Üç yıldır büyük bir memnuniyetle kullandığım 2009 Accent Era 1.4 Start arabamı 2012 Accent Blue Prime otomatik ile değiştirdim. Olumlu olumsuz bir çok eleştiri alan Blue ailece çok hoşumuza gitti. İlerleyen günlerde resimlerini ve izlenimlerimi paylaşacağım.
Herkese çok teşekkürler. İki gündür kullanıyorum aracı. Gayet sessiz çalışıyor. Konforu ergonomisi iyi. Otomatik vitese yeni alışıyorum. Ayağım hala debriyaj arıyor Pazar günü nasip olursa Bursa'ya gideceğim. Uzun yol izlenimlerimi ve fotoğrafları dönüşte paylaşacağım inşallah.
Yeni aracım blue hakkındaki ilk izlenimlerimi paylaşmak istedim. Şehirdışı ilk yolculuğumu İstanbul'dan Bursa'ya yaptım. Araç gayet sessiz çalışıyor. iç ergonomisi iyi. Ama Era'nın içindeki kadar eşya gözleri yok. Torpidodan başka ruhsatı koyacak yer bulamadım. Şoför tarafında da güneşliğe ayna koymuşlar.Kapı iç cepleri öndekiler eradan küçük arkada hiç yok. Arka zeminin ortasından geçen yükselti(egzoz) blue'da yok. Tabanın düz olması çok güzel olmuş. Bagajıgeniş, yeterli.Vites geçişleri gayet yumuşak. Titretmiyor. Ama daha otomatik vitese tam alışamadım. Düz vitesteki seriliği göremedim. Benden kaynaklı olabilir. İlk kez otomatik vites kullandığım için bir kıyaslama yapamayacağım. Aracı ilk aldığımda depoyu doldurmuştum. 463 km'lik seyehatten sonra (bunun küçük bir kısmı şehiriçibüyük kısmı Bursa yolu) 155 TL yakıt aldı. Ortalama 33kr filan yakıyor km'ye. Zamanla biraz daha düşecektir. Genel olarak araç çok hoşuma gitti. Aldığım için gayet memnunum.