Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni Corolla Tavsiye veya Diğerleri

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda eraplatinyumplus.43 tarafından 6 Temmuz 2015 tarihinde açılan konu

1. abdullah3471

abdullah3471 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    abdullah demir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Burda bile konuşmalarında hakaret ve kibir var hyundai nin demekki parçası pahalı olsa kaziklasa iyi araba öylemi sen git parçası pahalı servisleri kazık ustasinin her yerde bulnmdagı araçlara bin

eraplatinyumplus.43 bunu beğendi.
  2. ardaozdemir

ardaozdemir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,583
    Ad Soyad:
    Arda ÖZDEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arkadaş illa bi markanın parçası ucuzsa kötü mü olur o ya bu nasıl bi mantık? Ha erayla corsa kıyaslıcak bi zihinde ilk defa ne biliyim en azından bana garip geliyor. Bu kadar mı hyundai size batıyor ?

Note 4 Cihazımdan Tapatalk Aracılığıyla

eraplatinyumplus.43 ve abdullah3471 bunu beğendi.
  3. eraplatinyumplus.43

eraplatinyumplus.43 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    64
    Ad Soyad:
    Ahmet dbs
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Bnim niyetim de yavaş yavaş elentraya doğru kaydı artık babamı da ikna edersem kütahya yya bi Hyundai daha kazandırmış oluruz :)

HUAWEI MT7-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    İnsan davlumbazı bile olmayan bir arabaya 60bin verince diğerlerine çöp demesi normaldir sanırım. çöp möp ama davlumbazdan çalmıyor hyundai:D

ardaozdemir ve eraplatinyumplus.43 bunu beğendi.
  5. eraplatinyumplus.43

Alınan Beğeniler:
    64
    Ad Soyad:
    Ahmet dbs
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantraya da bakmissiniz corolla mi elentra mi o zaman octavia bize de pahalı geldi ilk niyetimiz oydu aslında

6. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    hiç sürmedim, sadece bayide sürücü koltuğuna oturmuşluğum var; sürüş pozisyonu hiç bana göre değil, direksiyon önünüzde düz duruyor çevirmesi bana zor gelirdi herhalde, vites kolunun olduğu konsol baya oynuyor sağa sola doğru, birde havalandırma kanallarının yanındaki dijital saat filan olmamış, bir önceki kasa daha moderndi bence hatta benim en çok sevdiğim ondan önceki kasa olanlar. aracın şu anki iç mekanı Toyota'dan çok ssangyoung veya tata gibi çok uzak doğulu duruyor. dışına bir şey diyemem zevk meselesi, önü biraz agresif duruyor ama ön çamurluğunun geniş kalmasından dolayı lastiklerin küçük görünmesi bu agresiflikle tezat oluşturuyor.
    arkası nispeten daha kabul edilebilir.
    gidişini, yol tutuşunu, yakıtını hiç bilmem kullanmadım, sürücü koltuğundan kalktıktan sonra arka kapısını bile açıp bakmaya gerek duymadım.

eraplatinyumplus.43 bunu beğendi.
  7. ismailgulce

ismailgulce Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    468
    Ad Soyad:
    ismail gülce
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Bazı arkadaşlar marka fanatikligi yapıyor maalesef,kendi kullandığı araç kendisine gore dünyanın en iyisi sanki ve kullanmadığı araçlar hakkında da yorum yapıyor , toyotada uzak doğu markası ve toyotaya dandiklik damgasi vurmak biraz absürt olmuş bana göre, Toyota kalitesiyle taninan markalardan biridir, elantra ile corolla karşılaştırılabilir ikiside çok çok iyi araç, bir arkadaş hyundai çöp araba demiş yanlış demiş bugün Hyundai cidden güzel ve kaliteli arabalar uretiyir bir arkadasta corolla ya yokuşta avans veririm demiş kardeşim elantra da yokuşta gitmiyor ki yani marka fanatikligine gerek yok bence bunlar şahsi fikrimdir

8. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hocam Corolla mı Elantra mı derseniz Elantra derim, ancak biz i30'u Elantra'dan daha çok beğendik. Elantra'da da bana garip gelen şeyler var yine, güzel ekran koymuşlar falan ama dijital saat yine ayrı duruyor.

Şimdi sıfır mı almayı planlıyorsunuz, 2.el mi, dizel mi benzinli mi tam hatırlayamadım ama ben size 2011-2012 civarı Avensis'leri de tavsiye edebilirim, temiz ve dolusu bulunursa daha üst segmentten daha konforlu bir araca sahip olursunuz, hem de fiyatları hemen hemen aynı.

9. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    2009 ile 2010 arasında ne farkı vardı bu kadar fazla ?

10. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arkadaşlar tamamını sıkılmadan okudum. Herkes değerli fikirlerini paylaşmış fakat marka fanatiği diye suçladığınız arkadaşımızı marka fanatikliği yaparak suçladığınızın farkındamıyız. ?? Fikirleri paylaşmaktır forumları çekici kılan birbirimizi kırıp üzmek değildir bence

11. onlycihan

onlycihan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    132
    Ad Soyad:
    Cihan Taşkıran
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    benim hyundai marka aracım olmadığına göre hatta hiç aracım olmadığına göre marka fanatikliği yaptığım pek söylenemez.adam bir modele değil bir markaya çöp diyor ona kızıyorum bu arkadaş! bu yorumu yapmasaydı(çöp) belki araç arayan arkadaş bu aracı alacaktı fakat güya aracı aldırayım derken çoğu insanı soğuttu

12. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bizim arabalardan soğunurmu :) aslan parçası onlar

ardaozdemir bunu beğendi.
  13. onlycihan

onlycihan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    132
    Ad Soyad:
    Cihan Taşkıran
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    yok ben corolladan soğuttu demek istedim zaten :)

14. eraplatinyumplus.43

Alınan Beğeniler:
    64
    Ad Soyad:
    Ahmet dbs
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sanırım bi anlaşmazlık oldu 2009 benim era 2010 ise corolla

15. eraplatinyumplus.43

Alınan Beğeniler:
    64
    Ad Soyad:
    Ahmet dbs
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Asıl niyetimiz sıfır almak ama ikinci ele de kapalı değiliz temiz düşerse benzin LPG den yanayiz dizel istemiyoruz

16. eraplatinyumplus.43

Alınan Beğeniler:
    64
    Ad Soyad:
    Ahmet dbs
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bi gün iki Toyota iki de Hyundai bayisi gezerek test surusu yaptım bir era üzerinden corolla ve elentra izlenimlerimi aktaracagim yani kendi aracim 1.6 lpgli era duz vites kullandığım araç 1.6benzinli corolla düz vites
    1.6 elentra otomatik vites

Toyotadan bahsedeyim dış görünüş oldukça modern kaslı bir görüntüsü var hisli kapı açılma sesi ve kapı ağırlığı var kapı kapanma sesi bana biraz yapmacık geldi bunda muhtemelen ses izolasyonunu artırmak için konulan sert ve iri kapı fitillerinin etkisi var yavaş kapama da kapı kapanmiyor sedef beyazı mükemmel bir renk opaklar gibi değil her şartta parlıyor krom on ızgara tamamiyle şeffaf farla uyum içinde agresif gibi ama değil bence kendinden emin bir on duruşu var desek yeridir led gündüz farları çok demode ve basit bizim eralara bile takılabilecek cinsden standart led yani bagaj hacmi sınıfı için normal ama gelin gorun ki bagaj havuzu denilen uyduruk bir örtü var bagajda bedava deseler alıp koymazsiniz emin olun ve bagaj kapağı örtülürken kendini geri atıyor ve peugeot 308 508 lerdeki gibi sağa sola irkiliyor güçsüz bir bagaj kapağı olduğu ortada hiç sevemedim
    İç kısım modern ama gösterişsiz çift bölgeli klima sesli çalışıyor bana gore tek veya çifti açılmış değişen birşey yok koltuk oturma pozisyonu güzel ama sarıp sarmalamadi beni konsol ustundeki iri kısım ve a sütununun eğimi fazla olmasından dolayı gorus alanı bana pek uymadı klima çıkış yerleri hoş duruyor ama bitişiğindeki led saat hiç mi hiç olmamış konsol kaliteli ama sıfır kokusunu begenmedim sigara icilmis gibi bir koku var arka diz mesafesi yeterli on koltuklarin arkası içe göçük olduğundan diz sıkıntı olmaz diye düşünüyorum ama ferah değil onu belirteyim genisligi hissedemiyorum bir türlü
    Gelelim yol şartlarına kullandığım araç 1.6 benzinli düz vites advance modeli geri gorus olan model yani yol şartları ve güzergah düz asfalt eğimli rampa ve kaldırım taşlı olarak her durumu karşılıyor bu benim için bir fırsat araçta uç kisiydik ilk olarak 700metre kadar rampa çıktık arnavut kaldırımlı yolda ilk kalkış iyi yokuş kalkış desteği 5 saniye sunuyor sonra geri kaçıyor bu çok iyi bi özellik frene sonuna kadar basınca aktif hale geliyor dur kalkda da sıkıntı yok ama gel gelelim ivmelenmeye bir turlu ikinci vites devrine cikamadim eradaki kadar seri değil ikiye attım ama üçe hemen yine atamadim şimdi düz yola gelelim durdum bir iki uç düz yolda iyi ama hemen 4 e atip yakıt tasarrufu yine yapamadim bnce bu motor bu kasaya uygun değil çünkü sıradaki yolumuz asfalt rampa uç kişi icindeyiz 1.vites tamm 2.vites de eh iste tamam ama 3.vitesde devir yukselmiyor dusuk devir titremesine giriyor arac ikiye alınca da kopup gitmiyor yigiliyor kullanıcı yorumlarında ki çok yakıt yakmasinin tek sebebi bence bu yorgun motor gibi hissettiriyor şehir içinde uzun lafın kısası 1 sene kullandığım 2011 kasa corolla ile arasında güç olarak bariz dusus var tatmin olamadim memnun kalamadim

Elentra ile olan yazım birazdan gelecek

Son düzenleme: 7 Temmuz 2015
    akkayat, exuberant43 ve adem ix35 bunu beğendi.
  17. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Son kasa Auris ve Corallanın torpidosu tıpkı bir önceki Leon gibi yüksekte.

eraplatinyumplus.43 ve adem ix35 bunu beğendi.
  18. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    sayın yöneticilerden bu mesajı GÜNÜN RESMİ konusuna taşımalarını rica ediyorum. olayı özetleyen bu olmuş :)

ardaozdemir ve eraplatinyumplus.43 bunu beğendi.
  19. eraplatinyumplus.43

Alınan Beğeniler:
    64
    Ad Soyad:
    Ahmet dbs
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Gelelim elentra ya
    Elit paket otomatik bir elentra vardı showroomda düz istedim olmadığını söylediler olmaması bayiinin büyük ayıbı bnce ellerinde bu gün satın alınmış düz vites orta paket bir elentralari vardı dışından bakmak zorunda kaldım

Bayiden görevli çıkarttı aracı baya bi kendi kullandı bu arada alıcı gözüyle bakma imkanim oldu iç konsola corolladan önce baktigim için kiyaslamayi o an yapamadim ama yolcu koltuğu çok rahatti yine uç kisiydik arkadaşim arkada oturdu bn diz mesafemi ayarlayinca onun da diz mesafesinjn yeterli olduğunu söyledi ancak hosumuza gitmeyen ilk şey yine koltuklar oldu on koltukların arkası çok acemice vasat ötesi olarak plastik bir şekilde yapılmış o ne kadar kalitesiz bir mühendislik hatasıdır anlamış değilim gorevli arkadaşın bahanesi de çok vahim neymiş kumaş olsa aşinirmis e zaten kılıf takacagim kendi aracima 6 yıl önce aldığım kılıf hala sapasağlam neyin aşınması bu güreş mi tutacağız ?
    Neyse sıra bana geldi sağolsun arkadaş akıl etti test edenin bn olacağımı geçtim koltuğa eradan inip elentraya binince vuuuu diyor insan hemen farları açtım mavi renk mükemmel olmuş göstergeler de cam dugmelerine de koymuş aynı Işığı Hyundai aklın neredeydi neden bnde yok diyesim geldi taktim emn.kemerini elektrikli koltuğu zııı aşağı zııı yukarı ileri geri oynadım biraz hoşuma gitti bel desteği de tam konumunda attım vitesi ama elim hala vitesde düz kullana kullana unutmusum otomatigi dedim düz yol varmı güzergahta evet dedi haber ver gelince dedim bir kaç sokak arası gezdik direksiyon hissiz geldi çok hafif bana gelmez dedim 3modlu direksiyon olduğunu öğrendim üzerinde ki mod park modu en hafifymis spor moda aldım iki kat daha sert hisli direksiyon vardı artık düzlüğe gelince bastım allah ne verdiyse motor gitmem diyemiyordu eradaki atikligi geçtim dedim sonunda en son 2.0motor otomatik dizel mondeo kullandigimda bu kadar adrenalin yuklenmistim araç oturaklı oldugunu rampadan eğime dönüşen tepeye 100le filan girince tekerlerin yerden kesilmemesiyle anladım bnden on puanı aldı sevmediğim bir özellik de yan hava yastıklarının tek parça olması illa ikiside bir açılacak olası bir kaza da iki katı masraf demek bu sacmalik arkaya oturanlar için sensor konulabilirmis geldik galeriye geri park görüşüyle sıkıntı yaşamdan cuk diye soktum aracı ic dizayn oldukça modern çizgilere sahip herkes fordlardaki bu agresif on konsolu öve öve bitiremezken bncd hyundainin ki daha güzel durmuş özellikle mavi arka aydinlatmayla ancak yine o saçma led saat bunda da var koltuk kalitesi bnce yerli yerinde torpido geniş konsol alçaktan yükseğe konumlu olduğundan gorus açısı da yeterli sunroff tek dokunmayla açılan cinsden triptonik vites manuelcileri de memnun eder bence genel olarak her -şeyiyle koltuk arkaları hariç- bnce standart ustu bir araba amortisörler yola yapışmasını sağlıyor ama bir tik daha sert olabilirmiş

Yogunluktan yazamadim soracaginiz birşey olursa sorun bu kadar uğraştım araştırdım ama ix 35 alırsak da sasirmam!!!

mursel_balci ve akkayat bunu beğendi.
  20. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok