Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

yakıt deposunun içini niye boyarlar ki?

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda hmd06 tarafından 30 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu

1. hmd06

hmd06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ARKADAŞIM AYNI SORUNU YAŞIYORUZ ŞU TEMİZLEME İŞİNİ NASIL YAPTIĞINI AYRINTILI ANLATIR MISIN? ARKA KOLTUKLARDAN SAĞ TARAF MI SOL MU? KOLTUKLARIN ALTINDA MI?

2. Sheva

Sheva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    PM attım. Bilmiyorum ne derece anlatabildim ama.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifYanlız, bu olayı yaparken en önemli nokta kapağı çıkarırken onla birlikte dışarı çıkaracağın pompaya dikkat etmem. Yani, direkt yerinden çıkarmak mümkün olmuyor, dikkatlice az sağ-sol yapman gerekiyor.

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,994
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Güzel alıntı yapmışsınız https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

4. Cengiz Yüksel

Cengiz Yüksel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

depo sıkıntısını bir ben yaşamadım sanırım. yada önceki sahibi depoyu değişmiş te olabilir. filtreye bakmak için arka koltuğu sökmeye çalıştım ama koltuğu sökemedim. rica etsem tarif edebilirmisiniz

5. Misafir

Misafir Guest

6. hmd06

hmd06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    herkese tavsiyelerinden ötürü çok teşekkür ediyorum arabanın çekişi bile çok değişti yazdığım sıkıntıları çeken varsa tavsiyeleri uygulasın derim tekrar teşekkürler

7. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Coşkun Bey. Bu boya dökülmesi problemi 2008 ve 2009 modellerde var mı acaba. Malum bu sorunu anlayıp çözmüş olabilir mühendisler.
    Bir de boya sadece yakıt yoluna mı zarar veriyor. Mesela motora ve enjektörlere vermiyor mu. Gerçi oraya kadar gidemiyordur. Bir sürü filtremeden geçtiği için. Yakıt pompasına da zarar verebilir.

8. Misafir

Misafir Guest

Yeni olduğu için bu modellerden henüz bir şikayet yok...

9. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Yeni modellerde Bu sorun görmedim bu ana kadar veya duymadım ama eski modellerde de katkı atanlar bunlara bende ekledim tabiki :) o problem oluyor katkı atmayanlarda sorun yok
    Cengiz yüksel : eger arabanızda bi sıkıntı yoksa ne sen kendini yor nede arabanın bi yerlerinı karıştır :) mazot filitresinin yerinden çıkması ve takması zor oluyor bazen Allah korusun mazot ibresini kontol eden mekanızma da sorun oluyor zaten kontagı açtıgında ilk anda araçta ses yok ve çekişinde problem yok ise bişey yapmana gerek yok .

10. puslu

puslu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadalar benim bildigim toyota auris ve verso modellerinin yakıt depoları plastik bunda şaşıracak ve terslicekbir sey yok birbildikleri vvarkı ne saç ne galveniz yapıyorlar ...................................

11. Misafir

Misafir Guest

Eminmisiniz.....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif

12. puslu

puslu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet............ en basitinden bayiye tel edip örenebilirsiniz.............ama tabiki plastiklegeni plastiği yoktur herhalde belki saçtan dayanıklıdır japon bunlar..............................

13. puslu

puslu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
  14. Gunaym

Gunaym Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Selam arkadaşlar.
    Aranıza yeni katıldı, nedeni de şu arkadan gelen ses, yani yakıt deposundan.
    3 gündür Hyundi müşteri hizmetleri ve yetkili servislerle ağız dalaşı içindeyim.
    Arkadaşlar.
    Yakıt deposunun içindeki boyanın dökülmesi sonucu yakıt pompasının filtrelerin tıkanması sadece Hyundai ve Kia'larda var. Servise gittiğimde raç garanti kapsamındaysa ücretsiz filtreyi değiştirip depo temizliğini yapacaklarını söylediler. Aracım 2004 Ekim çıkışlı olduğu için garanti kapsamı dışında, dolayısıyla ücret ödemem gerektiğini söylediler.
    Bu durumun sürücü hatasından kaynaklanmadığını, bu üreticinin hatası olduğunu söylesem de, kötü yakıt kullanılması sonucu oluştuğunu ve benim iyi yakıt kullandığımı ıspat etmem gerekiyormuş. Garanti dışı kalan durumlara bakıldığında kötü yakıt kullanımı sonucu oluşan problemler araç garanti süresi içinde olsa bile kapsam dışı. Bu durumda, bana bu sorunun benim kötü yakıt kullandığım için ( sanki ben evimde yakıt üretiyorum ) oluştuğunu ve bu yüzen ücrete tabii olduğunu söyleyenler, aynı sorun ( kötü yakıt ) garanti süresinde olanların ücretsiz değiştiriliyor. Bu nasıl bir çelişki.
    Kötü yakıt kullanımı sonuc oluşan sorunlar ister garantili olsun ücret alınır deniliyor, ama depodaki boya sorununu garanti kapsamına alıyorlar.
    Mesele 80 - 100 lira ödemek değil.
    Bu sorun sadece Hyundai ve Kialarda var ve üreticinin hatasıdır.
    Bu konud taviz vermeyelim.
    Deponun içindeki boyanın kalklması, yakıtın bilmekadar solvent içeriyormuş, zaten Türkiyede yakıt bilmemne kadar kötüymüş, bunlar üreticinin sorunu.
    Motorda, yürüyen aksamda bir sorun olur, sürücü hatası desen, eyvallah, yutturursun, ama deponuniçindeki boyanın kalkması...
    Neticede, servis depomu değiştirmiyor ama filtreleri değiştiriyor.
    Sizin aracınızda aynı sorun varsa ve garanti süresi içerisindeyse ( hatta garantsi dolmak üzereyse böyle bir sorun var değin, birkaç ay sonra para verip yaptırmayın ) biraz fazla bağırınca depoyu bile değiştiriyorlar.
    Bu arada, bu sorundan dolayı 2010 model Hyundai araçların depoları plastik.

15. engin_er

engin_er Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    dün bir taksici ile görüştüm aracı 2008 model ve 2 yıldır kullanıyor 100 bin km. yi aşmış ve hüiç bir sorunla karşılaşmamış gayet memnun olduğunu söyledi banada keşke dizelini alsaydın dedi.
    depo olayını sordum hayır dedi hiç bir sorunum olmadı dedi. bakımlarını servisinde yaptırıyormuş başka bir yere gitmem dedi.

16. Misafir

Misafir Guest

2007 1.5 CRDI 120 Binde ve 2007 1.5CRDİ350 Binde İki Tane Era Vardı Bizde 350 Bindeki Yeni Satıldı. Kullandığımız Süreçte İki AraçtaSorun Çıkarmadı İkisinindeSürekli Bakımları Yetkili Serviste Yapıldı. Kendi Eramız 120 Binde Olan Ondada Hiçbir Sıkıntı Yok Maşallah :)

Bu Sayfayı Paylaş