Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Vuruntu-Gaz yememe! Bir gelişme oldu.

'Accent Forum - Club' forumunda under tarafından 24 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. under

under Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu arada sabah sanayiye uğradım.

würth ün enjektör temizleyicisini tavsiye etti tamircim sabahki vuruntuya faydası olur dedi aldık koyduk. depoyada yarımı az geçer benzin aldım.deneyelim görelim.bir müddet benzinde binecem arabaya artık mecburen.temizleyiciyi 20 tl den aldım biraz pahalı geldi ama işe yarayacaksa önemli değil.sonuçları yazarım.

forum gidip gidip geliyor.sunucuda sorun var galibahttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

herhesin bayramı mübarek ve kutlu olsun.

Düzenleyen : under

2. under

under Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar enjektör temizleyiciyi depoya koyduktan sonra arabaya 2 defa motor soğukken bindim ve ikisindede tek marşta sorunsuzca çalıştı.Gaz yememe sorununuda yaşamadım.
    Daha önce ilk marşta çalışıp stop ediyordu 2. marşta sorunsuz çalışıyordu fakat motorun ısınmasını beklemeden hemen hareket etmek istersem araba gaz yemiyor gaza çok basarsamda vuruntu yapıyordu.

Temizleyiciyi koyduktan sonra sürekli benzinde kullanıyorum.Şimdilik bir sıkıntı yok ama kesin sonuç biraz daha kullandıktan sonra belli olur.

3. under

under Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bugün sabah yine tek marşta aldı ve gaz yememe gibi bir sorun olmadı.

Aynı sorunu yaşayan arkadaşlarımızın dikkatine...

4. under

under Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sorun düzeldi zannediyordum ama malesef düzelmemiş.Özetleyeyim.

Araca enjektör temizleyici koyduktan sonra benzinde binmeye başlamıştım.Bu süre zarfında 2-3 defa benzinde bindim ve bir sorun yaşamadım toplasam 50 km falan bu şekilde bindim.

Sorun düzeldi deyip bi 50 km dir tekrar lpg de binmeye başlamıştım kii bu sabah ilk defa yine gaz yememe-vuruntu olayını yaşadım.3-4 sn sürdü ve düzeldi.

Şimdi bu anlattıklarım ışığında mantık yürütürsek enjektör temizleyiciyi koyduktan sonra düzelme olduğuna göre sorunum servisin dediği gibi krank dişlisinde falan değil, bu açıdan güzel.(katılmıyorsanız fikirlerinizi yazın lütfen)

LPG ye geçince neden sorunun tekrar başladığı için ise değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Not:LPG sıralı sistem olduğu için ilk çalıştırmalar hep benzinle oluyor.

5. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    lpg sisteminde sorun bence. tekrar program attırın. lpg ciye gitmeden öncesorunu anlamanız için tekrar sürekli benzinde kullanın. sorun geçerse lpg de demektir.

6. under

under Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    alpozturk2002 arkadaşım.

Araba çalışırken benzinde çalışıyor.Sorun LPG de nasıl olabilirki?

7. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Aynı sorunu ben de yaşadım eski aracımda. gerçi sorunu bulamadılar. öyle binndim sattım sonra. ilk çalışma benzinde de olsa lpg nin programsal hatalarından kaynaklanabilir. bunu anlamanın en iyi yöntemi hiç lpg ye geçmeden tamamen benzinde kullanması bir süre. hatta lpg nin sigortasını çikarması daha iyi olacaktır tamamen devre dışı kalmıs için. lpg nin sigortası aküye yakın bi yerlerdedir. aküden lpg sistemine elektirik veren kablonun oralarda. Lpg cinin sorunu çözmesi için(eğer lpg de ise sorun) aracı soğukken cihaza bağayıp çalıştırmaları gerekir.

8. under

under Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Erbabı olmadığım için yorum yapamayacağım ama genede sorunun LPG de olması bana pek mantıklı gelmiyor.Araba benzinde çalışırken dahi LPG de yüklü programlar araca hükmediyorsa ona diyeceğim yok.

9. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    lpg sistemini devre dışı bırakıp deneyin bir süre benzinde.
    bir süre benzinde kulllanıp sorunun geçtiğini, lpg ye geçince sorunun geri geldiğini belirtmişsiniz. peki lpg ye geçer geçmez mi sorun başladı yoksa belli bir zaman sonra mı?
    Dediğimi denemeniz bedava. sadece benzine fark verceksiniz fiiyatından dolayı. ama bence denemeye değer. hiç krankla mırankla alakası yok bunun. bir sürü zaman ve para kaybetmeyin. erbabı ben de değilim ama mantık çalıştrırsak sorun lpg gibi.

10. under

under Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    geçer geçmez yapmadı.50 km kadar bindim ondan sonra yaptı.Bu 50 km yi tek seferde yapmadım.2-3 gün de yaptım.Arabaya çok binmem.

11. under

under Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sıkıntının sebebi LPG de çalışırken stop edince sistemde en son LPG nin kalması olabilirmi acaba..Arabayı stop etmeden önce benzine alıp öyle stop etsem faydası olurmu ne dersiniz?

Not:Forumda arkadaşlardan biri "stop etmeden önce benzine alırsam ilk çalıştırmada sorun olmuyor" demiş.

12. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  13. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Lpg tankınızı kontrol ettiriniz.
    LPG istasyonunu mümkünse değiştiriniz.

Enjektör temizleyici ile rahatlayan enjektörler sanki tekrar tıkanma yapıyor gibi !

Ayrıca kullandığınız enjektör temizleyici kaliteli bir alman ürünüdür.
    Aynısını kullandım.
    Etliki olması için 15-20 lt benzine atılıyor. Depo lambası yanan kadar devam ediliyor.

Düzenleyen : ogunmas

14. under

under Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    O zaman biraz daha benzinde kullanayım.Çünkü temizleyiciden sonra ancak 60-70 km kullandım.

15. under

under Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Serdar bey sıkıntım oksijen sensöründemi acaba?
    Sensör tıkalı olsa sadece ilk çalıştırmadamı sıkıntı çıkarır yoksa ısındıktan sonrada sıkıntı devam eder mi? Ne dersiniz.

Bendeki sıkıntı genelde olduğu gibi ilk çalıştırmada.çalıştırdıktan 2 dk. sonra sorun düzeliyor.

16. Misafir

Misafir Guest

gaz taktırmayı düşünüyorum ama bu gibi sorunları çok anlatan oldu...kararsız kaldım

17. under

under Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sistem sıralı LPG.

18. under

under Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arabalar fabrikada benzinle çalışmak üzere kurgulanıp tasarlanıyor.Biz de tasaffruf edelim diye LPG taktırıyoruz.Arabanında dengesi bozuluyor haliyle.

Şu elektrik li arabalar yaygınlaşsada kurtulsak şu benzinden LPG den...

19. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  20. Hasan D.

Hasan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Hasan DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    meraba bızdede aynı sorun vardı fakat bızım arac 1.3 ve karburatorlu sıstem lpg,sorun aynen sızınkıler gıbıydı gaza b anda yuklenınce falan hemen tekleme yapıyordu fakat cok az basarak devam edınce normaldı beyınden oldugunu dusunduk ancak bujılerden olabılecegını soyledıler,bujıler degıstı ve sorun ortadan kalktı:)

Bu Sayfayı Paylaş