Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni 2015 Hyundai i30 Facelift - Teknik Özellikler & Fotolar (DCT Şanzıman Eklenmiş)

'İ30 Forum - Club (GD; 2012–2017)' forumunda Ersin tarafından 10 Aralık 2014 tarihinde açılan konu

1. ggunes

ggunes Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    811
    Ad Soyad:
    GGUNES
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    İstanbul şehiriçi(sabah akşam trafiği, gerçek şehiriçi yani)

İ30 dizel otomatik (10.5)
    Jetta TDI DSG (7.5)
    A180 DCI 7- DCT (8)

Hepsi aynı kişi tarafından aynı güzargahta ortalama 2bin km ortalamasıdır.

Bakalım i30 CRDI DCT aynı koşullarda ne yakıcak. 1-2 aya belli olur.

berkelantra bunu beğendi.
  2. cenker_baba

cenker_baba Guest

hayırlı olsun.

MehmetHan bunu beğendi.
  3. berkelantra

berkelantra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    166
    Ad Soyad:
    Berke ÇELİKKAYA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    kullandığım araç test aracı değildi, bir bayan kullanıcının aracıydı

4. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Bayi sizden hızlı çıktı :)

MehmetHan bunu beğendi.
  5. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    anlaştığımız fiyata biz kendimiz satsaydık anında giderdi :) sıkıldık artık :)

fatihsevim bunu beğendi.
  6. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Yol bilgisayarı ortalama tüketim i30 da direksiyonun üzerindeki reset butonundan sıfırlandıktan sonra 8-10 dakika soğuk motorla rölantide çalıştırılırsa 12litre de gösterir 20 litre de gösterir.

Eğer ki anlık tüketim göstergesi 15-20 litreleri gösteriyorsa el freni çekili rampa yukarı lastiklerinde 20psi havayla falan kullanılıyordur dizel i30:)

120-130hp lik motorla donatılmış 1500kg luk klasik planet gear sistemli otomatik vitesli dizel motorlu otomobilin şehir içi yoğun trafikte sık frenleme ile agresif sürülerek 9-10 litre yakması kötü birşey değildir. Ben doğuş un dsg li jettalarına pololarına 100km de 30 litre bile yaktırırım; çalıştırırım motoru soğukta gaza basarım boş viteste çabuk ısınsın diye sonra bakkala sigara almaya girerim motoru çalışır halde bırakırım klimayı da açarım doldururum o üç silindirli poloya 7 kişi Dilovası rampasını 2. viteste çıkarım rampa aşağı boşa atarım el frenini yolda giderken çekili unuturum en ucuz marka en dandik dizel yakıtı alırım, çukurlarda sarsmasın diye lastikleri 22psi hava ile şişiririm, yüksek devirleri küçük vitesleri tercih ederim çekmiyor zaten ne TDI ı nede bluemotion u i30 un crdi si kadar çekmiyor, hep şehir içi yoğun trafikte sıkışılan saatlerce trafiğin açılması beklenen yerlerde gezerim canım sıkıldıkça boşta gaz veririm. sonra 30-35 litre yaktı diye şikayetçi olurum:)

braveman bunu beğendi.
  7. braveman

braveman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    e.a
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bügun bir rent a car önünde 3 tane beyaz i30 gördüm. küçük bir semt içindeki rent a car . günlük araç kiralayanlardan.
    (daha önce çok dandik arabalar olurdu adamda . arada bir önünden geçerken görürdüm. ) ;)
    ön tampondan anladığım kadarıyla 2015 model den bir önceki tampon var.

Aşağıdaki resmi örnek olsun diye netten ekledim. ön tanpon bu şekilde idi.

şimdi dikkatimi çeken bu araba rent a car da günlük binek arabası olarak konulduysa bir de 3 tane almış adam.
    1- acaba az yakıp çok talibi olur diye mi ? :rolleyes:
    2- araba çekici duruyor müşteri çok olur diyemi ? o_O
    3- bu arabayı bu adam daha ucuza alıyor diyemi ? :eek:

hyundai i30 almak istediğimden midir nedir. araba bir yerlerde gözüme takılınca çok mutlu oluyorum. :)

3a4a34ad63e1448fb782cb4e452b70f2.2.jpg

8. berkelantra

berkelantra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    166
    Ad Soyad:
    Berke ÇELİKKAYA
    Araç Modeli:
    neden bir anda vw olaya dahil oldu anlamadım? bu kadar uc örnekler niye verdiniz onuda anlamadım... yani bir arabanın yakıt tüketimini 12 lt gördüm ve bunun bir dizel motorlu araca göre fazla olduğunu söyledim bu kadar. hyundai i30ları yakın gidin polo jetta golf alın demedim

erenuzel41 bunu beğendi.
  9. getz34

getz34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    ferhat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    hayırlı olsun mehmet :)
    makyajsız 1.6 gdi otomatik i30 bir kaç haftadır kullanıyorum bu bile harika dizel manueli kim bilir nasıldır :)

MehmetHan bunu beğendi.
  10. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Haklısın Berke orada ekrana bakılınca görülen değerde bir yanlış durum oluşmuş ekrandaki değer gerçeği her zaman yansıtmıyor aslında demek istediğim bu onun nasıl olabileceğini anlatmaya çalıştım, birde az yakar denildiğinde bizim burada muhabbetlere genelde ya clio symbol yada vw in otomobilleri giriyor, i30 a yazıktır günahtır o kadar güncelleme yapılmış o kadar iyileştirilmiş ve fiyatına estetiğine performansına göre yeni i30 kendi sınıfında Türkiyede en binilesi hyundai modeli, benim günlük sosyal ortamımda işyerinde sokakta gittiğim eş dost arkadaş çevresinde on kişiden sekizi hyundai deyince sürekli ''ooo fazla yakıyor onlar'' diyerek bıkıttılar hep aynı yere geliyor bu laf:) haliyle bu laflar yeri geliyor üreticiye kadar ulaşıyor sonra üreticide çıkıp bu araba burada satmaz fazla yakıyor diye kimse almaz mantığıyla bazı motor opsiyonlarını hatta bazı modelleri Türkiye ye asla getirmiyor, yada yeni i30 almak için araştırma peşinde olan birisi bu yorumu görüp i30 un 12 litre yakabileceğini düşünüp o anda vazgeçiyor, yeri geliyor ikinci el piyasasını etkiliyor, halbuki bu tüketim değerinin gerçeği varmı? bence olamaz. Ama oldurulabilir işte:) nasıl oldurulabileceğini yazdım sadece.

11. berkelantra

berkelantra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    166
    Ad Soyad:
    Berke ÇELİKKAYA
    Araç Modeli:
    zaten arabayı çok beğendim ama fazla yaktığını cümle alem biliyor zaten o yüzden kabullenmek lazım :) ne kadar hyundai markasının fanatiği olsak da bazı şeyleri kabullenmek gerekir ben şahsen hyundai araç kullanıyorum severek biniyorum sevdiğim bir marka ama bi eksikliğini hissettiğimde kabulleniyorum zaten sabahtan beri araştırıyorum fabrika verisi otomatik için 100 km' de 7,2 lt forumlarda kullanıcılar 8 ile 9 litre arasında seyrektiklerini söylüyorlar çok nadir 7,5 litre yazan gördüm. benim dediğim rakam gerçekçi mi dersek arabayı uzun süre kullanan biri söyliyebilir ben bir yorum yapamam ama dediğim gibi 1.6 dizel ve c sınıfı bir otomobile göre ne olursa olsun yazan değer fazla geldi bana zaten benim yorumuma bakarak arabayı almaktan vazgeçen biri olursa arabayı almayı hiç istemiyordur arabayı almak isteyen adam sırf yakıt tüketimi için benim gibi sabahtan beri interneti altına üstüne getirir :) makyajlı versiyondan performans ve tüketim konusunda çok ümitliyim inşallah bir test sürüşü fırsatım olur. bide araba full paket değildi ama katlanır ayna vardı hyundai donanım konusunda cömert davranmış :)

12. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    babam 2012 model otomatik i30 crdi ile 3. yılını devirdi benim getz ile benzinde yaktığım aynı litre mazotu yakıyor, 7.5 litre / 100km mazot benzinden ucuz olunca benim manuel benzinli getz ten daha az yakmış oluyor kendime göre hesap biçersem bizde durum aynen bu ve bu değer şehir içi dışı karışık karma değer, babam arabayı sakince kendi haline bırakıp frene hiç basmaz gaza da çok çok az basar hiç bir kere fazla yaktığından şikayet etmedi, i30 un az yakan rakiplerine göre daha başka üstün özelliklere sahip olduğu gerçeği var.

13. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    söylediydin abi o arabamı ? :) crdi için sabırsızlanıyorum anlatamam

getz34 bunu beğendi.
  14. berkelantra

berkelantra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    166
    Ad Soyad:
    Berke ÇELİKKAYA
    Araç Modeli:
    i30 o sınıfta çok mantıklı bir seçenek bence her arabayı almak için yeterli bir sebep vardır bence herkes ihtiyacına göre seçimini yapar, babamın bir lafı var ticari amaç haricinde araba alınırken bakılacak son şey yaktığı benzindir diye eğer araba kaliteli konforlu ve diğer özellikleriyle tatmin ediyorsa almak için yeterlidir, babamın bu felsefesi yüzünden şehir içinde 11 lt ile dolaşıyorum o ayrı :D

MehmetHan bunu beğendi.
  15. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    o mantıkla 1 yıldır aynı yakıtı yakan touranla dolaştık :D ayda 500 tl ye yakın benzin masrafı çıktı ortalama :D o yüzden yakıt daha önemli :D hepimiz öleceğiz nasılsa :D

berkelantra ve braveman bunu beğendi.
  16. braveman

braveman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    e.a
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    arkadaşlar şu aşağıda eklediğim i30 seçeneklerinde anlamadığım bir konu var.
    anlaşılan bu konuda benim bilgi eksiğim var . o yüzden cevap verirken o şekilde beni bilgiye doyurmanızı istiyorum :p otomatik vites konusunda sadece araba kullandım. özelliklerini çok anlamam.

aşağıda işaretlediğim ve üzerlerine 1,2,3 diye yazdığım alanlar da mesala
    1 ile işaretlediğim alanda hem araba 7 ileri hem de dct yazmışlar. (sonra altındaki koyu olmayan alanda ise 6 ileri ve düz demişler.

burada sormak istediğim DCT diyince otomatik vitesi kasetmiyormu . eeee eğer böyle ise neden altındaki alanda 6 ileri düz demiş.

2 ile işaretledim alanda da 7 ileri DCT demiş. (altında da 6ileri otomatik. o zaman DCT otomatik anlamında kullanılmadı mı)

3 ile işaretlediğim alanda da aynı .2 ile işaretli alanla aynı.

yanı bu DCT demek otomatik vitesi mi direk belli ediyor. eğer böyle ise 1 ile işaretli alan nedir .ordada DCT diyor.
    ikinci aklıma takılan hem 7 ileri deyip hem de altında 6 ileri niye yazıyor.

Ekran Alıntısı.jpg

17. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    site tam olarak güncellenmemiş demek ki. altta da T-GDI için otomatik yazılmış ama öyle bir versiyon yok. DCT kavramalı otomatik şanzımanı ifade ediyor.

18. braveman

braveman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    e.a
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    o zaman ben hyundai bayisine gittiğmde diyecem ki .düz vites istiyorum :mad: düz vites beni duydunmu diye bağırayım ordaki satış temsilcisine.
    DCT falan otomatik biliyoruz. sitenizde düz vites kısmına da DCT yazmışsınız diyeyim.:rolleyes:

demekki o kadar da anlımıyor değilmişim. belge ile konuştum .bak bu mudur diye o_O

( araba parasını denkleştirmeye çalışıyorum. yarısı hazır diğer yarısı için kredi çekecem. kredi ile araba almak ne kadar mantıklı gelde bana anlat. içimdeki çocuk ruhu benle pence picik kavga ediyor :eek: ) o arabayı alalım alalım. :):)

19. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    düz vites alacaksanız zaten sizin verdiğiniz paraya DCT vermez satış temsilcisi verirse de zaten tereddüt etmeden alın :)
    Günümüzde kredi kullanmadan araba almak her kullanıcı için kolay değil, nakit meblağı olanda zaten "bu kadar var üzerine de biraz kredi çekip bir üst sınıf alayım" diye düşünüyor ve sonuçta yine kredi kullanıyor. kredi kullanmak mantıksızlık değildir, "ayağını yorganına göre uzatmamak" mantıksızlık olur yani ödeyemeyeceğiniz yada yaşam kalitesini fazlasıyla düşürecek borçlar altına girmek mantıksızlık olur.
    Şimdiden hayırlı olsun.

Murat ve braveman bunu beğendi.
  20. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli: