Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Uzun yol yakıt tüketimim (resimli)

'Getz Forum - Club' forumunda hakan84 tarafından 1 Eylül 2011 tarihinde açılan konu

1. taylansancak

taylansancak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tabi ki fabrika verisi tutmasi icin ayni kosullari yaratmaniz gerekir..camin acik olmasi, (klimayi soylemiyorum bile) , ve hatta aractaki agirlik bile cok onemli.agirlik derken 2-3yuz kilodan da bahsetmiyorum.soforun 60 kg olmasi veya 90 kg olmasi bile farkettirir

2. taylansancak

taylansancak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    6 ileri olsa da farkeder de bu konuda asil onemli nokta ruzgar direnci. 90 km diye belirlenen ozel nokta bundan kaynaklaniyor.neden 80 deil de veya 100 degil de 90? 90km den sonra ruzgar direnci katlanarak artiyor.soylediginiz gibi 60 km de 4. vites en az yakmasinin 1. sebebi ruzgar direncinin dusuk olmasi.ornegin 80 km 4. vites ve 100 km 5. vites motorda ayni devir cevirmesine ragmem 80 km 4. vites cok daha ekonomiktir.bunun ilk ve en onemli sebebi 80 km deki ruzgar direncinin cok daha dusuk olmasi.80km de 4kw 100km de 8kw gibi bi guce karsi koyuyorsunuz.yani 2 kat gibi.150-160 km hizlarda 30 kw a kadar cikiyor bu direnc.yuksek hizlarda asiri yakmasinin da birincil sebebi budur yani aslinda yuksek devirden daha etkili.bu durumda aracin aerodinamigi onemli. sahsen getz in aerodinamiginin iyi oldugunu dusunmuyorum sekil itibariyle..

3. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    rüzgar direncinde sayılara münhasır bir durum yoktur. hızın karesi ile doğru orantılıdır.
    yani eğer 80le giderken 6.4 yakıyorsa, aynı araç aynı yoldo ve aynı diğer bütün şartlarda 90la giderken 8,1 yakar.
    yine aynı benzetmeyle 100le giderken de yaklaşık 10 litre yakar. 110 la giderken 12.1 litre.
    yani 80le gitmek yerine 110la giderseniz rüzgar direnci neredeyse iki katına çıkar .

4. taylansancak

taylansancak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet dogru. anlatmak istedigim fark kisaca su ki 80 den 160 a ciktiginizda hiziniz 2 kat artarken ruzgar direnci neredeyse 10 kat artiyor. bu yuzden yuksek hizlarda yakit tuketimiz cok fazladir.asil sebep cok fazla devir cevrilmesi ( bu da bi sebeptir ama ) degil.

5. yaman1

yaman1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşım o konuda haklısın 4.3 ü gördüm 90 km yi geçmeyince araç aşırı az yakıyor MAŞALLAH

6. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ben de sadece denemek amaçlı, ankaradan eskişehire yakıt tüketimimi düşürmek için geldim ortalama hızım 80km/saat yakıt tüketim ortalamam 4,2 lt/100km mesafe 225 km.
    hızımı 110un üzerine pek çıkarmadım.

7. cemlel

cemlel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracım 1.3 getz benzinli depomu doldurdum 146.5 km sonra tekrar doldurduğumda 30.5 tl yakıt aldı.hızım ortalama 90-100 idi.
    ortalama 100 km hız ile 4.8 lt benzin ediyor

8. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    arkadaslar istanbul disinda memleketteydim..aksam isten aradilar sabah 7 de iste olmam gerekiyordu . Bende otoyol a corlu girisinden baglandim. We surekli duz yolda sabah kimsede olmamasi sebebiyle biraz surat yaptim.duz yolda 170 -175 km \h
    sadece virajlarda 130 falan yaptim.
    Sonuc 155 km yol ortalama si
    100 kmde 7.1 lt . Bu deger uzun yol icin fazla degilmi . Bu hizi lar gercekten riski fakat acil durum yuzunden ve mazotu sirketten alacagim icin bukadar bastim :)

9. Kibitzer

Kibitzer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Zafer A.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    170-175'e çıktım diyorsunuz ve 7.1'e fazla diyorsunuz. Kaç yaksa beğenirdiniz? Mesela 2.6lt yaksaydı sizce makul olur muydu?

Şimdi azarlamış gibi yazdım kusura bakmayın ama 90km sabit hızda laboratuvar koşullarında 3.9lt yakan motor bırakın da 175'e çıkılan yolda yaksın biraz.

10. hatipoğlu

hatipoğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    murat hatipoğlu
    az bile yakmış o hıza göre

11. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    gecen gun arkadasim uzun yolda filorino ile edirneye okula giderken 150 -160 arasi hizla 6.3 falan yakti demisti.benimde aklima geldi .daha ufak motorlu mjt yuksek suratte daha azmi yakiyor, yada arkadas salliyo mu diye .sizlere bi sorayim demistim..saygilarr...

12. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    ben cuma akşamı sapancaya nişana gittim. 130 km gidiş 130 dönüş. giderken 3 yetişkin, tatilci trafiği ve yolun açık oldu yerlerde 120-170 km arası gittim(çoğunlukla 140 civarıydı) yol bilgisayarı 7.0 lt gösteriyordu, dönüş yolunda trafik daha açık 4 yetişkin yine aynı süratlerde ama daha çok selektör yap/yavaşla/yol verilsin/hızlan dan sonra 7,5 oldu.

13. mgk19

mgk19 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Gökhan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    eminim gerçekte öyle yakmamıştır fazlası vardır.

14. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

şanzımanla da çok alakalı bir durum var, getz 140-150 üzerine çıkması için çok yüksek devirlere çıkıyor. dizel getzin tork eğrisine göre devir 4000 üzerine çıktığında aracın çekişi çok düşüyor. işte bu durumda aracın yakıtı da çok artıyor. bu verilerle getz kesinlikle uzun yol (otoban) aracı değildir diyebiliriz.

15. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    evet cok dogru bir konuya degindin. Peki accent te durum nasil. Sonucta ayni motor ve yakin sanziman orani vardir herhalde.
    Gecen gun is yerinde buna benzer bi konu da bi arkadasla muhhabet etmistik.
    Onda grande punto var. 1.3 90 hp 6 vites.

Biraz araba delisidir. Ve tam olarak soyle demisti,
    Era ve getz de 110 ps motor 220 tork ile 180 km \h hiz yapiyo
    0-100 11.1 sn

punto 90 ps motor 200 tork ile 175 km \h hiz yapiyo.
    0-100 ise 11.9 sn

Yani hyundai elindeki 20 bg motor farkiyla sadece 5 km daha hizli ve 0.8 saniye daha suratli . Buda sanziman konusun da oldukca basarisiz .demisti .
    Ve bu konuda dogru soyledigi asikar.
    Ve bu sanziman yuzunden yuksek suratte dezavantajli konuma geliyoruz.. Anladigimm kadariyla,...
    Bu konuda siz nedersiniz...

16. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    bu da getz\era\verna crdi motor 110 ps guc grafigi...

17. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    getzin şanzımanının başarısız olduğunu düşünmüyorum, şöyle ki kim getz gibi bir araçla 150 km süratin üstüne çıkmak ister, getz, türkiye ve avrupa şehir içi yollarında kullanmak için yeteri kadar iyi şanzıman oranlarına sahip. bu şekilde tasarlanmış.

ben yeni accentleri bilmiyorum, ama benim kullandığım yollarda getz ile 130un üstüne çıkmam pek mantıklı değil.

18. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    evet getz sehir ici tasarlanmis olsada hb kaaroseriden sebeple. Ben genelde sehirler arasi cok kullaniyorum. Tabi hb kasa sevdigim . Ve motoru sinifindaki araclardan daha kuvvetli oldugu icin tercih ettim.
    Gerci hyundai yeni araclarinda 6 ileri vitesli sanzimana gecmeye ve minimum 185 tabanli lastiklere gecmeye basladi.
    Getz ve eralar 2006 yilinda tasarlanmis araclar oldugunuda unutmamak lazim.
    Ama yinede insan oglu hep daha iyisini bekliyo..
    Asil sebep bu olsa gerek. Ii forumlar...

19. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Maşallah güzel bir yakıt sarfiyatı, ama yolun eğilimine ve hava şartlarına göre değişkenlik gösterebiliyorda.

Yol tutuşunda yarı etken lastik ebatlarınızdır, Fabrika çıkışı ebatlarla 120'den sonra tedirginlik verir, ama 185 oldumu her yönden + vardır.

Şu anda genelde 88 hp olan Getzi kullanıyorum üzerinde 195/50/15 jant lastik ve 3.5 cm Eibach Pro kit yay mevcut. Uzun yolda 195 km hızda yakıt sarfiyatım 6.4 ila 6.7 idi. Arabamı yeni aldığım için orjinal lastik ve yaylarla test etmiştim, birde yeni lastik jant ve yaylarla deneme yaptım. Hiç tedirginlik yaşamadan seyir ettim. Uzun yolda Getz gerçektende az yakıyor.

Kağıt üzerinde emsalleri hızlanmalarda geçebilir ama gelin görün ki gerçek hayatta iş değişiyor. Dizel Getz emsallerini sınıfını bırakın bir üst arabalarla hemen hemen aynı yada daha fazla kiloda. Focus dizel Hb'den 70 kilo hafif, Astra G kasada sedandan 100 küsür kilo daha ağır. Duster en full olandan 7 kilo daha ağır. Bizde 2 tane Getz var 110 ve 88 hp. Yakıt sarfiyatları aynı kilosu 1187 kg. 88'lik 216 tork 110'luk ise 235 tork var. 110'luk ile Bırakın sınıfını Passatın TSI motorluları ve 1.6 Dizelleri yolda km'lerce yetişemiyor. ;)

20. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    lastik lerim 185/60/14 energiy saver jantlar 6lik extra hafif alasimli ssw (stamford) light steell model.

Getzle orjinal jant ve lastlikle uzun yolda hiz cok salat.
    Tek eksik 3.5 mm yay ...

Bu Sayfayı Paylaş