Arkadaşlar herkese merhaba, Bayram tatili için 950km'lik bir uzun yol yapacağım. Öncelikle aracım hakkında bilgi vereyim: 2012 model blue crdi mode plus Lastikleri alalı henüz6 ay oldu yine fabrikadan üzerinde gelen kumho orjinal ebat 195 50 16 kh17 aldım. Motor suyu seviyesi F'ye yakın eksilme kaçırma yok, araç 40300 km de 6 ayda bir değiştiriyorum. yağ olarak mobil 1 esp 5w 30 tercih ettim, yağ filtresi de değişti. Bir eksiğim yok çok şükür ama gideceğim yol güzergahı biraz tehlikeli ve yollar çok yerde tek şerit güzergah ise bitlis-muş-bingöl-elazığ-malatya-sivas-tokat-amasya-çorum. Bu yol hakkında ve uzun yolda dikkat edilecek bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Tek şoför olarak gidilecek ve gelinecek. Biraz uzun oldu ama yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ediyorum.
bitlis-muş-bingöl-elazığ-malatya-sivas-tokat-amasya-çorum. Bu yollarda 2-3 senedir bi arıza çıkmadıysa çok iyidir. Elazığ malatya ve çevresi o kadar iyidir ki aracın tık sesini duymazsınız. Şimdiden hayırlı yolculuklar. Dikkatli olun bol bol mola verin.
Yolunuz açık olsun. Eğer vaktiniz ve imkanınız varsa geçtiğiniz şehirleri geze geze gidin ve güzergahın ortasındaki şehirde bir gece konaklayın.
Teşekkürler. Daha bu yolu çok tepeceğiz bu seferlik vakit yok ama Malatyada bir gün kalmayı düşünüyoruz.
uzun yolda çok araç kullanırım, günlük 800 kmden sonra insan gerçekten yoruluyor. sizin yolunuzu 2 günde alma imkanınız varsa daha iyi olur.
Hız sınırlarına uyun, özellikle tek şerit gidiş geliş yollarda sollamalara ve karsidan gelen araclara dikkat hiz sinirina uyuldugu taktirde hatali sollamalarda kurtar payi mutlaka oluyor. Malum kasap soforler çok
Yola çıktıysanız kazasız belasız yolculuk dilerim... 950 km az bir mesafe degil... Sürücülügünüz iyiyse ve kesintisiz tek bi celsede bitirecekseniz güzelce uykunuzu alıp sabah erkenden yola çıkıp 200-250 km de bir en az yarımşar saatlik mola verip ayaklarınızı dinlendirerek (yürüyüşle) 2-3 molayla toplamda 11-12 saatte yani gündüz şartları gün dogumu gün batımı arası gidebilirsiniz. Hiç uzun yol tecrübeniz olmadı ise mutlaka bi gece konaklayacak şekilde yolu 2 bölüm halinde bitirin... Şimdiden hayırlı yolculuklar
İki hafta önce İstanbul'dan Erzurum'a geldik. Sabah yola çıktık, Safranbolu'yu gidip gezdik. Amasya'da yer ayarlamıştım gece konakladık. Sabah öğlene kadar Amasya'yı gezdik. Öğlene doğru yola çıkıp Erzurum'a geldik. Eşim ve kızlarımla dura dura, güle eğlene rahat bir yolculuk yaptık. 1200 km yolu tek seferde gelmeyi gözüm yemedi. Erkeklik etmenin anlamı yok.
Güzel bir yolculuk olmuş. Bu tip planlı yolculuklar çok daha keyifli geçiyor Acelem yoksa genel de bende tadını çıkarırım.. SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim tavsiye ve iyi dilekleriniz için 3 gün var sonra yola çıkacağım eşimle birlikte gideceğiz, inşallah sağ salim ulaşırız.