Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

xenon far artık ağır kusur

'Sohbet' forumunda panzer tarafından 21 Ocak 2012 tarihinde açılan konu

1. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    xenon doğru yapılırsa zararı olmaz mercek+ fabrikasyon kelvin değerleri 4300k + güzel bir far ayarı bu üç kombinasyon bir arada olursa asla göz almaz rahatsız etmez..

ama farda mercek yoksa projektör gibi gezer etrafda.. yada ampülleri abidik gubidik 6 bin- 8bin -10 bin k ise bunlarda göz alır ki esas göz alan ampüllerdir.. birde mercek var 4300k ampülde var ama farın ayarı bozuk göğe bakıyor oda tabi gözü alır..

bu xenon işini doğru düzgün güzelcene yaparsan sıkıntı olmaz.. ama 100 tl ye xenon kit alıp merceksiz dünyada hiç biir araçda olmayan kelvin değerli ampüllerle takarsan adamın gözünü mahvediyorlar..

2. pasaoglu

pasaoglu Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    225
    Ad Soyad:
    Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Sislere Xenon takmak çok saçma 10000k 20000k zenon koyuyorlar sislere, sisli havadayaktığında da direk kör oluyorlar. Hee siste en iyisi sarı ışık diye Hella mı taktıralım tabiki hayır https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif
    Siz mantıklı olanı yapmışsınız. Orjinaline göre nasıl olduolumlu yada olumsuz? Birde ıslak asfaltı daha iyigösteriyor mu?

3. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    benim önceki iki aracımdada sislerimdeki xenon kitlerime yurtdışından 3000k koyu sarı zaten (Fog Light) diye geçer yani sis rengi bu ampüllerden almışdım fark olmazmı tabiki çok büyük fark var koyu sarı olduğu için dumanı deliyor sıfır sisde açın dumanı bıçak gibi yarıyor zaten ben şekil görüntü için almadım tamamen sürüş kalitesi ve güvenlikli sürüş için aldım faydası çok fazla var yağmurlu karlı havada çok güzel gösteriyor..

şurdan iki örnek veriyim adam a5 in sislerine takmış arada kısalarını yakıyor orjinal bixenon aradaki farkı karda bile olsa görebilirsin

http://www.youtube.com/watch?v=JaI838rFu0Y

Buda adam siste geliyor projektörlerde 3000k xenon var ışın kılıcı gibi sisi nasıl yardığını görebilirsin

http://www.youtube.com/watch?v=_uOQKpo70dg

4. pasaoglu

pasaoglu Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    225
    Ad Soyad:
    Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Abi çok mu sarı bu 3000k

5. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    ya şu adobe flash player ın yeni güncellemesi çalışmıyor bi yol gösterin de izleyelim videoları..

6. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Evet :)

Buda renk scalasında yeri.

7. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    scaladaki 3000k Fog Light olarak geçer yani sis rengi.. sisin çok yoğun olduğu ülkelerde araçların sisfarlarından çok kısalarında dahi olur..

4300k fabrikaların standart insan gözünün en verimli görebiliceği kelvin değeri olarak belirlenmiş değerdir bu yüzden bütük fabrikalar 4300k standartında üretim yapar farlarını..

5000k aslında opsiyon bir renkdir yani bazı markalar özel sistemler kullanır mesela mercedes bmw gibi onların kelvin değeri 5000k dir ama verdikleri lümen değeri gene 4300k ile aynıdır..

bunun üstü olan 6000k-8000k ve üstü tamamen çinlilerin ticari görsel amaçla uydurdukları renkler ve değerlerdir sürüşe ve görüşe hiç bri faydası yokdur tam aksine kelvin değeri arttıkça aracı sürenin görüş alanı daralır ve karşıdan gelenin gözlerini çok fazla alır çünkü keldin arttıkça parlaklık değeride git gide artar..

8. pasaoglu

pasaoglu Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    225
    Ad Soyad:
    Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    3000 k taksammı diye düşündüm de çok sarıymış hakkaten o yüzden orjinallerle devam. Napalım artık siste biraz daha yavaş giderizhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

9. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    benim için sürüş güvenliği her şeyin başında gelir yani dışardan bakdıklarında araç nasıl görünüyor falan bunlar pek umrumda değil ama sarılarda parklarla beraber yandımı çok güzel duruyor. :)

10. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    <t></t><table x:str="" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="822" style="border-collapse:
    collapse;width:616pt">
    <colgroup><col width="55" style="mso-width-source:userset;mso-width-alt:2011;width:41pt">
    <col width="664" style="mso-width-source:userset;mso-width-alt:24283;width:498pt">
    <col width="103" style="mso-width-source:userset;mso-width-alt:3766;width:77pt">
    </colgroup><t><tr height="17" style="height:12.75pt">
    <td height="17" ="xl65"="" width="55" style="height:12.75pt;width:41pt">5.3.16</td><td ="xl66"="" width="664" style="border-left:none;width:498pt"> Gaz deşarjlı far (xenon):Far
    yükseklik ayarlayıcısı yok</td><td ="xl67"="" width="103" style="border-left:none;width:77pt">Ağır Kusur</td>
    </tr>
    <tr height="17" style="height:12.75pt">
    <td height="17" ="xl65"="" style="height:12.75pt;border-top:none">5.3.17</td>
    <td ="xl66"="" width="664" style="border-top:none;border-left:none;width:498pt"> Gaz deşarjlı far (xenon):Far
    yükseklik ayarlayıcısı çalışmıyor</td><td ="xl67"="" style="border-top:none;border-left:none">Ağır Kusur</td>
    </tr></t></table>

15.01.2012 Tarihinden İtibaren 2012 Yılında Uygulanacak Kusurlar Tablosu
    http://www.kugm.gov.tr/BLSM_WIYS/KUGM/tr/Belgelik/arac_muayene/20120102_163342_2769_1_64.xls

Düzenleyen : Coşkun Özcan

11. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    evet aslında orda manuel otomatik ibaresi yok ama otomatik arıyorlarmış..

12. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    bu sorunu çözecekmi hayır, adam muayeneye gırmeden orjınal ampullerı takar çıkışta yine zenonları geri takar olur biter
    farlara neysede sislerede takıyorlar öyle geziyorlar deli oluyorum hepsinin sülalesini yad ediyorum...

13. Emir-07

Emir-07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    +1000

14. SoysaL06

SoysaL06 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    Mustafa SOYSAL
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    onurum benim aracımdada 6000k zenon var ve de sislerde uzun kısa tamamen zenon kendimde karsı taraftan gelip gözümü alan zenonlara sülalesini yad ediyorum ama lafınını cemaate algılıyorum cünkü benim far ayarlarım karsı tarafın gözünü almıyor bunun ayırdımına vardım sözünü üzerime almıyorum umarım sende cemaate laf ettin

15. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Gerçekden senin farlar ii ayarlı benim hoşuma gitmedi söktüm bedekileri sendekiler gerçekden insanı kıvrandırmıyor karşıda bu uygulama şahinci dogancılara önlem olur.Sende mercek far yaptır gtsn mustafa abi yaaw :))

Düzenleyen : Umr

16. SoysaL06

SoysaL06 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    Mustafa SOYSAL
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Benim farlar yere bakıyor uzun gösterip milletin gözünü almıyor zenon degilde beyaz ampul gibi ayın 13.de muayeneye girdimsadece far ayarı bozuk yazdı zenon far agır kusur demedi ayın 15. de agır kusur olmus sans

17. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    xenonlarla ilgili ağır kusur kısa far da belirtilmiş, sis ve uzunlara bişey yok sanırım(uzun pek kullanılmasa da). bir de elentranın sisleri mercekli mesela ona nasıl olacak?

18. umutisbecr

umutisbecr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    .demekki muayeneyi yapan arkadaş dikkat etmemiş.xenon far sistemi olan araçlarda otomatik far seviye ayarlayıcısı ve far yıkama sistemi bulundurması mecburi.1 ocaktan beri yürürlükte.

19. attkenan33

attkenan33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Kenan B.
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Matrix (2001-2010)
    Bunun ağır kusur olması bence çoooook süperrrrr olmuş :) Merceksiz farlara takıyolar, karşımdan geliyo ışık tamamen gözümde. Öyle bir dağılmışki yola birazı vuruyo ışığın gerisi karşı şöförün gözünde...

20. Halil ŞAHİN

Halil ŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Halil ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    maddede otomatik diye bir sey yok far yukseklik ayarlayıcısı bulunmalı..otomatik ayarlamayı her araca takamazsınız..böyle bir yükümlülük olsa bile bu konuda esnek davranacaklardır..far yıkama da mercekli araclarda olması gereken uygulama zaten yagışlı havada farcamı çamurlandığı zaman aydınlatma nerdeyse sıfıra inebiliyor..

Bu Sayfayı Paylaş