Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

YAKIT TÜKETİMİ ÇOK FAZLA

'Getz Forum - Club' forumunda ugrkan811 tarafından 12 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. ugrkan811

ugrkan811 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum. Ben Getz imi çok seviyorum. Çok seri ve sürüşü rahat bir araç. 7.2 litre yaksa bile dizel. Yani Coşkun Uçar 'ın da dediği gibi dizel yakıt benzinden ucuz. Belki chip takarak yakıtı biraz daha düşürebilirim.

2. ugrkan811

ugrkan811 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    çok teşekkür ederim

3. Misafir

Misafir Guest

Chip'lemek, demek hava - yakıt karışımını arttırmak demektir, yakıt tüketimi konusunda bariz bir fark olacağını düşünmüyorum, hatta aracınız daha da güçleneceği için ayağınıza hakim olamayıp yakıt tüketimini arttırmaya sebep olabilirsiniz, dizel araçta yakıt tüketimini düşürmenin en sağlıklı yolu mümkün olduğu kadar hava filitresini temiz tutmak, sık sık marşa basmayı adet edinmemek, kısa mesafelerde araçkullanmamak gerekmektedir...

4. Nuri Öztürk

Nuri Öztürk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ve de aracı doğru devirlerde kullanmak, araç toparlıyor diyipte 3. 4. viteste 1400-1500 devirde aracı kaldırmamak, ben bunlara dikkat ederek istanbulda şehiriçi 6.2 lt yakıyorum, uzun yolda 4.7 lt

5. ugrkan811

ugrkan811 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    depoyu dün fulledim bitine kadar 90 km. hızı geçmiycem ve dediklerinizi yapıcam bir de böyle ölçüp sonucu bildiririm.

6. Misafir

Misafir Guest

valla istanbulda benzinde9-10l aşağısını coşkun hocamın dediği gibi beklemek olmaz.dizel de 6,5-7,5 civarı yakar.lpg de bugün bir ölşçüm yaptım 8,5litre yakıyor 100km de yaklaşık 151kuruş beniznde 9-10litre arası gidip geliyordu uzun yolda 5,9lara iniyordu

7. guvenelkt

guvenelkt Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu benim getz Mekan Denizli sabah ev akşam iş olsa olsa 10km gidiş geliş 20km full depo max 500km 8.9 gösteriyo bazı yerlere gidiyorum tabi dün kendim hava filitresini temizledim acayip pislenmiş birde 70000 bakımı yapıldı bu arabanın bu kadar nasıl pislenir bu şu anda 73000 de yani anlayacağınız benim araba dükkana incir ağagını dikti bile

8. DaMdaKi_KeMaNCi

DaMdaKi_KeMaNCi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Suat suna
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Valla benim araç aldığımdan beri 3000 km oldu ,10.0 litrenin altına hiç düşmedi. 1.4/benzinli

9. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    turbo dizel motorlu bir araçta çok çok önemlinoktalardan birkaçı...turbo..yağ..hava filtresi...
    hava filtresi otomatik olarak 7000-8000 km de bir kirlenir ve normali budur...ben 2 hafta önce değiştirdim 7000 küsür km olmuştu ve gayet tozluydu...20 tl lik bir parça aracınızın can damarı durumunda...kirlenmesini beklemeden değiştirmek gerekir...bence siz temizlemeyin yenisini alın..ve umarım 73000km lik aracınızda bu parça hiç değilse 7-8 defa değişmiştir...yoksa yakıtınızın bu kadar fazla olması normal
    bahsettiğiniz kısa mesafe kullanımları için fazla yakması normal ancak8.9 lt bir getz için abartı bir rakam bana kalırsa...ben bir matrix sahibiyim ve benim aracım bugüne kadar 7-7.5 ltyi geçmedi ki o da kışın en soğuğunda kalorifer açık sıkışık trafikte...
    saygılar...

10. ufukemrah58

ufukemrah58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    arkadaşlar bendede 2001 accent var bildiğiniz üzere 1.5 gls

1 haftalık ölçümümde çıkan tüketimim 10.5 litre

buda 20 tl ye 55 km demekki bu gidişat beni araçtan soğuttu bi ara 9.2 lere kadar düştüğünü görmüştüm... daha düşer dedim ama 10.5 litre çok geldi..

20 tl ye 55 km çok sarfiyat bi rakam diye görüyorum yanlışmı düşünüyorum...

Düzenleyen : ufukemrah58

Bu Sayfayı Paylaş