Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yakıt bıktırdı artık

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda MehmetOsmanoğlu tarafından 30 Aralık 2009 tarihinde açılan konu

1. altay.555

altay.555 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende 2008 model era var 100 tl ye 350 km yol yapıyorum. tabi şehir içinde

Düzenleyen : altay.555

2. skywalker

skywalker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar yakıt tüketimi göreceli bir kavramdır, herkesin gittiği yol, kış ayları için motorun ısınması ve gidilen mesafe (kısa mesafeler örn.), istanbul gibi bir şehirle diğer şehirlerin şehir içi tüketimleri farklıdır, arabayı devirli kullanabilmek vs. (her sakin kullananın devirli kullandığı anlamına gelmez), hepsi etken.
    En iyisi deponuzu doldurursunuz, şehir dışında ortalama 90-110 km süratle, aracı yormadan... (motor gücüne göre... 2500-3000 devir aralığı), yakıt lambanızyanana kadar bakarsınız. 100 km de kaç lt yaktı. Doğru veri budur. Şehir içi tüketimleri çok değişkendir, aynı yolu iki farklı şöfor 100 km de 1-2 lt farkla tamamlayabilirler, yada değişik günlerde aynı şekilde farklı veri elde edebilirsiniz. Aracınızın bakımlı olması, yağ, motor filtreleri, soğutma suyu vs. bunlarda mekanik etkenler.
    Saygılar...
    Düzenleyen : skywalker

3. dada

dada Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bugün gelen fahiş zamları da eklersek işimiz giderek zorlaşıyor.Bunun adı artık hırsızlıktır.Ayıp yahu sabah 3.34 yazan petrolde öğlede 3.66 yazıyor.Yazıklar olsun.Millet olarak her şeyi hak ediyoruz.Müstehak bize.

4. mavser

mavser Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    AYNEN KATILIYORUM KOYUN GİBİ GÜDÜLÜYORUZ KİMSEDEN SES ÇIKMIYOR HER HALDE TÜRK İNSANININ MARKUS TALİHİ OLSA GEREK BENDE YAKIT HAKKINDA BİR ŞEYLER YAZAYIM 50 LIRA İLE 120 KM YAPIYORUM HER GÜNDE YAKLAŞIK 15 KM KULLANIYORUM GİDİŞ GELİŞ VE RAMPALI AYNI BENZİNLE DÜZ ŞEHİR İÇİ İSE 180 KM YAPIYOR YANİ ÇOK DEĞİŞKENLİK GÖSREİYO YAKITLARIMIZ ABARTILI DEĞİL DİĞER ARAÇ MARKALARINA GÖRE SAYGILAR

Düzenleyen : mavser

5. ultraviolet

ultraviolet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Açılan başlıklar zamanla özelliğini yitiriyor. Doğal olarak herkes kendinden birşeyler yazmak istiyor ve sonuç olarak link arapsaçına dönüyor. Özellikle yakıt ile ilgili başlıklar Dizel, Benzinli, Lpgli diye ayrılmalıdır. Aynı başlıkta hem dizel hem lpg hem de benzinli araç sahipleri yorum yazıyor ve kirlilik ortaya çıkıyor. Ayrıca açılan başlığa standart getirilmeli ve tüketim, yakıt miktarı, gidilen mesafevs. gibi bilgiler belirli bir sıra ve ölçüde yazılmalıdır. Yakıt konusu gerçekten çok önemli bir konu olmakla beraber en çok rağbet gören konuların başında geliyor. Saygılarımla

6. serci27

serci27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aracınız sıfır ise ondan kaynaklanıyordur.İlk 10000 km çok yakar.

7. muratalkis

muratalkis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    +100
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

8. era 21

era 21 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşım seninkinde bence bi anormallik var enjeksiyon sorunu olabilr.sana şüyle yardımcı olabilirim ben tam tamına denemeli olarakşehirler arası yolda yani 1000 km de 220 tl yaktım ar tık sen değerlendir.şunuda iyi bil eralar şehir içinde biraz fazla yakar.ama seninki gibide değil tabi sen yine de servise sor

9. era 21

era 21 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar bu demektirki ya hepinizin arabasında sorun var yada hiç birinizde araba kullanmasını bilmiyorsunuz????*****herkestende özürdiliyorum büylede konuştuğum için ama birbirimizi aydılatmak zorundayız ne bu ya kimi 270 kim 300 kimide 150 diyo ya buınarbanın 2500 cc lik motorumu var bu kadar vazla yakıyor.hayır bende 2006 era tem var ve çokta denemişim şehir içi 4oo km den düşmemiş şehir dışıda tam tamına 600 km ben kendim yol gitmişim süratimde 130 140 tan aşağı düşmemiş artık inanırsınız veya inanmazsınız ama bunlar hepsi birer gerçek h.slm bende bu sitede yeniyim bu arada

10. MehmetOsmanoğlu

MehmetOsmanoğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Evet sanırım arabası fazla yakan bizler araba kullanmasını bilmiyoruz... Önceki arabam az yakıyordu aslında o zaman biliyordum da şimdi kullanmayı unutmuş olabir miyim acaba???

11. engin_er

engin_er Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    bugün bir arkadaşım uğradı enjeksiyonlu lada samarası var,tamamen bittiğinde 50 TL.benzin koydum 110 km. sonra arabada benzin kalmadı araba stop etti diyor birde o kadar titiz birisi ki sürekli bakımlarını yaptırır aksatmaz. 50/110=0,454 TL yakıyot km de. şidi satacam ben bunu canıma okuyor ne bu ya hani ladalar az yakardı diye söyleniyor https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

üstelikte bu yaptığı yolun %80 i şehir dışı
    Düzenleyen : engin_er

12. bestami2136

bestami2136 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar yok böyle bir era benim 1.4 12000 km de 2009 model erabam var bu hafta 26 lt ile 368km gittim lpg 1810 yarın yine tüp alcam bakalım ne kadar itmiş olacak artı geneli şehir dışı bu km nin. ama nerden bakarsanız bakın 0,128 tl yakmış oluyo ve mükemmel bir oran bu?

13. serdar_29

serdar_29 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ya anlamadığım bişiy var. aynı arabalardan mı bahsediyozz..arabayı yeni aldım 1.4 team abs.daha bugun çıtır taze..almadan bu yorumları okudum delircektim.ama artık rahatladım kendimi biliyorum.aracı aldım depoyu fulledim.
    petrol ofisi : 3.67 tl
    100 km gittim bir defa daha fulldeim. 6.8lt benzin aldı.galeriden çıktım dağ inip çıktım yolda. 1 yıla kalmaz 5.5 lt ye düşürecem emin olun. bi de erabayı kullanmak önemli devirli ve sabit hızda yormadan..saygılarr

14. Misafir

Misafir Guest

Çıldıracak bişi yok hocam, aynı araba 6L'de yakar 10L'de kullanım, yol ve bakımlar yakıt tüketiminde büyük rol oynar...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

15. Ikan

Ikan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaçlar,alın 1.5 dizel era benzin parası hesaplamaktan kurtulun.bir depo ile şehirler arası 1000km ş.içi 700 km yol yapıyor.2009 model 1.5 dizel styll kullanıyorum.
    Düzenleyen : Ikan

16. Cuneyt013

Cuneyt013 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

senin yaptığın yol şehirlerarası. arkadaşlar şehir içinden bahsediyo. şehir içi benim 2008 1.6 era benzinde 100 km de 9 litre yakıyo. yani yeni araba değil 3 yıllık araba. yeni arabayı sen hesap et 10 lt nin altına düşmez.

17. gnchome

gnchome Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=16454&PN=2

Merhabalar,
    Link içerisindeki konu başlığında da belirttiğim gibi 1 hafta ara ile yakıt sarfiyat denemesini 2 kere yaptım.Kuşkunuz var ise sizi davet edeyim beraber yapalım denemeyi.
    Aynı şeyi tekrar söylüyorum şehiriçide olsa şehirdışıda olsa aracın nasıl kullanıldığı çok önemli...
    Aracım şuan 1900 km de....

18. ultraviolet

ultraviolet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Arcımı ful doldurdum. Şehiriçi kullanımda tam 200 km oldu ve ibra tam orta noktayı gösterdi. Bakalım depo boşaldığında 400 km olacak mı

19. slyman

slyman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Mehmet Bey, hayırlı olsun öncelikle.
    Ben 2008 dizel era ile İstanbul şehir içinde 5,8 ile 6,2 lt arası yakıt tüketiyorum. Uzun yolda da 4,5 ile 5,2 lt arası değişiyor. Yanlız aracımı sıkışık trafikte kullanmıyorum. :)

Ama şu çok önemli ben köprü trafiğine hiç girmiyorum. Köprü trafiğine sabah saatlerinde bir kaç kez girdiğimde birinde 8 lt diğerinde 10 lt lik ortalama verdi. Çünkü zaten adım adım dur kalk trafiği malumunuz..

İstanbul- Samsun hattında otoyolda 120-125 devlet yolunda 100 le gittiğimde ortalamam 4,6 - 4,7 lt oluyor. 110 u geçmezsem 4,4 - 4,5 lt lere düşüyor.
    İstanbuldan Ankaraya gittiğimde 5,2 lt ile karşılaşıyorum. Ankaradan İstanbula gelirkende 4,6 lt tüketimim oluyor. Vermiş olduğum rakamlar defalarca test edildi. Ankara rakım olarak yüksek olduğundan çıkış yüzünden araç daha fazla yakıyor. İstanbulaysa rakım olarak aşağı iniliyor...

Araçlarımız en fazla ilk kalkış ve hızlanma anında fazla yakar. Kısa mesafelerde motor ideal çalışma sıcaklığıma gelene kadarda fazla yakar.

İşimin evime yakın olduğu Kartalda Soğanlık kavşağından Kartal merkeze kadarki kısa süreli kullanımlarımda 8 lt ile karşılaşıyordum. Ama zaten toplamda 5,5 km lik bir mesafe ve motor soğukken.

En doğru sonucu serviste söyleyebilirler.Belki yakıt yollarında bir kaçak vardır? (ben başka bir aracımın deposunu delmiştim. Benzin alıyorum bitiyor sonunda servis anladı..) Yada bizim bilemeyeceğimiz bir problem vardır. Problemi araştırın. Gerekirse hukuksal yollara başvurun...
    saygılar.

20. onur_team

onur_team Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Aynı değerlere sahibiz.
    Araçta bi sorun olduğunu sanmam.

Bu Sayfayı Paylaş