Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

yakıt tüketimi

'İ20 Forum - Club' forumunda akyuz_mert tarafından 1 Ekim 2010 tarihinde açılan konu

1. coolsnake

coolsnake Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    sistem farklı demıssınız ama aracımız aynı. ben agresif kullandıgım zaman 2-3 km dustugu oluyor. o gıdılecek km stabıl degıldır aslada olamaz.

2. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    arasıra bende agresif kullanırım 6.000 RPM ye kadarda cıkarım vites geçişlerinde hiç 2-3 sayı birden veya 10-15 sayı birden düştügünü görmedim tek tek düşüyor benimkisinde o zaman benim araba gerçekten özel diyebiliriz https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif sistem farklı dedigim başka model araçlar ile farklı bizim araclarımızla ilgili degil yani https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
    Düzenleyen : Serkan Örnek

3. coolsnake

coolsnake Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    2 aynı ozellıkte aracı alın aynı yerde deposunu doldurun. 2 sındede aynı km yazıcaktır. 1 ını sehır ıcı trafıgıne salın. dıgerını uzun yola salın. 2 sıde farklı km yapıcaktır. o yuzden sehır ıcı sehır dısı ve karma tabırlerı vardır... 2 sıde ortak bı kmde bulusmayacaktır .(cok fantezı oldu ) aksı ıddıa edılebılırmı ?
    hocam anlasamıyacagımız kesın :d sızın arabanız sıze bızımkı bıze dıyelım kapansın https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

4. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    benimki benzinli seninki dizel arada fark olucak elbet ama yapılanlar ortada sonuç bu herkes kendine göre haklı yani benim fikrimi ben sana zorla dayatamam senin fikrini sen bana zorla dayatamazsın https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gifyanlışmıyım?

5. hube

hube Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende 1,4 dizel 90 hp var otobanda 170 i geçince 5,7 lt yi görüyor bilgisayar yakıt alıp sakin sakin gezinirsem 3,4 görüyor hatta kasarsam 3 lt yi bile görüyorum şehir içinde ortalama genelde 4.6 lt de duruyor

6. hube

hube Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu arada otobanda 195i geçemiyorum

7. Burak K.

Burak K. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Çok bile, daha ne gidecek o araç.

Yanlış anlaşılma olmasın yani motoruna göre performansı iyi anlamında söyledim.

Düzenleyen : Burak Kumpas

8. hube

hube Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    performans enteresan arkadaşın 2010 opel astra sedan benzinlisini kullandım 1,6 motor benimle aynı fiyata aldı aracını şehir içinde kendi aracıma nazaran daha fazla tork beklerken hayal kırıklığına uğradım hem tüketim fazla hemde atik değildi araç

9. hyundai2052

hyundai2052 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Slm.Ben üye olduğum halde yeni konu başlığı açamıyorum.sistem; kayıtlı kullanıcı olmanız gerekiyor diye hata veriyor,neyse.zaten benim soracağım sorunun muhatabı sayılırsınız.
    Bende de 1.4 benzinli i 20 var.ekim sonunda 6500 km de aracımı ilk bakımına soktum.o zamandan beri bakımdanmıdır,havanın soğumasındanmıdır araba acayip yakmaya başladı.bir önceki depoyla (full şehiriçi) 400 km ancak gidebildim.Bu depoda ibre yarıya düştü ama gittiğimyol daha 150 km inanabiliyormusun?(depoyu fulleyince trip km yi sıfırladım tabii)
    Soracağım şu ki birader :senin aracın yakıtı nasıl? bir depoyla kaç km yol gidiyor? Benim aracın böyle yakması sence normalmi?
    İlk fırsatta servise tekrar gidip aracı göstericem.
    -abi bu araba böyle yakıyor,sorun yok derlerse i 20 ile maceramız kısa sürecek...
    Bilgilerini benimle paylaşırsan çok sevinirim.teşekkürler...
    Ayrıcamesajımı okuyup bilgi sahibi olan diğer arkadaşların da yorumunu bekliyorum.

10. Sin@N

Sin@N Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    i2052 Merhaba ilk 10 yorum yapmadan önce yeni konu açamazsınız.
    Forumda bulunan arama motorunu kullanmanızı öneririz.

11. hube

hube Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1.4 benzinli motor için 45 lt 300 km çok az bir yol , çok aşırı ağresif şehir içi kullanımda bile bu sonucun çıkmaması lazım servisten sonra olduğunu belirtmişiniz servise bu konu hakkında danışabilirsiniz motoru kontrol ettirmekde fayda var yola çıkmadan önce soğuk havalarda aracı ısıtma prosedürüne hiç girmiyorum hyundailerde bir diğer avantaj sıfır bir araca serviste garantiyi bozmayan otogaz sistemi takılabilmesidir. Motorda bir sorun çıkmazsa aşırı yakıt tüketimi kullanıcı kaynaklı olur muhtemelen

12. kultas

kultas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracım 1 haftalık ve 840 km oldu 90-100 km hızları arası seyrettiğimde 3,8 litreyi gördüm 110-120 arasında 4,0 - 4,1 litre

13. hube

hube Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Maşallah Daha nice km lere

14. mertcan_55

mertcan_55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    bnm aracım 1.4 prime plus otm. 3 gün oldu alalı ilk aldığımda 13lerdeydi anlık tüketim yaklaşık 70-80 km gittim 9.4 şuan ilk başlar için iyi bi değer gibi heralde :)

15. bgunseren

bgunseren Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    2013 de su an itibari ile 4400 kmdeyim

1,4 otomatik i20 için ortalama 47 kurus yakıyor...

16. emin_yasin

emin_yasin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    emin yasin yıldız
    http://www.youtube.com/watch?v=uSv-FHIErdo

karaman ermenek - trabzon araklı arası yakıt tüketimi. ilk uzun yol deneyimi. bu kadar az yakacağı aklımın ucundan bile geçmezdi. bir kez daha doğru karar verdiğimi anladım.

17. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    +1

Yol bilgisayarının yanısıra pompa değerini de paylaşırsanız seviniriz...

i20 nin yakıtından şikayetçi olanları anlamak mümkün değil zaten... 6 vites olmanın avantajı da burada belli oluyor... 90-100 bandında ekonomisi çok güzel... Size tavsiyem yokuş tımanırken hızınızı değil gaz pedalınızı sabit tutarsanız yokuş sonunda da gazdan ayağınızı çok hafif çekerseniz yol bilgisayarındaki değer değişmeyecektir. Yokuş inişlerinde de anlık tüketimi gazdan ayağınızı çekerek düşürebilirsiniz...

18. emin_yasin

emin_yasin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    emin yasin yıldız
    pompa değeri nedir anlayamadım hocam ama litre olarak mazotu shell den aldım litresi4.28 tl den. bir depo 45lt üstüne + 5lt daha yaktığını tahmin ediyorum toplam 1350 km mesafede.

şu anda şehir içi şehir dışı karışık kullanıyorum her seferinde shell den alıyorum 60 tl lik 350-400 km arası yol yapıyorum yol bilgisayarı 4.4 ile 4.7 arasında değişiyor.

19. ReaCTioN*

ReaCTioN* Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    Murat Unur
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    kolay gelsin bizim i20 troy en az 4.8 gidiyor sebebi neden olabilir? daha 3.7yi göremedim ben :/ araba daha yeni 5 gün filan oldu alalı ?

20. emin_yasin

emin_yasin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    emin yasin yıldız
    4.8 iyidir iyi daha 5 gün olmuş alalı ben aldğığmda ilk 500 km de 5.5 in altını hiç görmedim 1000 km lik yoldan sonra uzun yol deneyimim oldu yakıt değerlerine inanamadım yarın aynı yolun dönüşünü yapacam daha düşük değerler çıkacağına adım gibi eminim.

ama rahat ol araç yeni ise 4.8 iyi bir değer bence

Bu Sayfayı Paylaş