Arkadaşlar yeniden merhaba bugün motor sıcakken aklıma nerden estiyse yağ kapağını açtım ve beyaz bir duman gibi ufak ufak atıyordu çalışırken yağ atması yoktu ama sadece duman bu konuda bilgi sahibi arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi ? Şimdiden tesekkurler.
Eskiden 206 ı'm vardı onda hiç böyle bir durumla karşılaşmadığım için tuhaf geldi şimdi ki severek kullandığım accent blue 1.6 Crdi mode otm. Yardımlarınız için teşekkürler
Üstten egzantrikli motorlarda gayet normal diye biliyorum. Sıfır araç bile olsa yapıyor deniliyor genelde. LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
araçı satarken bazı cakal galericiler yada experler diyor motor bitik yag yakıyor rektefiye olması lazım diyor o buhara ben expere soktum alırken aynı yag buharı atıyor motor bitik dedi motor güçünü ölçtük 127 beygir cıkmıstı inanılmaz güclüydü. ustamada gösterdim o yag buharı normal demişti öyle almısdım. gayet normal yani. önemli olan yag cubugundan gözle görülür ciddi derecede duman cıkması ve eksozdan duman atmasıdır . belli bir km yi devirmiş araçlarda bile yag cıbıgından cok az belki gözle görülmeyecek cok dikkatle bakılacak bir sekilde anlasılan duman cıkması normal karsılanıyor sonucta motor 0 degil.
Dizel bir araç için çok değil, arkadaşların dediği gibi sanmam ama içiniz rahat edecekse bir gösterin derim.