Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yakıt Diyeti ile 200km

'Getz Forum - Club' forumunda qaan88 tarafından 29 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu

1. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    neden böyle bir tepki verdin anlamadım! yazıyı nasıl oldugunuz onuda bilmiyorum. Tekrar okuyun, anlayın oyle yorumlayın!

Ben yol sartlaroına gore 1500 devrin iyi ya da kötü oldugunu yazdım. sen 1500 devir kötü demissin. bu işin standartının olmadıgından bahsediyorum. ben ist ümraniyeden uskudara giderken sabahları 1500 devir 5. vitesde cok rahat gidiyorum yolda gozle gorulur bir egim olmamasına ragmen. aksamları ise aynı yolu 2200 devirde kullanıyorum. Sile yolundan bahsediyorum. sabahları sizin dediginiz gibi duz yolda 15000 devirde sorun olmuo. aksamları 2000 devirin altında ise bogulkuyor araba.

ayrıca, bilmeyen olabilir, arac 0 devirde ise stop etmiştir. arac gaz verilmediği taktirde kaçıncı vitesde olursa olsun rolantiye dusuyor.

Düzenleyen : qaan88

2. m1kemal

m1kemal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    neyse bu konu cok uzadı gecenin bu saatlerinde yanlıs anlasılmalar olabilir
    ama su 0 dewir de Kamyoncu tabiriyle Peygamber Vitesi https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif
    yani bosss

3. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif
    Amcam yıllarca kamyoculuk yaptı. O yuzden içimde bir uktedir
    kamyonculuk. O dediğimiz olayı kontagı kapatarak yaparlardı. Bu sekilde
    kullanan kamyoncuların sonuda Mahsetlerdeydi. Cocukken amcamın ogluyla
    istanbuldan Antalya ya gitmiştim kamyonla. Amcamın kafasına silah
    dayansan yuklu kamyonu bosa almaz. Amcamın oglu ise kontak kapadıhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif tabi istanbula gelince amcam a hemn
    yetiştirmiştim. elinde kemerle adam kovaladı mahallede.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley16.gif eskiden de bugun de sıfır devirde araba
    stop etmiş demek. hele yeni nesil araclar motorl stop etmesin diye
    rolanti devrine geldiginde otomatik jikle ( baska bişi mi?) devreye giriyor. yani vites de iken
    bile baza basmazsanız en sonunda kendini bosa alıyor gibi oluyor.

ben bu peygamber vitesini 5. vitesde yapıyorum. gaza mümkün oldugunca basmadan kendiliğinden bostaymıs gitmesini saglayarak. Ayrıca, gaza basmadan 5. vitesle 25 km yol gitmişliğim vardır. hep aklımdadır cıktıgın vitesle in lafı ama artık 2. vitesle bile cıksam 4.-5. vitesle iniyorum frenle. bosa almak yerine vitesle inmek enjektorlu araclarda yakıt tasarrufu saglıo.

4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    kamyonun motoru stop ederse tüpleri dolduramaz ve bir süre sonra frenleri kitler. yani kontak kapatamazsın. o dediğin havalı freni olmayan dedemden kalma kamyonlarda olur ancak. son 30 yıldır havalı fren var, araç tüpleri boşken haraket edemez, frenler ters çalışır. Hava basarsan balata diski bırakır, sistemden hava tahliye edersen balatalar diske yapışır. Bunun için kamyon çalıştırılınca araba gibi hemen kalkamaz, önce tüplerini doldurmak zorunda.

5. EraCan

EraCan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Ali Haydar Bey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Yanlış anlaşılmasın, inanmadığımdan değil, sırf merakımdan soruyorum. Gaza basmadan 25 Km gidilen yol Türkiye'de mi? Neresi?

Düzenleyen : EraCan

6. mr_rsl

mr_rsl Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ersel Erzeybek
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Maraş - Adana yolu gaza basmadan rahat 30 km gidersin. Maraş adana istikameti

7. EraCan

EraCan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Ali Haydar Bey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hiç kullanmadığım bir yol güzegahı Kahramanmaraş-Adana arası. Sürekli iniş olan 10-15 Km lik yollarda araç kullandım, ama oralarda da zaman zaman fren, zaman zamanda gaza bastım. Herhalde hiç gaza basmadan 1- 2 Km bile gitmemişimdir. Samimiyetle tebrik ederim.

8. mr_rsl

mr_rsl Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ersel Erzeybek
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    pozantı adana arasında da var bu arada 20 25 km iniş. Ama orası allaha emanet bi yol. Otoyol yapıldı gerçi yeni. Torosların etkisinden olsa gerek akdeniz bölgesinde bolca varhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

9. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    z<aten 1960 model bir araba. yeni nesillerde dediginiz gibi yok. zaten kontak kapayarak inenlerde eski kamyonculardır. bide bırakın kamyonları yeni minibuslerde bile havalı fren oluyor. eskiden rampa inerken hem 1. vites hemde yarın el freni cekerlerdi. Eski söförler hala rampa inerken el frenini yardımını kullanırlar. bide aklıam gelmişken, yeni nesil arabalarda hava olmasa bile hidrolik basmadıgı için kontak kapalıyken frenler 3-4 basıstan sonra tutmuo.

10. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    aynen, akdeniz bölgesinde bu tur yollar cokca mevzut. fakat, ne kadar cok iniş olsada bazı yerlerde az da olsa gaza basmak gerekir. Fakat iste olay orda, o gazda olsa gaz isteyen rampayı gaza basmadan cıkabilmek.

11. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    walla akdenizliyiz. istanbul da dogup buyusekte torosluyuz. O kadar daglık ki hele bide yaylaya cıkıosanız vay motorun haline. 3. vites de araba cekmez. Kamyon gibi gidersiniz. bide o rampalar öyle 3-5 km de değil. koca dagı tırmanırsınız. Haliyle inerken kendiliğinden bile iner. Fakat sizimnde dediğiniz gibi yer yer normalde gaz basmanız gerekir. eger yolu biliosanız ve hızınızı ona göre aldıysanız o rampaları bile gazsız cıkıosunuzhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

12. EraCan

EraCan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Ali Haydar Bey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Araç kullananlar 2 ye ayrılır:
    1.) Sürücüler
    2.) Şoförler

Ben her ne kadar 300.000 Km üzerinde yol yapmış olsamda hala ancak sürücüyüm. Profesyonellik başka bişey...

13. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    H100 Pert Olmadan Önce Sürekli Düşük Devirde Kullanırdık...140000 Deydi Hala Gaza YÜklendimi Patinaj Yapıyordu..Haramidere Yokuşunu 5.Viteste Hızlanarak Çıkıyordu..Dikkatli Okursanız Ne Demek İstediğimi Anlarsınız Kaan Arkadaşımın Dediği Gİbi Gereken Yerlerde Olacak..Ben Ne Yazmışım Gaza Dokunduğunuzda ARaç Rahatlıkla Hızlanmaya Çalışıyorsa Sorun Yoktur...Senelerdir Kamyonların Tırların İş Makinelerinin Yani Dizel Motorların İçindeyiz O Kadarda Birşeyler Bilelim...
    Alttaki Dizel Bir Motorun Devir Saati..
    Yeterince Yardımcı Oldumu...

Düzenleyen : Ersin Cerrah

14. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Tamamen Doğrudur....Hatta Freni Falan Bırakınca Tıs Çuf (Blow Off) Tarzı Bir Ses Duyarsınız....
    Serdar Abi İsuzu Kamyonette Bile Havalı Fren Sistemi Var Artık https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

Bu Sayfayı Paylaş