Hangi marka yağ kullanıyorsunuz biraz araştırma sonucunda lpg araçlara castrol gtx modeli var önerirmisiniz Birde araçta iki adet yağ çubuğu gördüm bunu açıklayabilir misiniz?(Not:araç otomatik) Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim .
kullanma klavuzunda yer alan yağ numarasına göre kullanmanız yeterli. lpgli olduğu için sadece yağ değişim süresini biraz daha kısa tutun yeterli. ikinci yağ çubuğu otomatik şanzuman yağ seviyesi için.
http://www.hyundai.com/wcm/idc/groups/sggeneralcontent//hw062669.pdf burada sorduğunuz soruların cevabı mevcut.
arkadaşım bende de 1,6 crdi otomotik şanzıman 2012 model blue var en son serviste değiştiler yağını ve 15.000 km sonra değişeceksin dediler aracın garantisi bitti bu nedenle de bende dışarıda değişeceğim bu nedenle yap ve filtre araştırması yapıyor az evvel 8.etap programında sunuculuk yapan sunucunun yap konusunda yorumunu ve tavsiyesini dinledim adamın dediği şu aracı üreten firmanın tavsiye etmiş olduğu yağ senin aracın motor performansını en iyi hissedeceğin yağdır diyor bu nedenle ben shell hx7 5w30 yağ bırakmaya karar verdim sende öyle yap derim ancak lpg li aracım vardı bundan evvet getz ona 10w40 shell bırakıyordum