arkadaşlar merhaba yaklaşık 1 ay önce 2012 model blue 1.6 crdi aracıma 30 000 bakımı yaptırdım. bir aydır sürekli takipteyim. motor soğukken defalarca kontrol etmeme rağmen yağ seviyesi maximumun hep 2-3 cm üzerinde bunun araca bir zararı olur mu? bakım özel serviste yapıldı koyulan yağ petrol ofisinin 5w30 yağı.
motor sıcakken bakmanız gerekiyor. motor sıcakken kontağı kapattıktan sonra 2-3 dakika içinde kontrol etmelisiniz. F çizgisinin üstündeki yağ zararlıdır. sanayi esnafı ustalar birşey olmaz diyorlar ama bu kadar güzel bir motoru riske atmaya gerek yok. hele ki 2-3 cm ise hiç normal değil.
evet haklısınız ustalar konusuada ilk önce iskenderun yetkili servise sordum 890 tl çıkardılar onlara göre yüksek çıkmasının nedeni mazot filtresinin değişmesiymiş. bende özel servise gittim kitapçıkta shell helix yağı öneriliyor ama bu özel servisteki usta da po maxima 5w30 koydu. yağ seviyesi hep yüksek şimdi gittim kontrol etti normal diyor anlamıyorum halen de seviyenin üzerinde inşallah bir zararı olmaz.
iskenderun oto sanayide kocaman castrol yağ değişim servisi vardı, hala duruyorsa orada değişim yaptırmıştım ben. po maxima yağ omv firmasının ürettiği yağ, kalitesiz değildir. shell helix de uygun, castrol magnatec de. bence başka bir ustaya gidip yağın bir kısmının boşalmasını sağlayın. hatta dediğim castrol servisi açıksa onlara da yaptırılabilir.
evet yağcı cafer halen duruyor servise gitmiştim işte düzgün olsun diye ama böyle oldu teşekkürler ilginiz için motora birşey olmadan gidip yağı aldırmak en mantıklı