Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Virajlarda Getz'tden Gelen Ses !

'Getz Forum - Club' forumunda mert_driver tarafından 15 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu

1. arif23

arif23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    benim arabam şu an 28000 de 2009 model getz 4500 kmdeyken aynı şekilde ses geliyodu servise götürdüm balatadan dediler balataları değiştiler hala ra sıra dewam ediyo ses kaynagını bulamadım 30 000 bakımında tekrar sylicem bakalım artk nasip inş çözüm bulurlar

2. mert_driver

mert_driver Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    mert can
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    işin traji komik yanı servisten çıkar çıkmaz tekrar nüksetti bu sorun

anladığım kadarıyla ileri yönelik ciddi bir sorun yaratacak birproblem değil sadece sesten ibaret . Ve işin kötü tarafı arada bir meydana geliyo yani servise gidip problem bu diyemiyorum.

ama getzte bunun gibi 4 sorunum var . 3ü ses (hepside arada bir oluyor)

sanki araç bilerek yapıyormuş gibihttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

3. doganses

doganses Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar bu ses bendede var. sorunun kaynağını öğrendim.
    sesin asıl kaynağı balatalar değil. bu ses yanlızca yazın sıcak havada oluyo veya asfalt çok sıcak olduğunda. ön tekerler bizim araçlarda disk fren biliyosunuz. disk frenli bütün araçlarda bu ses oluyormuş. bu diskler aşırı hararetten (sıcakta çok yol gidildiğinde) sonra suya tutulduğunda aşınmalar ve çizilmeler oluyormuş. balata buraya sürterek fren yaptığı için çizikler oluyormuş. buda sesin kaynağıymış. belki çözüm yeni bir disk veya disklerin sanayide TORNAYA vurulması olabilir.

4. mert_driver

mert_driver Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    mert can
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Buda ekşisözlük yorumu :

dizel getzlerin arka frenleri de disk'tir, bu iyidir, ammavelakin arka disklerde cogunlukla problem vardır, ısınınca gıııııyk gıııııyk diye ses yapmaktadır, işin en acı yanı bu sesi düşük hızda seyredereken yapar. kopru trafiginde herkes size ve aracın arka tekerleklerine bakar. servislerin ellerinde sorunsuz disk olmadıgı icin (bu hafta gelcekti halen haber vermediler) degisene kadar gurultuye katlanmanız gerekir. buna ragmen arabanın frenleri gercekten cok basarılıdır. zaten sınıfında 4 disk fren sunan baska dizel duymadım.

Paylaşayım dedim https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    Düzenleyen : mert_driver

Bu Sayfayı Paylaş