Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Varmı Daha Az Yakan :)

'Accent Forum - Club' forumunda nafi38 tarafından 16 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu

1. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    insanlar fabrika verilerinede çok inanıyorlar gerçi hyundainin fabrika verileri tutuyor her markanın tutmuyor mesela almanlarınki hiç tutmuyor arkadaşda insignia var 2.0cdti kağıt üstünde şehir içi 6.8 yakıyormuş araba dedim hayatta yakamaz 9 dan aşağı yakamaz dedim yok sen fabrikadan iyimi biliyorsun ukalalık yapdı arabasının başına gittik yol bilgisayarınıa anlık tüketime ayarlamış ortalama yakıta gel dedim menülerden ortalama yakıta bir geldi 9.5 ortalaması :))) nasıl olur diyor yanımda servisi aradı servisde doğal abi kağıt üstündekine ne bakıyorsun onlar o testleri kapalı ortamlarda yapıyorlar falan filan dedi birde seninki bakımlı iyi araba bizde 10-11 yakanlar var dedi.. :))

sonra kendimi suçlu histtetim keşke demeseydim dedim çocuk çünkü o kağıt üstündeki verilere kanıp bir ton para saydı o araca birde hep aracının 6.8 yakdığını sanıyordu her yerde aracım yakıtı üflüyor diyordu :)) işde psikolojik o kağıt üstündeki rakama kandığı için aracı 9.5 de yaksa hep az yakdığını sanıyordu herhalde.. çokda severim temiz saf biridir ..

birde bana demezmi bilseydim bunun bu kadar yakdığını senin arabadan alırdım buna bu kadar parayı saymazdım :)) benim arabayı çok beğenmişdi 10.5 yakıyor şehir içi şehir dışı 5.5 e yakıyor demişdim demişdim 10.5 i duyunca o zaman çokmuş demişdi bende dedim d segmentindeki bütün araçların yakıcağı 9-10 dur onun altını yakamaz dedim yok demişdi o sıra insignia 6.8 yakıyor falan yok dedim onu yakmaz inanmamışdı.. şimdide bu kadar yakıcağını bilsem senin arabadan alırdım diyor :)))

2. jarrah87

jarrah87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    24
    Ad Soyad:
    Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON

İnsignia kullansam yakıtını hiç düşünmezdim :)))

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,956
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  4. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Zaten Sorunlardan Pek Yakıtı Düşünecek Vakit Kalmazdı :)

5. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yakıtı düşünecek vakit kalmaz mıydı ? Sonata yerine rahatlıkla Insignia alabiliyordum da uzak olsun. Yakıtı koklayan arabalar, normal tüketen arabalar bi de Insignia vardır. 1.6 turbo motor 15 litre yakıyor arkadaş o nedir öyle.

6. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,956
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yakıtından ziyade problemi çok. Arkadaşlar bilirler kavacık opel servisinde bakımlarımı yaptırırım, orada ne zaman bir insignia sahibi ile konuşsam arızaların sıklığından şikayetçi olduğunu görürüm. Rüştünü ispatlamış araçlara yönelmek daha iyidir. Son çıkartılan vectra'lar elektronik problemler nedeni ile üretimden kalktı, değer olarak astra'dan bile aşağıda ikinci eli. Bunu göre göre maceraya girmemek lazım. İleride bu arızalar giderilir elbettte ama şu an erken.

7. jarrah87

jarrah87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    24
    Ad Soyad:
    Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Bilmiyorum arkadaşının arabaya çok takmış görüyorum seni :)

Ama bu konuda içimden geçeni de paylaşmaktan geri durmayayım.. Araba arıza olayını bilmem ama insigniaya milletin bakışıyla sonataya milletin bakışı bir değil.. İnsignia göze sonata konfor ve kullanana hitap eden bir araç.. Ama hyundai bu konuda elentrayla gerçekten kendisine hayran hayran baktıran bir araba üretti.. :)

8. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Acaba Elantrayı Görüpte Bir Daha Dönüp Bakmayan Varmıdır ?

9. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Insignia'yı bilmem de geçen gün arkadaşın aracı bozulduğunda VW servisinden ustayı aldığımda arabayı öve öve bitiremedi usta. Hyundai'i böyle bilmezdim ben bambaşka bi araçmış bu diyip durdu. Araca bakan dönüp bir daha bakıyor. Hepsini geçtim Alman'ın Tofaş'ıyla benim arabam zaten bir görülmesin mümkünse.

Düzenleyen : Nightfish

10. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    insignia yı kullanan arkadaş yine iyi yakıyormuşş..9.5 lt ye bile inanmam 1.4 turbo astra lar ş.içi 20 lt lere kadar çıkıyormuşş...alack arkadaşlar bi daha düşünsün jetta 1.2 tsi lardan hiç bahsetmeye gerek yok bile...

11. ahmetaykac

ahmetaykac Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Gerçekten Elantramız bir tane https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley16.gif

12. ibrahim81

ibrahim81 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    ibrahim taner
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    bence en güzeli binebildiğin araç tır pahalı arac alıp binemedikten sonra ne yapayım ben öyle arabayı öyle süs gibi

13. attkenan33

attkenan33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Kenan B.
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Matrix (2001-2010)
    100 km.de 6 litre - 7 litre yakan arkadaşlar nasıl yakıyorlar anlamıyorum. BRC nin kitapçığında aracın benzin tüketimi kaç litre ise onu 1,2 ile çarpın yazıyordu. 8 litre benzin yakan bir araç nasıl 6-7 litre lpg yakabilirki?

14. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Kitapçıkta yazanlara asla güvenmeyin. Az da olabilir fazla da, tamamen kullanıma bağlı. Benim aracın kitapçığında 9.5 litre yazıyor ama 8 üzerine çıkmıyor hiç.

15. lpgERA

lpgERA Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    hocam aynen bende inanamıyorum 6-7 lt lpg yakıyorum diyenlere. bence palavra 6 litre lpg yakmak 13 kuruş yakmak demek olurki bu tamamen gerçekdışı

16. attkenan33

attkenan33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Kenan B.
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Matrix (2001-2010)
    Benim dediğim farklı. Aracın 100 km.de kaç litre benzin yaktığına bakmadımki. Lpg ciler diyorki araban 100 km.de kaç litre benzin yakıyorsa o rakamı 1,2 ile çarp. Böylece ortalama kaç litre LPG yakacağını hesaplarsın diyorlar. Bende diyorum ki "Araba(LİTREOLARAK) benzinde yaktığından daha fazla LPG yakar." Bu yüzden 100 km.de 6 litre lpg yaktım diyen birisine pek inanmam yani...

17. attkenan33

attkenan33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Kenan B.
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Matrix (2001-2010)
    Evet lpgERA beni anlamış :)

18. heromurat

heromurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    murat kahraman
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    hiç depoyu fullemek nasip olmadı ama era dizel ile en son bayramda 4 defa 100 tl mazot aldım toplamda istanbul ordu arası ve şehir içi gezmeler dahil 2300 km yol gittim 170 krş yaktı ki buna arefe akşamı 2,5 saatlik dur kalk trafiği dahil motor devri 2000 hız 110 idi ki 90 km gitsem dahamı az yakardı bilemem ancak dizel aldık daha cok gezıyoruz aslında benzinliden daha zararlı https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

19. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    ben 7.500km den beri benzinle kullanıyorum 1.4 eramı ve şunu gördüm ki kolay kolay 100 km'de 6 litreden az yakmıyor araç,bir defa 5.5 litre yaktım onda da çok sabırlı bir şekilde minimum yakıta ulaşmaya çalıştım ve benim aracıma benim yaktırabileceğim minimum yakıta ulaştım (nerdeyse araç bile sollamadım) bir daha da o kadar sabır gösteremeyeceğim için benim aracımın benim gözümdeki minimum yakıtı 6lt/100km.maksimum da şu ana kadar 12lt/100km oldu tüketimim.

20. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    zaten opel de alman değilki opelciler kendini alman diye avutuyor..

opelin GM gurubunun onlarca markasından biri.. bağımsız bir marka bile değil yani büyük bir otomobil üreticisinin alt markası..

Düşünün kendi dizel motorlarını bile üretmekden aciz bir firma opelin bütün dizel motorları fiattan alınmadır fiatın 1.3 multijet motorunu almış biraz oynamış 1.3 cdti diye millete satıyorlar.. gene fiatın 1.9 ve 2.0 dizel motorlarını kullanıyorlar cdti adıyla..

Bu Sayfayı Paylaş