Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

yakıt

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda onur tarafından 3 Aralık 2009 tarihinde açılan konu

1. mates

mates Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

aracım 1 aylık 1000 km yol yaptım...
    geçen gün ikaz lambası yandı 50 tl'ye 14 lt. benzin koydum şehiriçi 120 km yol yaptıktan sonra yine lamba yandı... devirli kullanmaya ve zorlamamaya çok dikkat ediyorum...

seninki nasıl 200 km yapmış formülü ne acaba?

2. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

ilk çıktığı günden beri bu yakıtı kullanıyorum..baştan söyleyim aracınızda hissedilir ama abartısız bir performans artışı olur..motoru temizleme/koruma iddiasından dolayı bunu kullanıyorum..şu ana kadar herhangi bir sorun yaşamadım..olmuşsa artı ve eksilerini bakımda göreceğizhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

3. klan1

klan1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar benzinli era ile nasıl km 250 krş yakıyorlar anlamadım benimki400 krş her türlü sitede yazılanı uyguluyorum düşmedi hiç

4. cem_uar

cem_uar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar gerçekten dizel era uygun abartısız kullanırsanız 1000 km rahat deviriyor. çan-akyazı, akyazı-çanakkale ki akyazı-adapazarına gidildi bayramda nerden baksak 1100-1200 km 140 ytl yaktı. inanmak zor ama 90 km hız hiç geçilmedi sürekli 4. vites. benzinide sürekli petrol ofisinden alıyorum bir değişiklik yapmadım.

5. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    neden sürekli 4. vites?? 5. vitese takınca çok mu yakıyor
    uzun yolda 5. vitese takıp daha düşük devirle aynı hızı yapsak daha az yakmaz mı

6. cem_uar

cem_uar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    eradan önce tüplü carisma vardı 20 ytl ile yenice-çanakkale yapıyordum. tırmanmalı ve bol inişli bir yol şimdi 20 ytl mazot alıyorum yine aynı yol+çanakkale içindede kullanabiliyorum. aracı şehir içinde kullanmıyorum genelde şehir dışı. şehir içi için fazla yakıyor deniliyor. denemediğim için doğru olabilir.

7. cem_uar

cem_uar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    4. vites 90 km hızda aracın devri daha 2400-2500 devir oluyor. 5. vitese taktığımda ise 90 km hızda 1900-2000 devir arası oluyor. araç 4 vitesteyken çok dik olmamak kaydıyla her bayırı vites atmadan ve fazla yüklenmeden rahat çıkıyor ama 5. vitesteyken vites düşürmek zorunda kalıyorum. 90 km geçmeyip ekonomi yapacağız ya....

8. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    hocam bı kadarda kasmanın lüzumu yok bence
    1-2 litre fazla yaksın ama sürüş keyfini yaşayayım, arda 110-120ye çıkmak lazım bence. ben genelde yol iyi ise 100den aşağı inmem. sonuçta 90ı geçince yakıt tüketimi ikiye katlanacak hali yok
    bence aracın keyfini çıkarın derim

9. mates

mates Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet benimde dikkatimi çekti 90 da sabit hızla devam ederken 4. vites era 1.4 için daha uygun bencede çünkü 5.vites te 90 km/h gidince devir bazen 2000'nin altına düşüyor...
    bu konuda 4. viteste 90 km/h ile gitmeyekatılıyorum....

10. cem_uar

cem_uar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tabii oda bir düşünce ama ekonomiden çok benim için aracı ben kontrol etmeliyim araç beni değil. 90 km hızda giderken aracı ben kontrol ediyorum gibi geliyor 90 km hızdan sonra ise araç beni kontrol ediyor. aniden yola birşey çıkması, lastik patlaması vb... aklınıza gelecek herşey olabilir yolda giderken. aracı 90km hızda durdurmak farklı 110 km hızda durdurmak farklı varsın 15-20 dakika geç gidelim varacağımız yere.

11. mates

mates Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    eee tabi 90'nın üzerine çıkılıyorsa 5'e takmak gerekir... ama radar telaşı olunca insan mecbur 90'nı gözetiyor :)

12. Halil Altunay

Halil Altunay Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    109
    Ad Soyad:
    Halil ALTUNAY
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    50 tl benzin alıyorum ve ışık yandıktan sonrada 40 km gidiyorum son 3 seferdir aynı şehir içinde 180 km giidyor toplamda ortalama 0.275 kuruş
    bence fena değil

13. veydel

veydel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    veysel
    Yaşadığınız Şehir:
    21-DİYARBAKIR
    Araç Modeli:
    PSA
    arkadaşlar otomatik benzinliaraçlarda aracı düşük devirde kullanmak(ş. içinde) yakıtı ciddi oranda arttırır mı yoksa azaltır mı? ben genelde 1500-2500 arası kullanıyorum. bilgilendirirseniz sevinirim...ş.dışı ise 2500-3500 arası kullanıyorum...

14. cem_uar

cem_uar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    malesef ne kadar az yaksada araç benzinliyse bir yerde artık mecburen lpg taktırmak zorunda kalıyorsunuz. benzin fiyatları bunu mecburi hale getiriyor. ortalama 275hiçde azımsanacak bir rakkam değil aracı lpg yaptırsanız 170-180 yakar. tabi işini bilen birlpg ci olursa. otomatik araçta sistem kendi vites değerini ayarladığı için alında vitesle işin olmuyor yanlız düz vitese göre fazla yaktığıda kabul ediliyor.

15. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    aracım 1.4 era lpgli
    30 lira lpg ile 160km yok yaptım. tamamı şehir içi ve agresif kullanıyorum, tasarruf kuarallarına riayet etmiyorum https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley16.gif
    lpg litre fiyatı 1.83tl (shell)
    hesap: 30tl/1.83=16.4litre
    160km 16.4 litre, yaklaşık 100kmde 10lt lpg yakmış, 1kmde 18,5 krş yapar
    gerçi hava soğuk olduğu için biraz benzin sarfiyatıda var ama neyse

haa unutmuşum aracım 7800kmde

Düzenleyen : Coşkun Özcan

16. ksswat

ksswat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    2009 model 1.4 benzinli aracım 8000 km de
    hep uzun yolda kullanıyorum
    ilk zamanlar ortalama 90-100 km hızla kayseri-malatya arası gidip geldiğimde 6 lt/100 km gibi gayet güzel bir yakıt ortalaması varken,
    geçen haftalarda 6 hafta üstüste kayseri-yerköy arası gidip geldim
    hergeçen hafta yakıt tüketimi yükseldi en son hafta 8 lt/100 km gibi bir değer elde ettim, Servisi aradım getirin bakalım dediler.
    Ben memlekette olmadığım için babam götürmüş bakmışlar hava filtresini temizleyip(değişmeyip) göndermişler.birde böyle deneyin diye

Umarım yakıt tüketimi düşer yoksa uzun sürmez üzerine 10.000 TL daha koyarım 2.el 1.6 motor civic alırım, uzun yolda 120 kms ortalama hız ile 6,5 lt/100 km yaktığına kaç defa şahit oldum...

17. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bakalım Coşkun hocam bende 30TL koydum bu sabah ne kadar yakacağını merak ediyorum

18. Misafir

Misafir Guest

5. vitesle2000 devirde gitmek 4. viteste2000 devirli gitmekten daha az yakıt tüketir ama bu motoru zorlayacağınız anlama gelmesin...eğer aracınızaynı devirde en yüksek hangi viteste gidiyorsa onu kullanmalısınız...

19. Canhan83

Canhan83 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu hafta tv reklamlarında gördüğümüz PO yeni V-MAX yakıtının lt. fiyatı diğer eurodizellerle aynı mı?

20. yalnızefe

yalnızefe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    temmuzda aracımı alalı bir yıl olacak o zamandan beri shell euro disel kullanıyordum geçen gün euro disel gtl gelmiş ondan dolduralım dedik bakalım nasıl olacak. daha önce kullananlar yorumlarını paylaşırlarsa sevinirim.

Bu Sayfayı Paylaş