Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yakıt Rekoru.... 2.5 / 100Lt

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Oguzz tarafından 23 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu

1. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3

Bitane foto çektim öyle abartılı olarak çok çok fotoğraf çekme gereği
    duymadım.. Oda bu foto. Devir ise 2000 ile 2500 arasında idi 2250 fln
    genel olarak..

2. abay

abay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Abay SÖNMEZ
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Ben sizin yerinizde olsam yakıt tüketimi testleri yapanşirketlere mail atarım. Fabrika verisi ş.dışı 4 litre olan bir araçla normal yol şartlarında yaklaşık 100 km boyunca yol bilgisayarında 2.5 litre mazot tüketimi gösterecek şekilde araç kullanabiliyorum diye...
    İnan seni havada kaparlar...

3. Misafir

Misafir Guest

Bu veriler hazırlanırken sürücü etkeni katılmaz. Yani araç değerleri tamamen mekanik verilerle elde edilir.

4. abay

abay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Abay SÖNMEZ
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    işte düşün artık rüzgar yok, viraj yok, gerçek hayatta karşılaşılabilecek hiçbir olumsuzluk yok.... Fabrika yinede 4 litre diyo... nerde 2,5 nerde 4

5. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ya dostum bilmiyorum amacın ne ama inanmamakta ve hala bu konuyu üstelemektesin... Ya sana şunu söyliyimmi ister inanırsın ister inanmazsın ister imkansız dersin ister başka birşey... Ama daha fazla uzatma oke.. İnanmadığın sende kalsın veriler ortada insanların ve en tecrübeli Coşkun abinin sözleri ortada.. Kolay gelsin.. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

6. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    fabrika veriside havasız ortamda yapılmamaktadır zira havasız ortamda arac calışmaz zaten..2.5lt ortalama ile gidilebilir ama bu ne kadar süreyle gidildiğine baglıdır..yol hafif eğimlidir sürtünme min..rüzgar arkadadır bu gibi olasılıklar oldugunda mumkun olabilir..ama zordur..

7. Caner KIRNAK

Caner KIRNAK Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bende bu hafta sonu maltepe Shell'den 20 liralık Fuel Savebenzin aldım ışık yanıyodu 98 km yol yaptım ışık yine yandı kmde yaklasık 20 kurus yakmısım

8. sihirbaz

sihirbaz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaslar bende ctesı sabahı depomu fulleyıp bursa ya gıdıp geldım toplamda yaptıgım km 675 son kademe de sanırım 750 yı gorecek gıbı sızce nasıl bu deger ben gayet mennun kaldım https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

getz 1,3 gls hızım 80-90-100 km arasında ıdı

9. abay

abay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Abay SÖNMEZ
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Canm kardeşim bak Coşkun abi şüphesiz tecrübeli deneyimli bi abimiz. Ben 2006 da sıfır aldım, 2008 de tekrar sıfırladım, şimdi 2010 aldık bekliyoz gelecek diye. yani anlayacağın o zamandan beri hep dizel era kullanıyorum ve uzun yolada çok çıkıyorum. Genelde arabada 2 kişi oluyoruz, öyle yükümüz felanda olmuyor.Genel kullanım tarzı olarakta 5 vites 90-100 Km arası sabitlemeye çalışarak kullanıyorm. Hafif meyil harici yol bilgisayarm genelde hep 4,3-5,3 litre arası gösteriyor. Yani sen düz bi yolda hemde gaza basarak yolbilgisayarında aracın 2.5 litre tüketim değerleri gösterdiğini ve bunun yaklaşık 100 km boyunca hep böyle devam ettiğini iddia edersen bundan iki türlü sonuç çıkar.
    1.si yol bilgisayarı sizlere ömür,
    2.si hafif bi meyil vardır yolda ama sen farkedememişsindir
    3. sü ise.....
    neyse boş ver üçüncüyü...
    Bu benim kişisel görüşüm ve eminimki sitede bir çok arkadaşımda benimle aynı görüştedir.

Yusuf kardeşim havasız ortamıda nerden çıkardın sen....?
    Bu arada era ile tek depo mazotla 990 km yol gitmişliğim var arkadaşlar. Pompaya yaklaştığımda araç 48.5 litre mazot almıştı. Aslında ankara trafiğine girmesem ve yaklaşık bi 130 km kadarda aracı 100-120 km arası kullanmasaydım belki dahada iyi bir sonuca imza atabilirdim.

Düzenleyen : abay

10. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3

BAK DOSTUM SANA EN BAŞTADA SÖYLEMİŞTİM İNANMAYABİLİRSİN SENİN GÖRÜŞÜN AMA DAHA FAZLA UZATMA YOK ÖYLE YOK BÖYLE İNANMIYORUM DEDİN GİTTİN EYW DEDİK... AMA HALA ÖYLE OLMAZ BÖYLE OLMAZ ŞÖYLEDİ R BÖYLEDİR... BİZ BURADA SADECE YAZICI DEİLİZ https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif BU SİTEDEKİ İNSANLARLA YÜZYÜZE GÖRÜŞEN İNSANLARIZ.. YALAN SÖYLÜYEREK ELİME NE GEÇİCEK HYUNDAİ BANA ARABAMI VERECEK... DOSTUM DEDİĞİM GİBİ FAZLA UZATMA YETER.... BENİM YAKTIĞIM YADA YAKMADIĞIM YAKIT BANA KALSIN... İNANLARDA BELLİ İNANMAYANLARDA https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif BU İŞİ BİLEN BİR ADAMIN NASIL NE YAKACAĞINI İYİ BİLİR SEN BELLİKİ PEK ANLAMIYORSUN FABRİKA VERİSİ DİYİP TUUTTURUYORSUN.. SANA KOLAY GELSİN.. DEDİĞİM GİBİ UZATMA

Düzenleyen : Levent

11. macellan72

macellan72 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Şahsen benimde Oguzz nickli arkadaşın tüketim değerlerine inanasım gelmiyor ama hayat sürprizlerle doludur. Arkadaşın doğruyu söylediğine şüphem yok ama ortada ya bir mucize var yada arızalı bir yol bilgisayarı. Ama konuyu uzatmaya gerek yok. İnanan inanır, inanmayan inanmaz. İddialaşmaya hiç gerek yok.

12. abay

abay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Abay SÖNMEZ
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Arkadaşlar bu site bizim babamızın malı değil. İnsanları yanıltıcı bilgiler veremeyiz. Ben eminimki oğuz kardeşimiz bu verileri yol bilgisayarında görmüştür ama dikkat etmediği, atladığı başka birşey var muhakkak.
    BÜYÜK harf kullanımınında ne anlama geldiğini şüphesiz herkez biliyor artık.

13. İsmail ÇINAR

İsmail ÇINAR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bravoo Oğuz kardeşim https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

14. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Eyw İsmail Abicim...

Dostum hayırdır... Kalın yazdığın yazıyı düzeltmiş ve bu cümleyi kullanmışsn... Geç bunları.. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif Büyük harf yazmamda ne anlama geliyor acaba bunuda çok merak ettim.. Bu arada benim yaktığım yakıt sana hala nie dokunuyor anlamadım.. Petrol şirketlerimi senin https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

15. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Oğuzz ve abay lütfen atışmalarınızı özelden yapın. Forumda tatsızlık yaratmayın!

16. macellan72

macellan72 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

Aynen katılıyorum...

17. abay

abay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Abay SÖNMEZ
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Yazımı ben değil yönetim düzeltti canm kardeşim. Kimseyle bir tartışma içinde felan değilim ki ben. Seviyeli bir şekilde görüşlerimi yazıya dökmeye çalışıyorum ve Sendende aynı saygıyı bekliyorum.
    Düzenleyen : abay

18. salim

salim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşım kusura bakma ama senin arabayı başka bir araç çekiyordur.başka türlü ,bu değeri yakalamana imkan ve ihtimal yok.yalnız çok kısa bir müddet (1-2dakika)belki bu değerde gidersin.hatta yol bilgisayarını sıfırlayıp araç hızını aldığında 0 değeri bile yakalarsın,yani anlık yakıt değerini 0 bile görebilirsin.Fakaaat ben bu değerle yarım saat giderim diyorsan bunuda kanıtlarsan o arabanın 4 tekerinide eğilip öperim o zaman. selamlar

19. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,060
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Oğuz kardeşim, uzun zaman bir şey yazsam mı yazmasam mı karar veremedim ama bu değeri yakalamanın hem pratik hemde teorik olarak imkanlı olduğunu zannetmiyorum. 10km hızla esen bir rüzgar aracın arkasına geçse yakıt tüketimin düşer, aynı şekilde önünden esse artar. Bu iş bu kadar hassastır. Araçlardaki bu sistemin sağlık bir ölçüm yaptığını ben daha görmedim malesef. Zaten üreticiler sistemin %100 doğru ölçemeyeceğini kitapçıklarına v.s. yazıyorlar. Bu sistemin genel çalışma mantığı ölçülen anlık hız ile(buradan ne kadar yol aldığı öğreniliyor) o an araç beyninin yakıt basıncı sensöründen aldığı bilgiyle enjektör zamanlamalarından elde ettiği bilgileri yorumlamasıdır. Yani burada yakıt basınç sensöründe bir yanlış ölçüm söz konusu olabilir. Selamlar.

20. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    bu konuyu gördükten sonra ben de denedim, 5. viteste 80 le gideken ayağımı gazdan çekip ekranı 0 ladım. 70-80 arası çok hafif bastım. 2,3 lt. ama devir 2000 in altında oluyor. zarar verir diye vazgeçtim. 3 km denedim.

Bu Sayfayı Paylaş