Vesikalıkları çektirdiğim fotoğrafçıdan çıkıp soluğu özel bir hastanede aldım. Muayne ve beyan formu doldurma faslından sonra bir 30 dakika bekleyip aldım sağlık raporumu. Hemen gazeteye dönüp yeniden randevu aldım. İşlem birkaç dakikada bitti. Randevu günü soluğu emniyette aldım, sıra bana geldi verdim dosyayı. Sağlık raporum geçersizmiş, Birinci bölümü ‘uzman olmayan’ bir doktor, ikinci bölümü de uzman doktorlar imzalayacakmış. O ilk bölümü uzman olmayan ya da aile hekimi imzalamazsa rapor geçersiz sayılıyormuş. Döndük yeniden hastaneye...

Ben doktorsam bu rapor geçer!

Hastanenin baş hekimi ile hummalı bir tartışma içine girdik. Adam cinnete doğru emin adımlarla ilerliyor. Elinde Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı genelge, “Bak burada açıkça yazıyor, biz imzaladıktan sonra başka imzaya gerek yok” dese de inadım inat, bu defa geri dönmeyeceğim diye kararlıyıyım. Hastanede uzman olmayan bir doktor ilk bölümü doldurdu, prosedüre göre sevk etti. İkinci bölüm yendiden dolduruldu, baş hekim ‘derin bir nefes’ alarak imzaladı ve döndüm gazeteye. Yeniden açtım bilgisayarı, girdim emniyetin sitesine, aldım randevumu. İnat ettim değiştireceğim ehliyeti! Randevu günü ve saatimde karakoldayım. Bu defa olacak heyecanı içindeyim, sırada beklerken önümde sorunla karşılaşan herkese için için gülüyorum kendimce. Sıra geldi büyük bir hevesle uzattım dosyamı. Polis memuru tek tek inceliyor evraklarımı fotoğraflar tam istenilen gibi, sağlık raporu altında bir tek Sağlık Bakanı’nın imzası yok hepsi mevzuata uygun, paralar yatmış. Parmak izi belgesi dosyanın içinde, hatta dosyada Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı genelge bile var. Heyt be herşey tamam. Polis memuru arkadaş açtı bilgisayarını girişimi yapacak, eski ehliyetimi alacak, geçici sürücü belgesi verecek ve bir kaç gün içinde yeni ehliyet elimde olacak derken, “Burada adres kaydınız görünmüyor, sistem işlem yapmaya izin vermiyor” demez mi?... Aldık plağı başa, bu sorunu daha öncede yaşadığımı ama benden kaynaklanmadığını bunun için bir kaç defa Nüfus İdaresi’ne gidip geldiğimi söylememe rağmen, o özenle hazırladığım ve çok güvendiğim evrak dosyası pencereden geri iade edildi.

Eski ehliyetin laneti

Kapıya çıktım, derin bir nefes aldım ve henüz değişim için 6 yıl sürem olduğunu, bu süre içinde eski ehliyetimle kardeş kardeş bir zaman geçirebileceğimi düşünerek bir daha randevu almamak üzere gazeteye geri döndüm. Eski ehliyetimin lanetli olduğunu düşünüyorum ya da kim bilir? Belki kendisine 6 yıl daha sahip çıkmamı istemiştir.

16 tarihli Vatan gazetesi haberi.

SaMeTT, Murat, scream3057 ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  11. scream3057

scream3057 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    207
    Ad Soyad:
    Selim Yetim
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Memleket memleket değil ki arkadaş, her durumu fırsata çeviren laleli esnafı biçiminde kurumlarca yönetiliyoruz, çaresi yok bunun.

Sent from my iPhone using Tapatalk

12. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,113
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    5 dakikada aile hekiminden raporumu aldım tak diye aldım şak diye verdim , falan zaman gelecek diyenlere duyurulur , adamlar bu eziyeti bilerek yapıyorlar bu hengamede sinirleri bozulanları psikyatır elesin diye !

memin bunu beğendi.
  13. memin

memin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    322
    Ad Soyad:
    mehmet emin
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Ben uygulamanın güzel olduğunu düşünüyorum, elbette eksikleri olabilir, ülke olarak henüz kural sistemlerimizi tam oturtamadık dolayısıyla sağlık ocaklarında, hastahanelerde, emniyet dairelerindeki sorunları üzülerek de olsa doğal karşılıyorum. İnsan eğitimi kolay değil, memur da bizden, doktor da. Bir gün kabul edilirken tepeden bir yazı gelir kabul edemez olur :) Zamanla bu tür şeyler düzelecek ve sorunlar azalacaktır. Sigara yasağı ilk gündeme geldiğinde "Herkesin başına polis mi dikecek de kontrol edecekler?" dedim, ama şimdi başarının ne kadar yüksek olduğunu hepimiz görüyoruz. Otobüste, hastahanede, devlet dairelerinde dumansız hava var hep. Konu açan hocama da teşekkür ederim bizi bilgilendirdiği için, ben sistem oturana dek belki 1-2 yıl daha beklemeyi düşünüyorum.

14. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,113
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Hocam bu uygulama araç muayenesinin Tüvturke verilmesi kadar isabetli oldu ama uygulamanın 1.1.16 tarihinde başlayacağı belli iken hala her kademede karışıklık yaşanmasına kızıyorum keşke 1 yıl bir ilde pilot uygulama yapılsaydı , bizde işler maalesef kervan yolda düzelir kabilinden işe başlanıyor.

memin bunu beğendi.
  15. ali58

ali58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    Ali Gürbüz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Starex CRDI(1997-2008)
    Abi raporu ben cidden 5 dakikada aldim
    Yasim 29
    Acaba yasim cok olmadigi icinmi uzerime dusmedi,
    Sadece gozluk kullanip kullanmadigimi sordu, bi goz muaynesi yapti
    Fiziksel durumuma bakti , iki sohbet etti baktiki bisey yok .onayladi.

Yas ile alakali olabilirmiki bilemedim

16. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,113
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Yok hocam daha önce de yazdım bu uygulamayı 20 ocakta başlatmışlar Türkiye çapında 53 bin aile hekimi net üzerinden örgütlenip anlaşmışlar ve bu raporu tek başlarına vererek ileride sürücünün karışacağı kazalardan sorumluluk üstlenmemek adına böyle bir uygulamada anlaşmışlar ve direkt sürücü olabilir ancak bu rapor tek başına geçersizdir ve göz psikyatır dahiliye ve nöroloğa gitmesi gerekir şeklinde veriyorlar raporu ve 16 yaşındaki çocukları da 60 yaşındaki yaşlıları da burada dışarı sevk ediyorlar.

17. Sabahattin

Sabahattin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    Sabahattin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Büyük şehirleri bilmem fakat Çorlu ve Ergene / Tekirdağ, Aile hekimlinden rapor alan bir sürü arkadaşım var, Aile hekimliğinde daha önceden herhangi bir hastalık kaydı yok sa ve sağlık durumunda problem yok ise, problemsiz aldılar.
    Fakat gözlük kullana veya herhangi bir rahatsızlığı olanlar uzman hekime sevk ediyor.

18. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,113
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Hocam burası Mersin nüfus bir buçuk milyon ve dediğim gibi aile hekimlerinin örgütlü bir kararı var ortada ve bunu kendileri anlatıyorlar ve geçen bir polisin aile hekimine saldırmasının ardından artık ayırımsız aynı geleni dışarı sevk , özel hast 70 , dev hast 50 tl alıyor burada işler böyle yürüyor daha doğrusu yürümüyor ve hayatımda soğuk algınlığı ( sinüzit oluşuyor )dışında doktoruma gidip ilaç yazdırmadım , sizin yazıyı okuyanda dışarı sevk olanları cüzzamlı sanır , yok öyle bir şey.

19. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,113
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Dostlar bu gün ehliyet yerine verilen belgenin süresi doldu , gittim Emniyet Trafiğe , uzattılar süreyi 19.02.16 anlaşılan bu yeni ehliyet kolay kolay gelmeyecek.

20. ali58

ali58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    Ali Gürbüz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Starex CRDI(1997-2008)
    Az once ptt den teslim ettiler benim ehliyeti.
    25 ocakta basvurmustum.
    Herhalde ben cok sansliyim

Bu Sayfayı Paylaş