Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Vuruntu-Gaz yememe! Bir gelişme oldu.

'Accent Forum - Club' forumunda under tarafından 24 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. rifatkdere

rifatkdere Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    iyi akşamlar .biraz geç farkettim fakat benzer bir sorunu bende yaşadım. sıralı sistem lpg taktırdıktan sonra sabahları ilk çalıştırmada aracım vuruntulu çalışıp ilk 30 saniyede vuruntuyu kesiyordu. Bende bunu lpg kitinin normal çalışma şartı olarak görüp önemsemiyordum. Daha sonra çekişten düşmeye ve yüksek devirlerde benzine geçiş-gaza geçiş aralarında da vuruntu yapmaya başladı. Son noktada ilk çalışmadaki vuruntu son haddeye dayandı ve 3. silindirde ateşleme olmadığını gördük ( servis elemanlarımla beraber ) Bu anda engine check te sönmüyordu. Öncelikle ateşleme sisteminde arıza olmadığını enjektörlerde de sorun olmadığını kontrollerimiz neticesinde öğrendik. Son olarak lpg sistemini taktırdığım yere giderek sistemi devre dışı bırakmalarını söyledim. Bu işlem öyle sigorta çıkartma ile olmuyor malesef. yaklaşık bir saat sürdü. Bunun neticesinde aracı çalıştırdık ve problem düzelmişti. Lpg servisi (ki kendileri markanın distribütörü ) sorunun lpg sisteminin elektrik sistemindeki bir arızadan olacağını söylediler. o akşam arabayı orda bıraktım. ertesi sabah aldım ve daha önce yaşadığım ( sabah vuruntu , yüksek devirde gaz - benzin - gaz geçişlerinde vuruntu ) gibi sorunların hiçbirini yaşamadım. O tarihten bu yana aracım 3000 km kadar yol yaptı sanırım. Belki yardımcı olur sorununuz için.

2. serkanbstrk

serkanbstrk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende elantramda bazı gaz yememe, sabah geç çalışma vs. sorunlar yaşadım. bi ara motor düzensiz çalışıyodu, lpg yi iptal ettirip tanıdık bi motorcuya götürdüm, boğaz kurum bağlamış dedi biraz hava tuttu düzeldi gibi oldu bir kaç gün. ama carbon clean işlemi yaptırmamı önerdi. motor da düzensiz çalışma sorunu yaşayan arkadaşlar eğer ateşlemede sorun yoksa bu işlemi bi araştırsınlar derim. bu aynı zamanda yakıt tüketimini tavan yaptırıyor. bena daha yaptırmadım ama reno servisi 40 tl artı kdv fiyat çekti

Bu Sayfayı Paylaş