Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Wentgaz Taktırdım ( 2011 Elantra )

'LPG Sistemleri' forumunda koreci tarafından 12 Aralık 2012 tarihinde açılan konu

1. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Orhanım LPG tankını nasıl yaptırdın? hiç paylaştın mı? belki ben kaçırmışımdır resimleri felan memnun olduğunu duymak güzel :) birde büyüklerime şunu sormak isterim hani benzinli ile otomatik benzinli arasında yakıtta biraz artış ve farklılıklar oluyor ya Düz vites dizel ile otomatik dizel arasında aynı farklar olacaktır dimi ?

2. Orhan

Orhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Beyaz_MeLegiM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Kesinlikle Her Rahat Sürüşün Arkasında Maddiyat Yatar :) Dizel Sürüş Kyfi Rahat= Para :) Düz Vitesle Arasında Pek Fark Yoktur Sanırım.

3. ftamirci

ftamirci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    45
    Ad Soyad:
    Faruk Tamirci
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    araç dizelde olsa benzinlide olsa düz vites ve otomatik vites arasında illaki fark olacaktır. %10 civarı otomatik fazla yakar.
    örneğin yeni i30 broşüründe yazan tüketim değerleri;
    benzinli manuel/otomatik (lt/100km) : şehiriçi 8.0/9.1 şehirdışı 4.7/5.3 ortalama 6.0/6.7
    dizel manuel/otomatik (lt/100km) : şehiriçi 5.2/7.2 şehirdışı 3.8/4.5 ortalama 4.3/5.5

oqano ve MSC bunu beğendi.
  4. Orhan

Orhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Beyaz_MeLegiM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Mrb Okan Pardon Atlamısım 51 LT simit depo taktırdım . :)
    Aracıma yaptırdıgım lpg montaj resimleri linkini paylasıyorum.
    https://www.hyundaiclubtr.com/showt...LPG-)-Ve-BromBi-Takildi-(Gazla-Çalışıyorum)-)

5. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Gördüm şimdi orhanım resimleri tekrar hayırlı olsun güle güle kullan Benim sana gönderdiğim resim gibi LPG tank üzerine mdf vb. tarzı bişi yaptırdın mı ne yaptın ?

6. Orhan

Orhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Beyaz_MeLegiM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Gerek Kalmadı Ona Okan Teşekkür Ederim Tekrar.

7. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Eğer gelebilirsen Pazar buluşmasında göreriz ne yaptığını :) nasıl yaptın merak ettim açıkcası...

8. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Merhaba,

Biraz uzun bir yazı olacak, ama konuyu takip edenler için son durumu yazıyorum.

En son, montajdan 1 gün sonra arıza lambam yandığında canım çok sıkılmıştı, Çevre otogaza giderek ince yol ayarı yaptık..Lamba söndü, bağlantılar kontrol edildi..

Birkaç gün kullandım ve gene yandı, artık iyiden iyiye soğudum..Canım sıkıldı.

Dedimki kendi kendime, ya üste para verip kitmtm taktırayım, ( orhan kardeşim hiç sorun yaşamadı mtm' de... ) ya da şu lpg olayından vazgeçeyim..Komple lpg' yi söktüreyim...

Hatta yetmedi, Serdar kardeşimle telefonda fikir alışverişi yaptık ve son durumu netleştirmek üzere gene çevre otogaza gittim.

Sahibi Hüseyin Bey çok kral adam, okuyorsa buradan teşekkür ediyorum, bana ne istersem onu yapacağını ( ister lpg iptal edilip para iadesi, ister kitmtm olarak upgrade, istersemde aynı sistemin tamamen yeni bir kiti olarak 3 seçenek sundu..)

Söylediği şu noktada bana da mantıklı geldi, bazı kitlerde fabrikasyon ecu, enjektör, regülatör yada map sensörü defolu üretim çıkabiliyormuş. Bunu takmadan anlayamıyoruz..

Arzu edersen kiti komple yeni bir paketle değiştirelim, onda da sorun yaşarsan önümüze bakarız dedi...Ve arızalı olduğunu düşündüğü, Ecu, enjektörler, regülatör, ve map sensörü gibi sistemin tüm parçalarını gözümün önünde söküp, yeni bir kit kutusu getirip tamamını yeni parçalarla değiştirdi..Sonrasında' da yol ayarını ihmal etmedi...

Sonuca gelelim:)

Arıza lambam bu kit değişiminden sonra hiç yanmadı.. 5 gündür şu soğuk havalar dahil, sistemi her türlü hava ve yük şartları altında denedim, bir sorun yok.. Arıza lambası yanmıyor. Çekiş ve tüketim olması gereken değerlerde...Benim için en önemlisi arıza lambasıydı geçti ve tekleme yok.

Sorunun büyük ihtimalle ilk paketten çıkan ecu' dan kaynaklı olduğunu düşünüyoruz..Belkide enjektör ya da regülatör vs' dir. Hüseyin Bey ilk sökülen parçaları özel bir şekilde ambalajladı ve fabrikaya göndereceğini belirtti..

Şimdilik sorunsuz bir şekilde aracımı kullanmaktayım..Yardımcı olan yada yol gösteren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum..

9. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,971
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  10. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    sorunun halledilmesine sevindim. çevre otogazdan montaj esnasında ben de çok memnun kaldım. hatta o civarda bi tanıdığım vardı gittim onun yanında vakit geçirdim. hani aracın başında şüpheyle bekleme durumum hiç olmadı.

11. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Salih Bey O Zaman Buluşmaya Bekleriz :)
    Hayırlısı Olsun

12. Orhan

Orhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Beyaz_MeLegiM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Bu Olayda Tatlı Sonuclanmasına Çok Sevindim Gerçekten, Çevre Otogazda Referansımız Çok Sağlam '' SERDAR '' abiden Allah Razı Olsun. Bu Kadar İlginin Tek Sebebidir. Bu Sizin Başınıza Gelen Olay Bnm KITMTM de geldi Arıza Isıgım Yanmadı Ama Beyin Dedikleri Parca Bozuk Cıktı Ertesi Gün Değiştirdiler. 3 Ay Oldu Yada Olmadı Hiç Sorun Yaşamadım. Yaşansada Zaten Gidilecek Adres Belli :) İyi Gazlamalar, Fazla Gaza Gelmeyin :)

13. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,971
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Forum seviyelide sende seviye noksanlığı var.

Bu Sayfayı Paylaş