Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni 2015 Hyundai i20 Eksik Bulduğunuz Özellikler

'İ20 Forum - Club' forumunda Ersin tarafından 9 Kasım 2014 tarihinde açılan konu

1. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    yeni i20 de eksik gördüğüm şeyler arka süspansiyon sanırım bağımsız değil, 0-100 hızlanma verisi çok kötü çok yavaş kalıyor ekstra donanım olarak çok fazla abartılmış. Panoramik cam tavan nedir ya:) direksiyondaki düğmeler şehir içi dar yollarda benim gibi araba sürenler için gereksiz ve ele çatarak takaza verecek yapıda. Belki eski değil ama tüm yürür aksam eski nesil i20 yi anımsatıyor belkide aynı şase ve motoru allayıp pullayıp çakıyorlar ne bileyim. Yeni i20 nin kağıt üzerindeki teknik detayları gözüme pek hoş gelmedi otomobillere karşı aşırı önyargılıyım kuş kondursalar 13-14 saniyede 100km ye çıkan arabayı bana satamazlar bu değer niçin getz ve i20 troy seleflerinden beridir her nesil bir saniye aşağı düşüyor bir yetkili çıkıp söylesin ama eskiden beri bu nesilin yakıt tüketim verisinde öyle büyük bir değişiklik yok bu onun içinse hani? yanlış anlaşılmasın ama mesele bastımı gitsin isteği değil ben yavaş bir arabaya her çamuru atarım; demekki tasarlanan aktarma organları süspansiyon şanzıman ve frenleme kabiliyeti hızlı bir kütleyi taşımaya durdurmaya ve motor gücünü güzel bir biçimde yola aktarma işini başarılı biçimde yapamıyorda hızlanma bu şekilde oluyor yeterince başarılı bir mühendislik ürünü değilmiş biraz prematüre bir mekanik yapı gibi birşey derim. İtiraf edeyim ben arabada aksesuara önem vermem ama otomobilin amacı doğrultusundaki mekanik başarıya önem veririm tavan lambası dahi kullanmam fakat az önce mıcırdan geçtim diye 90km ile giderken direksiyon lastiğe dolan taşlar yüzünden hala titriyorsa olmaz başka markaların B segmenti çatır çatır çift kavramalı çeyrek saniye altında vites değiştiren şanzımanlı otomobilleri uzun zamandır satarken üç nesildir hyundai de bu yoksa olmaz. Pro ceed ler 208gti lar polo gti gibi otomobiller piyasada iken biz genesis coupe dışında onun bir boy ufağı coupe tarzı yada sport model yok diye dışlanıyorsak olmaz.:)

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 10 Kasım 2014
  2. Mur@t

Mur@t Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    47
    Ad Soyad:
    Murat Bağcı
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Şanzıman konusunda tamamen katılıyorum artık insanlar otomatik araca yöneliyor.Manuelden çok otomatik satılıyor.Çoğu firma 6-7 otomatik şanzıman kullanırken hyundai burada hala eski kafada.Diğer markalar otomatik araçları manuelle aynı yakıtı tüketirken hyundai maşallahlık yani :) i20'ye yakışmamış gerçekten.

3. Göksenin Arda

Göksenin Arda Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Ben şuan sadece donanım paketlerine motor şanzımanlarına bakarak dahi i20nin başarılı bir otomobil olduğunu düşünmüyorum öncelikle motorlara gelelim hala 1.2 1.4 motor benzinli koyuyosun atmosferik motorları turbodan daha çok severim fakat 2014 senesinde artık çoğu markanın atmosferik motoru kalmadı sen de git en azından bi 1.2 aşırı beslemeli motor yap koy gelelim şanzımanlara 1.4 motorda manuel şanzıman olmaması ne demek ben otomatik şanzıman sevmiyorum alacak olsam 1.4 manuel şanzımanını almak isterdim ve koyduğun vites de taaa getzden admireden kalma 4 ileri antika otomatik şanzıman bakın o beğenmediğimiz volkswagen polosuna 1.0 atmosferik 1.2 tsı 1.4 atmosferik 1.6 dizel 1.4 tsı gtı gibi tam 5 tane motor seçeneği sunuyor ve 1.0 dışında tüm versiyonlarda dsg ve manuel şanzıman seçeneği var gtıda yok tabi de. Şimdi i20yi nasıl poloya göre ya da diğer rakiplerine karşı başarılı kabul edelim?... volkswagenin dsgsine tsı motoruna hep arıza çıkarıyo diye eleştiriyoruz e hyundai daha çift kavramalı şanzımana turbo beslemeli benzinliye dahi geçemedi (t gdı var demeyin türkiye'de var mı ? yok ).Şunu da söylemek isterim bundan önceki kasa i20 sınıfında hakikaten lider özelliklere sahip fazlasıyla beğendiğim bi araçtı. Ben bundan önceki kasa i20yi bu kasa yerine ikinci el 1.2 manuel şanzıman full donanımla almayı tercih ederim aslında 1.4 almak isterim ama galiba onda da manuel yok :mad:

4. 06UZ

06UZ Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    İsmail
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Bende çok hevesliydim almaya, görüntü güzel ama donanım olarak düşür var, bende şu anda elit var yeni elitle karşılaştırdım, yenisinde star stop yok, kromajlı kapı kolları, geri görüş kamerası, dijital klima ... başlıca gördüğüm eksiklikler bunlar. benim arabam özellik olarak daha iyi yeni i20 ile değiştirmeyi asla düşünmem. :)

5. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    0-100 hızlanması biraz daha düşük olsa fena olmazdı :)

6. i20emre

i20emre Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Emre Can
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    tüm mesajları okumadım ama burada eksik olduğu söylenen özellikler aslında i20'de var. örneğin start-stop. bazı yorumlar da b segmenti değil, baya racing araç beklentisi içinde gibi geldi bana. bu segmentte 0-100 en iyi yakalayan 1,5 cliolar. 9 sn'de çıkıyor. bizzat test sürüşünü de yaptım. i20'yi de kullandım cliolar ile arasında ki farkı ölçmek için cihazları makineye bağlayıp verileri karşılaştırmak lazım ki i20 yine üstün. kullanıcı tecrübesiyle ölçülemeyecek olduğunu düşündüğüm şeyler fazla abartılıyor gibime geldi. i20 elite donanımı (eski kasada yok diye biliyorum sense sanırım en dolusu) yok yok olan bir paket. Motor ise (1.2) canavar gibi. (test sürüşü) araç gelince kullanınca daha iyi veri olur elimde. test sürüşü kafi geldi. viraj performansı olsun, yol tutuşu, güven veriyor.

ha ne eleştirilir, dizel motorda 4 vites otomatik bence eleştirilir. dizel müşterisi olsam hayal kırıklığı yaratırdı.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 10 Kasım 2014
  7. erh

erh Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Erhan KURT
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    En üst donanımda bile dijital klima olmaması bence bir eksiklik. En azından "elite" donanıma koy.:RpS_mad:

Bunun dışında gösterge paneli bana pek modern gelmiyor, bunu bir eksik olarak saymıyorum sadece zevkler-renkler meselesi. Kasası bu kadar modern bir araca daha sportif, şık bir gösterge paneli tasarlasınlar isterdim.

1.2 motor nasıl onu da test sürüşünde göreceğim ki asıl en önemlisi bu tabii ki ;)

8. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller

Bu da i20 nin içi sanırım malezya yada hindistandan. Türkiye'dekiler böyle değil sanırım. ayrımcılık mı var yani :)

hatta bkz. : http://www.hyundai.com/in/en/Showroom/Cars/i20-2014/PIP/index.html#contents_interior

Paketlerde assan'ın bir rolu var sanırım. bu da vergi sebebiyle donanımlardan düşürüp arabanın fiyatını yükseltmemek amacıyla olabilir. fakat klima düüğmeleri klasik düğme yerine daha modern yuvarlak tip düğme olarak tasarlanabilirdi. bizim 97 yumurtada da aynı düğmelerden var :)
    hava yönlendirme ve sıcak soğuk düğmesi.

gibi.

Fakat motor ve şanzıman seçeneği hyundai'nin kendi kararı anladığım kadarıyla.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 11 Kasım 2014
  9. erh

erh Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Erhan KURT
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Onlara tam otomatik klima koymuşlar.
    Bize lâyık görülen ise hem tasarımı hem de işlevi daha kötü olan manual klima.
    Bu tabii ki bu ayrımcılık :mad:

10. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Hyundai kore aracı belli seçenekler sunarak bütün pazara üretiyor, distribitörler paketlerini kendileri seçiyor. Katlanır ayna olmasa bu kadar tepki çekmezdi ama dijital klima olmaması tepkiye yol açtı. Xenon hala opsiyon olarak bile yok.

11. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    yeni i20 de beni en çok üzen durum dijital klimanın olmaması ve en çok istediğim şey 1.6 crdi motorun olmaması...

12. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Hyundai ile yakın iletişimde olan var mı ? Donanım seçenekleri dijital klima vb. hakkında herhangi bir açıklama bir sebep varmı merak ettim doğrusu :)

13. ReNe

ReNe Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    201
    Ad Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Rekabet ve maaliyet hesaplarını konu ederler bence ..

14. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Şirket politikasıdir , paylaşcaklarini sanmam

15. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Az önce 1.4 elite otomatik versiyonunu inceledim arabada deri direksiyon yok yani rezilliğin bu kadarı da olmaz ayıp full araba alıyoruz. Otomatik klimayı falan geçtim bu şartlarda bilinçli bir tüketici bu arabayı almamalı. Güzelim arabayı berbat etmisler yoksa dizayn olarak cok iyi malzeme kalitesi poloya yakın basarılı.

16. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Elite Donanım Paketinde ; Deri direksiyon ve vites topuzu mevcuttur.

17. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Tamam bunda var ama az once baktim satici elite donanimi bu dedi ben de guvendim uzerine de elite yazmislar bir de icinden de disindan da elite oldugu pek anlasilmiyor sadece elite te var o zaman o da kötü olmus da neyse en azından koymuşlar.

18. ahmet4646

ahmet4646 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    38
    Ad Soyad:
    Ahmet Gençay
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Dizel elite alınamıyor olması çok saçma ayrıca o kadar donanım var dijital klima yok.

19. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hepsini yazıyoruz , Umarım görüpte ilerde değerlendirirler :)

20. cenker_baba

cenker_baba Guest

Bence forumu takip ediyorlardır illaki geri bildirimleri not ederler diye düşünüyorum

Tepe Taklak Candır

Bu Sayfayı Paylaş