Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni 2015 Hyundai i20 Eksik Bulduğunuz Özellikler

'İ20 Forum - Club' forumunda Ersin tarafından 9 Kasım 2014 tarihinde açılan konu

1. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Takip ediyorlar , Bizde bazı konuları iletiyoruz.

2. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Ben donanim seceneklerinin ilerleyen donemlerde artacagi kanaatindeyim. Direk full bir arac ciksa gelisim kaydedemez. Ayrica aracin B segmenti oldugunu unutmamak gerekli. Standartlari bir yere kadar

D2533 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

3. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller

İnşallah

4. berkelantra

berkelantra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    166
    Ad Soyad:
    Berke ÇELİKKAYA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    1.6 T-GDI motorlu ve tek kapılı versiyon ilk baharda gelecek diye okudum

5. berkelantra

berkelantra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    166
    Ad Soyad:
    Berke ÇELİKKAYA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    eski tip benzinli motorların ve 4 ileri otomatik şanzımanın olmasını çok büyük bir eksikliği olarak görüyorum.
    bence dijital klimanın olmaması haricinde donanım gayet yeterli fiesta 1.2 trendx'ten sadece 1000 lira fazla verilip full 1.2 i20 alınıyor fiyatına göre sundukları gayet iyi ve bazı donanımları sınıfında çoğu araçta yok

6. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    yahu ben mi cinsim millet mi cins anlamadım gitti... digital klima, deri direksiyon, bilmem neli sis farı bunlar faso fiso... önemli olan kaputun altındaki... kaputun altına motor koymayı yeni i20 de unutmuşlar... ayrıca tasarım değildir herşey bu kadar sorunlu servis vs varken onlar konusunda neden değişikliğe gitmez bu hyundai anlamıyorum... koreliler enteresan adamlarmış...

7. Göksenin Arda

Göksenin Arda Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Çok güzel söylemişsiniz bu motorlar artık çok da çağdaş motorlar değil klasik eski motorlar tamam tasarımı iyi de e motor yok donanım yok adam gibi ben kesinlikle bu şekilde tercih etmezdim hyundai'nin i30un tasarım ve kalitesiyle başlattığı yükselişi devam ettirmesi için kesinlikle yeni şu bir türlü nedense ülkemize gelmeyen t gdı motorları getirmesi lazım diye düşünüyorum bir de adam gibi bi otomatik şanzıman tabi .Düşünsenize yurtdışında i30un coupe ve t gdı 200 civarında beygire sahip bir versiyonu var ülkemize gelse bir sürü satar o tasarımla ya da i20ye yap bi gtı versiyon bak bakıyım nasıl satıyo

8. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Arkadaşlar eğri oturup doğru konuşalım vw nin tsi motoru çıktıgında herkes begendi ama gitti hitler motor aldı neden ? LPG yüzünden i30 da 1.6 gdi motor var diye millet zamanında başka sitelerde yerden yere vurdu vay efendim LPG olmuyormuş diye. İX35 ve sportage de de aynı durum söz konusu MD kasa elantra çıktığında üç beş uyanığın yağlamalı sistem LPG muhabbeti dışında lafı oldumu ? olmadı 1.6 D-CVVT lpg ile uyumlu olduğu için problem yok.

benim ve hemen hemen sitede herkesin istediği şeyler hemen hemen aynı diye tahmin ediyorum. nedir bunlar aklımda 2 yıl sonra İ40 yada İX35 var ikisinin de 1.6 CRDİ motorunun olmasını isterdim CVT şanzıman olmasını isterdim. Hatta 1.6 T-GDİ olmasını LPG taktırıp üstünede chip yaptırmak isterdim.

Ama konu direk hyundai değil koreli arkadaşlarımız dünynın her ülkesine neredeyse araba satıyor türkiyede iç piyasaya ne lazım ne gidiyor onun hesabını ASSAN yapıyor ve yönlendiriyor. Bizde yenisi çıkmış alalım hastalıgıda var yalan değil telefondu televizyondu arabaydı. yeni i20 nin de yenisi çıkar t-gdi i da çıkar. çıkar da çıkar.

hem bizim 1.2 motormuş 4 ileri klasik şanzımanmış deiğimiz duruma inanın çogu insanımız sorunsuz şanzıman uyumlu lpg diyor.

ya benim arabana binip dijital klimayı begenmeyen adamlar var. neymiş şöyle ateş gibi vurmuormuş ısıtmıyormuş.

uzatmayım fazla :) eğitim şart :D

9. rbatasoy

rbatasoy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Buğra
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Avrupaya gelince full + full + full (1 full de benden), bize gelince B sınıfı araç. i10 avrupa versiyonlarda dijital klima var, hız sabitleyici var, sunroof var, koltuk ısıtma var. Var oğlu var. Bizde yok. Allahtan güvenlik donanımlarını koydular.

i20'de bence en önemli eksik dijital klima. Opsiyon bari koy dimi.

10. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Birde bu araçlar yerli :)
    i10 almanyada full 35000 Tl ye satılıyor.
    Bizde 42000 Tl. Burada ya devlet bizi kazıklıyor yada distribitor firma ?

11. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    bugün test etme imkanı buldum 1.2 elite paketini kullandım. araç daha 20 km idi ve ilk testi ben yapmış oldum. bıraktığımda 35 km idi. aracın dört teker disk olmasına rağmen fren eramda ki gibi basit geldi bunu yanımda ki satış danışmanına da söyledim size öyle gelmiştir dedi. yakıt olarak ortalama 7 yi gösterdi. kullandığım 15 km için. yeni bir araç için çok iyi. dikkatimi çeken şey direksiyonun deri olması idi diğer paketlerde yokmuş. geçen hafta gittiğimde dizel içinde elite paketi vardı ancak bugün düzeltmişler kendileri bile neyin ne olduğunu pek öğrenememiş. :) ancak aracın iç mekan ferahlığı bariz belli ediyordu kendini. açılır tavanı da kullandım çok güzel bir donanım olmuş ancak ön konsolun manuel kliması görünümü biraz basitleştirmiş gibi geldi bana. sonrasında aracı test ettikten sonra anketi doldurdum ve orada bütün eksiklikleri yazdım inşaallah değerlendirmeye alırlar... :)

12. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Sınıf tartışmaları ile tüketicinin önü resmen kesiliyor... madem sınıf diyoruz 90 lı yılların B segmenti ile şimdiki arasında dağlar kadar fark yok mu ? Bunların hepsi arz-talep ve tüketimle alakalı... usul usul yapacak usul usul tüketilecek... çark dönecek çaaaarrkkkk... dijital klima en sonki mesele... halen diyorum reno,ford 0,9-1,0 motorlarla focusları clioları yürütebiliyorsa bunlara Yüz bilmem kaç beygir sığdırıyorsa kimse kusura bakmasın marka fanatikliği etmesin ama hyundai sınıfta kalmıştır... Assan işin bahane kısmı... assan dediğiniz firma zurnanın son deliği... hyundai ne derse onu yapan firma yok tr şartları yok bilmem ne şartları faso fiso... bende ortadoğu ve türki cumhuriyetleri için ABD den lisanslı ürün üreticisiyim... Ben ABD şirketine beklentilerimi söylediğimde asla yorum yaptırmıyor... Böyle olacak diyor çakıyor... bitti gitti... o işler öyle değil... İnsanoğlu şekilcilikten ibarettir... Etrafınıza bakınız süslü püslü ama içi boş insanlar dolu... Sebep şekilcilik işte... yeni i20 de aynen benim için böyle... dışı süslü püslü içi ise boş çıktı... kimsecikler kusura kalmasın... motoru olmayan araba mı olur...
    Eksiklikler...

1.2 Turbolu benzinli motor
    1.1 Turbo dizel motor
    (Madem bunlar yok)
    1.4 benzinli manual 6 vites motor
    1.6 turbolu tek kapılı prestij için araba ( Tr de 3-5 satması önemli değil... Bazen prestij daha ön plana çıkar)
    vayy dijital klima imiş vay efendim jan jan lı farmış bunlar TIRT...
    vasat bir dijital klima yerine püfür püfür esen manuel klimayı tercih ederim...

13. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Öncelikle şahsi olarak benim bir araçta aradığım başlıca özellikler ;

-- 4 Cam otomatik
    -- 4 Disk Fren
    -- Abs + Ebd
    -- Aynalar elektrikli ve ısıtmalı
    -- Mp3 & Usb Girişi ( CD çalar yada aux girişi aramam bile )
    -- Sis Farı

Yukarıdaki yazdıklarım bir arabada yok ise o arabayı almak için düşünürüm. He Usb girişi, sis farı sonradan eklenebilir ama diğerleri zor işlemler yada zordanda öte.

Yeni i20 modelinde farlar mercekli değilse bile en azından H4 tipi ampulden vazgeçilmmeliydi. Miyadı dolmuş bir aydınlatma tipi, ve çok vasattır. H7 kısa, H1 uzun aydınlatma tıpkı Elantrada olduğu gibi yapılıp performans ampulleriyle çok daha iyi görünüm elde edilirdi.

İlk çıkan i20 modellerinde dijital klima vardı şimdi parayı bassakta alamıyorsak abest bir durum. Şimdilik bu kadar yorum yapacağım çünkü aracı bizzat binip denemedim daha :)

14. memleket

memleket Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    94
    Ad Soyad:
    Mustafa Ö
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Hız sabitleme olayı olsa iyidi gerçi bu özellik bluede bile yokki...

15. 4polat

4polat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Mehmet POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hız sabitleyici style ve elite donanımlarda mevcut...

16. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    İ20 de herşey mevcut fakat , Yerli üretim olmasına rağmen bize en boş araçların verilmesi insanın zoruna giden olay.

Almanyadan bir i20 ;

17. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Almanyada sitelerinde Konsolun rengini dahi detaylıca seçebiliyorsunuz ;

18. 4polat

4polat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Mehmet POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Türkiye'de satışa sunulan İ20 lerdeki motor, şanzuman vs. kombinasyonları gibi saçmalıklar konusunda hemfikirim. Ancak Elit donanımda digital klima, yağmur sensörü, kendiliğinden kararan dikiz aynası dışında neredeyse her şey mevcut.
    Ayrıca iç renk seçenekleri (konsol, koltuk ve kapı içleri) Türkiye'de de seçilebiliyor...

19. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    evet aynen öyle bu bir otomobil, bu bir motorlu araç motor dandik olursa herşey süper olsun hiçbir işe yaramaz, motor derken güç ünitesini komple olarak kastediyorum motor+şanzıman+ona direk bağlı herşey difrenasiyelde akslara kadar, kaç nesildir eski nesil bir güç ünitesi koymak ayıp çok büyük ayıp, bu otomobilin tasarım aşamasındaki bütün bütçeyi ve parayı götüren asıl mühendislik ve dizaynının zor olduğu şey zaten güç ünitesi, bir multimedya setini dışarıdan da alırsınız sunroof u dışarıda da açıyorlar yağmur sensörüdür hız sabitleyicidir onların alayı oyuncaktır DIY uygulama ile dahi yapılabilecek ucuz basit şeyler ancak güç ünitesi öyle değildir motor ve şanzıman yeni olmadıktan sonra 37.900 liralık satış fiyatı çok pahalı bu otomobil bu pazara 32000 liradan girse daha uygun olurdu fakat yeni motor ve şanzımanı gıcır biçimde önüme koyarsınız bu yeni otomobile o zaman 50000 lira dahi verilir.

80 küsür beygir gücü ve 110newton metre tork 1200kg luk bir otomobile çok çok zayıf B segmentini yemişim:) benim getz bundan üç nesil eski ama daha kuvvetli, işin özünde otomobil bir lükstür temelinde tanım olarak lüks birşeydir su gibi hava gibi ekmek gibi değildir, herkes kullansın diye az yaksın çok satsın satıcısına az yatırımla bol para kazandırsın diye üretilme amacı olmaz bunun, yakıt da yakacak yolu da yara yara gidecek.

Araştırmalardayım şu sıralar birde şanzıman dişli oranları eski i20 ile aynıysa daha da yazacak çok şey çıkar bana:)

4 vites otomatik bambaşka bir şey olmuş 9.2 litre yakıyormuş :) 6 ileri çift kavramalı yeni sistem DSG DCT tipi otomatik olsa hem 6 dişlinin aralıklı şanzıman oranından ötürü hem daha iyi hızlanır hem çift kavramanın planet dişli sisteme göre olan az güç kaybı ile çok daha az yakardı. Dizeldeki 205mm genişlikteki lastiklerde B segmentine bir gitmişki diyeceğim latife yapıyorum tabi, biraz büyük kaçmamışmı? GT gibi lastiği var polo gibi güç ünitesi var?

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 15 Kasım 2014
  20. ReNe

ReNe Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    201
    Ad Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Bende de Dizel Sporty Rio var 2013 model , üzerinde 205-45-17 Continental Sportcontact larla geliyor piyasadaki en iyi lastiklerden biri aynı şekilde Hyundai de de hem Michelin hemde Continental in iyi serileriyle donatıldı , bu lastikler hem yol tutuşa çok önemli katkı sağlıyor hem ıslak zeminde çok iyi fren mesafesi sunuyor hemde daha az yol sesi üretiyor . 205 tabanlı lastikler keşke kullanılan en ufak ebat olsa diye düşünüyorum .. Bu i20 yi test eden editörler aracın nisbeten hafif karoseri ile motorun güzel sessiz ve ekonomiyi dengelediğini ve yüksek süratlerde sollamaların zayıf olması haricinde atak his verdiğini söylüyorlar . Ben i20 hatta diğer i serilerinin mantıklı araçlar olduğunu düşünüyorum ve avrupai kalite hissiyle eski jenerasyon hyundailerle karşılaştırılmaması gerektiğini düşünüyorum . Koreliler biraz yavaş kalıyor maalesef teknolojiyi uygulamada . Daha çok alternatif motor şanzıman sunması daha çok insana ulaşmasını sağlar ve Ersin kardeşime katılıyorum kendi ülkemizde üretilen araçlar bize daha boş olarak satılıyor , istesekte direksiyon ısıtma - dijital klima - deri koltuklar - daha farklı tonlarda dashboard - anahtarsız çalıştırma gibi konfor ekipmanlarına sahip olamıyoruz o ilginç ..

Bu Sayfayı Paylaş