Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni 2015 Hyundai i30 Facelift - Teknik Özellikler & Fotolar (DCT Şanzıman Eklenmiş)

'İ30 Forum - Club (GD; 2012–2017)' forumunda Ersin tarafından 10 Aralık 2014 tarihinde açılan konu

1. Ahmet Hulusi

Ahmet Hulusi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Ahmet Hulusi Bor
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Arkadaşlar ben bu görseldeki araçta dokunmatik navigasyon görüyorum.Acaba ülkemize gelecek olanlarda da var mıdır? Ben de dct elit dizel almayı düşünüyorum.Bu görsel deki gibimi elit donanım bilgisi olan arkadaşlar paylaşabilirler mi

2. Ahmet Hulusi

Ahmet Hulusi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Ahmet Hulusi Bor
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    ingiltere sanırım bu araç piyasaya sürülen model ve bize gelenle bi kıyaslayın istedim bu da i30 ama navigasyon standart gibi geldi bana

3. Ahmet Hulusi

Ahmet Hulusi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Ahmet Hulusi Bor
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    pardon australya imiş

4. TROSSI

TROSSI Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Ahmet B
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Merhaba,
    Video dan farkli olarak Türkiye modellerinde tam deri koltuk, koltuk ısıtma- soğutma ve navigasyon maalesef mevcut değil...

5. Ahmet Hulusi

Ahmet Hulusi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Ahmet Hulusi Bor
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    Tabiki avustralyalıların çok afedersiniz ama kıçları bizimkilerden çok kıymetli ve bu konuda maalesef hyundai assan hiç bir girişimde bulunmuyor.Üstelik de onların satın aldıkları araçlar bizimkilerden daha ucuz ama donanımlı,bizimkilerse daha donanımsız ama pahalı.Bu gün ben bayiye gittim hala ellerin de yeni i30 yok gerçi bu gördüğüm videodan sonra ben i30 almak yerine Toyota corolla siparişi verdim bile hiç olmazssa tam donanımlı bir araç İ30 alan ve kullananlara da hayırlı olsun ALLAH kaza bela vermesin diyorum.Pretosto ettiğim için almıyorum ve yetkili mercilere de siz i30 seven herkesin çıkarı için bu eksiklikleri şikayet edicem.Gerekli açıklamalar için teşekkürler TROSSİ.

erenuzel41, tna07 ve TROSSI bunu beğendi.
  6. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    corolla da size hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız binin inşallah lakin şu anki i30 da olan bir çok özellik corollada yok diye biliyorum

TROSSI bunu beğendi.
  7. TROSSI

TROSSI Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Ahmet B
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Merhaba Ahmet Bey,
    Öncelikle rica eder, iyi günlerde kazasız belasız kullanmanızı dilerim.
    Naçizane olarak dizel otomatik araçlar ile ufak tavsiyeler vermek isterim... yaklaşık 10 yıldır
    görevim gereği şirketteki kiralık araçların kiralanması ve devam süreçlerini yönetiyorum. araç merakım nedeni ile kiralama şirketleri ile çok rahat anlaşıyoruz.
    Konuya çok basit bir denge ile girmek istiyorum! fiyat = araç....
    Bende eski i30 un cok yüksek yakıt tüketimi nedeniyle düşünmüyordum... gel gelelim test ettim araştırdım ve iki aydır da Istanbul trafiğinde kullanıyorum . su an 6.3 lt/100 km....ufak aksaklıklar yasadım mı yasadım....
    problem çıkartmaz die Megane GT line EDC baktım... arabayı aksesuar bakımından soyup soğana cevirmişler...Corolla veya i30 muadili Auris bakmadım zira su ana kadar ki tüm Corolla araçlarımız (20 ye yakın) şanzıman arızası verdi hatta şanzıman değişeni bile oldu...ki vites geçişleri neredeyse 90 lı yılların Mercedes araçların vites geçişi gibi....
    Geleyim i30 a; bu araçta olan aksesuarları ( cam tavan - anahtarsız çalıştırma- oto. katlanan aynalar - metalik renk) araç 100.000 Tl ye yakın bir fiyata ulaştı. Bende 70.000 TL. civarı bir ücret ödedim. bu araçta başka eksikler yok mu diyebilirsin.... mesela artık birçok orta segmentte olan iç ambiyans aydınlatma, sürüş dinamikleri, iç ve dış aksamdaki kalite farkları...
    Hyundai i30 tarafında ise Euro 6 dizel motor ve su ana kadar ki DCT şanzıman izlenimlerim de bence daha büyük artılar....
    Peki Istanbul trafiğinde her an bir sürtme ve işe geliş için ben bu fiyata alabileceğim en güzel arabayı aldığımı düşünüyorum...
    beni lütfen yanlış anlamayın yaşadığıklarımdan örnekler vermek istedim...
    tekrar iyi ve kazasız günlerde kullanmanız dileklerimle...

8. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    i30 ile arasında tereddüt edebileceğim araç Seat Leon olurdu, fiyat olarak birbirlerine yakınlar, donanım olarakda, ikisininde birbirine göre artı ve eksileri var, leon'un en büyük artıları ön koltuk ısıtma, led farlar, ısıtmalı silecek suyu. i30'un artıları 5 yıl garanti, daha hızlı servis, şaft tünelinin olmaması vs.

9. TROSSI

TROSSI Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Ahmet B
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar; atladığınız en büyük husus dizel motor nesli....Euro 6 en yeni nesil dizel motor lakin VW nin arka bahçesi olarak nitelenecek Leon a gidip bakmadım bile...zira VW Golf e 30.000 TL fark vereceğim 3-5 fark olsun diye...Fark ne far, koltuk, silecek veya iç ambiyans....
    Kalp ne ise motor odur...
    Pazarlama stratejisi olarak her şey i30 da olsaydı, Golf ile aynı fiyat olurdu ki o zaman da bizi zorlardı...

tna07 bunu beğendi.
  10. Ahmet Hulusi

Ahmet Hulusi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Ahmet Hulusi Bor
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    İlginiz ve açıklamalrınız için çok teşk. ederim lakin Trossi arkadaşım,ben memurum ve şu anda getz dizel 3 silindir 2005 model araç kullanıyorum ve aracı sıfır almıştım ve hiç bir donanımsal özelliği olmayan bir araç ama 10 yıldır kullanıyorum ve hiç sorun yaşamadım yani hyundai marka araçlar gerçekten masrafsız ve sorunsuz bana toyotanın geçmişte servis müdürlüğünü yapan arkadaşım bile i30 tavsiye etti.Ve bu gün ben kahramanraşta hyundai bayisine gittim hala ellerinde i30 yok.WV veye gittim goltf tdi dsg hiline model vardı inceledim aracı i30 un artıları var ama eksileri yok ve üstelik passsatın higline donanımıyla golf arasında dağlar kadar kalite farkını bizzat gözlemledim fiyatı da yüz bin altıyüz tl. idi ki ederi asla değil.çok şaşırdım işçilik kullanılan malzemelerin kalitesi inanın berbat dı.Bu kriterler de i30 çok çok üstte ama beni asıl soğutan şey donanımsal farklılıklar ülkeler bazında baktığınız zaman sanki ülkemiz ve dolayısıyla bizler üvey evlat gibiyiz koysunlar o avutralyada ki donanımları 85,90 aralığında bir fiyat istesinler yada ne bileyim opsiyonel yapsınlar ama yok.Hyundai assana da yazdım bu şikayetlerimi ben bilmiyorum eğer cevap gelirse burada paylaşıcam.Toyota corollay

TROSSI bunu beğendi.
  11. Ahmet Hulusi

Ahmet Hulusi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Ahmet Hulusi Bor
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    corollaya gelince elbet aracın eksiklikleri vardır hayırlısı olsun artık

12. TROSSI

TROSSI Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Ahmet B
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    h1.jpg
    Ahmet Bey,
    sayın adaşım...benim de adım Ahmet....13 yasımdan beri araç kullanır ve her gelişmeyi takip ederim. bu eder size 24 sene....nişanlımın ilk aracını paylaşım size... hala bizde, 54.000 km 2005 model:)

13. ggunes

ggunes Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    811
    Ad Soyad:
    GGUNES
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    i30 Blue drive bayide vardı beyaz renk.
    Alıcı gözüyle inceledim (Çünkü Dusterı satıp otomatik bir araç istiyorum bende)

Jant sibopları somunlu tip, yani alaşım jant takıldığunda rahatlıkla sök tak yapılabilir (i10 ve i20nin kiler tek kullanımlık vakumlu tip, bu da montajcının aşırı dikkatli ve becerikli olmasını gerektiriyor)

Donanım olarak benim için çok yeterli (hele Duster kullanan biri için, fazlasıyla tatmin edici)

Tek sıkıntım, kol dayama yok. Komple ünite olarak takılması da masraflı olur gibi.

Neyse fiyat olarak da 64-65 arası alınabiliyor.
    Style için +4000 tl ödemek gerek. (aslında aradaki farka değer)

Sizlerin görüşü nedir?

Son düzenleme: 14 Mayıs 2015
  14. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Şahsi fikrim 64-65 bandına çıkıldıysa eğer imkanlar zorlanıp elit e kadar bike gidilebilir. Kendimden ve çevremden biliyorum kısa süre sonra aradaki fark ı verseydimde full alsaydım demeye başlıyor insan.

Test sürüşüne gittiğimde elit i test ettim ve style yada blue drive donanımların kapısını bile açmadım :)

15. ggunes

ggunes Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    811
    Ad Soyad:
    GGUNES
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yok hocam, Style 'in ekstra donanımları için bütçeyi zorlarım, daha ötesi yok. İnanın Duster'ın sadeliğine o kadar alıştımki, dijital klima bile beni ürkütür oldu :)

Yani Bluedrivede jant ve kol dayama olsaydı, kabulümdü ve içim çok rahat alırdım, o derece mütevazi olmuşum :)

Hayırlısı diyelim.

Murat bunu beğendi.
  16. huseyin0667

huseyin0667 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Hüseyin Erdoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    78-KARABÜK
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 GDİ (2012-201X) GD
    Hocam bende design pack dct gdi aldım ve memnunum. Elite bencede çok gerekli değil gibi. Ama design pack için verilen 3500 tl çok çok uygun. Başka markalarda sadece cam tavanı o fiyata veriyorlar. Ama almışken en azından style alınmalı bence de.

17. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Tüketim değerlerini paylaşırsanız ilerleyen dönemlerde çok sevinirim.

Gdi dct düşünüyor babam erayı takasa verip

18. huseyin0667

huseyin0667 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Hüseyin Erdoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    78-KARABÜK
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 GDİ (2012-201X) GD
    Hemen paylaşayım.
    Önceki aracım astra j 1.3 dizel idi. Onuda sıfır km ankaradan alıp, karabüğe getirmiştim. Aynı koşullarda astra 5,6 lt/100 km ile gelmişti, i30 6,6lt/100 km ile geldi. Şuanda ise şehir içi kısa mesafe(2 km) git geller ile 27 km ortalama hız ile 8,4 lt/100 km gösteriyor. Yakıtı bana iyi geldi. Dizel astradan 1 lt fazla yakıyor diyebilirim. İlerleyen dönemlerde güncel verilerimi paylaşırım.

Murat bunu beğendi.
  19. idealist

idealist Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Yusuf Kaplan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar 3 Gün önce Bayiden Hyundai i30 1.6 CRDi Style Desing Pack DCT aracı hiç görmeden sipariş ettim Aksam aracı evimde teslim ettiler. Araç ile bilmediği bir kaç sorum olacak.
    1- Cam Tavanı kapatmak için aracın çalışıyor olması gerekiyor.
    2- Aracın sadece Kumaş paspasları çıktı diğer Plastik Paspas verilmiyor mu ?
    3- Satış Sonrası Hyundai müşterisini memnuniyet konusunda aramıyor mu ?

cevaplar iseniz çok sevinirim.

20. predators

predators Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    279
    Ad Soyad:
    vedat. d
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    Renault
    sayın idealist öncelikle aracınız hayırlı olsun güle güle kullanmanız dileğiyle.
    Panaromik cam tavan kapatmak için aracın kontağı açık durumda olması veya çalışır durumda olması gerekiyor.
    Araç sadece halı paspas ile teslim edilir. Kauçuk paspas aksesuar olarak satılır.
    Aracı satın aldığınız yer ortalama bir hafta sonra arayacaktır. Hyundai Assan ise her müşteriyi aramaz aylık olarak bir kaç müşteriyi arar.

Bu Sayfayı Paylaş