Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni Ampli xetec vector 200.4

'Ses ve Görüntü Sistemleri' forumunda Serkan tarafından 9 Ekim 2012 tarihinde açılan konu

1. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
  2. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Belkide ben karıştırıyor olabilir. ama bu amfinin aynısıydı...

3. Sinfulangel

Sinfulangel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Merhaba

Hayırlı olsun vector 200.4 iyi bir cihazdır. Çok arkadaşıma bağladım. Çok fazla şekildede deneme şansım oldu.

Vector 200.4 fiyat performans açısından iyi bir üründür. Kalitesi JBL ile aynıdır. XETEC ve JBL in üreticileri aynıdır.

200.4 ile yapabileceğiniz en iyi kombinasyon; 2 oval + 1 basstır.

2 kanalını ovallere , 2 kanalınıda köprüleyip basa gönderebilirsiniz.

Vector 200.4 için en uygun subwoofer jbl gt4 tür.( Yeni seri ortası düz olanlar değil eskilerinden bulursan 80~100 arası bir fiyata almanı tavsiye ederim. Kicker'a 170 lira falan verme. )

JBL GT4 tonlu bir bastır. 45 lt portlu kutuda temiz çalar. Pioneer, kicker daha sert çalar. O amfinin kesim frekans değerleri jbl veya magnat ile uyumludur. İyi çalar.

4. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bilgiler için teşekkürler eski aracımda 30 cm JBL gt5-12 anfimde edison du cok ama cok memnundum yeni arac alınca orj. dedik takamadım sattım şimdi yavaştan yine bişeyler yapıyorum aracın bagajı küçük oldugundan fazla yer kaplamayacak ama iyide calıcak bi woofer bakıyorum ;)

5. Sinfulangel

Sinfulangel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Anladım JBL GT4 12 alıp 30 lt portsuz kabindede kullanabilirsiniz. Hemen hemen aynı etkiyi yaratır. Veya pionerın ts w 253 diye free air bi modeli var bu bass 25 cm her türlü kutuda iyi çalar. Baya şiddetli çalar. 50 60 Liraya bulursunuz

6. alparslan76

alparslan76 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    alparslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    biri tesisatmı dedi ?

7. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Vector 200.4 fiyat performans açısından iyi bir üründür. Kalitesi JBL ile aynıdır. XETEC ve JBL in üreticileri aynıdır.
    Jbl ile xetec'in üreticileri ve kalitesi farklıdır ... Jbl'in veya xetec'in hiçbir cihazını birbiri ile kıyaslayamazsınız ... Jbl güce , xetec kaliteye yönelik bir markadır ...
    Kıyaslanabilecek iki cihazı var bu iki markanın , jbl gti 1200.1 , 95 üretimi harika tonlaması olan paha biçilemez subwoofer anfisi , diğeri 2005 üretimi xetec p2 evo'dur , bu da harman kardon imzalı bir efsanedir ... iki anfide her omajda aynı watt ve tonlamayı verir ...

200.4 ile yapabileceğiniz en iyi kombinasyon; 2 oval + 1 basstır.
    En iyi kombinasyon 2 takım (4 adet) 2 ohm component takımıdır ...
    Sonra 2 takım (4 adet) 4 ohm component takımı gelir ...
    Sonrasında bu şekilde 6x9 ve component subwoofer harmanlaması ile gider ...
    Bu sizin şahsi fikriniz , component anfisine subwoofer bağlamak en iyi kombinasyonların başında gelemez ...

Vector 200.4 için en uygun subwoofer jbl gt4 tür.
    Gt4 gt5 ve cs serilerinin hepsini çaldırır fakat köprülüde de olsa 4 ohmda hiçbirini besleyemez ... En uygun diyebilmeniz için 2 ohm ve daha düşük wattlı olması gerekir gt4'ün ...

JBL GT4 tonlu bir bastır. 45 lt portlu kutuda temiz çalar. Pioneer, kicker daha sert çalar. O amfinin kesim frekans değerleri jbl veya magnat ile uyumludur. İyi çalar.
    Gt4 orjinal litresinde (45 litre) 20 cm port uzunluğunda her frekansı okur ... Araç iç hacmi düşükse çok daha iyi çalar , büyük araçlarda (örneğin kangoo) iki adet gt4 veya gt5 ile alt frekansları hissedemezsiniz bile ... Sert çalardan kastınız nedir bilmiyorum ama , subwooferlar güçlü veya güçsüz diye ayrılırlar ... Bahsettiğiniz alt veya üst frekans ise kickerın bir çok alt sınıf model üst frekans çalıyor , pioneer ise tam tersi ...
    Kabin port frekans ayarı bir çok alt sınıf subwoofer için aynıdır ... o yüzden profosyonel bir sisteme eklenmedikçe hemen hemen bir çoğu aynı frekans aralığında çalar , ve uygun frekans ayarı anfiden yapılır , frekans değerine göre subwoofer seçilmez , anfi ayarlanır ... Hiçbir subwooferin ses ve tiz frekanslarını okuduğu görülmemiştir ...

8. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Serkan'ım benim tavsiyem de gt-12 alıp 30 litre kapalı kutuda kullanman ... Anfin bu bası portluda tam besleyemeyeceğinden hem daha güçlü çalar , hemde daha alt frekansları okur ... Dinlediğin müzikden keyif alırsın ...

9. Sinfulangel

Sinfulangel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    - JBL ve Xetec alman malıdır ve içerisinde kullanılan ki bir çok eleman aynıdır. JBL üst kalitedir. Renault Dacia ilişkisi gibi. JBL ve Xetec kaliteli alman ürünleridir. Media Marktta satılması buna basit bir örnek, (magnat, jbl, xetec)

- Tabikide 4 kanal amfi ile yapılabilcek en iyisi bu değil. Konuyu bilerek ve isteyerek saptırmışsınız. Konuyu açan arkadaşımızın ihtiyacına göre en iyi kombinasyondur bu. Oval hopörler ve basına göre.

- Besler beslemez konusu size bağlı değildir ölçümlere bağlıdır. Köprüdeki rms değerine göre beslemez diyorsanız yanılıyorsunuz. Bilmiyorum hiç 200.4 ün iki kanalını köprüleyip gt4 e taktınız mı ? Veya gerçek ölçüm yaptınız mı?

- JBL gt4 tonlu çalar. Pioneer kicker sert çalar. Bu bilindik bir tabirdir. Her frekansı okur diye bir şey yoktur kutu, port kaç hz de tune edildiyse onu okur. Subwoofer güçlü güçsüz diye ayrılmaz.

Son olarak bir şeyler demişsinizde onlara sadece gülüyorum subwoofer ses tiz vermez falan bir şeyler yazıyor anfi ayarlanır vb gibi =)

Sonuç olarak benimle tartışmak için arkadaşa yazdığım doğru şeyleri yanlış gibi göstermeye çalışmanızı anlıyorum. Fakat sizinle tartışmayacağım.

10. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    JBL ve Xetec alman malıdır ve içerisinde kullanılan ki bir çok eleman aynıdır. JBL üst kalitedir. Renault Dacia ilişkisi gibi. JBL ve Xetec kaliteli alman ürünleridir. Media Marktta satılması buna basit bir örnek, (magnat, jbl, xetec)
    Jbl Amerikan , Xetec Alman malıdır ... Ve ses anfisinde xetec çok daha iyidir ...
    Almanların jbl'i alması , bmw'nin cooperi alması gibi birşey ... Markalar alınıp satılabilir ...

- Tabikide 4 kanal amfi ile yapılabilcek en iyisi bu değil. Konuyu bilerek ve isteyerek saptırmışsınız. Konuyu açan arkadaşımızın ihtiyacına göre en iyi kombinasyondur bu. Oval hopörler ve basına göre.
    Konuyu neden saptırayım ? arkadaşıma malmı satacağım ? çocukda 6x9 bile yok :) ... Sahnenin önde olması avantajdır , ön kapılarda component kullanacak ...

- Besler beslemez konusu size bağlı değildir ölçümlere bağlıdır. Köprüdeki rms değerine göre beslemez diyorsanız yanılıyorsunuz. Bilmiyorum hiç 200.4 ün iki kanalını köprüleyip gt4 e taktınız mı ? Veya gerçek ölçüm yaptınız mı?
    Gerçek ölçmü neyle yaptın bilmiyorum ama , üreticisinden fazla değer aldığınızı iddia ediyorsanız yalan söylüyor olursunuz ... Üreticiler maksimum verileri ölçerken anfileri , gerçek değerlerini verdikleri 14.4 volt'da test ederler ... 12-12.5 volt ile katalogda yazan değerlere ulaşmak imkansız ...

- JBL gt4 tonlu çalar. Pioneer kicker sert çalar. Bu bilindik bir tabirdir. Her frekansı okur diye bir şey yoktur kutu, port kaç hz de tune edildiyse onu okur. Subwoofer güçlü güçsüz diye ayrılmaz.
    Subwooferler ''tonlu çalar'' ''tonsuz çalar'' ''sert çalar'' ''yumuşak çalar'' diye ayrılmaz ... Alt ve üst frekans okuyor diye ayrılırlar ... ve bu alt ve üst frekans okuyan subwooferlar güçlü ve güçsüz diye tekrar ayrılırlar :) ... alt sınıf subwooferlar her frekansı okur ... kendinde söylemişsin , yapılan kabin ve araç iç hacmine göre ayarlanır bu ... Üst sınıf subwooferlar ise çok daha fazla güç altında çalıştığından , kutu basın tonlamasına göre tune edilir ... Üst frekans okuyan spl bir subwoofer , daha alt frekansları okuması için tasarlanmış bir kabinde çok çabuk distorsiyona girer ve yanar ...

Son olarak bir şeyler demişsinizde onlara sadece gülüyorum subwoofer ses tiz vermez falan bir şeyler yazıyor anfi ayarlanır vb gibi =)
    Anlamadığın için gülüyorsun ... Subwooferin frekansı anfiye uyumlu diye birşey yok :D ... Subwoofer tiz ve ses frekansını okuyamadığı için , subwooferlar bas frekansı aralığında çalar ... Tam çalma frekansı anfinin frekans ayarından yapılır ... Anlayabilirsen bende sana güleceğim ...

Sonuç olarak benimle tartışmak için arkadaşa yazdığım doğru şeyleri yanlış gibi göstermeye çalışmanızı anlıyorum. Fakat sizinle tartışmayacağım.
    Evet gece gece psikopatlığım tuttu , birileri ile tartışasım geldi size çattım :D ...
    Arkadaşıma yazdıklarınız kulakdan duyma bilgiler ...
    Sırf senin gibi bildiğini sanan ve iddialaşanlar yüzünden , ses sistemleri konularında kimseye yazmıyorum ...

11. Sinfulangel

Sinfulangel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Mirkancım artık gece gece piskopatlığın mı tuttu yoksa çatasın geldimi çattın yoksa işsizliğinden mi yapıyorsun orasını bilemem ama senin bir şeyleri çok bildiğin belli. " senin gibi bildiğini sanan " gibi şeyler diyerekte bu bilgeliğinin cüretkarlığını gösteriyorsun.

Arkadaşa yazdığım kulaktan dolma bilgiler değil tecrübe ile sabit bilgiler. Sadece onun anlayacağı şekilde ifade ediyorum senin gibi gereksiz detaya girmiyorum, şov yapmaya çalışmıyorum. Ses sistemleri konusunda kimseye yazmamakla iyi ediyorsun bence çünkü insanların yazdıkları şeyleri iyi irdelemeyip takıntılı bir şekilde maddelere ayırıyorsun buda gerçekten komik.

Ben jbl ve xetec alman malıdır diyorum. Bunu derken kaliteli olduğunu vurgulayarak yani ürünlerin iyi olduğunu vurgulayarak diyorum sense tartışmak için. Markaların alınıp satılabileceğinden falan bahsediyorsun.

Ben sana diyorum ki hiç vector 200.4 ü köprüleyip jbl gt4 sürdünmü dinledin mi, sen bana üreticisinden fabrikasından bahsediyosun. Ben durumu kullanıcı düzeyinde arkadaşa yardımcı olmak adına diyorum açıklıyorum, elinde vector 200.4 var ve jbl gt4 ucuz iyi performans veren bir subwoofer, amfiside bunu besler diyorum. Burda şimdi fizik formülüyle rms watt değerinin nasıl bulunduğunu bunun nasıl ölçüldüğünümü anlatayım teorik olarak . Adamın işini fazlasıyla görür o amfi. Bana şimdi burda yok üreticisinden fazla değer alıyorsan yalan söylüyorsun falan diyemezsin çünkü sen beni daha öncesinden karşılaştığın diğer " ses sistemi konularına " yorum yapan insanlar kategorisinde değerlendiremezsin. İnsanları tanımadan yargılıyorsun sende galiba bu takıntı olmuş.

Tonlu tonsuz olayıda aynı şekilde. Şimdi ben arkadaşa tonlu çalar demek yerine, 18mm mdf kutuda, içi dolgu malzemesi ile kaplanmayacak şekilde, 16 cm uzunluğunda ve 7 cm çapında 32 hz de tune edilmiş port ile 4 ohm tek bobin 30 cm çapında modeli jbl gt4 olan bass yumuşak bass tonuyla çalar mı diyim ? Kullanıcı düzeyinde anlaşılabilir şekilde diyorum. Kulaktan dolma bilgi değil.

"Anlamadığın için gülüyorsun ... Subwooferin frekansı anfiye uyumlu diye birşey yok :D ... Subwoofer tiz ve ses frekansını okuyamadığı için , subwooferlar bas frekansı aralığında çalar ... Tam çalma frekansı anfinin frekans ayarından yapılır ... Anlayabilirsen bende sana güleceğim ..."

Anlamadığım için gülüyorum evet yaptığın bu davranış anlaşılır gibi değil çünkü. Subwoofer frekansı amfiye uyumlu diye bir şey var. Demek istediğimi saptırmayıp ve karşıdaki insanı bilgisiz yerine koymayıp denileni anlasaydın eğer subwoofer frekansı amfiye uyumlu ifadesinin ne anlama geldiğini anlardın. Tabikide frekansı kendin ayarlarsın ve bunun sonucunda hangi tip hoparlör süreceğine karar verirsin frekansı değiştirerek bass veya mid veya tiz seslere uygun hale getirebilirsin (sana inat kullanıcı düzeyinde konuşuyorum) Benim dediğim amfi ile bass ın frekansı uyumu şudur ; git premier amfi al 4 kanal low a çek ayarla frekansı ver subwoofera aynı değererde git bir jbl amfi al low a çek aynı frekansı ver gt4 e farkı gör. Sonrada jbl 1004 e aynı kesim değerinde 309 bağla sonra bide gt4 bağla farkı gör . Demek istediğim kısacası subwoofer ile amfinin uyumu.

Özet olarak ; ikimizde devenin neden boynu eğri diye sorsalar ben burdaki arkadaşlara biyolojik olarak yapı bozukluğu diye açıklarım, sense medulla spinalisin merkezi ilk omurun myelin sinirlere yaptığı lokal baskıdan ötürü dorsal ve ventral motorik sinirler sıkıştığı için diye açıklarsın.
    Benim yaptığım açıklamayıda bilgisizce kulaktan dolma basit ve aldatıcı bulursun. =))

"Sırf senin gibi bildiğini sanan ve iddialaşanlar yüzünden , ses sistemleri konularında kimseye yazmıyorum" dediğiniz şeyden geçmişte bu konuda sıkıntı çektiğinizi ve bununla ilgili sorun yaşadığınızı anlıyorum. Lütfen bu durumdan kurtulun çünkü bu durum sizi hırçınlaştırıyor. Karşıdaki insanı anlamadan dinlemeden aceleci bir biçimde yargılamanıza neden oluyor. Birini aşağı göstermeye çalışmak sizi yukarı çıkarmaz. Ses sistemi konusunda kimseye yazmamak doğru tercih olabilir çünkü ikimiz için de belki geçerli olabilecek bir söz var dır ki onuda socrates söylemiştir; "Cahillerle yaptığım tüm tartışmaları kaybettim".

Kırdıysam kusura bakmayın huzur ortamı bozulmasın iyi forumlar.

12. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Mahircim artık gece gece piskopatlığın mı tuttu yoksa çatasın geldimi çattın yoksa işsizliğinde mi yapıyorsun orasını bilemem ama senin bir şeyleri çok bildiğin belli. " senin gibi bildiğini sanan " gibi şeyler diyerekte bu bilgeliğinin cüretkarlığını gösteriyorsun.
    Adı sanı yaşı belli olmayan kardeş ... Adım Mahircim değil Mirkan ... Birine çatmak istesem sokağa çıkarım ... Çok bildiğim yaptıklarım belli ... Senin gibilerin o parmakla gösterdikleri araçları yapıyoruz :D ... Kimseye değil , aç Murtaş'a sor beni :) ben anlatmayayım ... Murat Kurt'a sor Özhan Doğruer'e sor :D ... Kim bu kendini bilmez de ...

Arkadaşa yazdığım kulaktan dolma bilgiler değil tecrübe ile sabit bilgiler. Sadece onun anlayacağı şekilde ifade ediyorum senin gibi gereksiz detaya girmiyorum, şov yapmaya çalışmıyorum. Ses sistemleri konusunda kimseye yazmamakla iyi ediyorsun bence çünkü insanların yazdıkları şeyleri iyi irdelemeyip takıntılı bir şekilde maddelere ayırıyorsun buda gerçekten komik.
    Birşey doğrusu vardır , birde doğru bilineni ... Belki anlıyorsundur diye detaya gireyim dedim , neresi komik geldi anlayamadım ...

Ben jbl ve xetec alman malıdır diyorum. Bunu derken kaliteli olduğunu vurgulayarak yani ürünlerin iyi olduğunu vurgulayarak diyorum sense tartışmak için. Markaların alınıp satılabileceğinden falan bahsediyorsun.
    Kaliteli olmasaydı zaten arkadaşıma aldırmazdım ... Dandik de demedim ... Ama alman malı değil :) ...

Ben sana diyorum ki hiç vector 200.4 ü köprüleyip jbl gt4 sürdünmü dinledin mi, sen bana üreticisinden fabrikasından bahsediyosun.
    Elimde şu an 2 tane 200.4 , 1 adet 240.4 , birde 4g600 var ... Çok köprüledim ... sence gt4-12'nin hakkı o mu ? ... Sen 601.1'e 1201.1'e bire bir gt4-12 girdin yakmadan aylarca dinledinmi ? ... Fabrikasından değil ayrıca fabrika verilerinden bahsettim ... sen fabrika verilerinden daha güçlü olduğunu söyledin , bende fabrika verileri 14.4 volt ile hesaplanıyor dedim ... biz 12 volt ile kullandıkca o değerlere ulaşamayız bille ...

Ben durumu kullanıcı düzeyinde arkadaşa yardımcı olmak adına diyorum açıklıyorum, elinde vector 200.4 var ve jbl gt4 ucuz iyi performans veren bir subwoofer, amfiside bunu besler diyorum.
    Biliyorum , anfiyi aldıran benim zaten :) gt-12'yi ilk önerende benim ...

Burda şimdi fizik formülüyle rms watt değerinin nasıl bulunduğunu bunun nasıl ölçüldüğünümü anlatayım teorik olarak . Adamın işini fazlasıyla görür o amfi. Bana şimdi burda yok üreticisinden fazla değer alıyorsan yalan söylüyorsun falan diyemezsin çünkü sen beni daha öncesinden karşılaştığın diğer " ses sistemi konularına " yorum yapan insanlar kategorisinde değerlendiremezsin. İnsanları tanımadan yargılıyorsun sende galiba bu takıntı olmuş.
    Tamam kardeş , sen o anfiden 10000 watt rmsde alırsın ... kral sensin :D

Tonlu tonsuz olayıda aynı şekilde. Şimdi ben arkadaşa tonlu çalar demek yerine, 18mm mdf kutuda, içi dolgu malzemesi ile kaplanmayacak şekilde, 16 cm uzunluğunda ve 7 cm çapında 32 hz de tune edilmiş port ile 4 ohm luk tek bobin 30 cm çapında jbl gt4-12 yumuşak bass tonuyla çalar mı diyim ? Kullanıcı düzeyinde anlaşılabilir şekilde diyorum. Kulaktan dolma bilgi değil.
    Öyle deme , alt veya üst okur de ... tonlu ne tonsuz ne ? tonlumu alt tonsuzmu ? öyle bir tabir yok ...

Anlamadığım için gülüyorum evet yaptığın bu davranış anlaşılır gibi değil çünkü. Subwoofer frekansı amfiye uyumlu diye bir şey var.
    Subwoofer frekansı anfiye uyumlu diye birşey yok ... magnat ve jbl'in frekansı 200.4'e uygunmuş :D böyle bir şey yok ... diğer subwooferlar uygun değilmi ? onlar hangi frekans aralığında çalışıyor ? 200.4 hangi frekans aralığında çalışıyor ?
    Hani gt4-12 çok üst sınıf sq bir bas , pioneer veya herneyse üst sınıf spl bir subwoofermi ? arada ne kadar frekans farkı var ?

Demek istediğimi saptırmayıp ve karşıdaki insanı bilgisiz yerine koymayıp denileni anlasaydın eğer subwoofer frekansı amfiye uyumlu ifadesinin ne anlama geldiğini anlardın.
    Demek istediğini saptırmadım , cevap yazdım tek tek ...

Tabikide frekansı kendin ayarlarsın ve bunun sonucunda hangi tip hoparlör süreceğine karar verirsin frekansı değiştirerek bass veya mid veya tiz seslere uygun hale getirebilirsin (sana inat kullanıcı düzeyinde konuşuyorum) Benim dediğim amfi ile bass ın frekansı uyumu şudur ; git premier amfi al 4 kanal low a çek ayarla frekansı ver subwoofera aynı değererde git bir jbl amfi al low a çek aynı frekansı ver gt4 e farkı gör. Sonrada jbl 1004 e aynı kesim değerinde 309 bağla sonra bide gt4 bağla farkı gör . Demek istediğim kısacası subwoofer ile amfinin uyumu.
    Bu frekans uyuşmazlığı değilki :D bu kalite güç farkı ... Aynı şunu demeye benzer , mercedese bin gazı kökle 1.2.3.4 yap , bire renault ile yap :) ... Heralde kaliteli olan daha iyi çalar ... o dandik anfide aynı frekansları okur ... ama aynı kalitede olamaz ...

"Sırf senin gibi bildiğini sanan ve iddialaşanlar yüzünden , ses sistemleri konularında kimseye yazmıyorum" dediğiniz şeyden geçmişte bu konuda sıkıntı çektiğinizi ve bununla ilgili sorun yaşadığınızı anlıyorum.
    Defalarca kez yaşadım bu durumları ...

Lütfen bu durumdan kurtulun çünkü bu durum sizi hırçınlaştırıyor.
    Hırçınlaşıyorum çünkü hala bilmeden yazıyorsun veya tesisat konusundaki ifade ve terimleri fazla bilmiyorsun ...

Karşıdaki insanı anlamadan dinlemeden aceleci bir biçimde yargılamanıza neden oluyor.
    Anlıyorum , yargılamıyorum , sadece kızıyorum ...

Birini aşağı göstermeye çalışmak sizi yukarı çıkarmaz.
    Konu oto müzik sistemi olunca Türkiye'de bilgi ve pratik olarak ilk 10'a girerim ... benden önceki 9 kişininde ismini sayarım , adamlar king ... Bu beni yukarı çıkarmaz , kimseyide aşşağı indirmez ... Bilmediğim ve az bildiğim her hangi bir konuda konuşmam bile ...

Ses sistemi konusunda kimseye yazmamak doğru tercih olabilir çünkü ikimiz için de belki geçerli olabilecek bir söz var dır ki onuda socrates söylemiştir; "Cahillerle yaptığım tüm tartışmaları kaybettim".
    Ben kaybetmiyorum :) kızıyorum ... Bazende zaman gösteriyor ... Bu forumda 2. tartışmam müzik sistemleri ile ilgili ... Diğer arkadaşda dünyanın en iyisiydi , Hilmi Okçu babasının oğluydu , elime düştü ... Yöneticimiz Ersin biliyor ... 1600tllik cihazlara 3000tl dedim ok dedi ... Ersin ''abi yakışmaz sana'' diyince affetdim ...
    Bu burada yaşanmış basit bir örnek diye yazdım ... Dolandırcı değilim yoksa :) ...

Kırdıysam kusura bakmayın huzur ortamı bozulmasın iyi forumlar.
    Estağfurullah kırılmadım , kızdım , yoruldum :) ... Sen kusuruma bakma ...
    Forum bilgilerini doldur ona göre hitab edelim ... ''kardeşşş'' demeyelimde ''ağabey'' veya ''kardeşim'' diyelim ... İyi forumlar ...
    Sayende kaç saatdir sigara içmedim :) ...

13. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kapalı kutu gt4-12'de hemfikirmiyiz ? evet :D ... Bitmiştir ...
    Serkan bulabilirsen gt4-12 al ... yeni cs serilerinden değil ... 2003'de üretilen gt4'ler şu anki cs'lerden çok daha iyi tonlamaya sahipdi :) ...
    gt5'ler gibi mıknatısın üstünde plastik koruyucu vardı ...
    Sönmez'e sorayım isersen tavana asmışlardı hiç kullanılmamış orjinal gt4 ...

14. getz34

getz34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    ferhat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    mirkan abime laf mı attınız başınıza büyük bir bela açtınız :D

15. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    sonunda anfiyi araca baglatabildik ben işteyken bizimki arkadaşına götürüp baglatmış 4 kasımda dügün oldugu için bende eski sattıgım subwooferi 2 günlügüne aldım şimdilik muhteşem ama geriye sadece 1 tane eksik kalıyor oda arka kapılara mid Jbl alpine veya hertz bakıyorum kısmet diyelim artık

16. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    deneme amaclı bi video daha iyisi yarın olur inş :D

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 1 Şubat 2015