Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

yazlık lastik

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda BURÇİNKEMER tarafından 10 Mart 2009 tarihinde açılan konu

1. bizimkinde de gt3 var 4 mevsim diye geciyor ama lastik dişleri sanki kar lastiği gibi geliyor ama bana göre michelin veya gooadyear iyidir..

2. varan

varan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    gt3 kar lastiği değildir .Yağmurlu havalarda çok iyidir .Karda o lastikler kıpırdamaz bile.Benim aracımdada gt3 var ordan biliyorum.

3. evt abi yağmurda çok iyi tutunuyor ama benim görüntüsü pek hosuma gitmiyor orj.linde p3000 vardı daha oturaklı güzel desenliydi bu ise carpuk curpuk deseni var:D...

4. varan

varan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    p 3000 çok sert lastiktir .ben 10000 km de değiştirmiştim olastikleri.Gt3 lerle 40000 km ye yakın yaptım.Benim için şekli şemali pek önemli değil yol tutuşu kaymaması daha önemli

5. tabikide abi o daha önemli sizde kaç model vede hangi versiyon milenyum var acaba?

6. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    testlerde genelde 205 ve üstü lastikler kullanılıyor ve birinci geliyor. bu pirellide çok fazla mesela. siz alacağınız lastiğin en düşük ebadının test sonuçlarına bakmaya çalışın arkadaşlar. sonuçta bizim lastikler 185..en fazla 195 e bakılmalı https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley13.gif

7. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    GT3 ben de kullandım.Sessizdi,yumuşaktı ama yol tutuşu iyi değildi.Virajlarda çok yatırıyordu esneyerek.Frenajda güven vermiyordu.Siz hangi lastikle kıyaslıyorsunuz bilmiyorum ama Continental eco contact ın üstüne almıştım Continin kabak hali bile daha iyiydi rahatlıkla söyleyebilirim.

8. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    4 mevsim lastiği diye birşey yoktur... Kış lastiği ve Yaz lastiği vardır.. Hiç bir lastik 4 mevsim için uygun değildir.. Her lastik firması için konuşuyorum... Nokian hakkında pek konuşan olmamış.. Ben biraz bahsedim daha kullanmadım ama kullanmayı düşünüyorum açıkçası.. Sağdan soldan duyduklarımla.. Nokian gerçekten sessiz ve konforlu bir lastik.. Michelin 'kadar konforlu olmasada michelin kadar sessiz bir lastiktir.. Michelin çabuk ömrünü tüketirken nokian daha uzun yıllar gidebilir... Nokian Michelin 'e göre çok daha iyi yol tutar kuruda ıslakta.. Energy için konuşuyorum... Bence era 'lar için Nokian gerçekten iyi bir alternatif. Fiyatı biraz pahalı olsada Michelin kadar değil... Unutmayın.. Hepimiz 4 Tekerin üstündeyiz... 50 ye 100 bakmayın..

Düzenleyen : Oguzz

9. sarhanos

sarhanos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    nokian bulunması zor.. heryerde bayisi yok olsa bile michelinden fazla fiyat istiyorlar o nedenle az satıyor..

10. Misafir

Misafir Guest

usta benimki fabrika lastiği brıshtone b220

11. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    İstanbulda birçok bayisi mevcut ve fiyat olarakta michelinden ucuz.. Geçen gün kendim için sordum ikisinin fiyatınıda.. Ama karar veremedim michelinmi yoksa nokian 'mı diye

12. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Michelin H serisinin emsali,Nokian H (eski desende NRHi)..Michelinden ucuz derken 135 in altında alınabiliyor mu nokian H?

13. nokian diye marka duymadım bn sadece marangoniyi bilmiyordum onu öğrendim okadarhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

14. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    http://www.nokiantyres.com/company

bu sayfayı okursanız müşteri kitlesi olarak finlandiya şirketi olan nokian kendine finlandiya nında olduğu gibi kuzey ülke pazarını hedef aldığını söylüyor. kar, orman, çamur gbi ve traktör, suv türü araçlar için lastik ürettiğini yazıyor.

bence firmanın açıklamasına bakarak nokian lar türkiye deki her coğrafya için uygun değildir. finlandiya nın nokia şehri ve bir adette rusyada olmak üzere avrupada 2 fabrikası varmış. asya ve abd olmak üzere baş yerlerde de fab. var.

15. Erim Balaban

Erim Balaban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kuzey ülkeleri için lastik yapıyorsa nokian,daha çok soğuk,karlı yollar için yapıyodur.yazın kullanılmaz gibime geliyor o lastikler.

16. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Benim sorduğum lastik 195/55/15 Nokian H - Michelin Energy Saver.. ve Pahalı olan Michelin

17. sarhanos

sarhanos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    istanbul için değil bizim burda tek bayisi bile yok..

18. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    evet yukarıda da yazdığım gibi. baktım şimdi mesela i3 bizim era lar için ebat var. ama yazıyor işte "nordic" kuzey ülke, soğuk için yapılmış yaz lastiği. 10 derecelerden bahsediyor. kullanan arkadaş çok uzun ömürlü olduğunu yazmış. kauçuğu dayanıklıdır malum

ilkbahar ve sonbahar ın sabahları için ideal yazmışlar. geçen sene mayıs sonu almanya da 1 ay kaldım sıcaklık 23 dereceyi geçmedi. 23 derecede evde üşürüz ama orada bizde tişörtle gezdk :)

finlandiyanın çok daha kuzeyde olduğunu düşünürsek nokian bizde sadece sivas-erzincan-erzurum-kars-ağrı güzegahında kullanılabilecek bir lastik
    Düzenleyen : mdx78

19. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Nokian H ve V serisi lastikleri yaz & performans lastikleri altında üretilmektedir.. Soğuk ve Kış aylarında kullanılacak bir lastik değildir.. Çünkü yaz lastikleri sıcak günler için tasarlanmıştır, kış soğuklarında sertleşerek yol tutuşunu bırakmaktadır..!

20. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    oguzz kardeşim ingilizcen iyi ise yukarıda verdiğim linkleri okurmusun. finlandiya nın en sıcağı 20 dereceyi geçmez yazın. adam hamuru ona göre yapıyor sende kalkar bu lastiği diyarbakırın 45 derecesinde kullanırsan. yazın kış lastiği kullanmış gibi olursun. aman ha yukarıda belirttiğim illerde oturmuyorsanız nokian lastiklere yanaşmayın..benim belirttiğim i3 uhp(ultra high performance) ultra yüksek perf lastiği, aynı zamanda yaz lastiği ama nordic-kuzey ülkelerine uygun Türkiye ye değil çünkü az önce yazdım 20 dereceyi geçmez finlandiya da hava sıcaklığı. şimdi net ten bakacağım finlandiya kaç derece imiş...baktım. başkent helsinki , gündüz 1-2 derece

http://www.wunderground.com/cgi-bin/findweather/getForecast?query=helsinki&wuSelect=WEATHER

isterseniz birde 1 ağustos da bakın anlarsınız ne demek istediğimi. bu lastik diyarbakır - urfa da asfalta yapışır. belki batı da idare eder ama tavsiye etmem

bakayım dedim ve buldum buda 1.8.2008 helsinki

<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 ="Table tm10">

<TD colSpan=4 ="b">Temperature:

<TD ="indent">Ortalama Sıcaklık
    20
    -

<TD ="indent">En Yüksek Sıcaklık
    27
    20
    28C° (2003)

<TD ="indent">En Düşük Sıcaklık
    12
    11
    5C° (2006)

<TD ="indent">Cooling Degree Days
    2

<TD ="indent">Growing Degree Days
    18 (Base 50)

<TD colSpan=4 ="b">Moisture:

<TD ="indent">Çiğ noktası
    14

<TD ="indent">Average Humidity
    75

<TD ="indent">Maximum Humidity
    94

<TD ="indent">Minimum Humidity
    39

<TD colSpan=4 ="b">Yağış:

<TD ="indent">Yağış
    0.1cm
    79.8cm
    - ()

en yüksek 27 yi görmüş ortalama 20 derece

bence sonuç:. bizde yazları sıcaklığı 30-35 dereceyi geçen illerde nokian lastik uygun değildir

bu siteyi size hava durumu öğrenmeniz açısından tavsiye ederim. bizim meteorolojiden daha iyi sonuç veriyor.
    arama ya il yazın. bulursunuz.
    http://www.wunderground.com/cgi-bin/findweather/getForecast?query=ankara&amp;wuSelect=WEATHER

<edited><editID>mdx78</editID><editDate>2

Bu Sayfayı Paylaş