Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

yarın aracım çıkıyor ve yaylar kesiliyor sizce kaç bakla kestirmeliyim?

'Sohbet' forumunda Murat55 tarafından 18 Mart 2013 tarihinde açılan konu

1. ozgurs

ozgurs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    özgür sacal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İX20 (2011-201X)
    Dün akşam discovery de bi program vardı, kaza ile ilgili bir program, adını tam hatırlamıyorum.

bu haftaki konusu aracın yayı kesilince etkilerini inceliyorlardı. aynı araçtan 2 tane almışlar, birinden 1 bakla kestiler, diğerinden kesmediler.
    sonuç olarak yayı kesilen 70km/sa hızla durma mesafesi diğerine göre 3-4 m uzadı. yere daha yakın olduğu halde en ufak hamlede savrulmaya başladı. biraz ani bir hareket yapınca da takla attı, diğerinde bu sorunlar görülmedi. sonuç olarak aerodinamiği bozuldu aracın.

kesilen yay hiçbir zaman güvenli değil bence de. yapacaksanız spor yay alın, yaya uygun amortisör ve jant-lastikle. tabi bu maliyet demek. bu kadar maliyeti gözünüz kesmiyorsa hiçbir şey yapmayın. bu şekilde bile daha güvenli en azından...

2. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    özgür beyin yazacağını ben yazacaktım, programın adı kazaya dikkat. test yaptıkları araç da subarunun sw aracıydı öyle kalitesiz bir araç değildi yani. izleyince bu kadar da olur mu dedim kendi kendime. arabayı ferrari gibi gösterse bile kestirmem orjinal yaylarını. o kadar diyeyim ;)

ozgurs bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş