Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Vites Kolu Yağlama

'Şanzıman & Aktarma & Fren Sistemleri Sorunları Ve ' forumunda karmate027 tarafından 18 Ekim 2013 tarihinde açılan konu

1. karmate027

karmate027 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Ahmet Berk
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    mrb arkadaslar bayram öncesi adrimemin orta konsolunu temizlerken vites kolu köründe ufak bir delik gördüm iç kısmına baktığımda vites kolu tertibatı görünüyordu...bu kısımı yağlamak gerekir mi? gerekiyorsa nasil bir yağ kullanmam lazım?

2. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Getz'tede aynı mekanizma var ye yan kısımlarında yağlama delikleri mevcut, zaman zaman bende buralardan sarı gress sıkıyorum şırınga ile. Fazla olmaması şartıyla. Mekanizmanın daha rahat çalışmasına izin veriyor.

karmate027 bunu beğendi.
  3. karmate027

karmate027 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Ahmet Berk
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    deliklerine dikkat etmedim ama yarin detayli bir şekilde incelerim bu delikler igne ucu girecek şekilde olan delikler mi ayrica sari gressi şırınga ile basabilirmiyim

4. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aynı yerdenmi bahsediyoruz bilmiyorum ama şöyle anlatayım ; Vites kolu körüğünü çıkardığınızda vites kolunun dibinde bulunan plastik mekanizma vardır. Bu mekanizmanın içinde bulunduğu köşeli plastik parça mevcut bu parçanın her kısmında gress basılması için delikler mevcuttur. Bu deliklere rahatlıkla şırınganın ağzı sığmaktadır. buralardan sarı gress sıkıyorum.

Sizin aracın komple vites kolu dibteki delikler görülebiliyor buralara dediğim gibi yağlama yapabilirsiniz, öncesinde eğer kir varsa bunları temizlemenizi öneririm.

Bu Sayfayı Paylaş