Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yardım!!! Elentra 2004 Otomatik şanzıman problemi

'Şanzıman & Aktarma & Fren Sistemleri Sorunları Ve ' forumunda Neyzen tarafından 7 Ekim 2008 tarihinde açılan konu

1. Neyzen

Neyzen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar merhaba ben foruma yeni katıldım! 4 ay önce 2004 model otomatik şanzımanlı 2004 model 37.000 Km'de bir araç aldım! Ama aracı aldıktan 3 gün sonra vites sorunu yaşamaya başladım. Araç D'de olduğu halde zaman zaman 1. fiteste takılıp kalıyor, bazen uzun yolda 3. viteste takılıyor, tamamen durduğum halde kendiliğinden 1'e geçmiyor. Aracın kontağını kapatıp açınca 1'e geçiyor ve takılıp kalıyor! Bazen bir günde bazen 5 dakika sonra da olsa kendiliğinden düzeliyor! Servise kaç kez götürdüysem debir çözümünü bulamadılar! Araç test cihazında elektriksel hata vermiyor, yani her şey normal görünüyor! Aracın çekişi, ivmesi yakıt tüketimi normal. Sorunun neden kaynaklandığına ilişkin bilgisi olanArkadaşlar! ardım ederseniz sevinirim!

2. bado6100

bado6100 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    ahmet sarı
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sorununuz servislerin sadme jeneratörü dediği, orjinal ismi PULSE GENERATOR olan sensorden kaynaklanıyor . Ya ECU ile arasında olan kabloda bir temazsızlık var ya da kirlenmiş vs temizlenmesi gerekiyor ya da bozulmuş.

3. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    şanzuman selenoidleriniz arızalı gibi geldi bana . karteri açtırın yağın dibinde balçık gibi bişey ve demir parçacıklarrı warsa balata döküyodur . bu arada şanzuman yağı flitresi ve yağını yenilemeyi unutmayın . yağın en ideal seviyede olması gerekir ne az nede fazla

4. Neyzen

Neyzen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Teşekkür ederim arkadaşlar! Ben bu mesajı 7 Temmuz'da yazmıştım o zamandan bu yana bir kaç kez daha sorun yaşadım, ancak 2 aydır bir sorun yok gibi görünüyor! Daha önce cep telefonumu radyo-CD çalar'ın üstünde bulunan küçük bölmeye koyuyordum, bir gün çok hafif bir şekilde frene bastığım halde ABS devreye girdi, ben de acaba telefondan sinyal mi alıyor diye düşündüm. o günden bu yana yaklaşık iki aydır telefonu o bölmeye koymuyorum, otomatik vites te hiç kilitlnmedi! Sanırım sorun telefonun sinyaliydi! Yine de teşekkür ederim ilginize!

Bu Sayfayı Paylaş