19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

yakıt

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda wolkan018 tarafından 20 Nisan 2009 tarihinde açılan konu

1. burakaydin41

burakaydin41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ilk 10000 çok yakar dıyosunuz benım aklıma takılan sey motor eskıdıkce daha cok yakmaz mı

2. Hasan D.

Hasan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Hasan DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    aracların rodaj surelerı vardır.o sure zarfında arac zorlanmamalıdır.bu sure ıcınde arac cok yakar.10.000 km ye gerek yok.2000 km sonra yakıt normale doner...

3. Misafir

Misafir Guest

Maalesef o tanıdık yanlış hesap yapmış yada kulaktan dolma konuşuyor. Bende 1,6 ERA var tam depo bitiremedim ama yaptığım yoldan sonra yol bilgisayarı da doğru söylüyorsa lira olarak güncel 25-27 krş yada diğer bir deyişle 9lt/100km (ş.içi/ş.dışı karma) yakacak...

4. Hasan D.

Hasan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Hasan DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    0.40 yakan arkadas heralde bıraz devırlı kullanıyor.yoksa ş.içi 9 lıtreden fazla yakmaz.

5. hakkans

hakkans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracım daha 5300 km de ilk başlarda 300 ün altına inmiyordu şehir içi ama son ölçümümde 230 hesapladım şehir içini.
    ve daha yarım saat önce 5 kişi ile 220 km yol yaptım. yola çıkarken depoyu fulledim. geri geldiğimde ( 3 saat sonra ) aynı pompadan tekrar fulledim. 33 tl aldı. bu hesaba göre 157 kuruş yakmışım şehir dışında. şunuda belirteyim. yolda iki tane gecid var. birisi 1650 rakımlı diğeri 2120 rakımlı.
    eski brodvayimlede aynı yolu 35 lira civarında yakıyodu lpgyi.

6. fikri11

fikri11 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aracınızın kullanım kılavuzuna bakarsanız şayet, orada diyorki ilk 2000 km de 88 km hızı geçmeyin ve yüksek devirlerde kullanmayın. Bu motorun ömrü için önemli bir uyarıdır. Dolayısıyla en makul devir duzeyi 3 bine kadar olan devirdir. Aracınızı düşük hız ve yüksek viteste kullanmaktan çekinmeyin ki bu benzin tasarrufu için önemli bir olaydır. Ayrıca çok fazla gaza yüklenmeden araç viteste iken fren yapmak (yani boşa almadan) yakıt sarfiyatını olumlu anlamda etkiler. Motor pistonlarının yeni olması ve motorun alışabilmesi için genelde söylenen ilk 5bin km de araç fazla yakabilir ancak zamanla yakıt tüketimi en azından fabrika verilerine yakın değerlere gelecektir. Şehir içi ve dışı kulanım olarak kendi aracımı örnek vermem gerekirse kilometrede 230 kuruş yakıyor (Araç 1,4 benzinli 1800 km de)

7. TayyEra

TayyEra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Evet bende buna itiraz etmiştim, aracı satın aldıgım Hunko ile Opet arasında sadece 3 metre var (bitişik sayılır) Fişi alıp hunko danışmanımın yanına gittim.
    Aracın deposu 45 lt +7 litre ağzına kadar alabilecek yapıda oldugunu bana belirtmiştir.
    Fişini saklamaktayım, aldıgımda icinde 1 litre dahi yokmuş demek oluyor bu.

8. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    bazı araçlarda gizli depo diye tabir edilen ufak bir ek depo bulunur acaba 45+7 lt nin sebebi bu olabilir mi??

9. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Öyle bir şey yok arkadaşım.Ek depo kamyonlarda olur.Benim aracıma 45+7= 52lt aldıramassınız.7lt az uz bir şey değildir yani ağzına kadar taşırsa alacağı en fazla boru boyu boğazı 1-2 lt dahadır.

Lamba yandıktan sonra şehir içi 100 şehirlerarası 150km gidiyorum yine aldığı 42lt maksimum.Eğer dediğiniz gibi depo 52lt olsa, 35lt de lamba yanıyor daha depoda 17lt benzin kalıyor demektir.ve toplamda bu aracın menzili 945km demektir.

Bence olay tamamen sizin talihsizliğiniz.Sıfır araç aldığınızı gören pompacı sıfırlamamış bi numara çekmiş sakalını almış 20 kaat.

10. Misafir

Misafir Guest

Aldığımda en çok düşündüren şeylerden biri tüketimdi. 1.6 araç aldığıma
    inşallah pişman olmam diyordum. Ama şimdi iyiki almışım diyorum.
    Bugün
    Samsun - Ordu - Samsun yaptım. Yol bilgisayarına göre şehir içi - şehir
    dışı (ağırlıklı) tüketmimim 7.7 litre. Benzini 3 liradan hesaplarsak
    231 kuruş yapar. Tabii ilk depo olduğu için 100-110'u geçmemeye dikkat
    ettim. Ki bunun 2000 km'den sonra %20 düşeceğini söyleyen arkadaşlarım
    da var. O zaman ortalamam 190-200 lira gibi yakacak gibi. Daha ne
    olsun. Demekki 1.4 ile 1.6 aynı yakıyormuş...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

11. Misafir

Misafir Guest

Yok abisi öyle bir şey...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif, eğer aktarma borusu uzunsa bi hayli yakıt alır...

12. TayyEra

TayyEra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yani hunko danışmanım bana direk boyle soyledi, giden 15 lirayı aramıyorum da ,başında bekledigim pompacınınazına kadar mazot koydugunu gördüm (köpükleri kapağa kadardı).

Yarın sabah Hyundai g.müd bi arayayım. Fişimi saklıyorum halen :)
    Olay çıkarırım olayy .....

13. belive2

belive2 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ya benim 1.6 selec 4,500 de 2009 model eram var 9,5/100km yakıyor bu çok değilmi fabrika verilerine göre inanın ilk aldığımda 8,5/100km idi bu neden kaynaklanıyor. 8,5 lt kışınki yakıtı idi. yaz gelince düşerdiye beklerken arttı acaba motorda bi sorun mu oldu

2009

14. gokhangry

gokhangry Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar ben 2009 model 1.5 select(4000km de)aracıma ışık yandıktan sonra yaklaşık 50-60 km gittikten sonra(izmir şehir içi şıkışık trafik)48-49 litre eurodizel aldım. Yanlız şunubelirteyim, akaryakıt tabancası otomatik olarak attıktan sonra pompacıyadepo ağzına kadar dolacak şekilde doldurtuyorum.Hemde3 sefer aldım. Üstelik kontrol amaçlı farklı3 istasyondan aldımüçünü de ama sonuç aynı. Yani Accent Era dizellerde akaryakıtı neredeysesonuna kadar bitirirseniz ve ağzına kadar doldurtursanız 48-49 litre eurodizel alıyor.Tarafımdan tam olarak 3 kere farklı istasyonlarda ve akaryakıtın dolumunda başından sonuna kadar aracın başında bekleyerek bu sonuca vardım. Benim sizlere sormak istediğim konu eurodizeli akaryakıt tabancası otomatik attıktan sonra depoyu ağzına kadar doldurtmanın araca herhangi bir zararı olup olmadığı? Yorumlarınızı bekliyorum...
    Düzenleyen : gokhangry

15. 10ur

10ur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    430
    Ad Soyad:
    Onur Koçyiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Üstad senin araç benzinlimi dizel mi? Bende de 1.5 crdi vgt team var.. şehir içi 550 km şehirler arası 650-700-750 civarı gidiyorum (8000 km oldu) şehir içi 8.3'ün altına düşemedim.

16. kentaur

kentaur Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    motor yeniyken şehiriçinde 40 kuruş civarı yakıyor.
    motor açıldıkça tüketim düşüyor 25 kuruş civarında seyrediyor.
    memleketimde standart benzin fiyatı yokki...

Bu Sayfayı Paylaş