Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni 2015 Hyundai i30 Facelift - Teknik Özellikler & Fotolar (DCT Şanzıman Eklenmiş)

'İ30 Forum - Club (GD; 2012–2017)' forumunda Ersin tarafından 10 Aralık 2014 tarihinde açılan konu

1. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    sunroof illaki ses yapıyor , gerci benim getz de sunroof luydu sadece sunroof güneşliği yarım açık bırakılırsa ses yapıyordu onunda ustune duşmedim hiç kullandığım için

ama geçmiş senelerde bir donem 206 cc tecrubem varki aman tanrım dedirticek cinstendi :D

2. MBY

MBY Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Mustafa Yurtseven
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Arkadaş doğru söylüyor.Direk sat git aynı özelliklerde 100 bin TL'nin üstünde para ver mercedes al :)))
    Bu daha mantıklı.Almadan önce youtube a bak 100 bin Tl verdiğin arabanın konsolundan nasıl gıcırtılar geliyor.
    Sunroofdan kurtulursun daha gıcık bir ses veren konsolla uğraşırsın.

MehmetHan bunu beğendi.
  3. bndsk

bndsk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    kara deniz
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar ben 47000 tl sıfır hyundai ix20 aldım 2011de.Şimdide 75500 liraya sıfır i30 aldım. Ya siz anlamakta zorluk çekiyorsunuz ya ben anlatamıyorum ki mersedes çıkıyor bi yerlerden.Şimdi benim anlatmak istediğim iki arabada hyundai birisi 4 yıl önce imal edilmiş birisi yeni.4 yıl önce imal edilen bir arabada hiç ama hiç cam tavan sesi yok iken piyasada 4 yılına giren ve kironik bir arızayı gidermeden makyaj yapan bir arac.Birde bu arızayı serviste gideriyorsun.Demekki çözümü var yap bunu fabrikasyonda hem millet hem siz uğraşmayın.Birde benim anlayamadığım ikinci sıfır araba tercihimide hyundaiden yana kullanmış biri olarak ben sizin kadar savunmam hyundaiyi.Bu ne hyundai aşkıdır. anlamadım.Ben mağdur oldum siz olmayın diye yazdım çare bir şey buluruz diye.Biri yalancı dedi biri ajan dedi biri git mersedes al dedi.Benim yaşım ELLİ beim aklım bana yeter. Bunlar son kelimelerim. boşonua cevab vermeyin .Çünkü bu forumu sizin gibi çok bilenlere bırakıyorum.Ben cahil kalayım..

4. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)

şuan kullanmakta olduğunu i30 un makyajlanırken sorunlarının giderildiğinden bahsediliyor ve bu durumda üksek ihtimal sizin aracınız istisnai bir durum göstererek ses yapıyor. çare olarak servis sorunun bir şekilde gideriyor ama açıkçası nasıl bir işlem yapılıyor bilgim yok.

şahsen sesi kessin diye saga sola keçe benzeri şeyler tıkıştırıp çalışmayı engelleyecek bir durum olacagına makul seviyee ses e razıyım ben. ama bazı insanlar bu ses den aşırı rahatsızlık duyabiliyor.

arkadaşların genel olarak söylediği durum cam tavan varsa ses de yapacagı yada ses yapma olasılıgının yüksek oldugu yönünde.

MehmetHan bunu beğendi.
  5. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    yaş mevzusunda cevap yazmayacağım zira saygı çerçevesinde kalmaya özen gösteren birisiyimdir yaşınıza da saygım sonsuz. fakat bende diyorum ki aynı paraya aynı aracı ben de aldım babama da sordum bende dikkat ettim ne camından ne tavanından ses gelmiyor. makyaj denen operasyon zaten sıkıntıların giderilmesiyle alakalı. aracınızda sorun hissediyorsanız serviste kendi bahsettiğiniz gibi yaptırırsınız olur biter.

6. ccomen

ccomen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    cemal
    Yaşadığınız Şehir:
    64-UŞAK
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    bu tarz yaklaşımları hiç anlayamıyorum konunun mersedes ile ne alakası var ki sorunundan bahseden arkadaş hyundai yi mersedesle mi karşılaştırmış? mersedeslerde tıkırtı olmuyor niye benim i30da tıkırtı mı oluyor demis. Ne kadar sacma sat mersedes al demek. Ne yani hic bir sıkıntımızdan bahsedemeyecekmiyiz? sonucta Allah yapisi degil elbette sorunlar olacak sorunlardan bahsetmek araci kotulemek anlamina gelmiyor bence. 3 maymunu mu oynayalim???Forumun amacini saptiran kisiler var aramizda. Ama tek tarafli degil kimisi hicten yere hyundaiyi kotuluyor kimide sorunundan bahsetti diye insan tasliyor.

7. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    beyefendinin anlatma tarzına bakılarak aracı ve markayı kötülmeye çalıştığını hiç göremediniz mi ? satın mercedes alın derken kastettiğim aynı tavan sesinin mercedes kalitesinde bile var olduğudur. bunu da anlayamamanıza şaşırdım. gerçi işine geldiği gibi anlıyor herkes. sorunundan gerçekten mağdur olarak bahseden herkese yardımcı olunuyor bu forumda. gereksiz bir şekilde markayı taşlayarak yapılan şikayetlere bende bir hyundai aşığı olarak cevap veriyorum. ki aynı araçtan bende kullanıyorum ama ne hikmetse ses duymuyorum. acaba benim aracım mı çok mükemmel ? yoksa sizlere mi arızalısı denk geliyor ? bence ikisi de değil. bu ülkede hyundai imajını zedelemeyi amaç edinmiş binlerce insan var. kimse kusura bakmasın ben severek ve isteyerek biniyorum arabama. abuk subuk sesler de duymuyorum. bilmem anlatabildim mi ?

8. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Anlatım tarzı önemli ; sanki tavan başımıza düşücekmiş , yolda uçacakmış gibi bir şekilde tarif edilirse insanlarda bu şekilde olmadığı için tepki verir.

MehmetHan bunu beğendi.
  9. ccomen

ccomen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    cemal
    Yaşadığınız Şehir:
    64-UŞAK
    Araç Modeli:
    Bakin bir ögretmen olarak herzaman ögrencilerime sunu asilamaya calisiyorum. Insanlar karsilastiklari sorunlar karsisinda haklarini aramali. bir sorun varsa onu gormezdenmi gelelim. Bu cok basit bir yol ama cozum degil. Sizin aracinizda ses olmamasi o arkadasin aracinda da olmamasi anlamina gelmiyor.Yarin obur gun sizinde basiniza boyle bir sorun gelirse senin mantiginda muzigin sesini biraz daha acip duymazdan gelmek olur. Bana gore su gercegi kabullenmeniz gerek hic bir insanoglu yapisi mukemmel degildir. Forumun amacida sorunlari paylasip cozum yolu bulmaktir.

10. ccomen

ccomen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    cemal
    Yaşadığınız Şehir:
    64-UŞAK
    Araç Modeli:
    Son olarak hyundai dusmani falanda degilim 2 tane hyundai aracimiz var. Araclarimizdan bazi sorunlar olsada genel olarakda memnunum. Bunu da ayrica belirtmek istiyorum. Neme lazim hyundai dusmani ilan edersiniz birde :)

11. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    ben öyle bir şey demedim. üstteki yazımı okursanız görürsünüz. elbette sorunlar olur. oluyor. olmayan marka da yoktur. mercedes örneği bu yüzdendi. fakat anlatım tarzına dikkat edin. arabayı rezil rüsva etmiş neredeyse basit bir tıkırtı. sürmeyi bırakmış falan. böyle yapacağına satması daha mantıklı olur. bu yaptığı markayı genel olarak kötülemektir. ben de sorunlarla karşılaştım bu forumda çok da cevap aldım. sorunlarım çözüldü. yeri geldi yardım da ettik. ama bu tarz yorumlara sıcak bakmadığım için böyle cevaplar veriyorum.
    hyundai düşmanı veya değil sonuçta bu marka bana maaş vermiyor. ama yiğidi öldür hakkını yeme demişler. be hyundai kadar fiyat performans ölçüsü mükemmel başka araç bilmem. haksız yere marka karalamaya da karşıyım bu yüzden.

12. sismo

sismo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    59
    Ad Soyad:
    M. Yücel KAZAN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 (2007-2012) FD
    Yazılanları okudum, 10 yıldır da hyundai kullanıyorum ve çevremdeki arkadaşlara da tavsiye ediyorum. Fakat bu platformda sorununu -belki sinirle, biraz sert bir şekilde-dile getiren bir ağabeyimizi sırf kullandığı kelimelerden dolayı bazı şeyler ile itham etmek bence doğru değil...

Xiaomi Redmi Note'dan gönderildi

13. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Cam tavandan ses gelebilir bu işler şans meselesidir , sorunsuz bir markanın sorunsuz bir aracı diye bilinen bir araç başkasında sorun çıkartabilir yada sorunlu olarak bilinen bir araç başkasında sorun çıkarmayabilir şans meselesi.
    Ses geliyor diye iddaa ediliyor iddaanın sahibi tavsiye bekliyor ama bazılarımız tarafından dalgaya alınabiliniyor mercedes al falan
    yeni kasa i30 da çoğunlukla cam tavandan ses gelmiyor olabilir ama bu hepsinden ses gelmeyecek sorun çıkmayacak anlamına falanmı geliyor?
    marka kavramı kişiden kişiye göre değişir kimse bir markayı zorla sevmek illaki beğenmek zorunda değil öznel bir kavram ben hyundaiyi başarılı bulurum x kişisi bulmaz, ben opeli başarısız bulurum y kişisi aksini iddaa eder bu tarz marka muhabbetleride uzar gider

14. ccomen

ccomen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    cemal
    Yaşadığınız Şehir:
    64-UŞAK
    Araç Modeli:
    Bende yanlis anlasilmak istemem bu forumu cok sık takip ediyorum cok seyler ogreniyoruz ogrenmeye de devam edecegiz.
    Iste bende sizinle tam ayni seyi dusunuyorum sorunsuz arac yoktur. Bu konuda hemfikiriz. Ama aramizda su ince cizgi var ben sorunlarin konusulmasi ve bu sorunlara cozum bulunmasini istiyorum. gunumuz toplumuda ayni bu sekilde herseyi oldugu gibi kabulleniyor. Sorunlar ortaya cikacak ki o sorunlara hyundai cozum uretecek.

15. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    söylediklerimi açıkladım. anlamayanlar tekrar okuyabilir yazdıklarımı. daha fazla uzatmıyorum. keyifli sürüşler dilerim.

16. ömerfzt

ömerfzt Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    ömer gürgen
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Yol lastik sesi konusunda önerisi olan varmı arkadaşlar.
    Yalnız yanlış anşaşılmasın çok şikayet edilecek bir durum yok aslında fena değil sadece her konuda sessiz olan bu araç yol sesi konusunda da daha başarılı olur sa tadından yenmeyecek :cool:...
    d segmentinden i30 a geçince aynı konforu arıyor insan...:D

17. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    eee o kadar olacak :) motor sesini 3000 devire kadar almıyor 3000 devirden sonra da rahatsız edici değil zaten. ama yol sesi farklı bir şey. cam tavan perdeleri kaptılınca ses bariz azalıyor yol ve rüzgar adına.

18. ömerfzt

ömerfzt Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    ömer gürgen
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Rüzgar sesi zaten az benim bahsettiğim lastik sesi. Vınlama.... :cool: davlumbazlara ve stepnenin olduğu davlumbaza bir şeyler yapılabilir mi

19. HardoatH

HardoatH Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Berkant
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 GDİ (2012-201X) GD
    Bi ara çamurluk içlerine , kaplama yapan görmüştüm iöi sünger tarzı inşaat malzemeleri gibi şeylerden şimdi aklıma gelmedi ne olduğu ama epey işe yaramıştı.

20. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Çamurluk içlerine bitüself yapılabilir yada davlumbaz ın teker değilde aracın iç kısmına bakan kısımlarına akustik sünger olabilir.

D2533 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

HardoatH bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş