Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni 2015 Hyundai i30 Facelift - Teknik Özellikler & Fotolar (DCT Şanzıman Eklenmiş)

'İ30 Forum - Club (GD; 2012–2017)' forumunda Ersin tarafından 10 Aralık 2014 tarihinde açılan konu

1. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Apa= yeni i30 larda sunuldu yakındaki reklamları, test videoları gelecektir
    AQS= bu düğmeye bastığınızda dış hava kalitesi kötü ise örneğin egzoz dumanı yoğun ise klima iç sirkülasyon moduna geçiyor.
    Ön köşe park sensörleri aracın ön köşelerini bir yere sürtmemenize yardımcı olur ayrıca APAnın çalışması için gerekli.
    elektronik park freni akü bittiğinde kendini bırakmayacaktır ama akü bittiğinde vurdurmak istiyorum derseniz sanırım o mümkün olmayacaktır.
    ESS=evet odur
    Dokunmatik ekran takılabilir lakin fabrika çıkışı orjinal değildir,
    evet boyanızın garantisi vardır ama oda 5 yıl mıdır bilemem. kullanıcı hatası olmayan ve aşınmayan(balata, silecek vb parçalar değil yani) parçalar garanti kapsamındadır. örneğin akü biterse(akü 2yıldır), klimanız bozulursa, elektrikli direksiyonunuz arıza yaparsa filan garanti kapsamında onarılır-değiştirilir.

braveman bunu beğendi.
  2. braveman

braveman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    e.a
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

teşekkürler yusuf.

3. HaŞa

HaŞa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Halit Şahin
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Herşey iyi hoş fakat farların buğu yapmasına rağmen garantiden değişmemesi canımı sıktı. Karasal iklimlerde normalmiş. Şurdan yazdım belki görürlerde utanırlar

4. pascuu

pascuu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Ad Soyad:
    Cagdas Timurlenk
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Araci en sonunda bugun teslim aldim. 1.6 dizel 7 dct style design pack kirmizi.

Ilk izlenimlerim
    - Arac cok sessiz, dizel sesi nerdeyse duyulmuyor
    -DCT gecisleri cok iyi, aracin hangi viteste oldugunu ekrana bakmadan anlamak mumkun degil.
    -Ara hizlanmalari ve DCT nin gaza tepkisi cok yerinde.
    -1.viteste yavas gaz ile hizlanmanin biraz nazli oldugunu soylicem.Normal basildiginda bir sikinti yok ama az bir gazla biraz nazlaniyor.
    -bugun icin 45 km yol yaptim genelde tuzla civarinda e-5 ve tuzla sehirici karisik simdilik 5.8 litre gordum ki daha ileriki asamalar icin bana cok umut verdi.
    -Evet ortada ekran eksiklik gibi dursada hani cok da lazim degil.Olsa evet cok iyi olurdu da ben araci biraz motor sanziman ikilisi icin aldim.Ustune ic mekan sessizligi ve genisligi cabasi.Navigasyon icin de sonucta Ipad var elimizde, en kotu onu kullaniriz:)
    -Cam tavan kirmizi kombinasyonu bence en yakisani:) Ici de bej doseme gayet ferah duruyor.

Sorunuz varsa elimden geldigince cevaplamaya calisirim.

Köksal bunu beğendi.
  5. HaŞa

HaŞa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Halit Şahin
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hayırlı olsun. 1000 km sonra kmyi sıfırlayıp yoğun trafikte yakıt tüketimini yazarsanız sevinirim.

6. ggunes

ggunes Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    811
    Ad Soyad:
    GGUNES
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hayırlı olsun.
    Listedeki fiyattan indirim yaptırabildiniz mi?
    Bayilerde test aracı yok ki test etsek.
    Biraz daha DCTden bahsedebilir misiniz?

7. ReNe

ReNe Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    201
    Ad Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    5.8 litre rakamı şu an hepimizin yüreğine su serpmiştir malum tam otomatik şanzımanla uzun yolda bile zor 5.8 görüyordu . Bu arada elektronik park freni akü bittiğinde vurdurmaya engel olabilir deniyor doğrudur da dizel araba zaten vurdurulmamalı . Akü takviyesi yada yardım çağırmak en güvenli yöntem bence ..

8. pascuu

pascuu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Ad Soyad:
    Cagdas Timurlenk
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bayilerde test araclari var fakat gectigimiz hafta Hyundai ile Emniyet arasindaki sikintidan dolayi arac kayitlarini emniyetin sistemine giremediler.Ondan dolayi da hic bir aracin satisi,tescili yapilamadi.
    Bugun saat 5 itibariyle sistem duzeldi.Yarindan veya en gec pazartesiden itibaren bayiler test araclarini kullandirmaya baslarlar.

9. braveman

braveman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    e.a
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    pascuu selam. hayırlı olsun yeni araban. aşağıda eklediğim resimde senin araban hangisi . kırmızı ile işaretlediğim 16 inç jantlı olan model mi.
    bu şekilde seçip design pack seçtiğimde fiyat 72 950 tl çıktı fiyatı.
    sende liste fiyatı bu muydu. bayi indirimi oldumu. başka bir yere para gidiyormu. harcadığın ekstra para lar varsa yazarmısın.
    ben şu listede ki 73450 tl lik olan 6 ileri düz (17 alaşımlı jantlı olandan alacam)

senin bulduğun yakıt tüketimi 5.8 değeri maunel de daha da aza çekilirmi.
    ben mi yanlış biliyorum. bu i30 için şehir içi değerler 8nin üzerindeydi .senin bulduğun değer çok iyi

senin aldığın arabanın önden ,arkadan,içerden çekilmiş fotolarını atarmısın buraya. ön tarafta park sensörü varmı sende.

Ekran Alıntısı1.JPG

10. braveman

braveman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    e.a
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    pascuu . bu senin aldığın arabanın menüleri türkçe mi . her tarafı türkçe menü olması lazım. diğer 2010 modellerde menüler türkçe değildi. ; böyle teknik bilgiler paylaşabilirmisin.

bu araba test sürüşlerindeki arabaların yanına oturan elemanlar bir kağıttan okunmuş bilgiler veriyorlar sanki. bir şey soruyorsun ıkkk bıkk diye kalıyorlar.
    arkadaş anlamıyorum. biz bu arabayı almak ve ince noktalarını görmek için araştırıyoruz sürekli meraklanıyoruz. adamlar bu bilgilerin kaynağında ve bizim kadar bilgi birikimleri olmuyor.
    ondan arabayı test yaparken yapan arkadaşlar yandaki elemanın yanlış bilgileri olabilir diye bir daha bir daha araştırın. başkalarına sorun. olmadı servise inip bir usta bulun . ona sorun :)
    ben yapamadım siz yapın bari .

11. ggunes

ggunes Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    811
    Ad Soyad:
    GGUNES
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben kararımı Style GDI 7-DCTden yana verdim.
    59900e alınabiliyor şimdilik.
    Yılda 10bin km yapan biri olarak dizeli ile aradaki 8bin TLlik farkı ancak 7 yılda amorti ediyorum.
    Ki artık araçlarımıza 5-10 sene binmiyoruz ki, 3-4 yılda değiştiriyoruz.

12. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    hayırlı olsun. yakıt sıkıntı değilse benzinlinin konforu çok daha iyidir. farkı amorti edecek diye düşünmeyin, dizeli satarken benzinliden daha pahalıya satacaksınız sonuçta.

umut1922 bunu beğendi.
  13. pascuu

pascuu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Ad Soyad:
    Cagdas Timurlenk
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Herkese cevap vermeye calisayim

-Arac style design pack, evet 73000TL like arc.Indirim aldim mi evet ciddi denilebilecek bir indirim aldim.
    -Arac da on park sensoru yok, elite ten farklari parcali deri kumas yerine kumas olmasi (bej), arka havalandirma izgarasi,geri gorus kamerasi,17inc jantlar diyebilirim.Elite icin aradaki farka sahsen ben deger bulmadim.Ayni sekilde Kia ceed aliyordum onda da bir alt donanimi secmistim consept plus.Bence daha rekabetci fiyat olarak.

-Yakit tuketimiyle ilgili araba su anda 120km ye geldi.Ortalama hizim 27km, ortalama yakit tuketimi 6.2litre.Yani baya sehir ici sayilir herhalde bu ortalama hiz,
    Guzergah -Gebze-Tuzla-Gebze sehirici-Tuzla sehirici. (bilen bilir, yokusta mevcut iniste)
    Zaten benim bu araci secmemdeki en onemli etken 136 hp Euro6 mootor ve DCT7. her ne kadar genel yargi olarak yeni motor sanziman hemen alinmaz olsa da 5 sene garantiye de guvenip aldim.

-Butun menuler Turkce.Radyo tarafi da gosterge tarafi da hepsi Turkce.
    -Daha once hyundai kullanmadim ama eski kasa ceed kullanmistim, dizel otomatikti o da, motor sesi cok yuksekti,Bu aracta en cok dikkatimi ceken motorun sessizligi.Iceride nerdeyse ses duyulmuyor sakin suruste,
    -Lastikler Continental, biraz yol sesi geliyor ama sanirim benim lastiklerin havalari biraz inik, ondan da kaynakli olabilir.Tam degerlerine getirip daha iiy yorum yapabilirim ilerde.
    -DCT vites gecisleri simdilik kararli gozukuyor, 60 ile giderken bile sakin suruluyorsa 6 ya atiyor, 80 den itibaren 7. vitese geciyor,
    -Ek olarak en DCT nin hizli gecisi ile ilgili sunu soyleyebilirim, devir saati vites gecislerinde oldukca hizli dusuyor bir ust vitese geciste,Bunu cok net farkediyorsunuz,
    -Tork konvertorlulerde ayak gazdan cekilince araclar yigilma yapmaz,otomatiklestirilmis sanzimanlar da felaket bir yigilma yapar, VW DSG de ise belli belirsiz bir yigilma olur, DCT de ayni DSG karakteri gibi belli belirsiz bir yigilma oluyor(Dikkat ederseniz farkedeceginiz bir olay).Ki normal dedigim gibi sanziman tork konvertorlu degil.
    -Ani hizlanmalarda 7 den 5 e inis cok suratli oluyor.Yani zaten soyle ,altimdaki araba sonucta 1.6 ve dizel, ralli araci degil, o kriterler gozonune alarak bu konusmalari yapiyorum, yoksa gecenlerde Hollandadayken c63 AMG vardi altimda, onla kiyaslamiyorum sonucta,hos onunla hic bir arac kiyaslanamaz,1 gunde 1 depo yedim :) :)
    -En sevdigim sey anahtarsiz calistirma oldu, aracin yanina gelir gelmez aynalari acip isiklari yakiyor, hosuma gitti:)

-Tekrar soyluyorum pazartesiden itibaren test araclarini kullanabilirsiniz.Tescil sikintilari vardi yeni kasa oldugu icin cuma gunu cozuldu sorunlar.

Aklima gelenler bunlar.Allah kaza bela vermesin simdilik iyi gibi.

Murat, Ersin ve braveman bunu beğendi.
  14. Onpolat

Onpolat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    18
    Ad Soyad:
    Muhammed ÖNPOLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    25-ERZURUM
    Araç Modeli:
    Aracınız hayırlı olsun makyajsız i30dan farkları nelerdir yeni alan arkadaşlardan detaylı bilgiler bekleniyor :)

15. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    2015 i30 crdi elite manuel sipariş edildi :) 25 bin tl bizim arabaya saydılar. 73 bin tl ye anlaşıldı. bakalım kaç günde gelecek. geldiği zaman ücreti ödenip eskisi de teslim edilip bebeğimize kavuşacağız inşallah.

Murat ve fatihsevim bunu beğendi.
  16. ggunes

ggunes Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    811
    Ad Soyad:
    GGUNES
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kitapçığa bakabilir misiniz, DCT ile ilgili uyarılar var mı?
    Aşırı ısınma
    Güvenlik modu vs.
    Eğer varsa muhakkak kullanım kılavızuna gerekli uyarıları yazmış olmaları gerekir.

17. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hayırlı olsun touran size külliyen zarar olmuş malesef i30 kâr ettirir umarım:)

iPhone 5S Cihazımdan Tapatalk Aracılığıyla Gönderildi

18. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    gözün aydın, hayırlı olsun, sabrettin ama değdi. renk seçtiniz mi.?

19. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    inşallah abi :) anlaşılan bize d sınıfı mpv gelmezmiş :) bakalım ne zaman gelecek sabırsızlanıyorum.

çok şükür :) şu son sabır günleri de geçse gelse yeni oyuncağımız ah :)
    Beyaz olacak inşallah

20. braveman

braveman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    e.a
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    hayırlı olsun. geldiğinde de kazasız belasız kullanmak nasip olsun.

Geldiği gibi arabanın incığını cincığını anlatan bir video çekin. youtube da koyun 2015 hyundai i30 manuel deyin.
    adam akıllı youtube türkçe i30 videoları yok. cihazı tanıtın bize. eğer aldığınız modelde şu akıllı park etme sistemi varsa onu da güzel ce bir çekin.
    kaç günde geldi. araba ile verilmeyen verilen şeyleri yazın.

100km ne kadar şehir içi yakıyor diye bakın. şehir dışı önemli değil. :p

çoğu gitti azı kaldı. hayırlı olsun tekrar.

MehmetHan bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş